שלום לכולם

אוי אתה מבלבל.....

אתה מבלבל כל כך הרבה דברים.... שמע ידידי...ההסבר שניתן הוא מדויק גם על פי מה שאני יודע וקראתי... אכן אפקט הג´יירו אחראי למה שאחראי... (ואני יוצא מנקודת הנחה שאתה יודע את ההבדל בין מכשיר הג´יירו עצמו למה שקרוי "אפקט" הג´יירו) מה שאתה "מדבר" עליו הוא מה קורה לאחר שהאופנוע הוטה, ועל זה אני מסכים... גובר כאן על "איך היגוי הפוך עובד" ונתקבלה תשובה נכונה שאתה באת והטלת עליה ספק שאינו במקום ! עד שלא תוכיח אחרת, אל תטעה אחרים.
השדון

dyanai

New member
תקשיב לשדון ../images/Emo13.gif

הוא בטוח יודע יותר משנינו ביחד ואשר למאמר קודם תיקרא ותבין ואז נדבר. דרן אגב את ההסבר גם קיבלתי מאחד מהחברה שמעבירים את הקורס של אופנוען מאומן עופר המורא לנהיגה שלי (מורה מצוין לטעמי). דודי

קוליVFR

New member
דיי, לא יכול להתאפק יותר ../images/Emo8.gif

אופניק, אתה מסביר יופי איך אופנוע מסתובב אחרי (שים לב - אחרי) שהוא מוטה כבר! אבל אתה ממשיך להתעלם מהאופן בו מטים אותו! אין ספק (ואני מוכן לחפש לך כתבה מקצועית בעניין) שזה אפקט הג´יירו גם אני הייתי באותו החיל כמוך ופירקתי והרכבתי ים של ג´ירואים.. למה כל כך קשה במהירויות גבוהות לתת בהיגוי? - אפקט הג´יירו חביבי למה לעיתים האלופים "נועלים מרפק" ? אפקט הג´יירו ואם כבר הצלחנו בכל זאת להטות את הגלגל הקידמי שכל כך שואף לשמור את אותו הכיוון בו הוא נמצא, אז כל הכוח של "אפקט הג´ירו" דוחף את האופנוע בדיוק לצד השני..ולכן ההיגוי הפוך. יש מהירות מנימלית להיגוי הפוך, והיא המהירות בה האפקט נכנס לפעולה מספיק חזקה בכדי להשפיע על המסה של האופנוע... יותר מזה, כל אלו שמטים את האופנוע בכוח ע"י הגוף, בעצם נלחמים באותו אפקט שתמיד שואף לשמור על הכיוון בו הוא נמצא. גם אז אם תרצו ואם לא, ההיגוי יהיה בסופו של דבר הפוך, אבל זה פסול מלחתחילה! ויש לי עוד קצת לספר לך אופניק, ג´יירו מתנגד לשינויים במרחב נכון? אבל אחרי שאילצנו אותו לשנות מיקום, הוא מתנגד עד שהוא מתאזן ואז הוא שואף לשמור על מיקומו החדש.. ונשליך את הסיפור על אופנוע: נתנו בהיגוי, האופנוע קיבל נטייה מסויימת, אחרי פרק זמן מאד קצר, הגלגל הקידמי משלים על הגזרה, ולא דוחף יותר כל עוד ההיגוי לא זז...ברגע שרוצים לרדת עוד, או לחילופין להתיישר שוב אנו משתמשים באותו האפקט..שוב יש לנו התנגדות לשינוי..שדוחפת את האופנוע לכיוון הרצוי בעזרת היגוי הפוך! הפיסיקאים מזמן הפסיקו לחשוב למה זה קורה..העניין כבר ידוע מזמןןןןןן יאללה ביי קולי שמנסה להסביר בשארית כוחותיו

דבר אחד אני לא מבין קולי....

למה אתה מתרגז באופן שיטתי מהדיונים שיש כאן ???
ואגב.....אהבתי....
השדון

קוליVFR

New member
שדון בוא נעשה ניסוי... ../images/Emo9.gif

נרכיב על אחד האופנועים גלגל קידמי כבד במיוחד, יענו ז´נט מעופרת יצוקה נאזן אותו כמו שצריך..שתהיה רכיבה שקטה וחלקה וניתן לאופניק לרכב עליו במהירות של המממממ 150 קמ"ש נניח... אם הוא מצליח להזיז את ההיגוי מילימטר.. לא קוראים לי קולי
ואז אופניק יבין (אולי) איזה ז´יירו תותח יש לו שם למטה... בלי עצבים, מבטיח, קולי
(איפה ימי הציניות איפה..)

R-o-i

New member
תודה לכולם והרי לפניכים עוד שאלה

תודה לכולכם אבל עכשיו אני כבר לא יודע מה לעשות אף אחד לא אמר על מה לנסות קודם בהתחשב בעובדה שהפעמים היחידות שהייתי על אופנוע אז רק הייתי מורכב כלומר שאין לי מושג באופנועים האם נתון זה אומר שעלי לקנות קודם משהו בין 50 ל-125 סמ"ק והאם במידה שאני אקנה אחד כזה זה יעזור לי בעתיד על ה GS500 ? ועוד שאלה קטנה מה זה פיירינג ? בתודה מראש רועי באמת תודה לכם על היחס התותח

Miss Mor

New member
לדעתי

וכמו שראיתי גם לדעת רבים מומלץ להתחיל עם קטנוע להשתפשף כמה חודשים ללמוד את התגובות ולתפוס יותר ביטחון ורק אחר כך לעלות על אופנוע גדול יותר

vmax*

New member
אני איתך מור....

וגם א לא תמיד אפשר להתחיל עם אופנוע קטן...

Easy_Rider

New member
בן כמה אתה, דרך אגב ?

וסתם שאלה ... אתה מתכנן לקנות אופנוע לאחר הוצאת הרישיון ? השיקול הכלכלי חשוב ביותר - יש הרבה הוצאות נילוות. אל תשכח גם את זה ...

R-o-i

New member
תשובה ועוד שאלה

אני בן 17.7 ואני שואל את השאלות הללו מעכשיו כדי שיהיה לי זמן לעבוד ולחסוך את כל הכסף הדרוש אני מודע לכך שאני יכול להתחיל ללמוד רק מגיל 18 אבל האם אפשר לעשות את התאוריה לפני כן ? וכמו כן הייתי רוצה לדעת איזה עוד הוצאות נילוות דיברת עליהן ? בתודה מראש רועי

Easy_Rider

New member
הנה עוד כמה תשובות ...

הרשה לי לצטט מדבריו של גישן הדגלן: "על אופנוע רוכבים ממוגנים , או שלא רוכבים בכלל" - אם הבנת את זה , אפשר להמשיך הלאה. הוצאות נילוות: ביטוח חובה - 3300 ש"ח ביטוח צד ג´ (לא חובה ע"י המדינה אבל בהחלט הכרחי) - 450 עד 650 ש"ח. מעיל - כ- 2000 ש"ח (מעיל קיץ של ברוש - 400 ש"ח, מעילי קורדורה דו עונתיים - 1000 עד 2000 ש"ח , מעילי עור - החל מ- 1500 ש"ח לערך). כפפות - החל מ- 200 ש"ח. חגורת גב - כ- 220 ש"ח. עד כאן תחום המיגון והבטיחות. נמשיך לביטחון ... שרשרת חוליות - כ-500 ש"ח מנעול דיסק - כ-100 ש"ח. זכור ! אופנוע תמיד (!!!) קושרים לעצם קבוע (תמרור או גדר לדוגמא). אזעקה - החל מ- 1000 ש"ח וצפונה. לסיכום - כ-8000 ש"ח ... (אם יש לך ציוד יד שניה, מחברים/משפחה וכו´, הרווחת...) מה עוד ?

dyanai

New member
מה עם קסדה ../images/Emo8.gif

תןסיף בין 1500 ל 3000 לקסדה טובה מלאה לא חצי ולא סיר לילה
דודי

psichi

New member
אם כבר נכנסים לפרטים

אז תוסיף עוד כמה מצלצלין (כמה?) לכיסוי האופנוע. יעיל כנגד "סקרנים", מפרקים, והממטרות של הגינה.

יסלח לי איזי אבל...

הוא ציין פה מיגון במחירים מופקעים וברמה כזאת שאפשר לחשוב שמחר אתה הולך לינסוע בכביש מס´ 1 ב300 קמ"ש. בתור רוכב מתחיל לדעתי ומניסיוני כרוכב מתחיל בפועל המיגון הדרוש הוא: קסדה - 900 שקל כל קסדה יקרה יותר זה בגלל שיש יותר איוורור או צביעה כמו של רוסו או כל שטות אחרת מבחינה בטיחותית 900 זה הכי בטוח שיש (אני מצטט את שחר מ"לרט" בת"א) כפפות - רצוי מאד כפפות ממוגנות עם מיגוני קוולאר בערך 200 ש"ח מעיל - לפי דעתי (אלא אם כן אביך הוא רוטשילד) חפש יד שניה בניגוד לקסדה מעיל לא מאבד מערכו הבטיחותי גם אם עבר 100 ידיים. לעומת זאת המחיר שלו נפגע קשות וזה משחק לטובתך, לדוגמא אני קניתי מעיל קורדורה כמעט חדש לגמרי עם כל המיגונים ביטנה פריקה וכו´ ב800 שקל - יד שניה. לגבי חגורת גב - אני בטוח שהיא מגינה מאד אבל בכל מעיל טוב יש מיגון לגב ככה שאתה יכל להיסתפק בו בנתיים ובעוד כמה חודשים שתחסוך עוד כסף תוכל להיצטייד בכזה. לגבי מנעולים - שרשרת ומנעול טוב של למשל Black&Decker עולה בסביבות 400 500 כמו שאיזי אמר וכך גם מנעול הדיסק. אזעקה לטעמי מיותר כי ממה שבררתי לוקח בידיוק 5 דקות לנטרל אותה (ולא צריך דיסק מרעיש בשביל זה בניגוד למנעול) וגם לפעמים זה עושה בעיות למערכת החשמל של האופנוע ותזדקק לכבלים להתנעה. מה שכן יש עכשיו פטנט חדש - איתורן לאופנוע ובגלל שזה לא נפוץ הגנבים יימח שמם לא טורחים לחפש אותו ולנטרל אותו. ביטוח זה תלוי בנפח, איזי ציין את המחיר לנפח של 500 סמ"ק אם תבחר לקנות למשל GN250 אז הביטוח יהיה כ2700 אם אני לא טועה. לסיכום איזי כתב כ8000 אם נוריד את הביטוח נשאר 5000 איזי גם שכח לציין קסדה. לעניות דעתי הקטנה והצנועה (איזי אל תיקטול אותי) אפשר לצאת מזה בנזק של 2500-3000 ש"ח לך לשחר ב"לרט" רח´ סלמה בת"א הוא יארגן לך דיל עם כל הציוד לעיל כולל כיסוי ובגלל שאתה קונה אצלו הכל הוא מוריד לך במחירים ככה שהקסדה תעלה לך כ800ש"ח המעיל 500-800 (יד שניה - יש לו בחנות) מנעולים כ500 כיסוי כ150 כפפות כ150. כמובן שאם ידך משגת תוכל להיתפנק ולשלם מעט יותר, אבל כבסיס 2500 ש"ח הם די והותר, פלוס הביטוח שניתן לחלק אותו לתשלומים, ניתן לישרוד. טיפולים זה תלוי באופנוע שאתה קונה, אבל זה בין 600 ל1000 (אני מתייחס לאופנוע ולא קטנוע). בזמנו שהתלבטתי מה לקנות איזי המליץ לי, ואני מצטט: "קנה הרואיזם חדש ב10000 ש"ח עד שתחסוך מספיק כסף לקנות GS שנת 97-98" בסוף קניתי דיוורז´ן שנת 93 ובנתיים אני מבסוט מכל רגע, האמת עברתי תאונה אבל זה לא רלוונתי לאופנוע אלא לעובדה שאני נהג מתחיל, אבל אם כבר מזכירים זאת אזי המיגון שלי היה קסדה, כפפות ומעיל ויצאתי ללא פגע - הפגיעה היחידה שלי היתה שבר ברגל שמאל מעל הקרסול כי נפל לי האופנוע על הרגל. לא ידוע לי על מיגון לאיזור ההוא... אקיצר תבדוק גם אפשרות למשל קניית אופנוע במקום כמו מוטורד שיכולים להוסיף לך כחלק מהקניה את הציוד הנ"ל כעסקת חבילה גדולה ומשתלמת (זה מה שאני עשיתי פחות או יותר) לסיכום בהצלחה בכל אשר תלך, ולאיזי אני מקווה שאתה לא הולך ליקטול אותי בטרוף... נ.ב חשוב מאד, תשאיר כסף בצד (600 ש"ח) לקורס אופנוען מאומן שלב א לפחות לצערי לא עשיתי את הקורס ואני משלם את המחיר ברגל שמאל שבורה (כאמור לעיל) ביי

Easy_Rider

New member
עד הבוקר הדיוורז´ן יהיה על בלוקים !

גילי יקירי ... 1. קסדה - הראש שלי אישית שווה יותר מ- 800 ש"ח ... וגם שלך ! לא משנה מה יש בקודקוד, עדיין - זה מה יש לך, זה מה יש ועם זה ננצח
וברצינות... קסדה בסיסית עולה כ- 1000 ש"ח, אני ממליץ בחום על ה- AC-10 של HJC: קסדה מצויינת, ריפוד פריק, בעייתה היחידה היא שהיצרן לא ממש מוכר בארץ. בסה"כ, המלצתי לחברים שלי על הקסדה והם מאד מרוצים. 2. מנעול דיסק ושרשרת חוליות - חובה, לא לוותר בשום פנים ואופן. 3. אזעקה - אני אישית לא הייתי מותר, ולא רק בגלל אלמנט ההרתעה. ישנה אפשרות להוספת ביפר, רצויי ויעיל (אם כי יקפיץ אותך מכל חתול בלילה). 4. "יצאתי ללא פגע..." - שבר בקרסול זה ללא פגע ? מגפי רכיבה אולי היו עוזרים גם כאן, אבל בוא לא נהיה חכמים לאחר מעשה (החלמה מהירה ידידי !) 5. לאור מחירי הביטוח המקיף השערוריתיים (לפחות לאופנועים בשווי של מעל 30K ש"ח), אני לדוגמא לא עושה ביטוח מקיף, רק צד ג´ וחובה - על אזעקה לא מוותרים (למען השקט הנפשי). 6. הרואיזם 150 - אני עדיין חושב שבתור כלי דו גלגלי ראשון היית מפיק לא פחות ממנו, ובנוסף היית יכול לקרוע את הניילונים מהמושב ... 7. רפואה שלמה לך ולדיוורז´ן, ואסיים במשהו משעשע ומוזר. בשנה האחרונה קשור לעמוד חשמל ברחוב הרצל דיוורז´ן ירקרק ללא תזוזה. חתולים ישנים עליו, ציפורים מקננות באגזוזיו, עשבים גדלים על מושבו... והאופנוע במקומו עומד. האם יש כאן רמז דק לגבי הסחירות ? ... איזי

תראה... תשמע... תראה... תשמע...

לגבי הקסדה שוב אני אומר מבחינת מיגון נטו, קסדה ב900 היא כמו 3000 אם אינני טועה זה נקרה קרבון-משהו אני לא זוכר זה מין תערובת של פחם-עם קלקר צפוף או משהו כזה. לגבי ה"ללא פגע" התכוונתי בפלג גוף עליון והשבר שכן יש לי הוא 20 ס"מ מעל הקרסול שזהו איזור שרק מגף של זונה מהבורסה היה מכסה... לגבי הסחירות - אתה צודק אבל זה הכלי שידי היתה משגת ולכן קניתי אותו במוטורד, שם הם מתחייבים לקנות ממני את הכלי ב80% מערכו בתנאי שאני עושה טרייד אין, פלוס הם נותנים לי אחריות ו10% הנחה על כל הטיפולים במוסך - די משתלם, לא? נ.ב תודה מקרב לב על איחולי ההחלמה ועכשיו אני רץ למטה להכניס את הדיוורז´ן לפני שאמצא אותו על בלוקים
רגע אבל בעצם אני לא יכל לרוץ, אז אקפץ עם הקביים...

R-o-i

New member
זה שוב אני

תודה לכם על התשובות סוף סוף הבנתי מה זה ההיגוי ההפוך רציתי לדעת איפה אפשר למצוא פרטים על הקורס של אופנוען מאומן ומתי צריך לגשת אליו (כמה זמן לאחר הוצאת הרשיון) ובקשר לכל רשימת המיגון בכל נסיעה צריך לשים את כל הדבר הזה ? או שאפשר לפעמים להסתפק רק בקסדה ? תודה מקרב לב רועי

למעלה