שלום לכולם

baboon5

New member
שלום לכולם

ראשית, שמחתי מאוד לראות שקיים פורום שכזה, כי מעולם לא היה לי באמת עם מי להתייעץ בעניין בצורה נינוחה ובלתי מחוייבת. אני חייל צה"ל בן 19. מגיל קטן (7-8) אני סובל מטיקים, בעיקר טיקים מהסוג הנפוץ - בפנים (עיניים, אף - תלוי בתקופה
). גדלתי במשפחה חמה ואוהבת, אבל אחי הוא היה ילד קצת חריג ככה שהיו גם הרבה עצבים, ואני מייחס את זה לעניין. אני מניח שהיתה לזה השפעה. עם השנים למדתי להסוות חלק מהטיקים, ולפעמים אפילו הופתעתי כשהבנתי מאנשים (לא דיברנו על זה ישירות, אבל מדבריהם ניתן היה להסיק מסקנות) שלא כולם בהכרח מבחינים בטיקים האלה או מבינים שמדובר בטיקים (למרות שלעיתים, אני מודה, אלה טיקים גסים). אגב, אני בסה"כ בחור שמח, אני מצליח ברב הדברים שאני עושה, פעיל ספורטיבית, בריא, מוקף בחברים ובסה"כ החיים די מחייכים אליי. אבל העניין הזה עדיין מפריע לי. לאחרונה קיבלתי קידום בצבא והוחלט להפוך אותי למפקד בקורס הכשרה בן כמה חודשים. במהלך הקורס אצטרך להעביר בפני כיתה של חניכים שיעורים בצורה די אינטנסיבית, כשחשוב לציין שמדובר בקורס עם 'דיסטאנס' (מרחק פיקודי). אני מאוד מאוד רוצה את התפקיד,ואני בטוח שהוא מתאים לי: יש לי ביטחון עצמי, יש לי חשיבה יצירתית ויש לי אינטרקציה טובה עם אנשים. אבל די מטרידה אותי המחשבה שהחניכים עלולים לזהות את הטיקים האלה, ועלול להיווצר מצב מביך. הייתי רוצה לדעת: 1. כיצד הייתם נוהגים אתם? האם הייתם משלימים עם העובדה שאינכם יכולים לעמוד מול קהל, או שהייתם לומדים להתמודד עם המצב? 2. במידה שתבחרו "ללכת על זה" - כיצד הייתם "מטשטשים ראיות"? יש לכם "טיפים לטיקים"?
כיצד להסוות? כיצד לטפל? אני לא יודע אם יש לי תסמונת טוראט או משהו כזה. מעבר לטיקים אין לי תופעות כפיתיות אחרות, ואני מתפקד ככל האדם. האם קיימת שיטה כלשהי להרגעת הטיקים, לפחות לפרק זמן קצר מסויים (אולי אוכל להשתמש בזה לפני השיעורים, או משהו כזה?) אפילו אם יש לכם הצעה שאתם חושבים שרק עשויה לעזור - אשמח לשמוע. תודה לכם על הזמן שהקדשתם לי.

לבבון 5 שלום!!!

ברוכים הבאים לפורום שלנו! ראשית כל האם נעשה לך אבחנה רפואית ולא אז יש לפנות למחלקות הקיימות בבתי החולים השונים. קיים למעלה קישור להרצאה שנתן הנוירולג הראשי של צה"ל לפורום בכנס השנתי האחרון בעמותה. ביום שישי הקרוב ב-6 מאי 2005 יש מה שנקרא בית פתוח המיועד כמובן לחברי העמותה ולאנשים חדשים הרוצים להצטרף. בין חברי הפורום קיים אדם אשר כיום משמש בתפקיד בכיר באחד מחברות המחשבים ובעת שירותו הצבאי הוא עסק בהדרכה . כיום הוא אפילו הקים משפחה לתפארת. אז אין לך מה לחשוש מהטיקים השונים. לכל אחד יש את החבילה שלו לכן לא נראה שמישהו מהחניכים "יעשה" צחוק מהטיקים ואם הם יעריצו אותך בתור מדריך/מפקד אז בוודאי שיתעלמו מתופעה זו. בכל מקרה אני מאחל לך הצלחה בתפקיד החדש. בין אלה הבאים באופן קבוע למפגשים שי חיילים אנשים צעירים בגיל שלך ומהם תוכל לקבל עצות אשר יעזרו לך להתמודד!!! שלך משה

שביק

New member
חייל חביב ושמח ברוך הבא.

ראשית, אני מבינה מדבריך, שאתה בחור יצירתי ובעל תקשורת טובה עם חבריך. ישנן כמה פעולות שאפשר לעשות על-מנת להרגיע טיקים. דרך אחת היא "הרפיה עצמית" על-ידי נשימות מודרכות. דרך אחרת - דמיון מודרך. ויש עוד. אך מה שחשוב, זה איך את משדר את עצמך עם הבטחון העצמי שלך. הפיקודים יקבלו אותך גם עם טיקים כאשר אתה תשדר שאין לך בעיה עם זה, ותוכיח את מקצועיותך, אישיותך החיובית וכדו'. אני ממליצה ללכת על חיים רגילים, כאשר מה שמנחה אותך הוא שאתה יכול לעשות כל דבר אשר בו תחפוץ. אם תהיה בתשובות נוספות אתה מוזמן ליצור קשר בטל:09-7408478. בת-שבע גרניט, יו"ר העמותה לתסמונת טוראט בישראל. גם כאשר לא מדובר בטוראט. בהצלחה!!!!

baboon5

New member
תגובות

אהלן בת שבע ומשה, קודם כל תודה על היחס, שמחתי מאוד לראות את היחס החם שקיבלו כאן גם קודמיי. 1. באשר לדבריו של משה - השאלה הבאה אינה נובעת חלילה מזלזול אלא מתהיה אמיתית: נניח שסממני הטוראט היחידים שיש לי הם טיקים בפנים - איזו תועלת יש למעשה באבחון התופעה? במה זה יעזור לי? הרי טיקים אני יודע שיש לי בכל מקרה? 2. בת שבע - בעיקרון אני מסכים איתך, וזו הסיבה שאני מתכוון ללכת על זה. רציתי רק שתעזרו לי להסיר גם את הסייג האחרון
האם את יכולה להוסיף על אותה "הרפיה עצמית" ובעיקר מהו "דמיון מודרך"? אם הדברים כבר נכתבו כבר את מוזמנת לחסוך לעצמך ופשוט לתת לי קישור.
מחכה בקוצר רוח לתשובותיכם, שוב תודה,

ש ל י ק

New member
חייל, ברוך בואך לביתנו../images/Emo24.gif

אענה לשאלותייך מנקודת מבטי כלוקה בטוראט. סיפרת שיש לך בטחון עצמי וזה מאוד חשוב להצלחה. ברגע שאתה משדר בטחון, מקצועיות, אסרטיביות ומי שאפשר לסמוך עליו תוכל בקלות לסחוף אחריך את פיקודיך. ברגע שתחשוב על הטיקים כגורם מפריע כך הסביבה תראה אותך. שורה תחתונה איך שאתה מקבל את עצמך ואוהב את כולך ללא יוצא מהכלל כך גם הסביבה תקבל אותך. לגבי הרגעה אספר לך שהייתה תקופה שהייתי נכנסת לחדר ומשחררת את הטיקים (אצלי זה גם בפנים) כך גם הייתי נרגעת. היום אני נרגעת ע"י רפלקסולוגיה, שיאצו ובעיקר פעילות גופנית כמו ספינינג והליכון ושומעת מוסיקה קצבית. מאחלת לך מכל הלב שתצליח ולא תוותר על עמידתך מול קהל.

שביק

New member
חייל יקר, רק טיקים בפנים אינם

בדרך כלל טוראט. ישנה תסמונת שנקראת : "תסמונת הטיקים הכרונית". והיא לא טוראט. לגבי השאלה של הרפיה עצמית: אני ממליצה על כל שיטת הרפיה. אני נוהגת להשתמש ולהיעזר בספרו של ד"ר ברוך אליצור "הרפיה עצמית". זהו ספר +קלטת. מומלץ! בתחילה אתה קורא ומאזין ומפנים את הדברים ע"י ביצוע ההוראות. לאחר מכן זה הופך לחלק ממך. ההוראות פשוטות וקלות לביצוע. אספר לך שרק לפני כשנה פנה אלי מוסיקולוג ידוע, פרופ' בתחומו, מנצח בעל שם עולמי, המופיע גם בפני קהלים וגם מרצה בארצו, והתענין על שיטות הרגעה לפני עלותו לבמה. שוחחנו והצעתי לו מה שלדעתי הכי מתאים עבורו. ודבר נוסף, לא תמיד, כאשר יש אבחנה, יש צורך גם בטיפול תרופתי. מקוה שעזרתי. ואם יש עוד שאלות אז ברצון. בהצלחה חייל יקר.

ברוך הבא baboon5../images/Emo24.gif

אני בטוחה שתסתדר מול כתה שלמה....ואפילו באולם מלא. יש לך כושר ביטוי וביטחון עצמי גבוה. אני חושבת שאם תפנה במסר אישי ל"איש החידות" יוכל לתת לך טיפים מנסיונו האישי.

הלנה

New member
שלום חייל וברוך הבא ../images/Emo24.gif

קודם כל מאד שמחתי לקרא על ההצלחה שלך בצבא ואני בטוחה שתמשיך להצליח ותמשיך להיות שמח! ראיתי פעם סרט תיעודי על כל מיני אנשים עם טוראט (לא שזה מה שיש לך...אבל לצורך העניין אני מדברת על טיקים). היה שם מרצה באוניברסיטה וראו חלק מההרצאה שלו. לא היה אף טיק במהלך ההרצאה, ואף אחד לא ידע שיש לו טוראט, אחרכך לעמות זאת הראו שהוא הולך לשרותים ומשחרר את כל הטיקים בריבית דריבית.... לעמות זאת יש כאן בפורום מורה שיש לו טיקים והוא לא מסתיר ולא מנסה להסוות ועושה רושם שהוא חי עם זה ממש טוב ואפילו ממציא סיפורים (הוא מחבר סיפורי הגמדטיקים באתר שלנו). יש גם אנשים אחרים עם טיקים שלוקחים תרופות ושלא רואים עליהם שיש להם טוראט. מה שבעצם אני רוצה להגיד שאין תשובה אחת לשאלה שלך, כל אחד מתמודד על פי דרכו, על פי האופי שלו ועל פי היכולות שלו. מסיפורך נראה לי שבשלב זה של החיים מאד חשוב לך כן להסוות את הטיקים או להעלים אותם. בגלל זה דוקא נראה לי שכן חשוב להגיע לנאורולוג ולקבל טיפול או עצות. לגבי אם ללכת על זה או לא - אז בהחלט כן! אני לא מכירה אותך, אבל אם מציעים לך את התפקיד כנראה שאתה מתאים. בכל אופן שיהיה בהצלחה!! (ואגב, אני אמא של לוקה בטוראט קל, בן 13 עוד מעט).

למעלה