בבחירות דמוקרטיות נבחרו כבר הרבה
יותר מארבעה, ואנחנו מכנים אותם "מומחים" ולא "עוזרי מנהל". הנה הרשימה: רחל נבחרה למומחית בענייני סביבונים ומניות. בני ומתן הם המומחים לענייני תקליטים. מוטי וסער הם המומחים לענייני סכינים, נשק קר וגרזנים. אברהם הוא המומחה לענייני כל מיני דברים מוזרים. ניסים המומחה לענייני שיט. דרמסלה היא המומחית לנושאי רוח ונפש. פיתון הוא המומחה להרבה נושאים: בולי נויטה, סינדרלות, בולי כלניות ועוד. רון מירב הוא המומחה לענייני מאכלי עם הונגריים ונשל"לים. רוזן הוא המומחה ליודאיקה. ועוד כמה שלא אמשיך למנות. ואתה יודע למה הם "נבחרו"? כי הם באמת מומחים איש איש לתחומו, והראו לנו את זה בהשתתפותם ובכתיבתם, ולא היינו צריכים לבחור בהם - הם בחרו אותנו. אני איני רואה את עצמי כשונה מכל יתר המשתתפים כאן. אני המומחה לענייני מזחלות כלבים ותערוכות בולים, וההבדל היחיד ביני לבינך הוא שאני יכול למחוק הודעות ולשרשר אותן. בעצמך אתה יודע כמה פעמים מחקתי הודעות (למעט פרסומות וגסויות שהגיעו מזרים - רק פעם אחת, במקרה שאתה בוודאי זוכר). אין עלי שום נטל שקשור לניהול הפורום - אני משתתף בדיוק כמוך וכמו כל אחד אחר. נכנס כשבא לי, כותב כשיש לי מה לומר, ומגיע למפגשים כי נחמד לי לפגוש את כולם. והנה האני מאמין שלי לגבי תפקידים בארגונים וולונטריים, כמו למשל בפורום הזה: לדעתי תפקיד לא מקבלים אלא עושים. לא התואר חשוב אלא הרצון והיוזמה. למשל, מי שרוצה ליזום ולארגן מפגש, יכול לעשות זאת בלי להיבחר. כולנו נשמח על כל יוזמה, ונעשה כל מה שאנחנו יכולים להשתתף בארגון, כמו שעשינו עד היום. הנה, במפגש שהיה בגבעתיים לא אני ארגנתי הכל - נכון, אני מצאתי את המקום, אבל לא הייתי היחיד שחיפש. את הארגון עשתה בעיקר רחל, ואני הכנתי בהפתעה מעטפות ארוע. זה הכל. ובוא ניקח לדוגמא אותך: יש לך רצון להיות אחראי על פעילות הנוער? אל תחכה לתואר "עזר מנהל", אלא פשוט תתחיל לחשוב על רעיונות מתאימים ותנסה להוציאם לפועל. כל עזרה שתצטרך ממני או מכל אחד אחר אני בטוח שתקבל. (בסוגריים אני חושב בקול רם - מה אפשר לארגן לנוער שאנחנו המבוגרים לא יכולים ליהנות ממנו? או להיפך? מה, הנוער יותר טמבל מהמבוגרים ולא יכול לעשות אותו הדבר כמו כולם? אני חשבתי שאתם בדיוק כמונו, אספנים רגילים. מצד שני, אולי אתה בתור נער יודע משהו שאני כבר שכחתי.) בקיצור, אני חושב שצריך פשוט לעשות. וזו הצרה של המדינה הזו - יותר מידי חושבים על תארים (וכסאות) ופחות מידי על מה צריך לעשות. ורעיונות נוספים לשיפור הפורום אין לי. אם היו - הרי היית כבר יודע. ובינינו - הוא באמת בסדר גמור, לא זקוק לשיפורים בינתיים. אמרת יפה - תודה לאל. שבת שלום!