שלום לכולם

Gessi

New member
GS כאופנוע ראשון

ובכן, האופנוע הראשון שלי היה יאווה קניתי מהמורה שלי לנהיגה. האופנוע לא עבר את ה-80 ובהחלט לא היה שיעור נהיגה טוב לעתיד. כרוכב GS (שניתן להגיד זה האופנוע הראשון שלי) אני חייב לציין שאני לומד ממנו המון וכל פעם משהו חדש. עד היום נפלת איתו פעם אחת (טעות שלי - לא שמרתי מרחק) וגם מזה למדתי. בקיצור - לפי דעתי (ודעתם של עוד כמה מבאי הפורום) ה-GS הוא מעולה בתור אופנוע ראשון. גם מבחינת יציבות, גם מבחינת נוחות (הרבה יותר נוח מה- GPZ - ושלא יקומו עלי כל הקוואסקים למיניהם) וגם מבחינת סלחנות (לעומת ה- CB למשל).

zataomm

New member
אופנוע ראשון

אם תדפדף קצת בין דפי הפורום תמצא שהשאלה ששאלת היא בין השאלות הנפוצות בפורום כך שמעבר לתשובתי האישית תוכל למצוא גם דעות נוספות. האופנוע הראשון שלי היה GPZ, גם אני (לא זוכר מאיזה גיל) חלמתי על אופנועים ומיד עם השיחרור החלטתי להגשים את החלום, ומה יותר מעורר את הדמיון והתאבון מאופנוע מהיר, ספורטיבי, יפה וכו´ (כל אלה הם דעותיי האישיות) ומכיוון שנהוג להתחיל ב-500 סמ"ק אז למה לא עם הטוב ביותר הלא הוא ה-GPZ. אך עם הזמן והניסיון שצברתי הגעתי למסקנה שעשיתי טעות. אם הייתי יכול לחזור בזמן הייתי קונה היום DR-350, אופנוע דו-שימושי, יותר רגוע, לא מפתה אותך לרכב מעבר למגבלות שלך (ואל תגיד אני לא אתפתה...), משרת אותך יותר טוב בלמידת יסודות הרכיבה וגם אם טעית הנזק לא כזה גדול (אין פיירינג) והחשוב מכל תוכל להתנסות איתו גם בשטח, כל גדולי הרוכבים (מיק דוהאן, רוברטס סיניור ועוד, אם השמות האלו אומרים לך משהו) התחילו את קריירת האופנועים שלהם בשטח, וחוץ מההגיון שעומד מאחורי זה מאוד כיף לרדת לים עם האופנוע ולתת לגלים ללחך את הצמיגים (פתאום נהייתי פואטי...) כמה פעמים רציתי לקצר, לנסוע על איזה שביל ופחדתי מהחלקה, מלשחוק את הצמיגים. שלא לדבר על זה שבעיר אין כמו דו"ש (למעט קטנוע): סופג את כל תחלואות הכביש, עולה על מדרכות בקלות, שדה ראיה טוב וכו´. ובשביל הלויאליות אציין שישנם עוד דגמים: ימאהה XT-500, XT-350, קוואסאקי KLX-250, הונדה XR-250, לכל אחד היתרונות והחסרונות שלו (מקווה שלא שכחתי דגמים). למרות המוטו של הרוכב הישראלי (לפחות ככה טוענים): מהר יותר, חזק יותר, טוב יותר... אני בעד הגישה של לאט, לאט. שום דגם לא יברח לך, וגם מבחינה כלכלית תבנה לעצמך סולם התקדמות. בהצלחה יחזקאל נ.ב. יש בידיי מאמר שנכתב ע"י אחד מחברי הפורום הישן ובו סקירה של אופנועים עד 500 סמ"ק אך הקובץ גדול מדי להעלאה בפורום.

zataomm

New member
המאמר המהולל

לאחר יגיעות רבות הצלחתי לצמצם את המאמר המהולל (והוא באמת טוב), או יותר כסחתי אותו לחלוטין, הורדתי את כל התמונות ואת שאר הקישוטים. אני מניח שאת התמונות המתאימות תוכל למצוא בעצמך, את המאמר אני אצרף בשני חלקים. תודה לתמיר על המאמר וסליחה על מה שעשיתי לו. יחזקאל

zataomm

New member
חלק שני

מצטער אם הטבלאות קצת התחרבשו, אך הן עדיין קריאות. קריאה נעימה יחזקאל

dyanai

New member
KLE500

אם יש תקציב לך על 500 אישית ממליץ על הKLE הוא בטיחותי נוח לעיר רוכבים גבוה כך שרואים קדימה. וגם נוסע מצוין מחוץ לעיר. בתור מתחיל תזהר מקסטום (שיושבים נמוך) או ספורטיבי מדי כמו GPZ אופנוע קטן יגמר לך ממנו מהר מאד. היה ב AOL מאמר מצוין על אופנועים עד 500 סמ"ק דודי

Easy_Rider

New member
בתור בעל KLE, לא הייתי ממליץ

על האופנוע כאופנוע ראשון. כבד (!) , גבוה , ויקר מאד לקניה ואחזקה.

Easy_Rider

New member
אני חוזר ואומר... GS . נקודה.

האופנוע הראשון הטוב ביותר לטעמי הוא ה- GS. אבל מי שהממון מצויי בידיו יכול גם להתחיל על CB, או לחלופין על ER. על ה- GPZ לא הייתי ממליץ בכל אופן מהסיבות שציינתי מקודם, ואותן בדיוק ציין גם מיטקה. DR350 הינו חלופת הדו"ש המומלצת. דרך אגב, אם לא היתה מגבלת נפח בדרגות הרישיון, כי אם רק מגבלת הספק, אזי הייתי ממליץ בחום על ה- DR650 כאופנוע ראשון. שאלות נוספות ? אני כאן !

The_Niro

New member
אופנוע ראשון

לטעמי הוא לא 500 בכל צורה שהיא, במיוחד למישהו שמתלבט בין אם לקנות דיוק קודם ואח"כ לעבור לאופנוע. לדעתי כל האופנועים עד 350 סמ"ק להוציא את הסוזוקי RGV250 יספקו את הסחורה יותר טוב מכל דבר אחר, בייחוד הדוש"ים שביניהם, למרות שלא הייתי פוסל על הסף אפשרויות כמו הסוזוקי GN\TU 250 ודומיהם. ה-GS הוא נחמד למתחילים שלב ב´ לדעתי, קרי, כאלו שבאמתחתם ניסיון על דו - גלגלי כלשהוא לאורך זמן, גם אם הניסיון הוא על דיוק 125 או כל קטנוע אחר, והעיקר שיהיה לאורך זמן, כאשר המטרה היא הבנת דרך החשיבה בזמן נהיגה על דו-גלגלי. Niro

dyanai

New member
אז מה כן?

אני חושב שגבוה תורם לבטיחות (שדה ראיה קדימה משופר) אבל קטונתי לעומת ותיקים כמוך אפרופו כמשתתף בפגנה ישר כוח והמשך בדרכך. דודי

mitke

New member
בקשר ל GPZ

אני רוכב על GPZ כשנה. לפני כן רכבתי 3 שנים על Super Duke 125. הקווא- יתרונות: *המנוע החזק בקטוגוריה *היפה בקטגוריה (לדעתי) הקווא- חסרונות: *המנוע החזק בקטגוריה *חוסר גמישות (יחסית לשאר החבורה) *מתלים לא מתאימים למנוע *בלם קדמי לא אי אי אי *פיירינג (כל נפילה, בור בבנק) בקיצור, תעשה את החישוב. אני הלכתי עליו בגלל המראה, לא היה לי שום ידע על רכיבה נכונה, מה חשיבות המתלים, בלמים וכ´ו. פשוט עליתי עליו ונסעתי. אני לא מצטער על כך, אבל ירדו לי מספר שנים מהחיים במהלך השנה הזאת. מצד שני נהנתי מאד ואני עדיין נהנה, כל פעם קצת יותר מהרכיבה עליו. יש לציין אולי שאני רוכב מאד רגוע והתקריות שהיו לי על האופנוע הזה נגמרו תמיד בטוה, חוץ מפעם אחתף שלא באשמתי, או באשמת האופנוע. בשביל כלי ראשון, הוא מעט חזק, אם אין לך שליטה עצמית (והרבה), אל תעיז להתקרב אליו. אני יודע שכל בעלי הנינג´ות, הפאוזים, הבנדיטים והסיביערסים מגחחים לעצמם, אבל למי שלא רכב מעולם, הג´פ"ז הוא חזק מאד!!! כשאתה לא רגיל לתאוצות של אופנוע ואתה נותן בגז פעם ראשונה, יש לך הרגשה שאתה על טיל AMRAAM.

dyanai

New member
מה שאני יודע

היגוי הפוך באופנוע הינו תופעה פיזיקלית מענית ודי מסובכת. עד היום בקרב הפיזקיים יש שני הסברים שונים לגבי איך בדיוק זה עובד. בגדול היגוי הפוך מכניס את האופנועה להטיה בעזרת כוח ההתמדה הגירוסקופי על הגלגל הקידמי . גירוסקופ מתנגד לשינוי בציר הסיבוב שלו ומפעיל כוח נגדי אבל ב 90 מעלות לכיון הכוח וכך סיבוב הגלגל ימינה מפעיל כוח שדוחף את האופנוע להטיה שמאלה מהרגע שהאופנוע מוטה צורת הגלגל עם החתך העגול מכניס את האופנועה לסיבוב והגלגל עוקב על הסיבוב בדיוק כמו בסיבוב רגיל. בסיבובים במהירויות נמוכות כמו בשמיניות אין היגוי הפוך. לעומת זאת במהירות בינונית וגבוה אין דרך אחרת להטות את האופנוע. הרבה אופנועניים לא יודעים את זה וחושבים שהטית הגוף מכניסה להטיה את האופנוע כאשר בעצם לחץ נגדי לא מודע שהם פיתחו גורם לכך. מעניין שהראשונים לדווח על תופעה זו היו האחים רייט שבנו אופנועים לפני שהמציאו את המטוס

ofnik

New member
היגוי הפוך-כל האמת

סליחה דייני-אבל למעשה היגוי הפוך הוא דבר פשוט על כדי גיחוך ולא נובע משום תופעה גירוסקופית... חתך הגלגל באופנוע בניגוד למכונית-עגול. כדי לייצר רדיוס סיבוב במהירות נסיעה רגילה צריך לייצר זווית הטייה עם שני הגלגלים ישרים על קו אחד והסיבוב נוצר בגלל חתך הגלגל הקטן יותר בהטייה- כמו שאם תדחוף גוף בצורת חרוט על הרצפה הוא יסתובב סביב עצמו. סיסוב הכידון בניגוד לכוון הפנייה מקטין את רדיוס הגלגל הנוגע בקרקע ומייצר זוית הטייה ורדוס סיבוב. נסו ותהנו.

מצטער.....

אבל אתה טועה !!!! דייני (או איך שמבטאים את השם הזה
) צודק... ועוד הסביר את זה יפה !!!
השדון

ofnik

New member
תעשה לי טובה

תעשה לי טובה- דייני בעצמו מודה שהוא לא מבין איך זה פועל ושגדולי הפיסיקאים שוברים את הראש על הבעייה הזו- קישקוש

dyanai

New member
לא מדויק

אין ויכוח על הכוח הגירוסקופי אלא על דקויות אחרות במודל. זה מסוכך וממש לא רלוונתי אך ההסבר שלך לא מדויק. יותר מזה אני מתיחס בכבוד לדעתך ואיני משתמש במילים כמו "קיקוש" הם לא תורמים להבנה. לגבי גדולי הפיסקים צר לאכזב אותך אך זה ממש לא מעיין אותם
לרוב חברה של תואר ראשון או שני מתעסקים בזה בשביל הפאן מהנדסים שרוצים ליצר מודלים ממוחשבים לעזור לתיכנון אופנועים. דודי שלא חושב שאחרים מקשקשים היה רוצא לראות קצת נימוס

TheJoCKeR

New member
חבר´ה לא לריב !

ההסברים של דודי וגם זה של אופניק, שניהם נכונים ושניהם מסבירים יפה את העיקרון ! (אופניק - סחתאין על ההסבר עם החרוט
) שדון! מה קרה לך? למה אתה תוקף ככה? תקרא שוב ותראה שההסבר על החרוט נכון! ואופניק, היגוי הפוך והכוחות הפועלים על האופנוע אכן הוסברו יפה על ידי דייני, אז תתיחס יפה גם אתה. קצת דרך ארץ, אנשים. עוד מעט תרדו לכביש ותעשו רולאון רק כדי להוכיח מי צודק! תרגעו
הג´וקר, משכין שלום בפורום...

dyanai

New member
צר לי אך לא

לא רוצא להיכנס לפולמוס אבל זה וכן תופעה של גירןסקופ יש דקויות של איך זה עובד אבל על זה אין ויכוח בין פיסקאים. וכייון שבצעירותי בעונותי הרבים עשיתי בין היתר תואר בפיסקה אזי אני בזה קצת מבין
הסבר מצוין לתופעת ההיגוי ההפוך ניתן ליקרוא בספר של ה MSF פרק 13 יש שם מאמר של Hugh H. Hurt על היגוי הפוך ספר מומלץ לכולם ISBN 1884313019 דודי שלא רוצא להתוכח אך קורא ספרות מקצועית בנושא

ofnik

New member
בכיף

מגניב-אך אם כבר הכנסת לי בספרות מקצועית אז גם אני יכול עבדתי עם גירוסקופים של מטוסים בחיל האויר ואם יש להם השפעה על האופנוע אז זה בייצוב אנכי של הגלגל ולא קשור להיגוי הפוך-אך אם תטרח לעבור את הקורס של גידי פרדר תקבל את ההסבר שנתתי כולל הדגמה של סיבוב חרוט סביב עצמו שנעשה עם כוס קלקר חרוטית- תוכל לנסות בעצמך בביית ואז אוליתבין שלא צריך תואר בפיסיקה בשביל להסביר היגוי הפוך

למעלה