שלום לכולם

Dancin Fool

New member
שלום לכולם

שלום לכולם שמי שי אני מת"א בן 15 שומע הרבה פרוג רוק להקות כמו יס,פינק פלויד,ג'נסיס,קינג קרימזון,ג'טרו טאל גם פרנאק זאפה התותח אה זהו אני חושב אז שלום

RamiSun

New member
ברוך הבא

מגניב שבגילך אתה כבר שומע את המוזיקה הזאת!

Dancin Fool

New member
נכון

וחבל שאנשים בגילי מעדיפים לשמוע בריטני ספירס במקום

הם לא מעדיפים בריטני ספירס

מדובר בשטיפת-מוח של תעשיית המוסיקה. הנוער לא "מעדיף" - הוא פשוט מופצץ על ידי סוכני מכירות ואנשי שיווק. אין כאן שום העדפה או בחירה, אלא שיעבוד תודעתי מצד תאגידי בידור כמו אם-טי-וי, ידיעות אחרונות וגלגל"צ. מרבית הנוער יעבור מסלול חיים שלם בלי לדעת כלום על מה שקורה באמת בעולם מבחינת מוסיקה ואמנות.

Nadavcat

New member
יפה אמרת...

וחבל מאד מאד מאד מאד מאד מאד שזה ככה... יש אנשים בני 21 שתגיד להם את השם "קווין" והם לא ידעו על מה אתה מדבר...

Nadavcat

New member
לדעתי כולם מכירים את השם "ביטלס"

פשוט התגובה של הרבה היא : "איכס זה ישן..."

עם כל הכבוד

אני חושב שחלק ניכר מהנוער מודע לחלק ניכר ממה שאתה מדבר עליו, ועדיין מעדיף דברים אחרים. אני מאמין גם שאחוז ניכר מהאוכלוסיה היה בכל מקרה מעדיף בריטני ספירס ללא לחצי החברה, אבל מאידך זה נכון שללחצי החברה יש השפעה ניכרת על הטעם המוסיקלי של אנשים רבים. מדבריך אורי ניתן להסיק שאתה חושב שקיומה של מוסיקת פופ, טראנס וכל סוגי המוסיקה אשר מקודמים באכזריות בידי החברה הוא תלוי לגמרי בלחצים אלו, ואני חושב מנגד שהיה אחוז ניכר באוכלוסיה אשר היה מחפש ביטים וקצב, פשטות, או מרד נעורים מהמוסיקה שלו ולכן הוא בחר בסגנונות אלו.

RamiSun

New member
דווקא ההיסטוריה מוכיחה שאורי צודק

בשנות השבעים התקשורת פימפמה פרוג, וההמונים אהבו פרוג. תכך לדוגמא את השיר של ארקדי דוכין שעד לפני שבועיים אף אחד לא שר ולא הכיר, והיום כל המדינה מזמזמת כל הזמן בגלל הפרסומת של סלקום. אין ספק שהשיר הזה הפך ללהיט אף שהוא איכותי במידה מוגזמת לרוב הקהל וזה בגלל שטוחנים אותו במדיה כל הזמן. אלבומי הפרוג בשנות השבעים היו בראש מצעדי המכירות, ואם היום יחליטו שעל הקהל לאהוב את זה שוב, הקהל יואהב את זה שוב.

RamiSun

New member
תדייק:

כתבתי: איכותי במידה מוגזמת לרוב הקהל אתה יכול להבין את כוונתי.

trilliane

Well-known member
מנהל
אף אחד לא הכיר את השיר הזה?! ../images/Emo12.gif

על מה אתה מדבר? אני מצטערת, אתה חי במדינה אחרת. השיר של ארקדי דוכין היה להיט שנטחן בכל חור, לצערי הפרסומת החדשה פשוט החזירה אותו קצת אחרי שהגל הקודם שכך (תודה לאל). למעשה הסיבה שסלקום בחרו בשיר היא כיוון שהוא היה להיט שהצליח. בחודשים אחרי שהוא יצא (הביצוע המקורי, לא הפרסומת) אני לא הצלחתי להפסיק לשמוע אותו מכל חור, ואני בקושי שומעת רדיו, בעיקר לא גלגל"צ ותחנות שמשמיעות את המוזיקה הזו (כשאני שומעת זה בעיקר 88FM בשעות מסויימות ועוד כל מיני תוכינות מאד ספציפיות בעלות תוכן שונה לחלוטין). בשנות ה-70 כולם שמעו פרוג? לא יודעת איך זה היה בחו"ל, אני ומכרי חיים פה. בארץ אני מכירה מספיק אנשים מבוגרים ממני שהיו בגילאים מתאימים בעשור הנ"ל והם לא ממש שמעו פרוג מאז ועד היום. כשהז'אנר היה חדשני ופורח, והתקשורת באמת יותר פמפמה, היתה לזה תהודה יותר גדולה, זה ברור. זה לא אומר שכולם שמעו את זה ו/או אהבו את זה. אני חושבת שמי שאוהב פרוג ימצא את דרכו לז'אנר (במוקדם או במאוחר) ומי שלא אוהב, גם פמפום עם אינפוזיה לוריד לא תעזור.

עם כל הכבוד, ויש כבוד

"אני חושב שחלק ניכר מהנוער מודע לחלק ניכר ממה שאתה מדבר עליו" מה הם יודעים על שיווק, על יחסי ציבור, על חברות התקליטים הגדולות? מרבית הנוער לא יכול אפילו לנקוב בשמות של חברות תקליטים. אין לו מושג מה הולך בתקשורת, מה הולך בתחום הפרסום, אין לו מושג למה מוכרים לו את מה שמוכרים לו. הוא סתם הולך אחרי "כוסיות" ואחרי "חתיכים" כדי לחפש לו מודל לגבריות או נשיות. "מדבריך אורי ניתן להסיק שאתה חושב שקיומה של מוסיקת פופ, טראנס וכל סוגי המוסיקה אשר מקודמים באכזריות בידי החברה הוא תלוי לגמרי בלחצים אלו" אם מוסיקה היתה עניין שהולך ללא שיווק, דהיינו מוסיקה שאיננה מכוונת-רווח, המצב היה שונה לגמרי. אבל יש שוק, יש ביקוש ויש היצע, יש משווקים ויש מפרסמים, יש לחצים ויש תקשורת ויש הרבה מאוד שטיפת מוח.

זה נכון, אבל

אתה חושב שמרבית האוכלוסיה הבוגרת כן יכולה לנקוב בשמות של חברות תקליטים? משום מה לא נראה. מה שאתה אומר זה נכון, בסה"כ (זה ידוע וכל הדיון הזה נראה כמו טחינת מים לדעתי), אבל הוא נכון לגבי כלל האוכלוסיה, ולא לגבי נוער בפרט. חלק נכבד מקהל היעד של גלגל"צ, למשל, הוא מקומות עבודה ואנשים שנמצאים בנסיעות - כלומר אנשים בגירים. זה נכון שהנוער הוא קהל היעד העיקרי של תעשיית המוסיקה, כי הנוער דווקא מתעניין עדיין ומחפש לשמוע דברים חדשים, בניגוד לאנשים מבוגרים שבדרך כלל (בדרך כלל!) מעדיפים להישאר עם מה שהם מכירים. כמו שיש יותר בני נוער שצורכים מוסיקת מיינסטרים, יש גם יותר בני נוער שרוכשים מוסיקה מתקדמת. על פי סקר שנערך ב Progarchieves, למשל, כמות בני הנוער ששומעים פרוג עולה על כל שכבות הגיל האחרות פי חמש בערך. אזה נכון שיש שיווק, יחסי ציבור ושטיפת מוח, אבל גם בני שלושים הולכים אחרי כוסיות וחתיכים, למה דווקא להיטפל לבני הנוער? זה תקף כמעט לגבי כולם.

למעלה