שלום לכולם!

lubia

New member
ההמנון האמריקאי

סיפור נהדר!!! מה שמאוד מפתיע זה שהשיר נקבע כהמנון האמריקאי בשנת 1931. מה היה ההמנון לפני זה? ובכלל, מתי החל המנהג של המנון לכל מדינה?

python 4

New member
האמת, שממש אין לי מושג...

לא נראה לי שהיה לאמריקאים המנון לפני 1931. ההמנון הראשון הוא god save the king (או the queen, לפי מגדרו של המונרך) של בריטניה, והוא אאל"ט מהמאה ה- 18, כמו גם הצרפתי. המנהג הזה התפשט ברחבי אירופה במהלך המאה ה- 19, ובמאה ה- 20 הוא הגיע לכל קצוות העולם. לא נראה לי שיש מדינה שאין לה המנון. מנהג מאוד משונה, לא?

® רן

New member
אני שמח שהם מצאו חן בעיניך

ומה דעתך על הבול המחומש? אמנם בול ללא נושא מעניין, אבל אחרי כל הסיפור שהיה כאן עם בולי ישראל המעויינים, חשבתי שבול מחומש ימשוך את תשומת ליבך.

ואני לא אוכל להגיע.

כזכור, אבא של יותם עובד בימי שישי, ויותם לא בנוי להסתובבות בשוק הפשפשים. הוא מאבד את הסבלנות במהירות רבה מדי, ואני לא אוכל להתרכז גם במפגש וגם בלשעשע אותו. אז 'צטערת, אבל בפעם אחרת. מה שכן, בהחלט לא ארשה לכם לאכול באבולעפיה כשיש מסעדות כל כך הרבה יותר טובות בסביבה. הראשונה שבהן היא נועה בסימטת הצורפים, ואם מתארגנים כקבוצה אפשר לנסות ב"הבית של לילה וחמודי" ברח' עמיעד 3 - בנין יפואי מהמם (בעיקר מבפנים) המהווה מסעדה טובה.

לילה וחמודי זה בטח חמוד בלילה../images/Emo13.gif

נראה לי שלאריק יש משהו טוב להציע. אני כמובן רוצה להגיע וכיוון שמדובר על עוד חודש וחצי קשה להבטיח, מי יודע מה ילד יום. אבל עקרונית אני בפנים

למעלה