שלום לכולם

Exalted

New member
שלום לכולם

אני חדש כאן, ומאוד מופתע. תמיד חשבתי שיהיה נחמד מאוד אם יהיו כישופים בעולם שלנו, ופתאום אני רואה פורום שלם מוקדש לעניין. אם אפשר לשאול אתכם מספר שאלות בעניין, סליחה אם הם יהיו קצת מטומטמות: 1) האם אי פעם עשיתם כישוף שיוצר השפעה "פיזית" בעולם? 2)אם תוכלו להסביר את המגבלות של כישופים, מה הם יכולים ולא יכולים לעשות. 3)האם אתם מכירים מישהו שנפגע מכישוף באופן פיזי? כלומר אדם שפוי לחלוטין שהשתגע פתאום, או אדם שחלק בגופו נרקב לפתע וכו' וכו' שוב, סליחתכם אם דיברתי שטויות

Exalted

New member
ועוד משהו

מהיכן מגיע הידע? נברתי קצת באתר ובמאמרים, וראיתי שאנשים מדברים על כישופים כאילו שזה דבר קבוע ומדוייק (אם נוציא מהמשוואה את "נפש המכשף" וההשפעות הסביבתיות. ראיתי חלקי דברים שמגיעים מהקבלה ובהם שמות מלאכים וקמעות עם שמות ה', מאיפה אתם יודעים את זה? כשרבנים גדולים היום אינם עושים שימוש בדברים אלו (בהנחה שהם יודעים אותם), ורובם הגדול טוען שכלל אינו מבין את הכתוב בספרי קבלה כגון הזוהר וספר היצירה (שבהם יש את הכתוב הפשוט ואת הסוד שאינו נגלה לעין). מלבד זאת שנכתב בגמרא שכדי ללמוד את הסוד שבתורה ישנם תנאים מסויימים מאוד ספציפיים (אם אתם מכירים את המשל של הפרד"ס, אתם יודעים למה אני מתכוון) כמו לדוגמא לדעת את כל התורה שבעל-פה, להיות בן 40, נשוי וכו' וכו' לפני שניתן ללמוד קבלה. וגם מובא שהקב"ה בילבל את שמות המלאכים כדי שאנשים לא יוכלו לקרוא להם. הסברים, הסברים, הסברים בבקשה שבת שלום

night shadow1

New member
../images/Emo184.gif

שאלה הראשונה: יש כישופים עם בובות וודו, בובה שהיא מייצגת את אותו בן אדם. הכישוף יכול להיות לטובה לרעה, זאת אומרת למאגיה שחורה ולמאגיה לבנה ! שאלה שנייה: קשה לענות על זה, בעיקרון אפשר לעשות לחשים וכישופים על כמעט כל דבר, זה הכל תלוי במה וכמה זה הגיוני , מעשי , ויישים. שאלה שלישית: אני לא מכיר, אבל זה קשור לתשובה של השאלה הראשונה. מקווה שעזרתי. וזה מחשב:

RainBird

New member
טעויות והטעיות. אין דבר כזה בובת וודו. המונח הנכון לזרם שבו משתמשים במושג "דומה בדומה" הוא מאגיה סימפטטית. בדת הוודון, ישנן אמונות רבות ולחשים שונים, גם עם בובות, אבל באופן נדיר ביותר הן משמשות לכישוף שלילי. וזה רק לגבי כוהנים מאוד מסויימים, זרם הנקרא בוקור, שלא קיים היום בצורה נרחבת. אבל אין לי מושג למה נטפלים דווקא לקללה הזו, זו אחת מהקללות היותר קלות ועדינות. יש בוודון קללות הרבה יותר גרועות. ושוב אני חוזר: אין מאגיה שחורה ולבנה. כמו שאין כלי שחור או לבן. הכלי יכול לשמש לכל מיני סוגי שימושים, חיוביים ושליליים. אבל אין זה אומר שמוסיפים לו צבע, כי הטוב, או הזדון נמצא בלב המכשפה בלבד.

Esmerallda

New member
שלום

ובכן, כן, עשיתי כמה כישופים שהשפיעו פיסית. אבל לא בצורה של: "הלוואי שהוא ייפול מהאופניים" והופס- הוא נפל מהאופניים. לדוגמא, אם רציתי כסף, ועשיתי טקס שמטרתו אמורה לעזור לי לגייס אותו, אז כן- זה בהחלט עובד. מגבלות. זה עניין שנוי במחלוקת. מצד אחד זה בהחלט תחום שהשמיים בו הם הגבול. היצירתיות של המכשף וההתמדה והלמידה שלו הם שיקבעו את מגבלותיו. בסופו של דבר, כל אחד לומד להכיר את המגבלות שלו, וכל אחד נעצר בנקודות שונות בשל מגבלות שונות. אם היינו יכולים לעקוף את כל המגבלות האלה, אז היינו במצב שבו שום דבר לא היה בלתי אפשרי עבורנו. לצערנו, חלק מהמגבלות האלה אינן כל כך פשוטות, וקשה לעקוף אותן (במיוחד מגבלות פיסיות, דוגמאת עייפות ממאמץ אנרגטי). אישית, לא יצא לי לעבוד עם תחומי מאגיה שיביאו לסכנות פגיעה כאלה. אני מודה שבזמנו כן אולי עשיתי טקס שנטה למאגיה השחורה, אבל מעולם לא הגעתי למצב שבו הייתה סכנה של שגעון או פגיעה כל כך קשה בגוף הפיסי. מה שכן, לגבי פגיעה ישירה בגוף הפיסי, זה דבר שקשה לעשייה, אבל שוב- לא בלתי אפשרי. בחיים שלי לא יצא לי לפגוש אדם שהשתגע ממאגיה, אבל סה"כ- בעולמנו, גם השפויים הם לא בדיוק שפויים ;). -הצוענייה.

RainBird

New member
תשובות. 1. כן. יותר מפעם אחת. בהמון תחומים. 2. אין מגבלות לכישוף. הכוח אותו המכשף מתעל הוא אין סופי. כמובן שכל כישוף תלוי בניסיון ובידע, וכל עוד אדם לא מלומד דיו, הכישוף יהיה בהתאם. אבל בתאוריה הכל אפשרי. 3. אתה אולי מתכוון לאנשים שעסקו בכישוף? אז אני רק יכול לומר, שאדם מביא עימו לכישוף, את זדונו, טובו, וכוחו. מה שהוא מוציא ממנו, זה רק שיקוף של מה שהוא הביא עימו. ארדן.

Exalted

New member
ברשותכם

ארצה לדייק מעט יותר בדברי. האם הצלחתם (או יודעים איך) ליצור השפעה בסגנון פיצוץ, שבירה או ריסוק ע"י כשפים? או שכשפים מוגבלים לדברים שקטים שמשפיעים באופן תת-מודע ו/או חסוי עליכם או על המטרה? לזה התכוונתי (בעקרון) בשאלתי. מלבד זאת, אף אחד לא התייחס לתגובה שמייד לאחר השאלה שלי. בתודה

Esmerallda

New member
שאלה לפני התשובה שלי

למה תרצה לפוצץ משהו ע"י כישוף? לא בשביל זה המציאו את חומרי הנפץ למיניהם? המאגיה היא עוד אפשרות לפעולה, עוד צעד שאתה יכול לנקוט כדי לעשות דברים. אבל לפוצץ? למה? יש דרכים יותר קלות... -הצוענייה.

Exalted

New member
רק הייתי מעוניין לדעת

האם זה אפשרי. לדוגמא, אחת אמרה פה שהיא עשתה טקס כדי לקבל כסף... אני לא חושב שזה ממש עובד, או לפחות לא כפי שהיא תיארה זאת... אם אני אעשה טקס כזה יום לפני תלוש המשכורת, הוא גם יעבוד... אני לא יודע בדיוק איך להגדיר את זה, אבל אולי הרבה מהכישופים הם פשוט סוג של שיכנוע פסיכולוגי ש"עשיתי ככה וככה, אז בטוח יקרה ככה וככה" בלי ממש קשר למצב הסביבתי. אולי זה באמת נותן הרגשה טובה יותר, אני לא יודע... אבל דברים פיסיים יותר קשה לפטור בשיכנוע עצמי, לכן אני מחפש את ההוכחות הללו.

Esmerallda

New member
ok...

בוא נראה אם הבנתי. הכישוף להבאת כסף בהחלט לא היה קשור למשכורת שלי, את זה אני יכולה להבטיח לך. למעשה, מה שקרה הוא שאני הטלתי כישוף כך שהצד הכלכלי של חיי יזרום בקצב קצת יותר מהיר, וזה עבד. אני לא אומרת שלא היו גורמים אחרים שהתערבו מלבד הכישוף, אבל בהחלט יכול להיות שהגורמים האלה נכנסו לתמונה בראש ובראשונה בגלל ההשפעות החיוביות של הכישוף. כישוף אף פעם לא יעמוד בכוחות עצמו. כמו שאמרתי בהודעה אחרת, אם תעשה כישוף להצלחה בלימודים, ולא תלמד בכלל, זה לא אומר שתצליח. כישוף לא יוצר יש מאין. אל תחשוב שזה תפקידו. הוא נותן לאדם יכולת לנצל את מלוא הפוטנציאל שלו להגשמת מטרה מסוימת. הוא כלי. שכנוע עצמי הוא סה"כ רק חצי מהעבודה. שכנעת את עצמך שמשהו יעבוד, רוב הסיכויים שתצליח בו, זה פתגם ידוע. אבל האם השכנוע הזה הוא לא חלק מהכישוף בפני עצמו? אני דווקא חושבת שכן. מכאן שהשכנוע העצמי הוא רק עוד חלק מהכישוף, בדרך להגשמת המטרה. לגבי דברים פיסיים, כמו לפוצץ משהו: מדובר במשהו קצת יותר מורכב. כשאתה משפיע על משהו בחייך, אתה משפיע עליו בשני מובנים, הפיסי והרוחני. כשאתה עושה פעולה שמטרתה היחידה היא השפעה על גוף פיסי, בלי השפעה על הרוחני, אני חושבת שזה מסבך את העניין. העניין הבעייתי הוא שהכישוף מבוסס קודם כל על אקט פסיכולוגי, בנוסף לפיסי. קשה לגרום למשהו פסיכולוגי להיות מספיק חזק כדי להשפיע על משהו פיסי. אבל זה בהחלט אפשרי. לפוצץ משהו? אולי עוד לא הצליחו את זה. אבל בהחלט אפשר לשנות דברים פיסיים. -הצוענייה.

למעלה