שלום לכולם!

תמיר1991

New member
שלום לכולם!

אני ואריק סיכמנו על מפגש פורום, ב- 25.6, יום שישי, ב- 10:30, ליד מגדל השעון ביפו (שצויין בבול בתערוכה כמובן). משם נמשיך הלאה לשוק הפשפשים. ברצוני לציין שמשמועות שמעתי שיש שם הכל, החל בבולים ועד גרזנים. אריק - אם יש לך שינויים, תודיע לנו. התאריך הזה נוח גם לכל מי שלא עובד ביום שישי, וגם לתלמידי חטיבות הביניים (דן, אני) והחטיבות העליונות (שי, ELCOOL), ש- 4 ימים קודם גומרים ללמוד (יייש!!!). אז קדימה בהכנות! תמיר.

11moti

New member
עזרה בזיהוי פסלון

מצורפות תמונות של פסלון מתכת,מברונזה(לדעתי),שאבי מצא בתחילת שנות החמישים כאשר חפר גומת השקיה לעץ. המקום שבו הפסלון נמצא הוא המושבה גן-יבנה ולא רחוק מהפרדס(מאות מטרים )היה אתר שבו היו מערות קבורה חצובות בכורכר(באזור גם היה הכפר הערבי ההרוס ברקה) האם מישהוא יודע פרטים-ובעיקר -סער- מה התקופה ועל מה מדובר? הפסל נוקה ע"י אימי (שהפטינה לא בדיוק מצאה חן בעיניה..)

broadaxe

New member
לא ארכיאולוגיה

וגם לא ישראלי. זהו פסלון אירופי לחלוטין, להערכתי מהמאה ה-19. לפי מידותיו המצומצמות והחור העגול בתחתיתו ייתכן והיה מותקן על כלי או על כן, אולי כחלק מקבוצה פיסולית. פסלוני שועל מופיעים לרוב בהקשר של מזכרות ציד או של פיסול סימבולי/הומוריסטי- משל השועל והגפן, השועל והחסידה, השועל והעורב וכו'.

11moti

New member
אריק,אולי מדובר בהסקי?(סתאם)

וברצינות ,לא הצלחתי לזהות האם זה זאב, כלב, או שועל, אבל בכל מקרה יש עליו"הדרת כבוד" ופאסון שדי דומה לכלבי המזחלות למינהו.למרות שאין שום סיכוי לדעתי לקשר .רעיונות ודעות?

wimpi

New member
מדובר בדמות שועל..

האם ניתן לראות את הזנב? יעזור בהנחה הסופית...

ran lir

New member
שועל מדהים../images/Emo39.gif

וגם מברונזה ימי ימי.למה כשאני חופר בחצר אני לא מוצא דבר מדהים שכזה?מצריך בדיקה מעמיקה אצל המבינים בדבר ונא דווח לנו תוצאות.

חד משמעית שועל.

מבנה הראש החד והקצר מצביע על שועל. גם מבנה הרגליים הקדמיות - אצל רוב הכלבים (למעט כלבים נמוכים מאוד) כפות הרגליים הקדמיות רחוקות קצת אחת מהשניה, וכך בוודאי גם אצל זאבים. אצל שועלים, גם בישיבה, כפות הרגליים קרובות מאוד. זה קשור למבנה השלד אצל כלביים נמוכים וליכולת (או יותר נכון חוסר היכולת) שלהם להכניס את הרגליים מתחת לקו הבטן בזמן התנועה כדי ליצור מה שנקרא single track. מעבר לזיהוי הזואולוגי - לי דווקא נראה, בעין בלתי מבינה, שמדובר בפסלון שאינו עתיק, אולי קצת ישן. אני חושב שהדרך שבה הוא יושב, ומטה את הראש בדרך כל כך שועלית, והרגליים שלו שמאוד מדוייקות במחינה זואולוגית, יחד עם גלי הפרווה שעל הצוואר - כל זה יותר מידי מדוייק כדי להיות פסלון עתיק באמת. מצד שני - מה אני מבין בארכיאולוגיה ובפסלונים?

11moti

New member
הסכמות ותהיות

מסכים איתך שזה אכן מאוד נראה שועלי. וכך גם אני חשבתי.אבל מבנה הגוף המלא וחזק הוא שהכניס בי את התהיות. אהבתי מאד!!! את הניתוח הזאולוגי.(באמת כל הכבוד על הידע שהוספת לי בנושא) ,לגבי הגיל מה שמעניין אותי איך ומאיפה הגיע הפסלון למקום שאבא שלי מצא אותו בלי קשר לבין כמה הוא.(כאמור נמצא בתחילת שנות החמישים בק. שב"חרת אל תנק"...)

אולי זה אחד משועליו של שמשון?

זה יכול להסביר את חוסנו ואת מבנה הגוף המלא והחזק, כמו גם את העובדה שאין לו זנב...

אני מאוד מאוכזב.

אחת מהבדיחות הכי טובות שיצאו לי בעת האחרונה, ואף אחד לא שם לב... שועלי שמשון, שועל חסון, שמשון, אין זנב - מה, לאף אחד זה לא עשה כלום?

למה שלשועלי שמשון לא יהיה זנב?

אאל"ט שמשון קשר כל שני זנבות ושילח אותם לתוך הפלישתים בתור בקת"ב שעיר, או משהו כזה. ככה שבמקור בהחלט היה להם זנב. או שמא אני כן טועה?

פרט קטן שכחת:

הוא לא רק קשר אותם בזוגות, הוא גם קשר להם לפידים לזנב. לדעתי כששככו להבות האש בשדות החיטה בפלשת, לא נותרו לשועלים זנבות... ומה זה בקת"ב, במחילה מכבודך?

לא הייתי בטוחה לגבי הקטע עם האש -

אבל מתברר שזכרתי די נכון. בקת"ב הוא בקבוק תבערה, וזה לא במחילה מכבודי, אלא מכבודו של הצבא שהמציא ראשי תיבות לכל דבר. בתחום הנ"ל אפשר למנות גם את צמב"ר (צמיג בוער) ואת הפס"ד (הפרות סדר), ולפי מונחים אלו אתה יכול לנחש מתי הייתי בצבא. וגם זה שועל שמשון (יותר נכון שמשון של FOX, כשעוד הוציאו חוברות קומיקס).

elcool

New member
למה הוא נראה כמו אשה?

אשה שרירית.. אבל עדיין פנים של אשה

rachelea

New member
הפסלון חלק מאביזרי הקבורה

כדאי להמשיך ולחפש. בסוף תמצאו את כל רכושו של הקבור שם

למעלה