שלום לכולם

יוֹאב

New member
שלום לכולם

בוואלה יש סקר לגבי המשחק של מכבי תל אביב. מסתבר שמתוך 13000 מצביעים, 71 אחוז משוכנעים שיד אלוהים התערבה בנצחון של מכבי על ז'לגיריס.
היה לי קצת יותר אמון באנשים. תגידו לי שאני הוזה. למה דרק שארפ קלע שלשה מדהימה, ואנשים נותנים את הקרדיט המגיע לו לאלוהים?

s u p e r mind

New member
ראיתי את המשחק...

באמת מהלך יוצא דופן, נותרו 2.09 שניות, הכדור נמסר לשארפ - וזה קלע שלשה כאשר הירוקים עמדו המומים ושאננים אל מול ה"פוקס" הזה. אלוהים? קודם כל, אין שום ראיה לקיומו - וכל טענה מאת המחב"תים ~ הופרכה. אם (והיו דברים מעולם) המשחק היה מתקיים בין קבוצה הינדית לקבוצה נוצרית (סתם לדוגמה), וערבי אחד היה קולע שלשה בשתי שניות האחרונות למשחק (בפיינל פור) ~ כל המעריצים (שאף הם הינדים) היו נותנים קרדיט לאל הינדי מסוים. למה? כי המאורע נראה להם "על טבעי", ומי האשף בתחום, אם לא אלוהים/אלילים שונים? כל מקרה ללא הסבר מניח את הדעת, מיוחס לכוח עליון כלשהו. במקרה הנ"ל ברור לאנשים רציונליים וסקפטיים כי ה"נס" מיוחס אך ורק לעבודת הצוות, וכישוריו המדהימים של שארפ + הרגשת הנצחון של הירוקים...

יוֹאב

New member
התפתח דיון בנושא

ביני ובין גולש מסויים בפורום מכבי תל אביב (115). מילא אם הייתי מתווכח עם טמבלים. אבל אני מדבר שם עם גולשים שאני כבר יודע בודאות שאכן יש שכל בקודקודם, ולמרות זאת אני לא מצליח לשכנע אותם שניצחנו בזכות דרק שארפ, ולא בזכות שום כח עליון. תוצאות הסקר בוואלה לא ממש עודדו אותי. מדכא לראות איך אנשים בקלות שכזאת מבטלים מאמץ של משחק שלם, לטובת עבודה אלוהית בדיונית. אם מכבי תיקח את גביע אירופה, אז נראה גל המוני של חזרה בתשובה?

s u p e r mind

New member
אל דאגה...

מכבי כבר לקחה בעבר את הגביע, רבים טענו שיד האלוהים מעורבת בדבר ~ ובכל זאת לא ראינו עלייה במפלס המים - להפך, שינוי קיבלה 17 מנדטים לעומת ש"ס שקיבלה רק 12 (נדמה לי) - בקיצור, אם לא אירע בעבר, לא יתרחש גם בימינו.

הממ סופר

הפעם זה באמת הייתי אני
פשוט לא יכולתי להתאפק. ישבנו על ענן אני ואשרה וצפינו במשחק. בהתחלה לא התערבתי, למה היה משחק שקול, יענו לא חלב לא בשר. בשניות האחרונות אני רואה שהקבוצה שבעצם קרויה על שמי (מכבי זה: מי כמוך באלים יהוה) הולכת להפסיד. אבל אני מה זה אוהב שטופחים לי על האגו, מתפללים אלי, אומרים לי "מי כמוך" מקריבים לי קרבנות (למה החרבתי את בית המקדש! כבר אלפים שנה אני לא אוכל מסודר!) אז החלטתי שזה בלתי אפשרי בעליל לתת ככה לקבוצה כזאת להפסיד ושלחתי את ידו של שארפ בשלשה מדההההיייימממממהההה. איך אני? לא גבר גבר ? (או אלוה אלוה) יאללה לילה טוב לכם אני הולך לחסות תחת כנפי השכינה (הפילגש שלי) ולישון היטב מחר יש מימונה והם הולכים לעשות לי הרבה בלאגן המרוקאים האלה ביי, יהוה המקורי (הזהרו מחיקויים)

סיטרא

New member
היי יואבי.

נחמד להפגש לפעמים גם במסגרות אחרות .. למרות שמכבי תל אביב בדרך כלל לא כוס התה שלי - ראיתי את המשחק המדובר ביותר בתולדות הספורט הישראלי. כן, היה נחמד, היה מרשים, מותח, אלוהי (תכף אסביר), מקפיץ, מחשמל וכו'. גם אנשים אתאיסטים לחלוטין מרבים להשתמש בביטויים שמזכירים את קיומו העקיף או הישיר של האל. כמה פעמים תפסת את עצמך פולט גידוף קצר הכולל בתוכו את המילה "אלוהים"? כמה פעמים שמעת אנשים שמקללים את אלוהים, מברכים את אלוהים או מתלוננים עליו, למרות היותם חילונים מאז ומתמיד? וודאי שראית ושמעת די הרבה. כשקורה משהו מקפיץ ומלהיב, כדוגמת אותו משחק גאוני, אנשים נוטים לייחס לדבר תופעות על טבעיות, גם אם הם לא מאמינים בתופעות אלו - עצם האיזכור גורם להם (לנו) להגדיל ולהאדיר את התחושות שפורטו לעיל. ניתן לשער שכל אותם 71 אחוזים, או רובם לפחות, במחי קליק של עכבר קבעו כי "יד אלוהים" בדבר מסיבות של התלהבות ו/או מחסור במילים המתאימות שתקלענה במיוחד לרגשותיהם. אפשר להשאר רגועים לבינתיים. חג שמח, יואב, נדבר כבר. שי גור

יוֹאב

New member
אבל זה הרבה מעבר לזה

אם תציץ בפורום 115, בשרשור הענק של הפיינל פור, תראה אנשים שמנסים להסביר לי בדרכים "רציונליות" כביכול, למה אלוהים סייע פה למכבי תל אביב. וטוב לראות אותך פה.

L7

New member
זה מראה עד כמה תאוות האלוהות

והכמיהה לאבא עליון נמצאת ברוב בני האדם. דרק שארפ - נוצרי שתרם להפסד של נוצרים אחרים. התגלות אלוקית כזאת מן הראוי שתיפול בחלקו של יהודי שומר מיצוות בלבוש פולני מסורתי מהמאה ה- 18.

יוֹאב

New member
כן

אבל אלה לובשי השחורים בדרך כלל מתנגדים לספורט תחרותי משום מה.

L7

New member
החרדי לבוש חם בקיץ כי בגהנום יותרחם

טמפרטורה היא עניין סובייקטיבי

בּאהבה

New member
../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gifאין עליך!!!!!!!!!!!!

גוססי

New member
זה לא "משום מה"

פעילות ספורטיבית נתפסת כרעיון השאוב מתרבות יוון העתיקה, וכידוע כל דבר יווני מוקצה אצל החרדים מחמת מיאוס.

למעלה