אני יכולה לנסות
החלמה היא תהליך ריפוי. להירפא, לחזור לבריאות. שיקום הוא תהליך של התגברות על מחלה או תאונה, או ניתוח, וחזרה לתפקוד נורמאלי, או קרוב ככל האפשר לנורנאלי. בניתוח יש פגיעה בגוף (לשם ריפוי כמובן). הניתוח הוא הפעולה הכי פולשנית שנעשית לגוף בעולם הרפואה, ועל אף שיש כאלה שמגדירים ניתוחים מסויימים כ"פשוטים" או "קלים", הדבר גורר אחריו לאות רבה, כאב ואפילו משברים. לפעמים אפילו הצלקת משאירה עימה כאב וסבל, אם בגלל המראה החיצוני, או פשוט כי הוא כואבת. כמובן שניתוחים "רציניים" יותר נושאים עימם צורך בתקופת החלמה ממושכת ושיקום. יש דרכים רבות ברפואה המשלימה להתמודד עם תופעות כאלה, ועל כך אני כותבת בכתבה, שאליה אני מראיינת מומחים ברפואה המשלימה בעלי ניסיון בתחום. אבל שיטות טיפול יש הרבה, וכמעט כל מטפל ברפואה המשלימה יגיד לי ששיטתו טובה לשיקום וריפוי, ולכן אני מעדיפה להציג את הנושא דרך סיפורים של אנשים שעברו ניתוחים ונעזרו ברפואה המשלימה. אני אשמח אם מישהו יהיה מעוניין לעזור לי בזה, גם בעילום שם, בשיחת טלפון, בפורום או במסרים. אם תרצי, אשמח לפרט עם דוגמאות. מחר בבוקר אני גם אפתח מילון כדי למצא את ההגדרות המדוייקות לשיקום ולהחלמה.