עוד נקודה למחשבה:
ואני רוצה להתייחס לעניין מנקודת מבט של אספנים בכלל, לאו דווקא בולאים. הקניה בשוק או קניה באי - ביי, מה עדיף? אומר יורם שלדעתו הקניה בשוק עדיפה, בעיקר בגלל המחיר. לפעמים זה נכון, אבל צריך לזכור מה רוצים לקנות. אם מחפשים את הפריטים הזולים יותר, או חבילות גדולות במחיר קטן, ייתכן ויורם צודק. יחד עם זאת, לאי - ביי יש יתרון שאין בשום שוק אחר בעולם: אפשר לחפש פריט ספציפי, ולא רק לקנות על משקל. בשלב כלשהו של האיסוף, אתה אומר לעצמך: די, לא קונה יותר כל דבר. עכשיו אני מפסיק לירות מהמותן, ומתחיל לכוון עם כוונת טלסקופית. לא מעניין אותי כל הגרזנים, אני מחפש עכשיו לקנות גרזן הוטנטוטי מהמאה העשירית בלבד, או סביבון פולני שהיה שייך לבית המלוכה. לא קונה יותר בולי כלבים, ואפילו לא בולי מזחלות - אני מחפש רק את האחד והיחיד שחסר לי. בול רשיון לכלבים מאירלנד, שהודס על בול הכנסה מתקופת אדוארד השביעי (כי את אלו עם התמונה של ויקטוריה כבר יש לי) - את זה אי אפשר לעשות בשוק רגיל, כי הוא תמיד יהיה קטן מידי וההיצע שבו יהיה מוגבל. באי-ביי אפשר, כי המבחר כמעט אין סופי, והחיפוש נעשה תוך שניות, בלי להתעייף. במקרים כאלו אין גם משמעות גדולה כל כך לשאלת המחיר, כיוון שאם אתה יודע בדיוק בדיוק מה אתה מחפש, כשתמצא תהיה מוכן מן הסתם לשלם עבורו כמעט כל מחיר (כמובן במסגרת מגבלות התקציב האישי). בגלל זה אני סבור שאין מקום להשוות בין שוק "רגיל", עם הריחות, הקולות, המראה והמגע הישירים, עם האפשרות להתמקח על המחיר ולקנות בזול, אבל עם מגבלת היצע, לבין אי-ביי, בלי טעם ובלי ריח, ובלי להתמקח, אבל עם ההיצע של השוק הגדול ביותר בעולם, שיש בו מנוע חיפוש שלא צורך סוליות נעליים.