שלום לכולם

טיני1

New member
שלום לכולם

שמי טובה, אני מרפאה בעיסוק ומדריכת רכיבה טיפולית חדשה בפורום. אשמח לדעת האם בתור מרפאות בעיסוק אתן חשופות לכלי של הרכיבה הטיפולית והאם נתקלתם בקליאנטים אשר כטיפול משלים גם השתתפו ברכיבה טיפולית?

Mנטה

New member
אני מאוד אשמח אם תסבירי

לאיזה מטרות הרכיבה הטיפולית משמשת ומי האוכלוסיה, שמנסיונך, הכי נעזרת בתחום ?

טיני1

New member
אוכלוסיות ברכיבה טיפולית

לרכיבה הטיפולית יתרונות רבים בתחומים שונים ובינהם התחום הפיזיקלי, תחום פסיכולוגי והתחום החברתי חינוכי. ככל שהמדריך יותר מנוסה ובעל ידע נרחב יותר כך הוא יודע לנצל את הסוס ככלי טיפולי. נמצא במחקרים כי תנועה מסויימת של סוס בקצב מסויים עוזרת בנרמול טונוס, מסייעת ליצור ערוצים של הליכה תקינה במוח, הרכיבה מסייעת בשמירה על שיווי משקל וכל זאת עוד לפני שהמדריך ביצע עם הרוכב תרגיל מסויים. הסוס נותן תגובה של כאן ועכשיו. הסוס אינו שומר טינה. לא אכפת לסוס אם אתה בכיסה גלגלים, אם אתה עיוור חירש או מדבר לא ברור. הסוס יקבל אותך בכל דרך אם תתנהג אליו יפה. ואם לא, הסוס יראה לך שלא נעים לו. הרוכב יוצר עם הסוס קשר חברתי. יש לי רוכבים שמנהלים שיחות נפש עם הסוס. כמדריכה אני שולטת בסיטואציה במגרש ומתאימה את הסוס לרוכב או למטרה אותה ארצה ללמד.דרך הרכיבה אני יוצאת לסיטואציות ביומיום כגון בית הספר או הבית. עובדים על דרכים לפתרון בעיות, בקרה עצמית ועוד. בחווה בכלל ועל הסוס בפרט מתקיימת חוויה סנסורית עצומה. מבחינה סטטיסטית האוכלוסיה הנרחבת ברכיבה טיפולית היא של לקויות קשב וריכוז ובעיות התנהגות.מגיעים גם רוכבים עם לקויות תקשורתיות, לקויות רגשיות,SI, פגיעות ראש, נפגעי חוט שדרה וCP. לרוכבי CP רצוי היפותרפיסט.

אני עוסקת בפיקוח על

רכיבה טיפולית, אך לא מטפלת בעצמי. הגעתי לזה מכך שאני רוכבת ומרפאה בעיסוק. הכלי מצויין ומשתמשים בו שנים רבות בארץ, אלא שרק עכשיו הקופות למדו לאשר אותו. תוכלי לחדד מה רצונך כדי שלא אחזור על התשובה של שרון שני גונן? שרון

1ron

New member
רכיבה

רכיבה טיפולית הוא כלי מצויין אשר מאפשר למידה דרך הגוף של דברים שכבר אי אפשר ללמוד אותם דרך הגוף ,בגלל הגיל. הסוס נותן תגובה של כאן ועכשיו על הוראות שקיבל. רק הוראה מדוייקת ואחראית תיתן תוצאה נכונה.לכן, הרכיבה עוזרת להבהרת המושג דיוק ואחריות,דרך הגוף. הארגון של הגוף על הסוס בתוך החצר והמילוי של ההוראות המילוליות נותן אפשרות לעבודה מצוינת בתחום המרחבי. בנוסף, עצם הישיבה על הסוס מאפשרת תחושה של שליטה ושל יכולת.מאפשר העצמת הביטחון האישי ודימוי הגוף. ברכיבה יש הרבה טקסים המתלווים אליה: מתן אוכל לסוס,עליה על הסוס רק מכיוון אחד, הברשה של הסוס וכו'.הטקסים האלה שחוזרים על עצמם נותנים הרגשה של בטחון,צפייה מראש של מה שעומד לקרות ומאפשרים הפחתה של חרדה ופחד. זה כמובן חוץ מכל המעלות האחרות שיש לרכיבה.

למעלה