שלום לכולם

keren b

New member
שלום לכולם

שאלה לי למי שמכיר. פעם ואולי גם עכשיו היה ריקוד בשם ראמיה. מישהו יודע מה השם המלא של השיר ואיפה אני יכולה למצוא אותו? תודה רבה

תשובה....

השיר RAMAYA בביצוע הזמר AFRIC SIMONE התפרסם בארץ בשנות השבעים, ויצא כאן על גבי תקליט בהוצאת חברת ישראדיסק. באותו תקליט ישנם שני להיטים נוספים של הזמר: TODO PASARA MARIA ו - HAFANANA. לשלושתם חוברו ריקודי גושים. יתכן והתקליט הפך ל- CD ברבות הימים. בכל מקרה אפשר למצוא את השירים האלה בדיסקים של ריקודי גושים.

ראמאיה

ריקוד שורות של נינה אורעד משנת 1987. ריקוד שורות של שלום עמר משנת 1993. ביצוע של בוני אם. דובל'ה.

אומנם, הריקוד הוא של נינה ז"ל

אך נראה לי דבל'ה שאתה טועה לגבי השנה. יותר סביר שהוא חובר בתחילת שנות השבעים(כמו השיר עצמו) ואני זוכרת שהיא אפילו לימדה אותו בוינגייט בתקופה שלמדתי שם.(מקוה שאני לא טועה, הזכרון שלי הוא כבר לא משהו).

ליאורה - יש הוכחות מתועדות

ליאורה א. את מוזמנת לעיין בתעוד המצולם בספריה למחול. ב. גם האתר האוסטרלי מאשר זאת. קלטות המתעדות : Blue Star IFD Camp 1988 Hora Shalom IFD Camp 1987 יתכן והריקוד חובר מוקדם יותר כדברייך, אך תועד לראשונה רק ב-87.

ליאורה.את כמעט צודקת.הריקוד חובר

בשנת 1976 או 1977 על ידי נינה אורעד וביחד עם יהודית ברקן ,אם הכרת אותה. הריקוד היפה הזה עבר השתלמות בפעם הראשונה אצל יואב אשריאל. את הריקוד אני למדתי משלמה ממן כאשר הרקיד ברמת-השרון כשנתיים בהרקדה של 5 רוקדות ורוקד אחד.בדיוק אז באותו יום הוזמנה לראשונה להרקדה חברתו החדשה והיפיפיה סוזי בת ה-16 שנים.

עזרא אתה תותח

בדקתי שוב... אתה צודק ! הריקוד הוצג בהשתלמות אשריאל שלב ח' מספר 1 בתאריך 10/4/76 הציגו אותו נינה אורעד ויהודית ברקן.

gold869

New member
מסכימה עם ליאורה לגבי התאריכים

אמנם את הרקוד של נינה אורעד איני מכירה, אך בסוף שנות ה - 70 ותחילת שנות השמונים רקדנו בחוגים של משה תלם ויואב אשריאל רקודי שורות שחיבר שלום עמר. בין הרקודים היו שלושה רקודים מהתקליט של אפריק סימון: רמיה, הפננה ומריה. מריה - Todo Pasara Maria - הוצג בהשתלמות אשריאל שלב י - 1 מאוקטובר 1977. בהשתלמות הזו הוצג רקוד שורות נוסף של שלום עמר בשם: I Love to Love. הפננה ומריה הוצגו בהשתלמות מישאל מס' 2 משנת 1977. לדעתי הרקוד רמיה של שלום עמר נירקד אז בחוגים מבלי שעבר השתלמות מסודרת. כדי לבסס את דעתי ולבדוק אם הזכרון אינו מתעתע בי, צלצלתי לחברים שרקדו אז בחוגים. כולם זוכרים שרמיה של שלום עמר נירקד כבר בסוף שנות ה - 70 יחד עם מריה והפננה.

שו"ת

זאת השאלה שהוצגה בתחילת השלשול הנוכחי: שאלה לי למי שמכיר. פעם ואולי גם עכשיו היה ריקוד בשם ראמיה. מישהו יודע מה השם המלא של השיר ואיפה אני יכולה למצוא אותו? תודה רבה שמתם לב מה מחפשת השואלת??? - את שמו המלא של השיר ואיפה היא יכולה למצוא אותו !!! אז כל נברני הארכיונים מיד מיהרו לפשפש בנבכי ההסטוריה ולדווח מי חיברו את הריקודים, באיזה שנה, ובאילו השתלמויות הריקודים הוצגו - תשובה מושלמת לשאלות שלא נשאלו. היחידים, שבמסגרת תשובותיהם הלא עיניניות נתנו גם פרט אחד רלוונטי היו: דב אורבך - אמר שהשיר בביצוע להקת BONEY-M - טעה והטעה. GOLD - שהזכירה את שמו של הזמר בתוך בליל האינפורמציה האינסופי והלא-רלוונטי לשאלה. חברים - קצת תשומת לב למה שנשאל. התשובה העיניינית היחידה נמצאת בשורה שמתחת לשאלה ועונה עליה בדיוק. אגב, באיפוק רב הגבתי להודעה של דב אורבך בדבר מבצע השיר (כבר תקפו אותי כאן בעבר כששחררתי את חרצובות לשוני...), אבל עכשיו, אחרי שהמשיך להפגין את 'חוכמתו' גם בהודעותיו הבאות לאורך שלשול זה, לא נותר לי אלא לומר - שוב חשף את ערוות טפשותו ברבים.

ליש לי מה לומר-שמור את מה שיש לך

לומר. נכון דב הוא לא חסיד אומות העולם. אבל לאחר שהעירו לו על התנהגותו (גם אני) הוא נוהג עכשיו כשורה. "ערוות טיפשותו" לא הגזמת קצת?אני בטח לא אוהב להחמיא לדב, אך הוא אינו טיפש.אתה לעומת זאת, ממה שאני קורא בפורום, קופץ ומגיב בכל פעם שעולה ענין זה או אחר הנוגע לשיר המבוצע בידי זמר\ת מזרחי\ת. כמעט תמיד בשלילה עד כדי גזענות. אתה יכול להסתכל במראה ולהגיד שאתה נקי כפיים? לא לדעתי!

עוד תגובה רלוונטית...

מה הקשר??? דב אורבך קבע, בלי לבדוק, מי ביצע את השיר - טעה והטעה את השואלת . אח"כ מיהר לחרוץ גם בעניין מועד חיבור הריקודים, ואף הביא 'הוכחות' - כמובן שגם בעניין זה טעה. אני חוזר וטוען - טיפשות לשמה. כבר אמרו חכמינו 'סייג לחוכמה - שתיקה'. אם אתה לא יודע עדיף שתשתוק, ואם אתה מרגיש חובה לדבר לפחות בדוק קודם. ובעניין השד העדתי שיצא שוב מהבקבוק (למרות שאין שום קשר בין זה לבין השלשול הנוכחי) - כל מה שאמרתי בעבר בעניין זה הוא במסגרת הבעת דעה. אפשר להסכים עם דעתי או להתנגד לה. זה עניין סובייקטיבי לחלוטין. אם דב אורבך היה מביע דעה מנוגדת לדעתי בעניין כלשהו, לא הייתי אומר עליו שהוא טיפש, לכל היותר הייתי מביע את דעתי ומתווכח איתו, אבל דב אורבך מיהר לפלוט טעויות אובייקטיביות בשרשרת - וזו טיפשות, אין מילה אחרת. ובעניין תגובותי לשירים המבוצעים בידי זמרים/ות מזרחיים/יות (לשון 'ליל גליל') - הנסיבות היחידות בהן הגבתי לשירים כאלה היו כאשר זמרים אלה החליטו לבצע שירים מתורגמים או שירים עבריים ישנים, והוסיפו להם סלסולים שאינם נמצאים בלחנים המקוריים. מחיתי כנגד עיוות הלחן המקורי ושינוי רוח השיר כפי שהלחין אותו המלחין. גם זו עובדה אובייקטיבית - בדוק את הלחנים של ארגוב, רוזנבלום וילנסקי ואחרים, ותראה שאין בתווים הסלסולים שהוסיפו להם דקלון, שרית חדד, אייל גולן ואחרים - זו עובדה שאין עליה עוררין. אתה יכול לאהוב את זה או לא. כל מה שאמרתי הוא שלא כך הולחנו השירים, ושאני לא אוהב את זה - זה נכון וזו זכותי. זה לא הופך אותי גזען. אגב, אם תבדוק, תמצא שכמעט תמיד טרחתי לציין עד כמה אני כן אוהב את השירה המזרחית המקורית, דוגמת שיריו של דקלון כשהיה בלהקת צלילי הכרם... אבל זה כמובן נעלם מעיניך.

gold869

New member
ליש לי מה לומר

גם את מה שיש לך לאמור, ניתן לעשות זאת בצורה שונה ומבלי להשתמש במילים כה בוטות.
לא יודעת מדוע בחרת לתקוף את דב במקרה דנן. כל עוונו היה בציטוט מיידע מהאתר האוסטרלי. ובמקרה הזה באתר האוסטרלי המיידע שגוי לגבי כל השירים של אפריק סימון. גם באתר רוקדים לא קיים מידע כזה. היתרון שלי במקרה הנ"ל הוא שרקדתי את הריקודים הללו. באם דב לא רקד אותם מהיכן הוא יכול לדעת שהמיידע שבאתר האוסטרלי אינו נכון (לגבי כל רקודי השורות של שלום עמר)?!
לכן לדעתי התגובה הבוטה שלך כלפי דב היא לא במקומה. אפשר לומר את כל מה שאמרת לגבי המיידע שדב ציטט מהאתר האוסטרלי מבלי להגרר להכפשות אישיות ולגופו וכישוריו של דב.

למעלה