שלום לכולם!

python 4

New member
אבוי....../images/Emo9.gif

חשבתי כבר לקנות ערכה נוספת כזו, רק מתוך רחמים על פקידי הדואר של עכו. אבל רכשתי אחת כזו ביום הופעת הבול של אילן רמון. את החבילה פירקתי, הגליון עבר לאלבום והמעטפה לאלבום המעטפות, ואת היתר זרקתי. אגב, אני מוכן להתערב איתך על כל בול (כלנית) שבתערוכה יהיה דוכן מלא בערכות האלה! הגליונית הזו נראית ממש יפה. בכלל אני רוצה לנצל את התערוכה כדי להשלים לי כמה חוסרים באוסף הישראלי שלי, בעיקר בין השנים 1948-1969. למרבה ההפתעה (שלי) אין לי הרבה חוסרים בשנים אלו!

avitalit

New member
ירון - אל תזדרז לקנות בכל מחיר את ה

בולים מהשנים שציינת . אולי יש לי בהחלפות ונסגור כבר על הרבה הרבה פחות ממהה שהסוחרים שם יבקשו !!! שלח לי רשימה מהשנים 1955-1969 עם החוסרים ואראה מה יש לי כפול . אם תרצה לברר איתי בטלפון - תשלח לי מסר ובכותרת הנושא רשום את מספר הנייד שלך ( אין לי דרך לקרוא מסרים אלא רק לקבל במייל את הנושא) ביי

python 4

New member
איצ!

הנה, צירפתי את הרשימה של מה שחסר לי בין השנים 1956-1969 (מ- 1955 יש לי הכל!) תעשה לי מחיר טוב..?

תמיר1991

New member
ירון תיכנס בבקשה לתפוז ON יש לי

דיבור איתך (זה דווקא חיובי!!!). תמיר.

avitalit

New member
"תאמין לי מותק.. אני אפילו מפסיד

עליך .." סתאאאם .ניסיון לחקות את הסוחרים הכרישים שבשטח
" לא תתחרט חבוב " עכשיו ברצינות .. עברתי על הרשימה . יש לי את כל הבולים . אני מוכן למענך לפרק סדרות .. יש לך בתיבת המסרים ( מאתמול בחצות) את המספר הנייד שלי . צור קשר ונתאם . איצ

בּני

New member
עכשיו הכל ברור...

שלחתי לך מסר בקשר לרשימת האוספים ולא חזרת אלי... שלח לי במסר את הנוסח של תחומי האיסוף כפי שאתה רוצה שיופיעו, לאחר העדכון ואני אוסיף אותם בשמחה (כרגע גם מופיע מה שהבת אוספת...). לגבי התאריך, הוא מעודכן ברשימה, בלוח האירועים כל אחד יכול להוסיף. ובאותה הזדמנות, כל מי שרוצה לעדכן את פרטיו ברשימה שישלח לי מסר עם העדכון הרצוי
בני

avitalit

New member
הי בני .בהעדר גישה בשעות היום למסרי

ם ... אני שולח כתגובה . אשמח שיופיע כך : " אוסף בולי ישראל ובולי יודאיקה מהעולם. התמקדות במונומנטים יהודיים,ציירים יהודים,פסוקים מהתנ"ך על בולים ." הבת שלי הדר אוספת בולי ישראל . הבת - רוני אוספת בולי חיות . תודה רבה . איצ

איצ, הנה מסר:

אחד הסוחרים, house of zion (שמו אד, הוא אמריקאי גבוה ונחמד שבא במיוחד לתערוכה) יש בול מאוד נדיר מדרא"פ, עם השם המפורש. זה בול שהנפקתו נשלמה, הוא נשלח לבתי הדואר למכירה והוחזר באותו היום לאחר ביקורת קשה של הרבנות. ישנם כמאה - מאה חמישים שמסתובבים בשוק. מחירו גבוה, אך בכל זאת נחשב למחיר מציאה. וניסים - בשבילך מצאתי מעטפה מתקופת המעבר, עם חותמת מנהלת העם מרעננה, על בולי קק"ל. יש על המעטפה בולי הצנחנים ובול צי הדייג העברי. חשבתי שיענין אותך. מחירה של המעטפה גם הוא אינו נמוך כלל, ובכל זאת - מציאה. ואני מנצל כדי לפרט קצת על החומר של הסוחרים בתערוכה: מרבית הדוכנים מאכזבים, ומוכרים בעיקר בולי ישראל, חומר לילדים ואלבומים. ד"ר וואלך ו- house of zion מציגים חומר מעניין, במחירים שאינם שווים לכל נפש. בולי דיזנגוף מחזיק אוספים שלמים במחירים לא גבוהים, אבל מי רוצה לקנות אוסף שלם של ליכטנשטיין באלפיים ש"ח? הדוכן של לינדנר מגרמניה מעניין את מי שרוצה ציוד - מלקטים טובים וגדולים במיוחד (מאוד נוח וזו קניה לשנים - אתמול נתקלתי בפינצטה שלי מהילדות, ומאוד שמחתי לפגוש אותה שוב). מד נקבוב עולה 15 ש"ח, ומי שחושב לקנות מנורת אולטרא סגול שיקח בחשבון שהיא אינה מתאימה באורך הגל לסימני הזרחן בבולי ישראל. גם הווידים אפשר לקנות אצלם במחיר מצויין, בעיקר את הגדולים לגליוניות מזכרת. בית טוב מוכר את מה שהוא מוכר תמיד - חבילות נושאיות. הדוכן של החברה שמוכרת בולים מהמון ארצות קצת יקר, ומציג בעיקר פריטים פשוטים וחסרי ייחוד. אגב, מי שרוצה לקנות את הספר על מגדלי השעון יכול לעשות זאת ישירות מהמחבר בדוכן של רומנו (נדמה לי), וקטלוג בייל למכירה בחלק מהדוכנים במחיר יותר נמוך מבדרך כלל. משום מה אין השנה לאף אחד מהם ארגזי מעטפות (שזה המקור העיקרי למציאות בתערוכות), ולכן חותמות למשל אי אפשר בכלל למצוא. בולט בהעדרותו סגל מבולי קינג גורג, שהיה מביא ארגזי מעטפות. כנראה שהוא הבין שאי-ביי יותר נוח, יותר רווחי ויותר זול בשבילו מדוכן בתערוכה. גם בולי מוגרבי אינם, ולכן לא רואים כמעט את בולי הרשות הפלסטינית. ואחרון חביב - מסתובבים גם סוחרים ללא דוכן, ומחפשים לצוד אספנים ולמכור להם בצד. גם אנשים פרטיים מסתובבים ומנסים להיפטר מבולים ומעטפות. באופן כללי (ויש יוצאי דופן, שאיני מפרט בשמם מסיבות ברורות) אני מציע לא להתעסק איתם. בזבוז נעים!

avitalit

New member
אני דפקא מציע להתעסק איתי ....

אריק סיפר לי על בול נדיר ונראה לי שאביא כמה דברים למכירה בכדי לנסות להתחיל לממן אותו מבלי לקבל גט ...
.. יאללה רק היום בזול .. מי קונה .. אוסף מעטפות מושלם ... רק היום ...
המוכר השתגע ... אחרת אני לא רואה דרך נוספת לגייס 500 דולר ביום אחד
נדמה לי שראיתי ארגזי מעטפות אצל בי-אל ועוד סוחר ששכחתי את שמו . אני מתכוון להגיע הערב בסביבות 18:30 .. אם מישהו מתכוון להיות שם גם - שיתן סימן ונפגש . איצ

אתה צודק לגבי המעטפות אצל בי אל,

אבל אלו רק מעטפות מגרמניה, ולא ראיתי שום דבר מעניין. וזו רק קופסא קטנה... לגבי גיוס המשאבים, אוסיף הערה קטנה אך חשובה. לפעמים, לעיתים רחוקות, אני נתקל בפריט שעושה לי פרפרים בבטן, אבל מחירו גבוה הרבה יותר מכל מה שחלמתי לשלם. ברוב המקרים אני מחליט לא לקנות, וברוב המקרים מצטער על כך מאוחר יותר. כמו שאמרתי כבר, לדעתי האישית כדאי לפעמים לעשות מאמץ מיוחד ולהוציא סכום משמעותי על פריט מיוחד במינו. את ערכו הוא בדרך כלל שומר, גם אם לא נמכור אותו בשנים הקרובות. כאשר מגיעים עם אוסף, ולאו דווקא בולים, למדרגה מסויימת, הפריטים מתחילים גם לעלות הרבה כסף. לדוגמא, אוסף בובות. אפשר תמיד לקנות בובות "רגילות", אבל אחרי כמה שנים זה אולי מפסיק לרגש, ואז עומדים בפני הדילמה: לקנות או לא לקנות בובת פורצלן של רויאל דלטון ממהדורה נדירה במיוחד בסכום עצום, או מריונטה מקרמיקה צרפתית, במידה הסטנדרטית של מריונטות (יש כזה דבר), עם תלבושת בווארית כפרית מהמאה השבע עשרה, בעבודת יד. זה עולה הרבה יותר מהבול שעליו סיפרתי לאיציק. מה עושים? מוכרים את הכלב ואת הבעל וקונים במקומם בובה? או מוכרים את הבנות וקונים בול, במקרה של איציק? כשהפריט מופיע בהפתעה, וצריך החלטה מהירה, לפעמים קל יותר לסרב ולוותר. אבל אולי כדאי שכל אספן ייצר לעצמו קופת חסכון מיוחדת למקרים נדירים כאלו? לסיכום, איציק - אם היתה מופיעה במכירה פומבית מנורת בית המקדש, לא היית שודד בנק כדי לקנות אותה, בשש מאות תשלומים? בוודאי שכן. השאלה היא כמה פרפרים זה עושה לך בבטן, לא כמה כסף יש לך בכיס.

avitalit

New member
הפרפרים עוד מעט מקבלים מימדי ציפור

ותיכף כבר לא יהיה להם מקום בבטן ...
.. נראה לי שאעבור קודם בבית ברעננה ואביא את כל מה שאני מעוניין למכור תמורתו ואולי ככה אגייס יותר מזומנים ואוכל לממן חלק . רק צריך למצוא את הקונה או לקוות שהמוכר הזה יסכים לאיזו עסקת חליפין הוגנת ... לפיכך כנראה אגיע רק אחרי 19:30 לתערוכה . אתה צודק . מהרגע שסיפרת לי על הבול הזה אני ממש באי שקט ומנסה לחשוב מאיפה לגייס את הסכום הזה עכשיו ואיזה תירוץ טוב לתת למנהלת החשבונות של משק הבית על ההוצאה המאוד לא מתוכננת
.

תמיר1991

New member
אריק - תוכל לעזור לי לבחור מד נקבוב

בתערוכה וללמד אותי איך להשתמש? הייתי מאוד שמח! תמיר.

python 4

New member
ואני צריך מלקט!

תמיר, תוסיף את זה לרשימת הקניות... אוי ווי. אני מקווה שיש שם כספומט בתערוכה, או לפחות בנק למשכנתאות.

avitalit

New member
בעניין ההבידים כדאי שתיגש

לביתן של לינדנר . הם מוכרים מארז גדול עם הבידים בכל הגדלים במחיר ממש ממש ממש ממש טוב . רק בשביל לסבר את האוזן - חבילה סטנדרטית של 30 גרם הביד ( לא עשב ירוק
)עולה אצל גלעדי 14 ש"ח . אצל לינדנר אפשר לקנות בימי התערוכה שקית של 500 גרם ב110 ש"ח בכל הגדלים . אצלם גם תמצא מלקט טוב . ממליץ לך לקנות אחד גדול . ובעניין הקטלוגים .ביררתי אתמול את העלות של MICHEL לגרמניה. מדובר על 2 כרכים. הם נמכרים ב 385 ש"ח (בערך) עבור שניהם . לדעתי - אם אתה ממש חייב קטלוג ולא רוצה לקחת משכנתא - עדיף לחפש אצל דורון ממרכז הבולים קטלוגים ישנים במחירים טובים ( עשרות שקלים). אגב - עכשיו אני רואה ששלחת לי מסר אך - איןלי דרך לקרוא אותו
אז תתקשר או שתשלח בכותרת שלו את המספר הנייד שלך . בהצלחה איצ.

Sanchez

Member
חברים, תסבירו לי אחת ולתמיד... מה זה הבידים ??? מצטער על הבורות !

avitalit

New member
OK אז ככה.

HAWID היא רצועת פלסטיק ברוחב משתנה שהיא מעין כיס שלתוכו מכניסים את הבול . ההביד מגן על הבול מלחות/ מגע ואמור להאריך את אורך חיי הבול. אספנים ותיקים נהגו בעבר גם לפזר טלק מתחת לבול בתוך ההביד . ההביד מגיע בשני צבעים . גב וחזית שקופים . או גב שחור וחזית שקופה . בגב ההביד יש חומר שבהרטבה הוא הופך לדבק וכך ניתן להדביק את ההביד על גיליונות נייר ( למי שלא אוסף באלבום כיסים אלא באלבום דפים) את ההביד חותכים לפי גודל הבול . ניתן להשיג הבידים כמעט בכל רוחב מ19 מ"מ ומעלה . מקווה שעכשיו הכל ברור . איצ

Sanchez

Member
עכשיו אני מבין.. ראיתי הרבה כאלה, אך לא ידעתי שכך קוראים להם. אבל מה רע בלשמור את הבולים סתם באלבום בעל פסים שקופים ?

זה ללא-משקיענים.

מי שאוסף חתומים, וממילא הדבק לא מזיז לו (כי הוא לא קיים), יכול להמשיך עם האלבומים בעלי הפסים השקופים. מי שאוסף לא חתומים, מתחשב בשלמות הדבק, וההבידים מסייעים בשמירה עליה. בנוסף, בגלל שההבידים נחתכים לגודל של הבול, אפשר לסדר אותם איך שרוצים על הדף, ולא להיות מוגבלים למיקום השורות השקופות.

למעלה