עוד תגובה רלוונטית...
מה הקשר??? דב אורבך קבע, בלי לבדוק, מי ביצע את השיר - טעה והטעה את השואלת . אח"כ מיהר לחרוץ גם בעניין מועד חיבור הריקודים, ואף הביא 'הוכחות' - כמובן שגם בעניין זה טעה. אני חוזר וטוען - טיפשות לשמה. כבר אמרו חכמינו 'סייג לחוכמה - שתיקה'. אם אתה לא יודע עדיף שתשתוק, ואם אתה מרגיש חובה לדבר לפחות בדוק קודם. ובעניין השד העדתי שיצא שוב מהבקבוק (למרות שאין שום קשר בין זה לבין השלשול הנוכחי) - כל מה שאמרתי בעבר בעניין זה הוא במסגרת הבעת דעה. אפשר להסכים עם דעתי או להתנגד לה. זה עניין סובייקטיבי לחלוטין. אם דב אורבך היה מביע דעה מנוגדת לדעתי בעניין כלשהו, לא הייתי אומר עליו שהוא טיפש, לכל היותר הייתי מביע את דעתי ומתווכח איתו, אבל דב אורבך מיהר לפלוט טעויות אובייקטיביות בשרשרת - וזו טיפשות, אין מילה אחרת. ובעניין תגובותי לשירים המבוצעים בידי זמרים/ות מזרחיים/יות (לשון 'ליל גליל') - הנסיבות היחידות בהן הגבתי לשירים כאלה היו כאשר זמרים אלה החליטו לבצע שירים מתורגמים או שירים עבריים ישנים, והוסיפו להם סלסולים שאינם נמצאים בלחנים המקוריים. מחיתי כנגד עיוות הלחן המקורי ושינוי רוח השיר כפי שהלחין אותו המלחין. גם זו עובדה אובייקטיבית - בדוק את הלחנים של ארגוב, רוזנבלום וילנסקי ואחרים, ותראה שאין בתווים הסלסולים שהוסיפו להם דקלון, שרית חדד, אייל גולן ואחרים - זו עובדה שאין עליה עוררין. אתה יכול לאהוב את זה או לא. כל מה שאמרתי הוא שלא כך הולחנו השירים, ושאני לא אוהב את זה - זה נכון וזו זכותי. זה לא הופך אותי גזען. אגב, אם תבדוק, תמצא שכמעט תמיד טרחתי לציין עד כמה אני כן אוהב את השירה המזרחית המקורית, דוגמת שיריו של דקלון כשהיה בלהקת צלילי הכרם... אבל זה כמובן נעלם מעיניך.