שלום לכולם!

cohen chaim1

New member
שועל מברונזה

חבל שהפסלון נוקה, הפטינה המקורית משוה לחפץ הרבה חן,ובעיני אספנים הסרת הפטינה מורידה מורידה מערכו של החפץ העתיק אם זה מטבע, פסלון או כל חפץ אחר. לגבי הפסלון, באשור ובבל השתמשו בפסלוני בעלי חיים כמו שוורים, אריות ,נמרים ובעלי חיים אחרים כמשקולות, יתכן שגם השועל הזה שימש כמשקולת.

rachelea

New member
שתי הערות ../images/Emo185.gif

1. בעברית תקנית יש לומר: אריק ואני.... 2. למען הסדר הטוב היה ראוי לכתוב: אריק ואני סיכמנו, עפ"י הצעתה המקורית של..., ... 3. מאחר ונראה לי שהביקור ביפו יימשך עד לשעת הצהריים ומאחר והמבקרים יתפזרו ברחובות השוק - אולי כדאי שנארגן גם שעת כינוס לתום הסיור בשוק באחד מבתי במאכל שבסביבה (זה היה במסגרת הרעיון המקורי של ההצעה לבקר בשוק הפישפשים ביפו). אם ההצעה נראית לכם, נא הצעותיכם לסוג המועדף: מזרחית, שקשוקה, סתם ניגובים... וכו'. 4.

ולמען הסדר הקולינרי:

שעת הסיום הרשמית לסיור תהיה 13:00, ואז נוכל באמת לשבת ולנוח בצל אחת המסעדות הקטנות שבסביבה, להשיב את נפשנו ורגלינו הדואבות בכוס משקה צונן וניגוב חומוס קטן. ויש מקום, אבל חלים חיסיון וסודיות אז אי אפשר לגלות בינתיים. פרטים מדוייקים - ביום המסע עצמו. מי לוקח על עצמו לארגן דגלים צבעוניים כאלו, כמו של חבורות התיירים היפניים, שלא נלך לאיבוד אחד לשני? מישהו אמר שיש כאן וקסילולוג מומחה?

תמיר1991

New member
שקשוקה זה הכיטוב.

אבל אני מעדיף להימנע ממסעדה מזרחית, את יודעת, כסף... תמיר.

elcool

New member
ואו! וואו! slow down!

מאיפה אני יודע אני יכול להבריז מהבי"ס ביום שיש עוד יותר מחודש מעכשיו? אז מה אם מסיימים ללמוד רק עוד 4 ימים מאז? נראה לי שיש לי איזה מגן בסביבה הזאת. אי אאפשר בשעה אחרת?

איך ידעת?

וואו (ובאנגלית - wowww) - היא קריאתו של נהג המזחלת לכלבים להאט, כלומר to slow down. מה נלחצת? כולה שוק הפשפשים. התאריך הוא אחרי סיום שנת הלימודים, לא לפני, ואין בחינות מגן ביום שישי ממילא. ובנימה פולנית - שב ללמוד עכשיו, והכל יהיה בסידר.

elcool

New member
אוי.. התבלבלתי בקריאה..

פשוט קראתי: " ש- 4 ימים קודם גומרים ללמוד (יייש!!!)" אז ישר הסקתי שבדובר בתאריך שאחריו מסיימים ללמוד. טעות קראיה פשוטה. ואם כך, אז בטוח שאני אבוא! count me in!
(נ.ב. לא ידעתי שאני יודע כל הרבה על כלבי מזחלות...

נויקה

New member
ומה עם אנשים?

שתלויים בתחבורה ציבורית? בשעה 13:00 לסיים את המפגש בארוחת צהריים, זה ממש מאוחר. מה שיקרה זה שכל התל אביבים ישבו להם בניחותא ואנחנו כולנו נמהר לתחנות הרכבת והאוטובוס. אני רק מדמיינת לי מה זה להגיע ביום שישי מיפו לתחנת רכבת בשעות הצהריים. עדיף ללכת ברגל, לא? הרעיון עצמו נחמד, אבל אולי אפשר להקדים קצת וככה נסיים ב12:00, נאכל באבולעפיה ונלך הביתה- לישון, כמובן. נעה

אנשים שתלויים בתחבורה ציבורית -

יבחרו באחת מארבע אפשרויות: 1. לא יגיעו (אפשרות תיאורטית בלבד, בלתי מתקבלת על הדעת). 2. ילכו לפני סוף הסיור (כנ"ל). 3. יתאמו נסיעה עם מישהו אחר חזרה הביתה. 4. יזכרו בבקשה שבקיץ רכבת אחרונה יוצאת מאוחר, ויקבלו טרמפ ממישהו ממנהלי הפורום מיפו לרכבת (האפשרות הטובה ביותר). 5. לא תכננתי אפשרות חמישית, וזו באמת אינה אפשרות אלא רק המלצה: למה להלחץ חודשיים לפני הזמן? יהיה בסדר, תאמיני לי.

python 4

New member
נעה,

רכבת אחרונה לחיפה יוצאת בשלוש וחצי מת"א מרכז, ובוודאי שיש אוטובוסים מכל מקום בת"א לתחנת הרכבת, כך שאין בעיה. לדעתי אם לוקחים אוטובוס מיפו ב- 14:30 נגיע לרכבת של 15:30, ככה שנוכל לאכול עם כולם בניחותא. רעיון מצוין למפגש בשוק הפשפשים ביפו! בחיים שלי לא הייתי ביפו.

® רן

New member
אני יכול להציע טרמפ

אני יכול לקחת אתכם טרמפ לכל נקודה בת"א אחרי המפגש (כולל תחנות הרכבת מרכז ו/או אוניברסיטה), כדי שלא תצטרכו להסתמך על אוטובוסים. אבל אני אדע רק יום-יומיים לפני אם אני אוכל להגיע.

python 4

New member
זה יהיה מאוד נחמד!../images/Emo24.gif

אגב, הודתי לך על הבולים? הם נפלאים. מכל המדינות שבאוסף הדגלים שלי, לארה"ב יש את מספר בולי הדגל הרב ביותר. אותו דגל, בעשרות וריאציות שונות. זה ממדינה שגם את ההמנון הלאומי שלה הקדישה לדגלה. סיפור מעניין עומד מאחורי זה, אבל זה לא חשוב לעניינינו. תודה!

python 4

New member
א-הא! את צריכה להיזהר ממי את מבקשת

סיפורים.. נדמה לי שפעם את זו ששאלת אותי האם היוניון ג'ק היה נהוג כדגל הרשמי של ישראל והודו, ונאלצת לקרוא מגילה ארוכה.. טוב, נעשה את זה קצר. התקופה, מלחמת 1812 (שנמשכה עד 1814, אבל למי אכפת), שכמדומני היתה הפעם הראשונה והאחרונה שהאמריקאים ניסו לכבוש את קנדה. הבחור הוא פרנסיס קיי, עו"ד צעיר שחטא מדי פעם בכתיבת שירה. ב- 1814 הוא מצא את עצמו על ספינה שנפלה בשבי הצי הבריטי האיימתני. הצי, שנשלח לכבוש את העיר בלטימור, היה עסוק בהפגזת פורט מקהנרי שהגן על העיר. במשך כל הלילה הבריטים הפגיזו את הפורט הזה, והאגדה מספרת שבעלות השחר, למרות שהפורט סבל מפגיעות קשות של התותחים, הדגל האמריקאי המשיך להתנוסס בראשו. קיי, שצפה בקרב מהספינה השבויה, נדהם לגלות כי דגל הפסים והכוכבים מתנופף למרות כל ההפגזות, והוא תיאר זאת כך:
Oh, say can you see, by the dawn's early light, What so proudly we hailed at the twilight's last gleaming? Whose broad stripes and bright stars, through the perilous fight, O'er the ramparts we watched, were so gallantly streaming? And the rockets' red glare, the bombs bursting in air, Gave proof through the night that our flag was still there. O say, does that star-spangled banner yet wave O'er the land of the free and the home of the brave?​
וזהו. בסופו של דבר הפורט עמד על תילו, בולטימור ניצלה, והבריטים פנו לעסוק באויב קצת יותר רציני - נפוליאון. בהמשך מישהו הלחין את היצירה, וב- 1931 הקונגרס קבע כי השיר הזה יהיה ההמנון הלאומי. מעניין, הא? וזה עוד המנון פטריוטי ונחמד. גם ההמנון הצרפתי מתעסק בדגל, אבל להבדיל אלפי הבדלות, לא בהקשר פטריוטי.. הוא נכתב במקור כשיר שנועד לגייס את תושבי מרסיי לצאת לקרב על פריז בימי המהפיכה הצרפתית (1972). בהמנון (שיש לו מנגינה נפלאה, לדעתי) מוזכרים בין היתר הדגל הספוג בדם של העריצות (המלוכה), חיילי האויב שבאים לכרות את הראש לילדים שלכם, החיילים שיראו את התהילה בעיניהם הגוססות, ובפזמון החוזר מוסבר כי את השדות שלכם מומלץ להשקות בדם האויב. חביב ביותר. את זה שרו החיילים ממרסיי בזמן שצעדו לתוך פאריז, וזה מה שילדים שרים היום בטקסים בצרפת. מוזר, לא? ורק ההמנון שלנו שקט ונחמד, מלא שלום ושלווה ותקווה.

נויקה

New member
איזה יופי!

הסיפור אני מתכוונת לא העניין עם ההשקיה המיוחדת של הצרפתים...

סיפור מקסים!

ומי כמוך כווקסילולוג חובב צריך לדעת סיפורים על דגלים! כל מה שאני יודעת על הדגל האמריקאי הוא הפלדג', שאותו לא היו צריכים להגיד בבית הספר שלי בארה"ב (בית ספר מאוד מתקדם - על הפלדג' היו ועוד יש הרבה מחלוקות), אבל למדתי אותו בכל זאת. ודווקא את השורות הראשונות של ההמנון הצרפתי אני אוהבת: "קדימה (או משהו כזה) ילדי המולדת, יום התהילה הגיע!".

python 4

New member
זה מתחיל יפה... ונגמר מוזר

קדימה, ילדי המולדת, יום התהילה הגיע! מולנו עומדת העריצות, הדגל המוכתם בדם מורם! האם אתם שומעים בכפרים את שאגת החיילים הפראיים? הם באים לידינו, לכרות את גרונותיהם של הילדים שלכם, האדמה שלכם. לנשק, אזרחים! צרו את הגדודים! צעדו, צעדו, כדי שהדם הלא-טהור ירווה את שדותיכם! זה הבית הראשון, מה שאני מכיר..

למעלה