שלום לכולם

masorti

New member
השינוי בחוק השבות הוצע כבר...

לארץ יעלה רק מי שהוא יהודי, בנו של יהודי, או בן זוגו של יהודי. מי שסבו יהודי יוכל לעלות ולקבל אזרחות רק אם הסבא היהודי יעלה איתו (ויישאר תקופה סבירה בארץ, כדי למנוע תיחמונים). * כל הנ"ל נכון הן בלשון זכר והן בלשון נקבה.

Ivan Ivanov

New member
בקשר לחוק השבת והשינוי

השינוי הוצע ולא התקבל. עכשיו בוא נפרט קצת על חוק השבות שאותו הזכרת. לארץ זכאי לעלות כל יהודי, בן זוגו, וילדיהם כמו כן גם בנו של יהודי בן זוגו, וילדיהם. כמו כן נכדו של יהודי, בן זוגו, וילדיהם שהם מתחת לגיל 18. כמו כן גם ילדיהם הקטינים(מתחת לגיל 18) של אחד מבני הזוג מנישואיו הקודמים. כל הנאמר למעלה נכון גם בלשון זכר וגם ובלשון נקבה.

Ivan Ivanov

New member
הבעיה היא לא הפרטים

הבעיה היא שבמדינות ברית המועצות לשעבר מזה 7,8 שנים יש מעט מאוד יהודם ורובים מבוגרים או מתבלוללים , אבל הסוכנות לקחה על עצמה את המשימה להביא לישראל כל אחד שסבתו הייתה יהודיה(כמו שהגברת פה אמרה),ואת בן\בת זוגו\זוגתו ואת ילדיהם. בין השנים 1996 2001 הסוכנות פעלה בהיקף אדיר בכל שטחי חבר העמים לשעבר,על מנת להביא כמה שיותר אנשים לישראל, מודעות התרסמו בעתון כגון: "עם לפחות אחד מהורי הוריך יהודי אתה ומשפחתך זכאים לקבל אזרחות ישראלית". ב 5 ,6 השנים האחרונות מחבר העמים הגיעו לישראל נציגי כל עמי העולם... טטרים,קוראינים ,רוסים,אוקראנים,בני עממי רוסיה הצפונים ומי שלא תרצו... ובקשר לפשע: בשנים 89 -92 אחרי פתיחת השערים כ90% מהעולים היו יהודים (בגלל שבשנים הראשונות היגרו לישראל בעיקר משפחות יהודיות לא מתבוללות ) רמת הפשע בין העולים הייתה מאוד נמוכה, ככל שאחוז הלא יהודיפ עלה כך עלתה גם רמת הפשיעה והאנטישמיות, בשנת 1999 למשל כ 75% מהעולים לא היו יהודים... רמת הלא יהודים בשנם האחרונות גבוהה לא בגלל שיהדותם של עולי ברית המועצות מוטלת בספק אלא בגלל שהפוטנציאל של עליה יהודית מברית המועצות תם כבר באמצע שנות ה 90, אבל הסוכנות המשיכה לפעול במדינות אלו במטרה להביא כמה שיותר אנשים ולשמור על מקום עבודתם. כדי להבין את ההבעיה, תנסו לתאר שהסוכנות הייתה מביא לישראל כל פולני שסבו ואף אמו של סבו היו יהודים ואת בני משפחותיהם ואת ילדיהם של בני הזוג מהנישואים הקודמים, האם רמת הפשע בישראל הייתה עולה? מה דעתכם?

andreas

New member
אתה לא מחשיב אבל חלק מהם כן

ואם אתה לא מחשוב אז צוררי היהודים כן מחשיבים

Ivan Ivanov

New member
בין צוררי היהודים יש רבים

שסבה שלהם היה יהודי. בצבא הגרמני שירתו כ מאה אלף חיליים שסבם או סבתם היו יהודים.

ל Ivan - תיקון מושגי יסוד

הנתונים של הסוכנות לא שווים את הנייר עליהם הם כתובים. רוב רובם של היהודים בפולין נמנעו במשך כל השנים, עד אמצע שנות התשעים, להודות בכל קשר עם היהדות. בוודאי שנמנעו לזהות עצמם כיהודים. רובם נרשמו בספרים וברישומים הממשלתיים כפולנים, למרות שהיו יהודים וחלקם אף שמרו בבית על מנהגים ומסורת. ברישומים הרשמיים, כאמור, רשמו עצמם כפולנים. רוב ההורים נמנעו מלספר לילדים דבר על שורשי המשפחה והשתדלו ככל האפשר לגדלם כפולנים, לרוב אתאיסטים. זה נעשה כחלק ממאמצי ההשרדות בסביבה עויינת. החלק נקטן מאד של היהודים בפולין נשאר רשום ככזה, וכן רובם היו זקנים שחיכו לתרומות של יהדות אמריקה. היום הרבה מאד אנשים צעירים מגלים שורשיהם היהודיים, חלק באופן "רשמי" ומאד אינטנסיבי וחלקם רק כידיעה למסורת המשפחתית בלא כל סממן יהודי פעיל. לפני עשר שנים ביקרתי בבית הכנסת בוורשה, ביום שישי בערב. ישבו שם 5 אנשים בגיל מאד מאד מתקדם שהתעסקו בשאלה של חלוקת תרומות מארגון כזה או אחר. לפני חצי שנה הייתי שם לאחרונה, היו שם 14 איש (חוץ ממני, משני ישראלים אחרים שעובדים בוורשה ומהרב) ואני הייתי המבוגר מכולם (ורק לאחרונה "סגרתי" 50). כולם עסקו בתפילת קבלת השבת ובשמיעת סיפורי מסורת מהרב מיכאל שודריך. המצב דומה גם בערים גדולות אחרות כמו קרקוב ומסיבות דומות. ואסיים בתשובה קצת צינית שהיתה נהוגה דאז, בימי הקומוניזם העליזים: כמה יהודים יש בפולין? לא יודע, אבל כשהאחרון בהם יעלה לישראל יבואו עוד 400 לתחנת הרכבת להפרד לשלום.

Ivan Ivanov

New member
אתה צודק במידה מסוימת.

אבל רק במידה מסוימת. השאלה שצריכה להישאל היא לכמה פולנים הייתה סבתא רבה יהודיה? אולי 15 אלף אולי 20 אלף, אבל האנשים האלו אינם יהודים, רבים מהם כבר לא זוכרים את הסבתא, שאת שם משפחתה היהודי לפני הנישואים הם אפילו לא ידעו... כל מה שנשאר זה סיפורים אקזוטים במשפחה על סתבא רבה יהודיה שהרבה לא ידוע עליה.. זה הכל.

meza

New member
רוב יהודי פולין החדשים

אינם מעונינים לעלות לארץ. הם מרגישים פולנים, רק שדתם יהודית. אין לכך משמעות לגבי עליה, וזה גם לא עניין אקזוטי, אלא עניין שבלב, וצריך לברך על כך.

Ivan Ivanov

New member
קצת פולנים,קצת יהודים, קצת קטולים

יהודי זה מי שכאשר שואלים אותו מה לאומך הוא יגיד יהודי. מי שאומר אני קצת יהודי, וקצת פולני, וקצת גרמני (סבה שלי מצד האמא היה גרמני) - הוא לא יהודי.

meza

New member
איון - תעשה הבחנה

בקרב יהודי פולין יש הבחנה ברורה בין דת ולאום. ולכן הם יכולים להיות יהודים ופולנים, ואין בכך סתירה.

meza

New member
ממש לא.

מדובר באנשים בעלי הכרה יהודית חזקה ביותר. חלקם שומרי מסורת וחלקם לא, אך גם אלה שלא, אינם מגדירים עצמם כקתולים ולכן גם לא הולכים לכנסיה. וכשהם חוגגים, הם חוגגים את חגי ישראל. ויחד עם זאת הם נטועים עמוק בתוך התרבות הפולנית, ולא מעונינים להתנתק ממנה.

Annie46

New member
גדול! ../images/Emo6.gif ../images/Emo6.gif ../images/Emo6.gif

אחלה סיפור. דרך-אגב, הידעת כי ביפו יש של כנסיה של פולנים??? היה שם גם פולני נורא נחמד, שאפילו דיבר עברית, והוא טיפל בדוד שלי ז"ל לפני מותו, במשך כשנתיים. איש מקסים. איני יודעת אם הוא עדיין בארץ או לא. זה היה לפני כ-6 שנים וכל המשפחה שלי מאוד אהבה אותו. על כל פנים, פעם הוא סיפר לנו כי שמע סיפור ישן, משנות ה-50, שאיזשהו כומר פולני זקן (וכנראה קצת סנילי, ומן הסתם, כבר מזמן לא חי), אמר בדרשה שנתן בכנסייה ביפו מול 2.5 הנשים הפולניות שבאו אז למיסה (נשים שהיו נשואות ליהודים): "אוי, אוי נשים טפשות, שטמאו את נוצות הנשר הפולני עם בעלים כופרים יהודים..."
לא בטוח שאותן הנשים חזרו שוב לאותה כנסייה.

למעלה