שלום לכולם

יוֹאב

New member
השמועה אומרת גם

שכדי לחיות, היוונים העתיקים פשוט נשמו. אז למה החרדים גם נושמים?

גוססי

New member
הם נושמים כי יש מצווה מפורשת:

"נשמרתם לנפשותיכם". וברצינות, יש להבין כי בלב חרדיות לא נמצאת ההלכה (שאינה אוסרת על פעילות ספורטיבית), אלא דוקא ההתבדלות מהעולם החיצון. מספיק שמנהג מסויים ידיף שמץ של ריח זר - יווני, נוצרי, לא משנה מה ובלבד שלא יחשב לחלק מהמסורת - בכדי לפסול אותו לחלוטין. דוגמה בולטת לכך הוא נוהג העמידה בצפירה ביום הזכרון המקובל במקומותינו, שחרדים רבים נמנעים ממנו משום אמונתם שזהו "מנהג הגויים" (מה שלחלוטין אינו נכון).

בּאהבה

New member
../images/Emo161.gifהרמב"ם מחייב לעשות ספורט../images/Emo45.gif

אבל נכון... לצפות במשחקים וכו' לא! בדיוק כמו שאמרת! צריך להיות שונים משאר העולם!

כן,הוא גם בפרטים הקטנים נמצא

ולא הייתי קורא לזה דפוק. אלא מופלא. שאלו פעם מישהו אם הוא מאמין שמשיח יבוא אז הוא אמר: "הלוואי שיבוא רק שלא יפריע לי בעבודה ולעשות את הכסף שלי". מפריע לך שהבורא עשה שהעולם כולו יראה שהיהודים לא שווים כלום בלעדיו? קשה לך לקבל את העובדה שמכבי תל אביב היא לא סתם קבוצה אלא עוד דבר שבו הבורא מראה לעולם שיש לו עם נבחר? אולי לו מפריע שהוא עושה הכל למענך ואתה רואה רק הפוך מזה? מעניין שהמכבים מנצחים תמיד.מעניין שמאז השיח יאסין ובמשך כל הפסח לא היה טפו טפו שום פיגוע נקמה ראוותני. אבל אתה תגיד לעצמך זה עוד יבוא זה עוד יבוא(ויום יבוא ותבין שהמחשבה שלנו יוצרת ואם משהו רע בא אז אנו מביאים אותו). הבורא עושה רק טוב, רק נצחונות, רק הנאות, בני אדם בוראים רע כשהם תופסים את מעשיו כאילו זה הם עשו את זה. וכשזה קורה ... העולם נהיה כמו שהוא היום. מה אכפת לך לתת הזדמנות לאפשרות של נס? אתה לא רוצה ניסים? אתה לא רוצה שיהיה בורא לעולם? אתה רוצה לחשוב שהכל נטול כל משמעות? אם תנסה לתת משמעות לחיים מתוך מחשבה שבה אין בורא, זה מה שתקבל. הוא טוב ומייטיב עד כדי שהוא נותן לנו זכות בחירה. אבל גם לו יש את הזכות לבחור ופעם הבאה שתרצה שיקרה לך נס,מקסימום תקבל קפה שחור בלי סוכר. כי הוא רחמן תמיד ולא כדאי להגיע למצב שבו הוא ישים לך סוכרזית. חחחחחחחחחחח (דוגמא מפגרת). אח שליייייייייייייייייי שבוע טוב.

s u p e r mind

New member
אני מחכה בקוצר רוח לתגובה של ויזיני

vizini

New member
אבל אני לא מוצא את זה משעשע.

זה עצוב שיש אנשים כאלה...

יוֹאב

New member
לשיטתך

כל דבר טוב קורה בזכות בורא עולם, וכל דבר רע קורה בגלל מחשבותינו שלנו?

למעלה