שלום לכולם

ToryMaster

New member
בע!

אז נא למסור לשלושת האלו שהגדירו את הכישוף כמו שארדן ציטט שאני לגמרי ולחלוטין לא מסכימה איתם.

תהיה קצת בעיה

שניים מהם כבר לא נמצאים בעולם שלנו. ההגדרה של קראולי היא הפשוטה, והנרחבת מבין השתיים : "מאגיה הינה המדע והאומנות ליצירת שינוי במציאות בהתאם לרצון". אם נלך רחוק, כל אקט רצוני, עפ"י קראולי, הוא בעצם מאגיה. אני לא יודע לגבי דורין וליאנטה, אך דיון פורצ'יון שינתה במעט את ההגדרה של קראולי: המאגיה הינה המדע והאמנות אשר גורם לשינוי פסיכולוגי/במודע (בתפישה) במציאות בהתאם לרצון". דונלד מייקל קרייג (אני לא יודע מאיפה הוצאתם "מישל") הוא זה שהוסיף את "בדרכים שאינן ידועות למדע המערבי המסורתי". אך אולי כדאי לשים לב למשהו בהגדרות - מצד אחד, אפשר לקחת אותן רחוק, כמו במקרה של קראולי, ולהחיל כל פעולה הנעשית מתוך רצון כפעולה מאגית. מצד שני, אף הגדרה לא טוענת כי חוץ ממאגיה אין שיטות אחרות ליצירת השינוי הנ"ל. סתם נקודה למחשבה.

ToryMaster

New member
אז אני אתקן את עצמי *-8

רק לדונלד למסור את זה
. "אם נלך רחוק, כל אקט רצוני, עפ"י קראולי, הוא בעצם מאגיה" זה לא בעצם מה שחזרתי ואמרתי שוב ושוב בפורום של אליאור?

RainBird

New member
פעם העובדה שגשם ירד היה מעשה אלוהי. זה היה מיסתורי בדיוק כמו כל דבר אחר בטבע. אלו לא ההגדרות שלי. אני חושב שמה שיפה במאגיה זה שהיא חסרת הגדרה, מיסתורין בתנועה. ארדן.

האפור

New member
מסכים...

מסכים בהחלט אפילו, ואת האמתי שגם לקרוא לרייקי "סוג של" פעולה מאגית עושה איתו עוול, כי הוא כישוף- פשוט הקצה של הקצה של מה שאפשר לעשות עם מה שבא מתחת להגדרה של "כישוף". וכמו רייקי, אפשר להגיד אותו דבר על הילינג ועל סגולות יהודיות (למרות שכן כבר צריך להיות דיון אם כשבונים אותן באמת יש תזוזה של אנרגיה וזה לא רק פלצבו, ואז לדון אן כל כישוף הוא לא רק פלצבו... וכבר דיברנו על זה כרגיל). :)

למעלה