שלום לכולם...

coincollector

New member
אני כמעט עשיתי פעם את אותה הטעות

כשנכנס לפה פעם ראשונה מישהו לא מוכר שסיפר שהוא רוצה לבנות אתר אינטרנט לאוסף הבולים שלו, די האמנתי שמדובר בעוד אוסף ילדים טפשי. למזלי, לא אמרתי שום דבר מביך, רק חשבתי ככה לעצמי. אני לא אספר לכם במי מדובר, אבל אני ארמוז שיש לו אוסף של בולי כלבים שהוא עומד להציג בתערוכת תלאבול הקרובה

python 4

New member
איזה מקריות../images/Emo12.gif

גם אריק הולך להציג אוסף בתערוכת תלאבול הקרובה, אבל של כלבי מזחלות. אני מקווה שלא יהיה לו סכסוך טריטוריאלי עם הבחור שיציג את אוסף בולי הכלבים שלו. עכשיו, אני לא אמרתי שלבחורה ששאלה יש אוסף ילדות, פשוט אמרתי שלא תבנה על זה לנדוניה שלה, שזה נכון כמעט תמיד. כמה בכלל עולה נדוניה בימינו אלה?

דרמסלה

New member
../images/Emo3.gif

התעריף הנוכחי: עשרה גמלים וארבעים תרנגולות מטילות.

cohen chaim1

New member
מכתב ע"ג קלף ספר תורה- תערוכת הבולי

התפרסמה כתבה בעתונים של היום על מכתב שנשלח ע"י חייל גרמני מהחזית הרוסית לביתו במלחה"ע ה-2. המכתב נכתב ע"ג קלף של ספר תורה. הבול שהדבק עליו הוא בול עם דיוקנו של היטלר. המכתב יוצג בתערוכת תלאבול הקרובה.

rachelea

New member
אכן - ערב יום הזיכרון לשואה ולגבורה

ובהקשר זה ונושא בולאות, חיים הקדימני. אכן, בתערוכת תלאבול תוצג מעטפה שנשלחה ע"י חייל גרמני למשפחתו. המעטפה במקורה היתה עשויה מקלף שנלקח מספר התורה. את הקלף קיפלו כך שהכיתוב, הפסוקים, היו בחלק הפנימי של המעטפה בעוד החלק החיצוני היה ריק דבר שאיפשר רישום הכתובת למשלוח והדבקת בול - בול עם דיוקנו של היטלר. שמענו על שימושים רבים שעשו הגרמנים בספרי התורה ובחומר הגלם, הקלף, מהם היו עשויים. אך מעטפה למשלוח דואר הינה יחידה במינה.

וכמעט צדקת...../images/Emo156.gif

איך אתה זוכר מה היה הדבר הראשון שכתבתי כאן? אני עצמי לא זוכר! באמת רציתי, ועדיין אני רוצה, לבנות אתר לאוסף, אבל, כל דבר במועדו. רק הערה אחת יש לי, ואני בטוח שלא התכוונת, אבל חשוב להגיד כדי שלא תהיה טעות לאף אחד. אוסף ילדים אינו טפשי, אלא אם כן הוא בבעלות אדם מבוגר שכבר מטפח אותו עשרים שנה בלי לטרוח להבין מה יש, ובעיקר מה אין לו. כאשר ילדים אוספים, ואני מדבר על בולים אבל זה נכון לכל תחום אחר, הם מוגבלים בידע שלהם, ביכולת שלהם להגדיל את הידע (שפות זרות, הבנת הנקרא), ביכולת שלהם להוסיף פריטים (הם לא נוהגים, לא נוסעים לשום מקום בלי ההורים, לא מחזיקים ארנק עם כסף ולא כרטיס אשראי) ולכן, במגבלות האלו צריך לשפוט את האוספים שלהם. בדרך כלל, גם ילדים שמשקיעים על פי יכולותיהם יכולים להגיע להישגים מרשימים בפני עצמם. הקשר בינינו, בפורום הזה, משרת את אחת המטרות היפות באספנות: העברת ידע מאחד לשני. הצעירים שבינינו הם כמובן המרוויחים הגדולים, והשאלה שכל אחד מהם צריך לשאול את עצמו היא לאן להמשיך. אני יושב היום ומכין אוסף לתערוכת הבולים החמישית שבה אני משתתף, בחמש עשרה השנים האחרונות. ובכל זאת אני עדיין מרגיש כמו ילד, עדיין לומד מאחרים כל הזמן, מתלבט, משנה, מחליף, ורחוק מאוד מאוסף "מושלם", אם יש בכלל דבר כזה. אפילו היום, במהלך ההכנה של האוסף חשבתי לעצמי - אם יכולתי להוסיף כמה פריטים, להחליף כמה אחרים - הכל היה נראה אחרת. העובדה הפשוטה היא שאף פעם לא הצגתי פעמיים את אותו הדבר - כל פעם אני מפרק הכל ומרכיב משהו חדש מהתחלה - כל פעם עם פריטים אחרים, והרבה ידע שנצבר בין תערוכה אחת לשניה. המסקנה (תמיר - קרא היטב): אסור אף פעם לזלזל באוסף, לא חשוב כמה הוא התחלתי ופשוט. כל אספן ותיק, מנוסה ובעל אוסף עצום וחשוב ככל שיהיה התחיל פעם משניים שלושה פריטים פשוטים לגמרי, שלא היו שווים כמעט כלום, למעט העובדה הקטנה שבלי לדעת הם היו ההתחלה של אוסף אדיר ויפה.

תמיר1991

New member
נכון... רק זה באמת באמת נשמע לי

אוסף ילדים. אם זה לא היה נשמע כך, לא הייתי אומר... תמיר.

קרא בעיון את מה שאני כותב:

אם אתה אוסף כבר עשרים שנה, ועוד לא יודע מי זו סינדי, אז כן, ויורשה לי לומר שבמקרה כזה, לא רק האוסף טיפשי, גם האספן.

python 4

New member
../images/Emo166.gif../images/Emo26.gif../images/Emo122.gif

אני טיפשי, אני יודע. אבל לפחות אני יודע מה זה בולי סינדי - יודע לזהות אותם ככאלה ולהעבירם מיד למקום של כבוד באלבום הישראלי שלי! ואני מבקש, להיות קצת פוליטיקלי קורקט - לא מטופש, כי אם "מאותגר-תימאטית".

נויקה

New member
אהה, אני חולקת

אני מאמינה שלאוסף אין גבולות, אני יכולה להחליט שמהיום אני אוספת רק בולים שהם חצי קרועים, או רק בולי פנטסיה או שאני אוספת מסחטות מיץ שיצאו מכלל שימוש. אף אחד לא יתחבר לאוסף הזה חוץ ממני כי אני היא זו שבחרתי לאסוף אותו ולהשקיע בו. אני רוצה לדעת שאוסף הבולים שלי, הוא הדבר היחיד בחיים שלי שאין לו חוקים ומגבלות, ולכן מי שיפתח את האוסף שלי ימצא שם גם סינדי (שאני כנראה טיפשה כי לא ידעתי מה זה עד שבאתי לפורום.) יש אנשים שלוקח להם יותר מ20 שנה להבין דברים, ומותר להם לא לדעת דברים שאתם בתור אספנים "רציניים" יודעים, וזה שהם לא יודעים את זה לא הופך אותם ל"לא רציניים". מבחינתם האוסף שלהם הוא הכי שווה והכי רציני בעולם למרות ובגלל שאין לו חוקים. נעה

python 4

New member
../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gifGo Noa

כל מילה בסלע! להכניס מיד למאמרים!

נועה, פעם קראתי על אדם שאוסף...

מסטיקים לעוסים ע"י סלבריטיס, הוא שולח להם מכתבים עם מסטיק שילעס ושילח לו את המססטיק בחזרה לעוס כמובן. חולני לא?

נויקה

New member
איכס../images/Emo6.gif

זה באמת חולני, אבל לא בשבילו- הוא נהנה מזה... נעה

yblumann

New member
USSR stamps

Hello all, Following the collapse of the communist block, the stamp market in the UK and Germany was flooded with stamps from the USSR, Poland, Rumania, Hungry, Albania and the like. The result is that most of the stamps are practiacally worthless, regardless of any catalouge value that might be asigned to it. Specifically, USSR stamps can be bought for a few pennies in the various stamp markets in London. Some of the hundreds of stamps issued between 1928 and 1942 are valuable, as well as some stamps from 1948 to 1955- but not all. Stamps from 1956 to the end of USSR and current Russian stamps are not valuable at all. regards Yoram

python 4

New member
good evening sir

And welcome to the forum. Your answer really helped me, although I am not interested much in the value of the stamps themselves, since I have no plans of getting married anytime soon. As a collector of USSR stamps, I'm amazed at the extremly large number of stamps the soviets managed to issue in only 69 years. Why, this is far larger than the number of hungary stamps, which are still being issued as we speak. No doubt, an Umm-al-shambi wanna-be. That said, Noyta stamps are beautiful, however their tendency toward the red color. Best regards, Yaron.​

yblumann

New member
comment

Thanks and Hello.. Hungary prior to 1991 issued far too many stamps, and thankfully now it issues less- and depicts subjects that are more relevant to the country. USSR did issue far too many stamps, , but today the Inergovenmental Agency of NYK issues even more, in the name of poor third world countries, with topics and anniversaries that have nothing to do with those countries. regards Yoram

למעלה