שלום לכולם

שלום לכולם

יש לי שאלה אליכם , היא לא קשורה באופן ישיר למדע, אלא באופן עקיף. אני בחרתי במקום ללמוד חמש יחידות פיזיקה באופן רגיל בכיתה, לעשות עבודת גמר, שזו עבודה שממירה את העבודה שלי בכיתה, בכתיבת עבודה, ומופיעה בתור הציון שלי של חמש יחידות. לעבודה זו אנו מקבלים מנחה בעל תואר אוניברביסטאי (יש מתנדבים
) שעוזר לנו לכתוב את העבודה. אני בחרתי לעשות בנושא הפיזיקה. כאשר אמרו לי לחשוב על נושא אני חשבתי שזה תהיה עבודה מעניינת לכתוב על פרדוקסים שונים מתחום הפיזיקה, ומשם להסביר בתמצות על כל מיני דברים, לדוגמא, להביא את פרדוקס שרדינגר, ואז להסביר על הקוונטים וכו'.. עכשיו מה שאני מבקש מכם זה עצות לנושאים של עבודה בנושא פיזיקה - יכול להיות הכל החל מעבודה על מארי קירי , ועד הוכחת חוקי ניוטון בניסויים שונים, הכל מתקבל! תודה מראש!!

1S1

New member
לדעתי, טעות

לדעתי תצטרף ל5, ובי"ב תעשה עבודת גמר(שאגב ברוב המקרים מקנה 4 יח', ובלי בנוס בשום מקו) סתם לעשות עבודה על פיזיקה מודרנית מורכבת בלי ללמוד ת'בסיס זה חסר טעם. אם אתה באמת מתענין בפזיק תלמד תבין תחכים (זה נשמע טריוויאלי, אבל כשתראה איך הדברים מתפתחים אחד מהשני ואיפה נולד החשבון הדפ' וכו' תבין שזה באמת הכרחי) גליה אמפריה.

תשמע...

מה שאני עושה זה ככה : השנה אני לומד פיזיקה וכותב עבודת גמר. בסוף השנה אני שולח אותה להערכה, ואז הציון עליה זה הציון על החמש יחידות פיזיקה כולל הבונוס כולל הכל, ככה שיוצא שמה שאני מפסיד זה חשמל ומקצוע בחירה (כנראה גוף קשיח). אני עושה את זה, בגלל שאני נהנה ללמוד פיזיקה, אולם לא פיזיקה תיכונית. אני לא אוהב את זה שהפיזיקה זה 20% מהלמידה , וכל השאר זה מתמטיקה.. אני אוהב פיזיקה טהורה(מקווה שזה מובן מה זה). בכל אופן, אני מקבל 5 יחידות פיזיקה כולל הבונוס, בשנה אחת של למידה אינטנסיבית. שוב, אודה לכל המגיבים בנושא

הכוונה היא

לפיזיקה כשלעצמה, לא לכל החישובים המעיקים מסביב. דוגמא לפיזיקה טהורה : בכיתה ט' (לפני שנתיים) קבלנו מכשיר פאלם עם חיישן , חיברנו אותו לעגלה עם חיכוך מינימלי (הגלגלים היו דיסקים), ושינינו את המסות, והרצנו אותם על מסלול משופע, ככה הוכחנו , ללא שימוש במתמטיקה , אלא על ידי ניתוח הגרפים, את נכונותו של חוק שני של ניוטון, דבר שהרבה יותר מענין ממה שאנחנו עושים עכשיו בכיתה, שזה למידה נוסחאותית של חוק שני של ניוטון. מקווה שכוונתי הובהרה היטב, אם לא אשמח להשיב על שאלות. כמו כן, אני מפנה את תשובת לבכם לשאלה המקורית : איזה נושא כדאי לי לנסות ולחקור בעבודה?!

Rus Almighty

New member
זאת לא פיסיקה....

בפועל אתה תצטרך לנבא תוצאות של ניסוי ולשם כך תצטרך כלים מתמטים מתאימים. וזה לא הכול אחרי הניסוי אתה צריך לנתח את התוצאות ולבדוק איך הם מסתדרים אם תאוריה וגם פה תצטרך כלים מתמטים. ומעבר לכל אם אתה מתכוון לעשות עבודת גמר של 5 יחידות אתה תצטרך ללמוד כלים מתמטים מעבר למה שנלמד בבית הספר כדי להראות התמחות בתחום ולבסס את תחומי הפיסיקה שתציג.

../images/Emo26.gif

זה דווקא נשמע לי מעניין משום מה, מפני שזה חומר חדש ,ולא לפתור משוואות בשני נעלמים ולבטא בעזרת זה תאוצה.. אני מציע ככה: פשוט תענו לי על השאלה
לא שיש לי בעיה עם זה שאתם מנסים להוריד אותי מזה, רק שאני די נעול על זה חזק, ולא בדיוק התנסחתי נוכן עד כה..

D a n n y b o y

New member
הצעה...

למה שלא תעשה בגרות מלאה בפיסיקה ועבודת גמר ששוה 4 יח"ל? אתה לא יכול לכתוב שום דבר משמעות או חדשני (אפילו במקצת) ללא בסיס. כאשר אתה כותב עבודה על פיסיקאי מסויים או רעיון מסויים מבלי להכנס למתמטיקה שמסבירה את הרעיון העבודה שלך תתאים לעיתון מדע פופולארי ותו לא (לא שאני מזלזל במדע פופולארי, אבל כתיבת מאמרים לירחונים היא לא מטרת עבודת הגמר בפיסיקה). מה גם שחשמל (אלקטרומגנטיקה) מופיע בכל תחום בפיסיקה, אתה לא יכול לברוח ממנו ולדעתי חשוב שיהיה לך הבסיס הזה.

תסתכל

אני עושה עבודת גמר בפיזיקה בגלל שאני יודע שאם אני אגש לבחינה, ציוני יהיה נמוך, בגלל שאני מאותם אנשים שמתוך חפזון מחברים 2+2=5, ובגלל שטויות כאלה, בחיים לא הצלחתי לכתוב מבחן אחד כמו שצריך בפיזיקה... כמו כן, נראה לי שהצטיירתי לא נכון. אני לא מפחד ממתמטיקה, אלא אני אפילו אוהב את הנושא.. (יש לי דווקא בו 90+ למרות הפזיזות שלי), ואני כן מוכן ללמוד מתמטיקה ואני שולט בה לא רע, הרבה מעבר לחומר הנלמד בכיתה. (הכיתה שלי עדיין בחקירת פונקציות רגילות, ואני חוקר פונקציות עם אסימפטוטות וכו'). אני מעדיף לעשות עבודת גמר, כי זה גם הרבה יותר מעניין, וגם בעבודות אני תמיד מקבל ציונים הרבה יותר גבוהים ממבחנים רגילים.. לכן שוב אני מבקש, שתענו על שאלתי ותתנו הצעות על עבודות מעניינות. זה אפילו יכול להיות מתחום החשמל והאלטרומגנטיות, כיוון שהשנה אני לומד פיזיקה רגיל, אני חושב שאני אוכל להתמודד עם זה...

Rus Almighty

New member
רק רציתי להזהיר אותך...

שעבודת גמר של 5 יחידות תדרוש ממך ללמוד מעבר לפתירת משוואת בשני נעלמים. ודרך עגב כל אחד מהתגליות האחרונות (כמו על מוליכות, אפקט הול קוונטי ועוד....)או מה שקשור לפיסיקה מודרנית יכול לשמש כנושא מרתק (אבל אני בספק שתעסוק בהם ב"צורה ניסוית"). אם אתה אוהב לבצע ניסוים אז אני מציעה לכך לקחת נושאה שקשור לפיסיקה קלסית כי בנושאים הללו יתאפשר לך לבצע הרבה ניסוים (לדוגמה מטוטלות, התנגשויות, ניסוים בחשמל או בהשראה אלקטרומגנטית). מעבר לכך יש מגוון רחב של נושאים באסטרונומיה (פולסרים, כוכבים בינרים, חורים שחורים, כל מיני קרינות ועוד.....)

אין לי בעיה להשקיע,

אבל אולי תוכל לפרט מעט על כל הנושאים באסטרנומיה? כשלמדנו על רגל אחת את חוקי קפלר (שמסלול כל כוכב הוא אליפסה וכל זה) נהניתי מאוד, וזה יכול להיתו מעניין לחקור את זה.. ואני לא רוצה לעשות ניסויים, למרות שזה דווקא יכול להיות מעניין, סתם הבאתי את רעיון הניסויים בשביל להדגים נקודה. תודה רבה על ההענות הגדולה שלכם
פורום מקסים

D a n n y b o y

New member
חוקי קפלר...

איך אתה חושב שקבלו את כל התוצאות לגבי צורת מסלולם של כוכבי הלכת? כמובן שמן המתמטיקה! לפי המסלול המוזר של אורנוס חישבו את המסלול של נפטון וכך גילו אותו, ויותר מאוחר את פלוטו. מה שאני מנסה לומר הוא שמבלי להתעמק במתמטיקה, אתה יכול ללמוד דברים רק על רגל אחת ולא יותר מזה. כל הנושא של חישוב מסלולים של כוכבי לכת הוא לא כל כך פשוט, אבל מאוד מעניין. כל ספר במכניקה אנליטית כולל כמה פרקים בנושא, אני חושב שבהנתן בסיס מתמטי מספיק טוב- זהו מקום מעולה להתחיל. נקודה אחת שאני חושב שכדאי להבהיר: בדרך כלל כשכותבים עבודת גמר, המטרה היא לחדש נקודה בנושא מסויים. אני לא חושב שאפשר לעשות את זה בצורה שאתה מתכוון, כי כל מה שתוכל לעשות זה לסכם דברים שכבר ידועים לכולם. אבל אם אתה משוכנה שרק את זה אתה רוצה לעשות, תבקש מהמדריך שלך להציע לך נושאים שקשורים למחקר שלו, אולי בכל זאת תוכל למצוא שם משהו חדשני. אגב, אני מקווה שהשורה האחרונה שלך לא נכתבה בציניות. אתה פשוט חייב להבין שהודעות מהסגנון של "אכפת לי רק מהתיאוריה והסיפורים המעניינים ולא מהמתמטיקה שמגבה כל רעיון" הן בעלות פוטנציאל גדול מאוד להרגיז אנשים מסויימים. בכל אופן, שיהיה בהצלחה!

voguemaster

New member
../images/Emo13.gif פרק 4 של H&F

בעיות עם פוטנציאל חד-מימדי ובעיית קפלר... אחחח קורס יפהפה

D a n n y b o y

New member
חשבתי יותר לכיוון של גולדשטיין.

מה לגבי לנדאו ליפשיץ? יש למישהו אומץ לפתוח את הספר?

voguemaster

New member
היה לי אומץ פעם..

כשלקחתי קורס במכניקת הרצף... חשכו עיניי, התעוורתי!

qet1

New member
כשל לוגי

"ללא שימוש במתמטיקה , אלא על ידי ניתוח הגרפים" אני צריך לפרט?

קפיץ-קפוץ../images/Emo105.gif

מצטער אבל זה באמת חשוב, ואני מאמין שהפורום הזה יכול לתת את התשובות הכי טובות ...

Honey Bunny

New member
לדעתי...

עדיף לך כמו שכבר אמרו להבחן על 5 יח' פיזיקה כמו כולם ולעשות ב-י"א עבודת גמר בפיזיקה אם זה באמת מעניין אותך... גם אני השנה אולי עושה עבודת גמר בפיזיקה, והסיבה שאני אומרת לך שעדיף ככה זה כי למרות שאתה אומר שאתה חושש לקבל ציון נמוך בבגרות- זה עדין הרבה יותר בטוח מציון בעבודה, במיוחד כשמדובר בפיזיקה. אני לא חושבת שהבגרות יותר מדי קשה יחסית לנושאים אחרים- אבל זה תלוי בך, אולי כדאי שתשאל אנשים שכבר נבחנו על זה. ועוד משהו- אם תעשה עבודה שתחליף את ה-5 יח' אז תהיה הרבה יותר מוגבל- תצטרך לבחור נושא "בטוח", לא לתת לעצמך להשתולל עם דברים באמת מעניינים אבל בעייתים לעבודה. ואגב- אל תסמוך על זה שיהיה לך מנחה עם נסיון אקדמאי- בד"כ המנחה הוא מורה מהבית ספר ורוב העבודה כמובן תהיה עליך, אז אל תסתמך על זה שזה יקל עליך את העבודה. לגבי נושאים- לא יודעת מה דורשים בעבודה צמודה, אבל כדאי לך להכנס לאתרי מאמרים כמו "ידען", "גלילאו" או "מדע" בסנונית ולחפש שם מאמרים על תחומים שמעניינים אותך ושם תמצא מלא נושאים מתגליות וכאלה. בהצלחה בכל מקרה

למעלה