שלום לכולם

Dana19866

New member
שלום לכולם

אני חייבת להודות שנכנסתי בטעות לפורום הזה וביומיים האחרונים אני קוראת את העמודים האחרונים בהרבה סקרנות והתעניינות.. לא ידעתי שמאגיה וכישוף הוא נושא כל כך מעניין ויש בו כל כך הרבה דברים לילמוד.. רק חבל שבהשוואה אליכם כנראה, אני ממש שלא יודעת כלום.. אז דבר ראשון, אני מצטרפת לפורום הזה, אקרא ואלמד.. אז תסלחו לי אם מידי פעם אני רושמת טעויות ועושה מעצמי פאדיחות.. (אני רק טירונית..) ואם אתם יכולים בבקשה להמליץ לי מה כדאי לי לקרוא כמישהי שאין לה מושג בכל הנושא הזה, בייחוד על פיות כישופים, הכל הכל הכל.. באינטרנט. אלו אתרים מומלצים?, מה אתם ממליצים לי כדי שהרחיב את הידע שלי?, מה אמורה לעשות בחורה מתחילה שאין לה מושג איך להתחיל בנושא ורוצה לדעת יותר ולגרום לעצמי להשתכנע עוד יותר לגבי כל אותם נושאים שקשורים לעל טבעי, על חושי וכ'ו.

coka

New member
ועוד משו קטן -

מאמר שארדן פירסם לא מזמן, ויעזור לך =) המאמר נכתב בלשון נקבה מתנאי נוחות בלבד, אך הכוונה היא לשני המינים. לפני שאני מתחיל לארגן את רשימת המקורות ועצות חיוניות ללומדי המאגיה- עלייך לשאול את עצמך שאלה מאוד חשובה: "מדוע אני רוצה ללמוד מאגיה?" אם התשובה היא, בגלל שאני רוצה להטיל כישוף כל שהוא, אז הפסיקי כאן. לא לומדים להיות קונדיטורים בשביל עוגת יער שחור אחת. קונים אותה במאפיה. ואם זה בגלל שאת מצפה להיות כמו אחת האחיות ב"מכושפות" או בשביל לצבור כוח ולזרוק ברקים וכדורי אש, אז המאגיה לא בשבילך. יש משחקי תפקידים, ושם את לא צריכה ללמוד כל החיים בשביל זה. המאגיה היא בהחלט לא עבור כל אחד. כולם יכולים לחתוך ירקות אבל לא כולם יכולים להיות שפים, כולם יכולים לעקור שן (פיסית) אבל יש רק מעט יחסית רופאי שיניים. גם במאגיה יש אנשים שיש להם כשרון טבעי ויש כאלו שאין. ויש רבים שהמאגיה בוחרת בהם גם בלי בחירה מודעת או רצונית שלהם. אם התשובה היא שאת מוצאת את הנושא מעניין ואת חשה שהוא נכון עבורך, אז אני אציב שאלה נוספת- "האם אני יכולה להקריב זמן ומאמץ ואפילו כאב עבור לימודי המאגיה שלי?" מאגיה זה לא לקרוא פסקה מספר וצבאות של שדים באים לנשק לרגלייך. מאחורי כל לחש יש מאמץ ועבודה, אנרגטית ונפשית. המאגיה דורשת הרבה ונותנת המון. היא תפתור בעיות ותציב נוספות. ככה שאם שאלת את עצמך את שתי השאלות הנ"ל וענית לשביעות רצונך, אפשר לעבור לדרישות הבסיסיות שהלימודים יציבו לך. ישנם כלים פיסיים רבים שתרכשי במהלך לימודי המאגיה שלך, אבל יש כמה כלים שתאלצי להשיג בדרך לשם. סבלנות- חובה. לחש עובד בזמן של רוח, לא בשעות ודקות אנושיות. וגם את צריכה סבלנות לתרגל דברים שעשויים להראות כלא לוגיים בהתחלה. בכלל גיליתי שסבלנות היא כלי חשוב לחיים בכלל ולמאגיה בפרט. משמעת עצמית- כן, היכולת להחליט ולעמוד בהחלטה הזו. זה בא עם בגרות נפשית אבל הכרחי גם במדיטציה. חוש מוסר חזק הוא גם דבר מאוד רצוי. הבנה של השפה האנגלית. כי חוץ מספר אחד שתורגם לעברית, הרוב זבל. מה לעשות? כיום זה מכשול שגם אני לא מתלהב ממנו. את תזדקקי גם לספרים שאפשר להשיג ברשת או בחנות קיטארו הקרובה לביתך. מה לעשות, אין הרבה אפשרויות בארץ. בכל אופן, תוסיפי רצון חזק לתערובת ויש לך את כל מה שצריך כדי להתחיל ולשגשג במאגיה. כמה דברים נוספים. למצוא מורה זה לא ראלי. גם אם תכירי מכשפה רב עוצמה, לא לכולם יש את הרצון והאחריות לקחת תלמיד תחת חסותם. בטוח שעל שאלות ספציפיות יענו לך, אבל שאלות אישיות ובקשות ללחשים יתקלו בסירוב מוחלט לרוב. כן, את מחליטה על מטרות מאגיות וכותבת לעצמך את הלחשים. אבל זה למאוחר יותר. אם תוכלי למצוא קאוון (קבוצת מכשפות) באזור מגורייך זה יהיה נפלא. אבל גם לרוב לא אפשרי. רוב הלמידה היא פרסונלית. למאגיה יש זרמים רבים ומערכת הלמידה שתתאימי לעצמך לא תתאים לי, או לחברה הכי טובה שלך לצורך העניין. זה פשוט אישי. אבל עם גישה חיובית זכרי שכל הבעיות יפתרו בסוף. אף אחד לא אמר שהמסע קל, אבל התוצאות שוות את זה. רבים יעידו. חומרים פיסיים ללימוד המאגי- את תשתמשי שלוש מחברות ספירלה גדולות. אחת תשמש לרשימה של חלומות- תרגיל שפשוט גורם לקפיצת מדרגה במודעות העצמית ומפתח ראייה מאגית בצורה שתתואר בכל אחד מספרי הבסיס שארשום. שלושת הראשונים שארשום. מחברת שנייה תשמש לאיסוף חומר חיצוני מהרשת, טקסטים ולחשים לדוגמא. היא תהיה מאוד שימושית. ומחברת שלישית תשמש כספר הטקסים והלחשים האישי שלך. אין לתת לאיש לקרוא בהם כמובן. הספרים הבאים יבהירו את הכלים הנוספים שאת צריכה, אבל עלייך להבין את משמעות הספרים האלו: הם שלושה ספרים שמתארים שלושה צבעים שונים (ורחבים) בקשת שלמה שהיא המאגיה. לחלק מהנושאים את תתחברי יותר ולחלק פחות, אבל כדי לקבוע באיזו מסורת או אמונה של מאגיה את רוצה להתחיל, אלו שלושה זרמים מרכזיים. אתאיזם, פאגניזם, ומונותאיזם. Basic Magick: a Practical Guide/ Philip Cooper. Witchcraft: Theory and Practice/ Ly de Angeles Modern Magick: Eleven Lessons in the High Magickal Arts/ Donald Michael Kraig. חלק ב' החומר בספרים האלו יעסיק אותך שנה לפחות. וזה הולם מכיוון שחניכה מסורתית של מכשפה נמשכת שנה ויום. אם זה לוקח יותר, לא לדאוג, זו לא תחרות ולכולנו יש בחירות אחרות של סגנונות מאגיה. מהספרים הללו את יכולה לגדול ולהתפתח הלאה. לאלו שיש להם רצון ספציפי ומוגדר ללמוד מאגיה של הטבע מומלצים גם: Green Witchcraft: Folk Magic; Fairy Lore & Herb Craft/ Ann Moura (Aoumiel) וגם "עוצמת האדמה" של סקוט קנינגהם. תורגם על ידי כוכב השחר היקר שלנו, וניתן להשגה בחנויות ספרים בארץ. ישנם אתרים שונים עם מאמרים שעונים על שאלות וצרכים שונים באמנות המאגיה למתחילים ומתקדמים. הקדירה של כרמית הוא אחד מאלו www.witchcraft.co.il . אולי אף הטוב ביותר. אחריו יש את האתר של אלון, www.wicca-israel.co.il שבנוסף למידע רב ערך הוא גם נותן רשימת מקורות של חפצים וחומרים מאגיים. אישית אני גם ממליץ על www.witch-crafted.com שיש בו ממש שיעורים מסודרים על מאגיה וויקאנית, חומרים מסודרים על גבישים, צמחים ובערך קישורים לכל מה שצריך. כל אתר אחר או ספר שלא ברשימה צריך להסתכל עליו בעין חשדנית. רבים השרלטנים, רבים הבורים ורבים אלו שינסו לגרום לכם לראות את "אותה אמת יחידה" של היקום. מי ייתן והאלה תפקח את עיניכם ותשגיח על צעדיכם בדרך המאגית. *ארדן. *כותב המאמר הוא כוהן של הקטה, פטרונית המאגיה והצמתים, ולימד מספר תלמידים בעבר.

Bassman

New member
*כותב המאמר הוא כוהן של פטרונית

הצמתים?

tontie

New member
דנה!

היי! את מוכרת לי מאיזשהו מקום... מה שלומך? איזה כיף שהצטרפת אלינו, ברוכה הבאה

Bassman

New member
ברוכה הבאה! ואני חייב להציק-

שם? גיל? מתי התחלת להתעסק? אנחנו קהילה צריך להכיר אחד את השני.

Dana19866

New member
זה בסדר מותר להציק לי לפעמים

שם? דנה (כמה מפתיע..) גיל? 19 מתי התחלת להתעסק? אף פעם אל התעסקתי, זאת הסיבה שנכנסתי לפורום הזה, כדי ליראות איך מתחילים ובכלל- להתענייו.

Dana19866

New member
זה כמו שתשאל אותי:

מה את רוצה להשיג בלמידת נגינה? בציור? מה יתן לי לקררוא ספר וללמוד מימנו? אותו הדבר, אני רוצה לדעת אני מתעניינת , כמו אותה פעולה שגורמת לך לבחור ספר ממדף הספפרים, להתעניין , להסתקרן ולקנות אותו כדי לקרוא ולהחכים בנושא שונה.

Bassman

New member
אז את רוצה לדעת יותר../images/Emo13.gif

I respect that אם את לומדת בשביל הלמידה את נכנסת לנושא מאותה הסיבה שאני נכנסתי אליו

Dana19866

New member
אם נכנסים לנושא בגלל הלמידה

זאת אומרת שיש את הסבלנות והרצון לדעת. כן אני מניחה שזה טוב
בטח אתה שואל את זה כי ישנם אנשים שרוצים לדעת בשביל הדברים הרעים שבנושא הזה.. אני ממש לא כזאת. דבר שני, אני רוצה לדעת כי גם אני רוצה להאמין, אני רוצה להאמין שכל הדברים האלו נכונים וכדי לדעת את זה אני אמורה לילמוד. פעם שמעתי שלא שווה בכלל להיכנס לזה אם אין אמונה שבדברים הללו.. אבל מה לעשות אני אדם די ספקן אם אין מולי איזושהי הוכחה מודעית או הוכחה מוצקה. איך אני יכולה ליגרום לעצמו לשנות את דעתי לגבי ככל הנוש הגדול הזה, האם הדברים האלו באמת אמיתיים ?

Bassman

New member
טוב,

כולנו ספקנים כולנו אנשים נורא ריאלים (או לפחות אני) וכולנו מחפשים הוכחות אבל לפעמים צריך לעצום עיניים ולהרגיש. והרגשות האלה הן הוכחה מספקת. אני הבנתי את זה בפעם הראשונה שהייתי לבד ביער עם העצים והאדמה. לכל אחד יש את השלב שלו. האמונה באה הרבה פעמים עם הלימוד עצמו. ואת עוד תלמדי שרע וטוב בנושא הזה זה משהו שונה לגמרי

למעלה