אוכלוסיות ברכיבה טיפולית
לרכיבה הטיפולית יתרונות רבים בתחומים שונים ובינהם התחום הפיזיקלי, תחום פסיכולוגי והתחום החברתי חינוכי. ככל שהמדריך יותר מנוסה ובעל ידע נרחב יותר כך הוא יודע לנצל את הסוס ככלי טיפולי. נמצא במחקרים כי תנועה מסויימת של סוס בקצב מסויים עוזרת בנרמול טונוס, מסייעת ליצור ערוצים של הליכה תקינה במוח, הרכיבה מסייעת בשמירה על שיווי משקל וכל זאת עוד לפני שהמדריך ביצע עם הרוכב תרגיל מסויים. הסוס נותן תגובה של כאן ועכשיו. הסוס אינו שומר טינה. לא אכפת לסוס אם אתה בכיסה גלגלים, אם אתה עיוור חירש או מדבר לא ברור. הסוס יקבל אותך בכל דרך אם תתנהג אליו יפה. ואם לא, הסוס יראה לך שלא נעים לו. הרוכב יוצר עם הסוס קשר חברתי. יש לי רוכבים שמנהלים שיחות נפש עם הסוס. כמדריכה אני שולטת בסיטואציה במגרש ומתאימה את הסוס לרוכב או למטרה אותה ארצה ללמד.דרך הרכיבה אני יוצאת לסיטואציות ביומיום כגון בית הספר או הבית. עובדים על דרכים לפתרון בעיות, בקרה עצמית ועוד. בחווה בכלל ועל הסוס בפרט מתקיימת חוויה סנסורית עצומה. מבחינה סטטיסטית האוכלוסיה הנרחבת ברכיבה טיפולית היא של לקויות קשב וריכוז ובעיות התנהגות.מגיעים גם רוכבים עם לקויות תקשורתיות, לקויות רגשיות,SI, פגיעות ראש, נפגעי חוט שדרה וCP. לרוכבי CP רצוי היפותרפיסט.