שלום לכולם

הכל נכון../images/Emo45.gif

ב '68 נעשה גירוש של יהודי פולין על ידי גומולקה. מגורשי '68 התאחגדו והם מקיימים אתר אינטרנט משלהם ומפגשים של פעם בארבע שנים כאן בארץ. דרכם התודעתי לאותם היהודים שנשארו בפולין, וחלקם אף מגיעים לאותם מפגשים כאן בארץ.

meza

New member
ואגב גומולקה

הוא לא עשה את זה לאשתו, שהיתה יהודיה.

עלית גומולקה ב-57. הגירוש ב-68

סמוך לעלייתו לשלטון בפולין, בשלהי שנת 56', פתח גומולקה את שערי פולין, וכל היהודים שלא הספיקו להגר ממנה עד 50' החלו להגר, ברובם לישראל. הדבר עודד גם את הרפטריאציה של היהודים הפולנים שנותרו בברה"מ אחרי המלחמה. הם נאלצו לשהות בפולין כשנה וחצי לפני שהורשו להמשיך לישראל. כך נמשכה עליית גומולקה במסה עד 1960, ובטפטוף - אחריה. בשנת 68', בעקבות מאבקים פנימיים על ההנהגה במפלגה, ולאחר ניתוק היחסים עם ישראל, פתח גומולקה במסע אנטישמי, במסגרתו גורשו שארית יהודי פולין מהמדינה. ההערכות הן שכ-30 עד 40 אלף יהודים נאלצו להגר מפולין באותה תקופה. כעשרת אלפים יהודים מזוהים נשארו, בחלקם הגדול, זקנים, והם זכו לנציג בסיים - שמעון שורמי, מנהל התיאטרון היהודי.

Ivan Ivanov

New member
לפי הסוכנות היהודית בפולין יש

3000 יהודים - וזה בשנת 2000 , קיום ב 2003 יש כנראה 2500 או פחות-ולסוכנות יש נטיה להגזים בנתונים שהם מציגים.

Ivan Ivanov

New member
הנה הנתונים של הסוכנות לפי שנים

באלפים 1948-88 1960-40 1970-8 1980-6 1990-6 1995-5 2000-3.5 2003-3 ופתאום ב 2004 יש 15 אלף?

andreas

New member
תתפלא אבל כן

התהליך של הכרה בשורשים וגם היהודים מקבל עידוד מישראל. תתפלא כמה משפחות שמקבלות תרופות וכו.. הן פתאום יהודיות. זה המצב ואם תחשוב על זה טוב, תבין שיש עוד המון משפחות של נוצרים מעורבבים ביהודים של הוכרו, וגם כאן משפחות שנחשבות יהודיות אבל הן למעשה גם נוצריות. אחרי מאות ואלפי שנים יכול ואלי לקרות כדבר הזה, דא!!!

תקחו לדוגמא את מה שקורה באתיופיה

ומה שקרה בברית המועצות, ברגע שהיתה אפשרות לברוח מהמקום, אלפים פתאום מצאו את שורשיהם היהודיים.

בקצת איחור אבל אן טוב לראות אותך פה

Ivan Ivanov

New member
ברית המועצות זה דבר שונה לגמרי

לפי מרשם האוכלוסין בשנת 1989 בברית המועצות חיו 1,500,000 (מליון חמש מאות אלף) יהודים.ואלו היו אנשים ששני הוריהם היו יהודים. כאלו שרק הורה אחד שלהם היה יהודי ב 90% מהמקרים בחרו להירשם תחת הלאום של ההורה השני. ולגבי הבורחים מברית המועצות- אני לא מחשב משפחות אוקראניות עם סבא יהודי שמת לפני 30 שנה ליהודים. את שורשיהם היהודים אלו מצאו רק לאחר שהסוכנות שלנו הזכירה להם על הסבתא היהודיה שאותה הם שכחו. באותה מידה, אני לא מחשיב פולני, סלאבי,קטולי, אם סתבא רבה יהודיה ליהודי.

מי צי

New member
הכתיבה שלך "קצת" תמוהה

זה לא משנה את מי אתה מחשיב כיהודי, החשוב הוא החוק שקבע מי הוא יהודי. למה משפחה אוקראינית בעלת זיקה ליהדות לא תחשב בעינך כיהודית? למה אתה חושב שהם שכחו את הסבתא שלהם? המקרה דומה למקרה האנוסים בספרד, שהמירו את דתם בעל כורחם, או הסתירו את דתם. הסוכנות עושה עבודה מופלאה, ואם אנחנו רוצים להגדיל את עצמנו (שלא באמצעות ריבוי טבעי), אנחנו חייבים להעלות לארץ כל אחד שהסבתא שלו היתה יהודיה. מליון וחצי עולים שהגיעו מברית המועצות, זה לא מספר שאפשר לזלזל בו. אגב, סבתא שלי שהיתה פולניה, הפכה להיות אוקראינית, שלא ברצונה, אלא על פי הסכמי מדינות, היא נפטרה באוקראינה, לא לפני 30 שנה אלא לפני 50 שנים, והיא יהודיה כשרה !!!

Ivan Ivanov

New member
משפחה אוקראנית ועוד.

תאמני לי שלמשפחה אוקראנית שלאחד מבני הזוג הייתה סבתא יהודיה אין זיקה ליהדות , וכל ענינם ביהדות של הסבתא נובע מרצונם לקבל אזרחות ישראלית , לנצל את הפירצה של חוק השבות ולברוח מפה. אני לא פגשתי עדיו משפחה אוקראנית או רוסית בעלת זיקה ליהדות או סמפטיה כלשהי לישראל. בניגוד לאנוסים מספרד יהודי שהתחתן עם אוקראנית בשנות ה 50 עשה את זה מרצונו בלבד,הוא בחר בעצמו לצאת מהעם היהודי וכשה עשה זאת הוא ידע שהסיכוי שילדיו יגדלו כיהודים הוא אפסי. כמובן שיש גם יוצאים מןו הכלל אבל הם המיעוט שמיעוט. ומדוע את חושבת שלישראל הגיעו מליון וחצי עולים ? הרי הגיעו רק מליון... ובקשר ל "חיבים לעלות לארץ כל אחד שהסבתא שלו הייתה יהודיה" הנה מספר בחורים פה בישראל (בינהם חייל של צהל) שהסבתא שלהם הייתה יהודיה: http://www.pogrom.org.il/israelnazi.htm

מי צי

New member
מה לעשות

ואנחנו לא מסתכלים דרך אותן משקפיים לגבי קליטת העליה מרוסיה. אחד יחשוב שזה דבר מבורך, השני יחשוב שמיותר לקלוט אותם. אני מניחה שאתה יליד אוקראינה, או בר"המ לשעבר, ובאם ההנחה שלי נכונה, אני יכולה רק לקוות שהמניעים לעליה לארץ היו כשרים.... ולענין התמונות שצרפת (אגב, לא כך מצרפים תמונה, צריך לצרף אותה כקובץ) - אם התכוונת להנפת היד שלהם - לא נשאר לי אלא להגיד, שבכל ארז תפוחים יש כמה תפוחים רקובים.

Ivan Ivanov

New member
את כנראה לא מכירה את הסוגיה הזאת

מספיק טוב, אני מדבר הרבה עם עולים של השנים האחרונות. ולא פעם שמעתי איך חלק מאותם עולים לא יהודים מכנים את הישראלים הצברים ז'ידים... גם אני חושב שלקלוט עולים מרוסיה זה דבר טוב, רק שיש לשנות את חוק השבות בכדי לא לאפשר למשפחות שאין להם שום סימפטיה לישראל לעלות לארץ. אני לא מדבר על משפחות מעורבות, שאחד מבני הזוג לא יהודי, אלו שיגיעו, רק שבעליה של 5 השנים האחרונות אלו מיעוט, ורוב המשפחות המגיעות לפה הן משפחות סלאביות... בתמונה ששלחתי לך אלו לא משחקים של ילדים אלא בני נוער שהקימו תנוע נאצית בישראל, ואף בנו אתר אינטרנט ובזכות מאמצם של עולים אחרים(יהודים) התמונות האלו הגיעו עד לטומי לפיד שר המשפטים, רק שבנתיים שום דבר לא נעשה בנידון. ותודה על ההסבר .

Annie46

New member
חוק השבות

לדעתי, גם משפחה שרק אחד הצדדים יהודי, יכולה לעלות ארצה כעולים חדשים, בתנאי שהיא תזדהה עם הציונות, בניה ישרתו בצבא והם יהיו מוכנים ללמוד את שפתנו ומעל הכל את מורשתנו התרבותית והיהודית הכללית.

Annie46

New member
קראתי הקישור על האנטישמיות

תודה ל-ivan. אני משועשעת ממאמר האנטישמיות ולעת עתה איני חשה מאוימת. אני מבינה את חרדת העולים החדשים שבאו מרוסיה, הסובלים מכמה חוליגניים רוסיים (לא יהודים) אנטישמיים. זכור לי גם המקרה המזעזע של נער ונערה רוסים (לא יהודיים), שעלו לארץ בגפם, התחנכו בפנימייה, הרגישו לא שייכים ורצחו את המדריך. הם היו נוער שוליים. המקרים הללו הנם בטלים בשישים. רוב העולים הרוסיים הנם אנשים איכותיים. החוליגניים הרוסיים שמציירים צלבי קרס וכיוצ"ב, הנם תופעה חולפת, ולא צריך להתרגש מזה יותר מדי. זה יעבור להם, כאשר ייווכחו לדעת, שכאן זה לא רוסיה, וכי מדינת-ישראל, היא אכן מדינת-היהודים. ואם "הריח היהודי" לא מוצא-חן בעיניהם, הם יכולים תמיד לחזור לריח הוודקה ברוסיה, או לנסות להגר לארה"ב (אם בכלל יקבלו אותם שם). מצד שני – חידה היא בעיניי, למה ישראל צריכה להוות מקלט לכל דכפין… ולא משנה אם מדובר בחוליגן רוסי, בכושי "עברי" המתגורר בדימונה, בבני-הפלשמורה המחפשים להעלות את איכות חייהם מעבר לזו שהיתה להם באתיופיה, ושכל הקשר שלהם עם היהדות מסתכם במילה אחת – אין קשר... לילה טוב.

לעניות דעתי יש לשנות את חוק השבות

אקדים ואומר כי איני עוסק בהכללות, כל מה שאני אומר כאן זה על דעתי בלבד ומתייחס לפרטים ולא לאוכלוסיה שלמה, כמו כן אין לי כוונה להסית נגד אף אחד הקריטריונים להבאת עולים לארץ הם כנראה על פי הבונוסים שפעילי העליה מקבלים ו/או שולחיהם ו/או מי בשרשרת "הפיקוד". בראיה שלי, ואני יודע שיקומו נגדי מספר משתתפים, עדיף לי להשאיר עובד זר בארץ מאשר להביא עולה חדש שרק מעוניין לברוח מארצו. אותו עולה חדש שאין לו כל זיקה לאף מקום כולל מדינת ישראל, מעוניין בדבר אחד לברוח מארצו לארצות העושר והחופש - ארה"ב, אוסטרליה. לאחר שהוא בורח מארצו, ולא חשוב לאן כי זה בסך הכל קרש קפיצה, הוא מתחיל תהליך חיפוש הדרך לנקודה הסופית שלו: ראו את התורים הגדולים ומי שעומד בהם בשגרירויות הנ"ל. הדוגמה שניתנה של אותם חוליגאנים פרו נאצים היא דוגמה אחת ממגוון דוגמאות שאנו מקבלים לפחות אחת לשבוע בחדשות, ראיונות של יורדים שהגיעו לאוסטרליה, תוכניות על עולים חדשים יורדים שהצליחו במקום זה או אחר והם מביעים דעתם על ארצינו ועוד. לעומתם וללא השוואה, עובד זר המגיע לארץ לקדם את מעמדו הכלכלי, יעשה הכל בכדי להצליח, להיות איש/ה טוב, שומר חוק (למעט נושא אשרת השהיה), לא קולני ולומד את השפה המקומית. שוב ללא הכללה, מאז החלה העליה "הרוסית", פרטים בודדים הורסים את שמה אבל הורסים בגדול. קצרה היריעה מלמנות את מה שקרה וקורה כאן מנקודת זמן מאוד מסויימת, ומי שאומר לא, לא מוכן להאמין למציאות ומתנהג כמו "שלושת הקופים", לא רואה לא שומע לא מדבר. להזכירכם כי את חצי הכוס המלאה, קרי התפתחות במדע, מוסיקה, תרבות ועוד אף אחד לא רואה כי זה מעניין מספר מסויים של אנשים, אבלפשיעה שלא הכרנו, סמים, התנהגות בני נוער, ערכים חדשים ועוד אנו מרגישים על בשרינו. מדינת ישראל היא מדינת היהודים (על פי הכרזת המדינה) אבל לא חייבת בכח להיות של כולם יש צורך לבדוק מחדש מה הקריטריונים להבאת עולה חדש לארץ

Annie46

New member
מפחיד ומאוד לא נעים ../images/Emo4.gif

אני מאוד מקווה שאתה טועה, אם כי אני חוששת כי אכן יש דברים בגו... אני גרה במרכז ירושלים, וכל הרוסים בהם נתקלתי (יש לי אפילו חברה רוסייה, שעלתה לפני העלייה הנוכחית, בשנות ה-70), רובם הם אנשים משכמם ומעלה. ירושלים גם מוצפת בחנויות ספרים רוסיות, שרובן איכותיות ביותר וכן בחנויות המוכרות דברי מזון רוסיים, וגם שם, חלק מהמוצרים הם מעולים וזולים. יחד עם זאת, גם אני קוראת לפעמים עיתונים, וגם אני נתקלתי פה ושם בידיעות על חוליגניים רוסים, אם כי, אני מודה, עד כה לא ממש ייחסתי לכך תשומת-לב וחשיבות. אכן, בזמן האחרון הפשיעה עולה בצורה מחרידה (גם במשטרה התייחסו לכך אתמול או שלשום, כשאמרו כי יקשה עליהם להתגבר על עליית הפשיעה הדרסטית שקרתה לאחרונה). השאלה היא - האם הפשיעה הנה תוצאה של אותה העלייה, או הפשיעה הנה תוצאה של המצב הכלכלי העגום בו נמצאת מדינתנו. אבל כן, היו כמה תקיפות מזוויעות, פשוטו כמשמעו, בזמן האחרון. למשל, תקפו את ח"כ יגאל יאסינוב (מפלגת "שינוי"), שגם הוא במקור עולה מאוקריינה, ותקפו אותו באופן אכזרי (וחושבים כי התוקפים הנם רוסים). כמו-כן, היו עוד מקרי תקיפה מזעזעים, אבל איני רוצה להיכנס לכך, כי אי-אפשר לדעת, אם המקרים נגרמו על-ידי מהגרים מרוסיה, על-ידי ערבים עוינים, על-ידי אנשי העולם-התחתון וכו'. אז למה להכליל. שיהיה יום טוב ובטוח לכולם.

מי צי

New member
כל גל עליה מביא איתו

את הנורמות הקיימות במדינת מוצאו. בזמנו, אמרו על הרומנים שהם גנבים ועל הפולנים שהם שותפים. רומני גנב, פולני שותף. ומי אמר את זה? גל העליה שקדם לרומנים ולפולנים. אני לא מסנגרת על העליה הרוסית ואין ספק שהפ הביאו איתם נורמות חברתיות שזרות לנו. אין ספק שרמת הפשע עלתה, בעקבות העליה הקווקזית, אלא שהעליה הרוסית תרמה בהרבה יותר תחומים (למשל, כח אדם זול וזמין בעבודות שהישראליים המפונקים כבר שנים לא מוכנים לגעת). לתפישתי, לא שינוי בחוק השינוי יביא גאולה, אלא שינוי בהרגלי הנתינה, כלומר סלי הקליטה הרבים שאנחנו טורחים להנפיק חדשות לבקרים. כשאנשים שרוצים להגר ממדינתם יבינו שהם עומדים לעשות צעד, לא בגלל שהם עומדים לקבל מענקים וסל כזה או אחר, אלא בגלל שהם מתכוונים לעבוד ולהתפרנס בכבוד (דבר שאין להם במדינה שלהם), דברים ישתנו.

Ivan Ivanov

New member
העליה הקווקזית

בניגוד לעולים מרוסיה ב 5,6 השנים האחרונות כמעט כל עולי קוקווז הם יהודים.

למעלה