שלום לכולם

• פותח הנושא mic26
  • פורסם בתאריך

mic26

New member
שלום לכולם

שמי מיכל ואני כתבת של העיתון "חיים אחרים", שעוסק ברפואה, רפואה משלימה ומעורבות חברתית. אני כותבת כעת כתבה על החלמה ושיקום מניתוחים ורציתי לשאול אם אתם או מישהו שתאם מכירים נעזר ברפואה המשלימה על מנת להשתקם ולהחלים? אשמח לתגובתכם ואם תסכימו לשתף אותי בכך, מיכל

מוּסקט

New member
ואשמח את תסכימי

ראשית להבדיל בין החלמה לשיקום? כלומר, איך את רואה את ההבדל?

mic26

New member
אני יכולה לנסות

החלמה היא תהליך ריפוי. להירפא, לחזור לבריאות. שיקום הוא תהליך של התגברות על מחלה או תאונה, או ניתוח, וחזרה לתפקוד נורמאלי, או קרוב ככל האפשר לנורנאלי. בניתוח יש פגיעה בגוף (לשם ריפוי כמובן). הניתוח הוא הפעולה הכי פולשנית שנעשית לגוף בעולם הרפואה, ועל אף שיש כאלה שמגדירים ניתוחים מסויימים כ"פשוטים" או "קלים", הדבר גורר אחריו לאות רבה, כאב ואפילו משברים. לפעמים אפילו הצלקת משאירה עימה כאב וסבל, אם בגלל המראה החיצוני, או פשוט כי הוא כואבת. כמובן שניתוחים "רציניים" יותר נושאים עימם צורך בתקופת החלמה ממושכת ושיקום. יש דרכים רבות ברפואה המשלימה להתמודד עם תופעות כאלה, ועל כך אני כותבת בכתבה, שאליה אני מראיינת מומחים ברפואה המשלימה בעלי ניסיון בתחום. אבל שיטות טיפול יש הרבה, וכמעט כל מטפל ברפואה המשלימה יגיד לי ששיטתו טובה לשיקום וריפוי, ולכן אני מעדיפה להציג את הנושא דרך סיפורים של אנשים שעברו ניתוחים ונעזרו ברפואה המשלימה. אני אשמח אם מישהו יהיה מעוניין לעזור לי בזה, גם בעילום שם, בשיחת טלפון, בפורום או במסרים. אם תרצי, אשמח לפרט עם דוגמאות. מחר בבוקר אני גם אפתח מילון כדי למצא את ההגדרות המדוייקות לשיקום ולהחלמה.

מוּסקט

New member
הרשי לי להמליץ

לך גם לגשת לפורום 542: מחלה גופנית - תמיכה רגשית. האמת, רוב האנשים שאני מכירה בשיקום עברו ועוברים ניתוחים כחלק מתהליך ההחלמה שלהם, והרפואה האלטרנטיבית עשתה דרכה אל תוך בית החולים כחלק אינטגלי מהשירות אותו ניתן לקבל - כך שמאוד לא נדיר בימנו לפגוש אדם בתהליך שיקום, שעבר או עדיין אובר ניתוחים כלשהם ולצד המהלך של הרפואה הקונבנציונאלית גם נעזר ברפואה אלטרנטיבית. מתוקף היותי עובדת בבית חולים, איני רואה את אלו שעוברים *רק* טיפולים אלטרנטיביים בשיקום.

mic26

New member
טוב לשמוע

לא היה לי מושג שהרפואה המשלימה היא עד כדי כך נגישה... אני מחפשת בדיוק את השילוב הזה, בין הרפואה המערבית והרפואה המשלימה. תודה על ההמלצה, מיכל

מוּסקט

New member
טוב שאינך יודעת

סימן שלא היית זקוקה, נכון? בכל מקרה הרי לך כמה קישורים לדוגמא - יש עוד, כמעט בכל מרכז רפואי גדול:
המרכז לרפואה משלימה בשיבא
היחידה לרפואה משלימה באיכילוב
רפואה משלימה בהדסה

מוּסקט

New member
אהה - והעיקר שכחתי:

כשהמאמר יהיה מוכן, את מוזמנת לפרסמו גם כאן.

mic26

New member
תודה מוסקט

כרגע אני עובדת עליו... אני אהיה בקשר.

למעלה