שלום לכולם

זה לא תקף כלפי כולם

תעשיית המוסיקה יודעת שמרבית הצריכה מתרכזת בגילאים של 16-30. אחרי הגיל הזה, אנשים מתעסקים במשפחה וקריירה ואין להם זמן להשקיע במוסיקה. מקסימום נוסטלגיה....אין "מעריצים" בגילאים המבוגרים. אתה יכול לשטוף את מוחו של בחור צעיר בן 14, אבל לא יכול לעשות זאת בגיל ארבעים.

תמוה

והנה אני חשבתי שדווקא בני הארבעים הם אלה ששטופי מוח ביותר. יש להם עבודה, משפחה, והם עושים הכל לפי חוקי החברה, אחרי שבתקופת הנעורים שלהם ניסו לשטוף להם את המוח, בגיל הזה גם לא מנסים - כי תהליך שטיפת המוח נגמר בהצלחה. זאת הכללה גסה, כמובן, ישנם יוצאי דופן.

Gregor Power

New member
אני מסכים

יש הרבה אנשים שאם תתן להם לשמוע מוסיקה מתקדמת הם לא יתעניינו. לרוב האנשים חשוב המסר בשיר, והמילים, ואם תתן להם לשמוע את "יס", למשל, הם פשוט לא יתחברו. הרוב הגדול של הנוער לא מבין במוסיקה וזה גם בכלל לא מעניין אותו, אז ממש לא איכפת להם שהלהיט "סופרסטאר" מורכב משני אקורדים בלבד. הלחצים של התקשורת משפיעים, אך יש פה השפעה גדולה של התרבות ושל השאיפה לזהות מסויימת שבה מוסיקה מורכבת ושכלתנית לא משתלבת. הרוק המתקדם לא יהיה חלק מהזרם המרכזי בזמן הקרוב, ובעצם לעולם לא (אלא אם כן יהיה שינוי תרבותי חד ומקיף), מכיוון שמוסיקה במאה ה-21 נועדה לריקודים במסיבות, לזמזום ברחוב/שירה במקלחת, לשמיעה מרופרפת בפעולות שונות המצריכות ריכוז (נהיגה) וכו'...

yonia3334

New member
אני חושב...

שרוב האוכלסיה פשוט לא מעוניינת להתעמק במוסיקה. ניסתי להכניס הרבה אנשים לרוק המתקדם ושות', אבל זה פשוט לא מעניין אותם. מי שמתעמק במוסיקה יודע איפה למצוא את מה שהוא אוהב, במיוחד עכשיו בעידן האינטרנט. זה נכון שתחנות הרדיו וחב' התקליתים עושות שטיפת מוח לציבור, אבל מי שבאמת מתעניין מוצא את הדרך, כמוני וכמו הרבה אחרים.

dpascal2

New member
אני מסכים עם אורי

תראה...נכון שגם אם תחשוף את כל הנוער למוסיקה טובה עדיין רק 20 (נניח) אחוז באמת יאהבו אותה. עדיין, זה מספר לא מבוטל. מי כמוך יודע כמה בני גילך לא מכירים שום דבר מעבר לפינק פלויד.בחברה שלי בתיכון אף אחד לא ידע מי זה קינג קרימזון. זה אולי ישמע דרמטי מידי אבל בעידן הרייטינג יש קונספירציה בין אילי התקשורת ואצולת הממון לבין המכנה המשותף הרחב ביותר שהוא מטבע הדברים די נמוך. אם אתה רוצה למכור מוצרים (פרסומות) אתה צריך להביא כמה שיותר אנשים לראות טלווזיה. תקרין עארסים כושים שרים "shake that ass" - תמכור הרבה טמפונים, תקרין את מגמה - תמכור את האולפן שלך. במדינות מתוקנות גורמים ציבוריים שמקבלים כסף *ציבורי* דואגים גם ל-20 אחוז שרוצה מוסיקה טובה. אני יכול לאמר לך בתור אחד שהתבגר בעידו הטרום אינטרנטי (ואני רואה את עצמי חולה מוסיקה) שעד שנחשפתי לאינטרנט לא הכרתי שום דבר שאינו נופל תחת ההגדרה "קלאסיקה" (פינק פלויד,גנטל גיאנט,קרימזון וכו').פשוט לא ידעתי שקיימים עוד דברים. אף אחד לא יחזיר לי את נעוריי האבודים
...

מורנא007

New member
גלגל"צ משדרים קטעי פרוג

לעיתים נדירות. שמעתי שהם שידרו קטע של הפלוידז ביום שבו פורסם גזר הדין של דרעי.

Dancin Fool

New member
שאני חושב על זה...

אתם צודקים לגמרי וזה נכון סתכלו למשל כל האלה מכוכב נולד שמוציאים דיסקים כמו שי גבסו וכל החברים שלו למה לעזעזל נותנים לאחד שרק מבצע שירים להוציא דיסק בעוד שיש לך מלא אנשים שעושים דברים אדירים אבל לא רוצים אותם כי הם לא מספיק מסחריים דווקא יס פינק פלויד ג'נסיס עשו את המוסיקה שלהם ומכרו טוב חבל שככה העולם עכשיו

מורנא007

New member
כסף כסף כסף

חברות התקליטים הן לא משרד הסעד, מטרתן היא להרוויח ממון וכל המרבה הרי זה משובח. אם כערך נלוה ישנה אומנות (כמו בשנות ה- 70) מה טוב, אלא שזו לא המטרה הראשונה בחשיבותה. מי שרוצה להוציא אלבום פרוג, אם אין לו שם של אומן מוביל במכירות, נאלץ במציאות הנוכחית להקליט את האלבום בבית או באולפן כאשר ההוצאות עליו ("בנון ישלם") להדפיס ולשווק את האלבום לשוק - לנתח השוק הספציפי של הפרוג דרך חברות שמתמחות בתחום (ג'אזיס, מיורקורדס, מרירקורדס, מוזיאה, האוזן השלישית, סינפוניק וכו'). חלק ניכר של השיווק נעשה באינטרנט.

trilliane

Well-known member
מנהל
היצע וביקוש, נו

ברור שאם יש מוזיקה שהרבה אנשים אוהבים ויודעים שהיא תימכר טוב, יש אינטרס לשווק אותה, כי זה פחות סיכון, וזו השקעה כספית משתלמת. לגיטימי, לא? ברור שאם יש מוזיקה שההצלחה שלה שנויה במחלוקת יהססו יותר לפני שירצו לשווק אותה, כי המטרה של חברות התקליטים/גופים משווקים וכו' היא להיות רווחיים וזו מטרה לגיטימית לחלוטין (לא שהם כ"כ מצליחים בה... אבל זו כבר בעיה שלהם). אם מישהו חושב שהמוזיקה שלו מספיק שווה כיום יש דרכים להפיץ בזול - דרך האינטרנט, או בהדפסה עצמית וכו'. אין ספק שקשה לגייס מימון, אבל אם אתה מאמין בעצמך, תשקיע בעצמך את מה שיש לך, ואם אתה לא מספיק מאמין בעצמך, אל תצפה שמישהו אחר יעשה זאת במקומך. אגב, אני לא רואה שום בעיה בלהוציא אלבום לשי גבסו (שאגב מלחין את שיריו בעצמו, ולא רק מבצע אותם. כמובן שאפשר להתווכח על איכות הלחנים שלו, אבל זה כבר גם עניין של טעם ובכל מקרה ממש לא קשור לדיון הזה). יש הרבה אנשים שרוצים לקנות אלבום של שי גבסו, יש חברת תקליטים שרוצה להוציא לו אלבום, אז איפה הבעיה?

פינק פלויד, ממש להקת פרוג נדירה

הם משדרים פלויד מפני שזו להקה מפורסמת ועשירה, זו הסיבה. שום סיבה אחרת.

Nadavcat

New member
במשפט אחד...

איזה מזל שאני שומע מוזיקה איכותית ואני לא מהזומבים ששומעים בריטני ספירס. הבעיה שהם אומרים אותו משפט לגבי...

למעלה