שלום לכולם... :

שלום לכולם... :

ראיתי את הקליפ החדש, וכאחד שמעריך מאוד את קיילי, התאכזבתי מאוד. קיילי פשוט לא משתלבת בו טוב ולא נראית חלק אחיד ממנו - כי זהו פשוט לא הסגנון שלה.זהו המשך ישיר ל-slow, שיר שלא ברור לי למה היא מבצעת אותו - הוא מתאים לבעלות קול צפרדע כדוגמת בריטני ספירס. לכן ממש לא התלהבתי מהשיר, ובמיוחד לא מעיבודי הקול שעשו לה. כשקיילי התחילה לשווק את האלבום היא אמרה שזהו האלבום שהכי חשוב לה- אבל אם הוא חשוב, למה הוא כ"כ מאכזב ולא איכותי?... לקיילי היו שנים מדהימות - שנת 2004 לא תהיה אחת מהן, אלא אם כן יחול שינוי מהיר שאני מאוד מקווה שהוא אכן יקרה... תגובות בוגרות יתקבלו בברכה...

tatababa

New member
שלום לך..

הייתי רוצה להבדיל בין שני דברים עקרוניים : 1. איכות 2. טעם אישי אתה לא יכול להגיד ששפת גוף של קיילי הוא לא איכותי, כי הרמה של האלבום בהחלט לא חובבנית ולא מתקרבת. לגבי דעתך והטעם האישי שלך - תראה, אין פה בכלל על מה להתווכח. אני אישית שנאתי את רב הפרוייקט הקודם שלה - FEVER. לדעתי זה היה ביזיון שקיילי הקליטה אותו. אם כבר מדברים על קול צפרדע - רמת האיכויות הווקאליות בשפת גוף אם כבר הרבה יותר גבוהה ודורשת הרבה יותר מאמץ מאשר מב-FEVER המונוטוני. לגבי הקטע של RBW מהווה את ההמשך הישיר של Slow - אולי תוכל להסביר את עצמך, כי אני ממש לא רואה את זה. Slow הוא הקוטב המוחלט של RBW בכל אופן אפשרי, כך שאני מתקשה להבין איך RBW הוא ההמשך של SLOW. לדעתי שפת גוף הוא האלבום הכי טוב של קיילי מאז שהיא חתמה עם פארלופון לראשונה על עסקת ההקלטות. הוא בוגר ורציני בחלקו, כיפי ופרוע בחלק אחר, ומשלב סגנונות מוזיקליים חדשים לקיילי. כמובן שיש מקום לשיפור, אבל את זה אפשר לומר על כל אלבום של קיילי, או של אמן אחר. אמרת שהתאכזבת מהאלבום האחרון של קיילי. אפשר אם ככה לשאול אותך מה היו הציפיות שלך, איך חשבת שהאלבום הבא אחרי FEVER יישמע? עוד שאלה - אמרת שלא אהבת את הקליפ של Red Blooded Woman, את השיר כן אהבת? איזה אלבומים של קיילי אתה כן אוהב? התשובות לשאלות האלה יכולות אולי להסביר את קו המחשבה שלך לגבי כל הפרוייקט הנוכחי של קיילי - Body Language. רן xx

p i n g o

New member
במידה מסוימת יש משהו שהוא אומר

ש-RBW מהווה המשך ל-Slow... בשני השירים יש המון אפקטים שמועמסים על הקול של קיילי, בעיקר ב-Slow. אני זוכר איך התאכזבתי מהשמיעה הראשונה שלי של Slow - בקושי שומעים בשיר הזה את הקול של קיילי! והיכולות הווקאליות שלה (ויש יכולות |חלי|) גם לא ממש באות לידי ביטוי ב-RBW...

tatababa

New member
אני באמת לא מבין אותך

ב-SLOW שומעים את הקול של קיילי בצורה כל כך בולטת לאוזן, עד כדי כך שזה אפילו צורם. כמובן שיש אפקטים של הד, ועוד 2 שכבות - אחת של טונים גבוהים יותר ואחת של אנחות, אבל שומעים באופן מאוד בולט את הקול של קיילי.

כדאי שתשמע את slow שוב ותראה ש:

אתה שומע את עיבוד הקול של קיילי ולא את הקול הרגיל שלה... לכן להגיד ששומעים את הקול שלה "בצורה כל כך בולטת לאוזן, עד כדי כך שזה אפילו צורם" - זה לא נכון... מה שקצת צורם זה העיבודי קול... בכל השיר הזה הקול של קיילי מעובד...

כן אבל זה לא ממש הקול שלה...זה

הכול מחשב מה שדי מזכיר את FEVER אני חשבתי שהאלבום שיבוא אחרי FEVER לא ישתמש באותם אפקטים שמשנים אתה קול של קיילי-הקולה כול כך יפה שלה!!! בLIGHT YEARS למשל היא משתמשת בו מאוד ואין בכלל אפקטים בגללז ה אני אוהבת את LY כ''כ! SLOW ממש לא מזכיר את RBW והוא ממש ממש לא ההמשך שלו אני באמת לא מבינה... RBW חכם ומלא שילובים!!! אני ממש לא התאכזבתי לא ראיתי אתה קליפ=-ראיתי את התמונות ואני ממש ממש מתלהבת

תשמעי... :

לגבי אפקטים של קול ועיבודי קול : אני ציינתי שהקול שלה ב-bl עבר עיבודי קול.. שזה מה שגם את רשמת... כך שלא הבנתי למי התייחסת בהודעה שלך.. גם ב-fever יש עיבודי קול אבל פחות מאשר ב-bl. "סלואו" מזכיר את rbw מבחינת האיכויות והוא גם ההמשך שלו מבחינת האיכות... כי בשניהם האיכות דומה מאוד. rbw מלא שילובים זה נכון, אבל במה הוא חכם? והאם השילובים באים לידי ביטוי בצורה טובה? אני לפחות לא חושב כך...

tatababa

New member
טוב די

אתה נשמע כאילו בחיים שלך לא הקשבת לאחד מהאלבומים האלה (FEVER או BL). CGYOOMH מלאאא באפקטים מיוחדים על הקול של קיילי. אני מציע לך להקשיב להופעה חיה של השיר, אולי אז תבוא הישועה. האפקטים על הקול של קיילי בשני האלבומים דיי שונים. בFEVER קיילי (ואני מגבה את סקייטי בעניין הזה) נשמעת מאוד ממוחשבת ומכנית (וזה כל הקטע של האלבום). בשפת גוף היא נשמעת יותר היא. סתם נראה לי רלוונטי לציין שכל האלבומים של קיילי מאז שהיא חתמה עם פארלופון עברו עיבוד מוזיקלי לקוי בעיני. הם נותנים לקיילי קול גבוהה מדי (היא נשמעת כאילו תקוע לה מיכל הליום בתחת) ביחס לאלבומים מתקופת DeConstruction. הקול האמיתי של קיילי נמוך יותר ממה שאנחנו מקבלים באלבומים שלה, אבל החבר'ה בפארלופון טורחים ועמלים רבות על מנת להעיף את הטונים הנמוכים ולהשאיר רק את הגבוהים. כעיקרון כל שיר עובר הפקה מוזיקלית (מן הסתם) שכוללת בין היתר עיבודים ואפקטים על הקול של האמן כדי להעיף כל מיני פאקים לא רצויים (לא בהכרח זיופים, אלא פשוט דברים שלא תואמים את רוח השיר). לגבי RBW - חכם אני לא חושב, מקורי גם לא, אבל בעל פוטנציאל מסחרי מאוד גבוה (וזה מה שהאלבום צריך אחרי ההרפתקה של SLOW). מעניין אותי לדעת - על מה אתה מדבר כשאתה אומר "שילובים" ב-RBW? כי באמת אין לי מושג על מה אתה מדבר...

תראה.. :

אני נשמע כאילו לא הקשבתי לאלבומים? שוב אתה טוען דבר שהוא מאוד לא נכון... ושוב, הדעה שלי שונה משלך - ואתה צריך לדעת לחיות עם זה ולא להתמרמר על כך שלא כולם חושבים כמוך. אמרתי שהאלבומים שציינת לא מלאים באפקטים מיוחדים? שוב אתה רושם דבר שבחיים לא טענתי. ולגבי cgyoomh, מתי בכלל ציינתי אותו? שוב, אתה רושם דבר שבחיים לא ציינתי. אבל, מה שכן ציינתי, זה שקיילי לא משתלבת עם האפקטים הללו ועם הסגנון החדש. אתה חושב שהיא נשמעת ממוחשבת ומכנית באלבום fever ואין לי בעיה עם כך כי זאת שאלה של דעה. לדעתי ב"שפת גוף" האפקטים ועיבודי הקול באים בכמויות הרבה יותר גדולות מאשר באלבום fever, ופחות שומעים אותה עצמה. rbw יצליח מסחרית רק עם שיווק נכון, ואני לא בטוח שזה יעזור כי השיר עצמו נשמע מגוחך לדעתי. לגבי שילובים - הכוונה לגבי שילוב הסגנונות הכללי שבא לידי ביטוי בצורה לא טובה בשיר הזה.

tatababa

New member
והייתי מסכים עם מה שהוא אומר אבל

הוא אוהב את FEVER, ועם כל הכבוד שום יכולת ווקאלית לא נדרשה ב-FEVER, שלא נדרשה בשפת גוף. לכן ,להגיד ש"שפת גוף"\SLOW\RBW הם לא טובים בגלל שהאיכויות הווקאליות שנדרשות מקיילי לא גבוהות מספיק, פשוט נראה לי לא רלוונטי כשברב האלבומים של קיילי עד היום לא שמענו איכויות קול מרהיבות.

לא מדובר רק באיכויות הווקליות.. :

אלא גם באיכויות השירים עצמם... ראית כמה פעמים היא חוזרת על המילה slow? זה פשוט מגוחך לטעמי... בקשר ל-rbw - זהו שיר קצת יותר איכותי מ-slow, אבל אני אישית לא מתחבר אליו כלל - מה גם שהיא עצמה לא מתחברת אליו טוב... וההוכחה הטובה ביותר : הקליפ עצמו... בו רואים בבירור שהשיר מבוצע בצורה שלא תואמת את הקליפ - והתוצאה : קליפ מסורבל שקיילי מתפקדת בו בצורה לא טובה... כמו כן לדעתי ב-fever נדרשות יכולות ווקליות יותר גבוהות מהסיבה הפשוטה... ב-BL לרוב השירים אין פונטציאל של להיטים - בעוד ששירים שהם להיטים נמצאים באלבום fever, וכדי לבצע להיט נדרשות יכולות ווקליות גבוהות יותר מהיכולות הנדרשות לבצע שירים רדודים כדוגמת slow...

tatababa

New member
אני מתאמץ שלא לגלוש לפסים לא רצויים

אבל איך בדיוק שיר, שאתה מגדיר כבעל פוטנציאל להיות להיט, בהכרח דורש יכולות ווקאליות גבוהות יותר מאשר שירים בעלי פוטנציאל מסחרי נמוך יותר?!? בוא ניקח ברשותך דוגמה : Bittersweet Goodbye השיר ללא ספק דורש יכולות ווקאליות מאוד גבוהות מקיילי, אבל בין אם תסכים איתי או לא - הוא לעולם, אבל לעולם, לא יהיה להיט. באמת אני יכול לתת לך עשרות דוגמות כאלה. לגבי קיילי מתחברת או לא מתחברת לRBW - אני מציע שלא נתיימר לקבוע למה קיילי מתחברת או לא. היא בהחלט הביעה שביעות רצון מהאלבום הזה בשלמותו, כלומר היא בהחלט מוציאה מוצר שהיא שלמה איתו קרי מתחברת אליו.. אחרת - היא לא היתה מוציאה אותו. אם כן, אני באמת לא יודע על מה אתה מבסס את הטענה שקיילי לא מתחברת לסלואו או RBW. ולסיום - סוגיית SLOW. כמה פעמים היא חוזרת על המילה SLOW.. זאת הבעיה בשיר?! לא פשוט יותר להגיד שאתה לא אוהב את השיר מאשר למצוא תירוצים? ספרת אולי כמה פעמים קיילי אומרת Lucky ב- I Should Be So Lucky, או La ב- Can't Get You Out Of My Head, או Breathe ב- Breathe ועוד ועוד ועוד. באמת יש לה הרבה שירים עם מילה שחוזרת על עצמה לאורך השיר (בכלל, תקופת PWL במיוחד נודעת בשימוש רחב במילה LOVE..). תראה.. רלוונטי להגיד שהשיר לא מתאים לך, לא תואם את הטעם האישי שלך.. הכל טוב ויפה. לבסס טענות שהשיר לא איכותי (ושהאלבום לא איכותי) בזמן שבאותם סטנדרטים (שאתה בעצמך קבעת), אלבומים שאתה כן אוהב נופלים משפת גוף.. זה אבסורד. לדעתי, היפה ב-SLOW זה שהשיר כל כך מפגר וכל כך מאפן אבל קיילי הצליחה להפוך אותו לכל כך סטייליסטי ומצליח (יחסית), כשהיא מוכיחה once again שרק היא יכולה להתחמק עם זה בשלום! אייקוני פופ אחרים כמו בריטני, מדונה, כריסטינה ועוד ועוד בחיים לא היו מצליחים להביא שירים כאלה אידיוטיים למקום הראשון. SLOW הוא אחת היציאות הכי ציניות של קיילי לאורך הקריירה שלה (מתחרה מאוד רציני ל-GBI), אבל שפת גוף מכשלעצמו הוא אלבום מעולה. קיילי מצליחה באופן יוצא דופן להביא אותה בr&b משובח עם השיר 'שוקולד', ברטרו-פופ מעולה עם still standing ועוד.. בסופו של דבר, אתה לא אוהב את שפת גוף באופן כללי כי הוא פשוט לא לטעמך - לגיטימי. אבל הייתי נזהר מלבוא בטענות לא מבוססות..

תראה.. :

אני בכלל לא קישרתי את העניין המסחרי... אתה הוא זה שבחרת לשלב אותו ולגביו בכלל לא הבעתי את דעותי. אתה ממש עיוותת את מה שרשמתי... לא אמרתי ולא התיימרתי מעולם להגיד ששיר בעל פוטנציאל של להיות להיט דורש יכולות ווקליות גבוהות יותר מאשר שירים בעלי פונטציאל מסחרי נמוך יותר... אני מציע שתקרא את הודעתי שוב. קיילי לא מתחברת לשירים החדשים מסיבה פשוטה - היא שרה אותם בצורה לא טובה לדעתי וגם הקליפים שני הקליפים החדשים לא נראים טוב מבחינתה... אולי היא הביעה את שביעות רצונה... אבל היא גם היא הביעה את דעתה לגבי כך שזה עומד להיות האלבום החשוב ביותר שלה... ועד עכשיו לא ניתנה שום הוכחה למה היא מביעה את שביעות רצונה או למה זה האלבום החשוב ביותר שלה !!! בינתיים האלבום הזה רק מאכזב.. מבחינתי לפחות. לגבי השיר slow - חבל שאתה מכנה את דעותי לגבי השיר כתירוצים לדברים אחרים כי זה ממש לא נכון! החזרה בשיר הזה מאוסה ביותר מבחינתי והיא לא דומה לחזרה על מילים בשירים אחרים, וזהו אחד הנימוקים שלי למה השיר לא טוב ... ואני אדגיש שוב - היא חוזרת על המילה בצורה מאוסה ביותר בשיר הזה, שלא כמו בשירים אחרים שהיצגת, בהם החזרה בכלל לא מאוסה מבחינתי. לגבי עניין האלבומים - הכל שאלה של דעה.. לדעתי האלבום הזה לא איכותי, וכמו כן גם slow לדעתי לא איכותי. דעתך האישית שונה מדעתי. ואם כבר מדברים על אבסורד... לדעתי זה אבסורד שאתה מציג בתור עובדה שהאלבומים שאני אוהב נופלים מ"שפת גוף"... כי הכל עניין של דעה. ושוב לגבי slow - תראה מה רשמת.. ואני מצטט : "שהשיר כ"כ מפגר וכ"כ מאפן אבל קיילי הופכת אותו לכ"כ סטייליסטי ומצליח (יחסית)" זה מה שיפה בשיר??? זה כ"כ מגוחך. אם כבר זה מה שיפה בהשלכות של השיר, למרות שאני לא מבין מה יפה בהשלכות האלה. הרי השיר עצמו לא טוב. אז מה כבר משנות ההשלכות שלו? אתה צריך להבחין בין השיר להשלכותיו.. - אבל לא ציינת שום דבר לגבי התוכן של השיר עצמו. ד"א - מעטים הדירוגים שבהם השיר הגיע למקום הראשון... כך שזה ממש לא נכון שהשיר הגיע למקום ה-1. ואם אתה מציין זאת, אז גם תגיד איפה.. אבל כפי שאני שמעתי הוא לא הגיע למקום 1 בדירוגים. וחבל שאתה אומר שזמרות אחרות לא יכולות להגיע עם שירים כאלה למקום 1 בלי לציין סיבה למה. וזה גם לא נכון... (שמעת פעם על השיר music של מדונה? הוא הרבה יותר טוב מ-slow לדעתי אבל מה שמשותף לשניהם זה ששניהם קיטשיים - ודווקא מדונה הגיעה בהמון דירוגים למקום ה-1 עם השיר הזה) אז חבל שאתה בא בטענות לא מבוססות ועוד אומר את זה עלי... אתה שוב ציינת ש"שפת גוף" הוא אלבום מעולה - ואני שוב אומר לך כי זאת שאלה של דעה ! הדוגמאות שהבאת לא טובות לטעמי... הכל שאלה מה הטעם שלך במוזיקה... וכאן יש חילוקי דעות רבים. כל הטענות שהצגתי בהודעותי באו עם ביסוס... אז חבל להגיד סתם.

tatababa

New member
חבל שאין פה אפשרות לצטט...

אבל בבקשה - הנה מה שאתה בעצמך אמרת : "כמו כן לדעתי ב-fever נדרשות יכולות ווקליות יותר גבוהות מהסיבה הפשוטה... ב-BL לרוב השירים אין פונטציאל של להיטים - בעוד ששירים שהם להיטים נמצאים באלבום fever, וכדי לבצע להיט נדרשות יכולות ווקליות גבוהות" להיט = הצלחה מסחרית. אם יש לך הגדרה אחרת ללהיט תרגיש חופשי לומר. מה שאתה אומר פה בעצם זה שבאלבום fever נדרשות יכולות ווקאליות גבוהות מאלה שבשפת גוף כי ב-fever יש שירים בעלי פוטנציאל גבוה יותר להיות להיטים (שעפ"י ההגדרה שלי - מצליחים מסחרית). אני לא רואה שום קשר בין ההצלחה המסחרית\הפוטנציאל של שיר להיות להיט לבין האיכויות הווקאליות שהוא דורש. לגבי מה שאמרתי שאלבומים מסויימים של קיילי נופלים משפת גוף.. זאת מסקנה ישירה לדברים שלך - אתה קבעת את הקריטריונים, אני הצבתי את העובדות. לגבי החזרה על המילה SLOW בשיר : תראה, אתה אמרת שקיילי אומרת את המילה הזו יותר מדי בשיר וזה גורם לך לא לאהוב אותו. אני אמרתי שזה לגיטימי לא לאהוב שיר, אבל כשאתה שיר דוגמת CGYOOMH או I Should Be So Lucky (שישים ושבע פעמים נאמרת המילה לאקי!), אז זה מאוד תמוהה בכלל טעון שהחזרה על המילה SLOW בשיר הופכת אותו למאוס ולא איכותי. אני אף פעם לא טענתי שהשיר טוב. ההיפך, הוא גרוע. הוא ציני, צולע, מלל לוקה בחסר, יכולות ווקאליות לא מיוחדות.. אבל ההפקה המוזיקלית בו שונה לגמרי מכל דבר אחר שקיילי אי פעם הקליטה, ולמען האמת - מכל דבר אחר בשוק כרגע. ההפקה המינימליסטית של כל הפרוייקט סביב SLOW היתה מדהימה לדעתי. לא בהכרח טובה, אבל מתוחכמת להפליא. קיילי הצליחה להפוך שיר כל כך צולע ללהיט! זה לבד שווה את ההערכה שלי כלפי השיר. (השיר דרך אגב הגיע למקום הראשון בבריטניה, אוסטרליה, ישראל, סלובניה, סלובקיה, דנמרק, בלגיה, קרואטיה, מקסיקו ויגוסלביה. הגיע לטופ10 בגרמניה, שוויץ, אוסטריה, קנדה, הולנד ובטוח יש עוד מיקומי טבלאות.. פשוט יש גבול ליכולת הזיכרון שלי. השיר גם מצליח באופן מדהים בארה"ב בלי יותר מדי קידום ע"י קיילי). ולגבי ההערה שלי על מדונה\בריטני\וכו' - אתה אמרת את זה.. music הרבה יותר טוב מ-slow. זאת בדיוק הנקודה. SLOW (כמו שכבר אמרתי) הוא פשוט צולע! שיר בלי מלודיה, מלל גרוע, מונוטוני בטירוף, קליפ מרדים (למרות שמאוד מתוחכם לדעתי) אבל איכשהו קיילי הצליחה להתברג איתו ואם זה לא מספיק, לקבל אמינות מקצועית נוספת על הוצאת שיר כל כך מסוכן ולא מסחרי כסינגל הראשון מתוך אלבום כל כך מתוקשר. זה היופי שבדבר, היא כאילו צחקה על כולנו! ("רציתם להיט.. קבלו אותה בהפוכה!") שים לב למה שאני אומר - אם מדונה או מישהי אחרת היתה מקליטה שיר כמו CGYOOMH או SLOW, היו צוחקים עליה בפרצוף. ההבדל בין קיטץ' לבין שיר גרוע הוא עצום (ועם כל הכבוד למדונה, אם מיוזיק היה היציאה הקיטצ'ית היחידה שלה, מצבה היה טוב יותר כיום...).

tatababa

New member
חבל שאין פה אפשרות לצטט...

אבל בבקשה - הנה מה שאתה בעצמך אמרת : "כמו כן לדעתי ב-fever נדרשות יכולות ווקליות יותר גבוהות מהסיבה הפשוטה... ב-BL לרוב השירים אין פונטציאל של להיטים - בעוד ששירים שהם להיטים נמצאים באלבום fever, וכדי לבצע להיט נדרשות יכולות ווקליות גבוהות" להיט = הצלחה מסחרית. אם יש לך הגדרה אחרת ללהיט תרגיש חופשי לומר. מה שאתה אומר פה בעצם זה שבאלבום fever נדרשות יכולות ווקאליות גבוהות מאלה שבשפת גוף כי ב-fever יש שירים בעלי פוטנציאל גבוה יותר להיות להיטים (שעפ"י ההגדרה שלי - מצליחים מסחרית). אני לא רואה שום קשר בין ההצלחה המסחרית\הפוטנציאל של שיר להיות להיט לבין האיכויות הווקאליות שהוא דורש. לגבי מה שאמרתי שאלבומים מסויימים של קיילי נופלים משפת גוף.. זאת מסקנה ישירה לדברים שלך - אתה קבעת את הקריטריונים, אני הצבתי את העובדות. לגבי החזרה על המילה SLOW בשיר : תראה, אתה אמרת שקיילי אומרת את המילה הזו יותר מדי בשיר וזה גורם לך לא לאהוב אותו. אני אמרתי שזה לגיטימי לא לאהוב שיר, אבל כשאתה שיר דוגמת CGYOOMH או I Should Be So Lucky (שישים ושבע פעמים נאמרת המילה לאקי!), אז זה מאוד תמוהה בכלל טעון שהחזרה על המילה SLOW בשיר הופכת אותו למאוס ולא איכותי. אני אף פעם לא טענתי שהשיר טוב. ההיפך, הוא גרוע. הוא ציני, צולע, מלל לוקה בחסר, יכולות ווקאליות לא מיוחדות.. אבל ההפקה המוזיקלית בו שונה לגמרי מכל דבר אחר שקיילי אי פעם הקליטה, ולמען האמת - מכל דבר אחר בשוק כרגע. ההפקה המינימליסטית של כל הפרוייקט סביב SLOW היתה מדהימה לדעתי. לא בהכרח טובה, אבל מתוחכמת להפליא. קיילי הצליחה להפוך שיר כל כך צולע ללהיט! זה לבד שווה את ההערכה שלי כלפי השיר. (השיר דרך אגב הגיע למקום הראשון בבריטניה, אוסטרליה, ישראל, סלובניה, סלובקיה, דנמרק, בלגיה, קרואטיה, מקסיקו ויגוסלביה. הגיע לטופ10 בגרמניה, שוויץ, אוסטריה, קנדה, הולנד ובטוח יש עוד מיקומי טבלאות.. פשוט יש גבול ליכולת הזיכרון שלי. השיר גם מצליח באופן מדהים בארה"ב בלי יותר מדי קידום ע"י קיילי). ולגבי ההערה שלי על מדונה\בריטני\וכו' - אתה אמרת את זה.. music הרבה יותר טוב מ-slow. זאת בדיוק הנקודה. SLOW (כמו שכבר אמרתי) הוא פשוט צולע! שיר בלי מלודיה, מלל גרוע, מונוטוני בטירוף, קליפ מרדים (למרות שמאוד מתוחכם לדעתי) אבל איכשהו קיילי הצליחה להתברג איתו ואם זה לא מספיק, לקבל אמינות מקצועית נוספת על הוצאת שיר כל כך מסוכן ולא מסחרי כסינגל הראשון מתוך אלבום כל כך מתוקשר. זה היופי שבדבר, היא כאילו צחקה על כולנו! ("רציתם להיט.. קבלו אותה בהפוכה!") שים לב למה שאני אומר - אם מדונה או מישהי אחרת היתה מקליטה שיר כמו CGYOOMH או SLOW, היו צוחקים עליה בפרצוף. ההבדל בין קיטץ' לבין שיר גרוע הוא עצום (ועם כל הכבוד למדונה, אם מיוזיק היה היציאה הקיטצ'ית היחידה שלה, מצבה היה טוב יותר כיום...). ואני רואה שאתה מצטט את קיילי המון לגבי "זה האלבום הכי חשוב שלה" בלה בלה.. אני באמת לא חושב שקיילי היתה יוצאת ביציאות כאלה פופוליסטיות כשהיא יודעת שהיא מביאה אלבום כל כך שנוי במחלוקת בקרב המעריצים. הייתי רוצה לראות קישור לציטוטים שאתה מביא, כי אני דיי עוקב אחרי זה, וזה ממש לא נשמע לי כמו קיילי. לפני סיום, הדוגמות שהבאתי הן בהחלט טובות, פשוט אתה מערב שני דברים שונים. יש עובדות ויש טעם אישי. העובדות אומרות שקיילי חזרה על אותה מילה בהמון שירים שאתה אוהב, אבל אתה לא אוהב איזה שיר שלה כי היא חוזרת בו על מילה יותר מדי פעמים?!?! ואני חייב לומר משהו לגבי Fever שאתה אוהב : (מצטט מה שאתה אמרת) "לא אמרתי שבאלבומים האלה יש מסר עמוק או דק - התייחסתי רק ל-fever. אל תחפש מסר לגבי תוכן השירים כי באמת אין... מה שכן יש : קיילי באלבום זה מראה את השתלבותה המצויינת בתחום האופנה - מה שהפך אותה לאייקון אופנה... וגם את התהוותה כסמל סקס... ואלו מסרים שגם מופיעים בעמוד הראשי של הפורום הזה..." אבל אתה קוטל את SLOW בגלל שאין בו שום מסר : "השיר slow הוא בהחלט חובבני - לא מצאתי בו שום מסר, עמוק או דק." אולי כדאי שתחליט? העדר מסר באלבום זה טוב או לא? כי המסר בFEVER ובשפת גוף זהה לחלוטין (והוא כלום כעיקרון, למרות שלשפת גוף יש את היתרון מבחינת מסר תודות ל-Loving Days שקיילי כתבה על חייה הפרטיים, משהו שבהחלט לא קיים בFEVER). אתה ממש סותר את עצמך..

p i n g o

New member
אתה עושה צחוק? ../images/Emo6.gif

כתבת ש-Slow הוא "שיר בלי מלודיה, מלל גרוע, מונוטוני בטירוף, קליפ מרדים (למרות שמאוד מתוחכם לדעתי) אבל איכשהו קיילי הצליחה להתברג איתו ואם זה לא מספיק, לקבל אמינות מקצועית נוספת על הוצאת שיר כל כך מסוכן ולא מסחרי כסינגל הראשון מתוך אלבום כל כך מתוקשר. זה היופי שבדבר, היא כאילו צחקה על כולנו! ("רציתם להיט.. קבלו אותה בהפוכה!") " לגבי החלק הראשון, שקיילי הצליחה לקבל אמינות מקצועית נוספת, אני מסכים איתך. אבל לומר שהוא הוצא תוך כדי כוונה "לצחוק על כולנו" מתוך ידיעה שהוא לא יהיה להיט, זה דבר ממש לא נכון, וגם לא הגיוני להגיד, ולו מהסיבה הפשוטה שאם זה היה המצב, אין סיכוי שפארלופון היו נותנים לה להוציא את Slow כסינגל מוביל. בחברת התקליטים ומסביבתה של קיילי הכוונה הייתה להוציא להיט. נקודה. זה שהתכניות, איך נאמר, קצת התפקששו, או אולי לא עמדו בציפיות של המעריצים, זה משהו אחר...

tatababa

New member
הצגתי את זה כמצב היפותטי

קיילי לא הוציאה את זה כדי לצחוק על כולנו, אבל היא הוציאה שיר שלא היא ולא חברת התקליטים ציפו שיהיה להיט גדול, ובצדק. אם חברת התקליטים היתה רוצה להיט, תסכים איתי שיש שירים אחרים באלבום שהיו מתאימים יותר.

תקשיב :

להיט לדעתי הוא לא הצלחה מסחרית - הוא סוג של הצלחה, אבל בכלל לא התכוונתי בתחום המסחרי. להיט לדעתי : זוהי יצירה מאוד טובה של אמן כלשהו, והיא מהווה מוקד הצלחה מבחינת איכויותיו. לכן פירשת את דברי בצורה לא נכונה, ולכן גם המסקנה שהצגת שגוייה. לגבי עניין הקריטריונים.. לא קבעתי קריטריונים, והעובדות שהצגת מתבררות לפיכך כלא נכונות... מכיוון שהם בכלל לא עפ"י קריטריונים. ולכן ה"עובדות" הללו... שהן למעשה בכלל לא עובדות... לא משמשות כמסקנה ישירה לדברי. לא אמרתי שהיא חוזרת יותר מדי על המילה slow אלא אמרתי שעצם החזרה הופכת את השיר למאוס... לטעמי ההפקה המינימליסטית והמוזיקלית בשיר הזה היא ברמה לא גבוהה בכלל. השיר בעיני לא להיט מסיבה פשוטה - זה בכלל לא שיר טוב והוא לא מהווה מוקד הצלחה מבחינת איכויותיו. אין צורך להעריך שיר עפ"י הצלחותיו המסחריות. זה אחד השירים הפחות טובים של קיילי לדעתי והמקום להשוואות כאמור, מיותר. השיר צריך להציב לעצמו סטנדרטים טובים כדי שיהיה מקום להשוואות, וכמובן ודאי שהשוואות צריכות להיערך בצורה הרבה פחות כוללנית. ואתה גם רשמת שאני ציינתי את ההערה שאתה ציינת... למה להגיד סתם? וד"א - למדונה או לכל אמן אחר אין סיבה להקליט שיר כמו slow וגם לקיילי לא הייתה סיבה להוציא שיר כזה. - ודווקא הביקורות כלפי השיר לא היו בכל המקומות בעולם מעודדות. ודעת הרוב היא לא תמיד הדעה הצודקת. כמובן שיש הבדל בין שירים קיטשיים לשירים גרועים. ולגבי מצבה של מדונה - מצבה מצויין ודווקא כמות השירים הקיטשיים אצלה לא גבוהה בכלל. מכך ניתן לראות כי אתה לא מכיר אותה. אני אתעלם מה"בלה בלה" שלך, שכן הוא מיותר לחלוטין. קישור לציטוט? "מעריב לנוער" לפני כ-13 גליונות פחות או יותר. אני לא מערבב בין עובדות וטעם אישי - החזרה על המילה slow פשוט מאוסה , שלא כמו בשירים אחרים בהם היא חוזרת על מילים. לא קטלתי את slow ואני לא נוהג "לקטול" שירים - וגם לא הבעתי ביקורת כלפיו בגלל שאין בו מסר. זאת פשוט הייתה עובדה רלוונטית שהיה חשוב לציין. לכן אינני סותר את עצמי... ולגבי היעדר מסר - זה לא דבר רע וגם לא דבר טוב. מה שכן, מסר יכול להוסיף לפעמים. יתרון ב"שפת גוף" מבחינת מסר? שוב, הכל עניין של דעה.

למעלה