שלום לכולם

R-o-i

New member
שלום לכולם

מה קורה אנשים ? שמי רועי ואולי כבר ראיתם מספר הודעות שלי בקרוב אני אתחיל ללמוד על עד 500 סמ"ק אני רק בן 17.7 עכשיו אני נכנס מידי יום לפורום כדי לקרוא את מה שאתם כותבים ואולי ככה אני אלמד קצת דברים ויש לי שאלה מה זה היגוי הפוך ? קראתי על זה במספר הודעות אבל אין לי מושג מה זה האם מישהו/י יכול/ה להסביר לי מה זה ? בתודה מראש רועי

zataomm

New member
היגוי הפוך

אני אנסה לענות לך בפשטות על שאלתך, אך בטוחני שרבים מחברי הפורום יוכלו להביר לך יותר לעומק- וקטורים, פיזיקה וכדו´. היגוי הפוך פשוטו כמשמעו להפנות את הכידון בכיוון ההפוך מכיוון הפניה: הן ברכב והן באופניים (במהירויות נורמליות) אם ברצוננו לפנות ימינה אנחנו בפשטות מסובבים את ההגה/כידון ימינה, עם סיבוב הכידון מסתובבים גם הגלגלים הקדמיים (ובמספר רכבים גם האחוריים בזוית מסויימת) וכתוצאה מכך הרכב משנה את כיוון נסיעתו ופונה ימינה. פניות באופנוע נעשות כמו במטוס (וישנם עוד תחומים בהן שני כלי הרכב דומים אך זה לא אומר שאם תוציא רשיון לאופנוע...) ע"מ לבצע פניה שמאלה או ימינה במטוס או באופנוע אנחנו פשוט מטים את האופנוע לכיוון הפניה או בלעז- משכיבים את האופנוע, פעולת ההשכבה נעשית למשל בפניה ימינה ע"י הטיית הכידון שמאלה, כלומר אני דוחף את צידו הימני של הכידון קדימה או מושך את צידו השמאלי לכיווני, במצב האופטימלי (כלומר במצב שעבדתי נכון) האופנוע פשוט ישכב לכיוון ימין אל הפניה המיוחלת, במצב כזה הכידון שומר על סימטריה ישרה עם שאר האופנוע (קו אחד). למה עושים את זה? כמו שכתבתי לעיל אני לא זוכר, אך בדבר אחד אני בטוח כמה שזה נשמע לא הגיוני זה פועל כבמטה קסם. יחזקאל

zataomm

New member
הקהילה הישנה מתה סופית ../images/Emo7.gif

בעקבות השאלה על ההיגוי ההפוך ניסיתי להכנס לדף הקהילה לראות אם קים מאמר המסביר ביתר פירוט את המנגנון וההגיון מאחורי ההיגוי ההפוך, אך שוד ושבר הכתובת מובילה ישירות לפורום אופנועים בוואלה, כמו גם כתובת אינדקס הקהילות מוביל לאינדקס הפורומים בוואלה. יהי זכרם ברוך. ולעניינינו: אם יש למשהו (כרובי?) במקרה את המאמר המבוקש, אשמח גם אני לרענן את הידע שלי. בתודה מראש יחזקאל

*אגוזית*

New member
המאמר של השדון ../images/Emo22.gif

הי, לא לבכות יש לי את המאמר של השדון מאמר מעניין, מושקע ומוסבר בפשטות ובבהירות! נא לכתוב לי את כתובת האימייל ואני אשלח לך האגוזה אוספת טיפות עקב המחסור במים

R-o-i

New member
תודה על התשובה יש לי עוד שאלה

בתור אדם שרק נכנס לעיניין של האופנועים למרות שאני מת לעשות את זה כבר הרבה זמן ממש ממתי שאני זוכר את עצמי אני חולה על זה הייתי רוצה לדעת על איזה אופנוע כדאי לי להתחיל אני רוצה להגיע לGS500E או GPZ500 אבל אמרו לי שלא כדאי לי להתחיל עם אחד כזה מהתחלה אז אולי מישהו מכם מוכן להמליץ לי על אחד כזה דרך אגב אני צריך משהו שאפשר לסוע איתו על כבישים מהירים האם זה אפשרי ? בתודה מראש רועי

Gessi

New member
אופנוע למתחילים

אז ככה - אופנועי ה-500 (GS, GPZ, CB, ER) אלה אחלה אופנועים למתחילים. אתה פשוט צריך לבחור לך את הקו שאתה רוצה ללכת (לרכב) בו - שטח, כביש, קסטום. בתור רוכב GS אני יכול להגיד לך שהוא אופנוע מעולה בתור אופנוע ראשון, הוא שומר על הערך שלו וניתן להיג חלקים בלי בעיה.

Bunditon

New member
500 זה יותר מדי להתחלה...

בתור אופנוען מתחיל, אין לך את הנסיון הנדרש ליציאה ממצבים שרוכב מיומן לא היה מגיע אליהם כלל, ובנוסף תגובות האופנוע חזקות מדי. לכן מומלץ ביותר לרכב שנה לפחות על אופנוע בסביבות ה-250 - 350 סמ"ק (כ20 - 30 כ"ס) לכל היותר. היתרון הגדול הוא שאת הנסיון תרכוש במהירויות סבירות והאופנוע סלחן הרבה יותר לרוכב לא מיומן. ראה התכתבויות קודמות פה בפורום, אני ממליץ על CB250 או MZ301 כהתחלה. לאחר כ3 - 4 חודשי רכיבה מומלץ ביותר (פשוט חובה !!!) לעבור את הקורס של גידי פרדר שלב א´ ושלב ב´. זה יכול פשוט להציל את חייך !!!

R-o-i

New member
תודה לכולם אבל יש בעיה קטנה

באמת תודה לכולכם על התמיכה יש לי בעיה קטנה ובקשה יותר קטנה ראשית הייתי רוצה לדעת עוד פרטים על הקורס שיכול להציל את החיים איפה הוא נערך ? כמה זה עולה ? ושנית שזאת הבעיה אצלי כולכם ציינתם שמות של אופנועים הבעיה הייתה שאלו היו דגמים נורא הייתי רוצה שתמליצו לי על אופנועים אבל תנו בבקשה את השם של החברה אני אישית חשבתי להתחיל על קטנוע או על דיוק 125 ואז לעבור לאחר כשלושה ארבע חודשים למשהו רציני יותר כמו ה-GPZ אך אם יש לכם רעיונות טובים יותר אשמח לשמוע עליהם ושוב תודה רועי

kerenn

New member
אז ככה...

GS זה של סוזוקי. GPZ, KLE,ER5 של קוואסקי. הקורס המומלץ הוא של הוא של המרכז הישראלי לרכיבה בטיחותית-יש להם פרטים באתר-WWW.OFNOAN.CO.IL.באופן עקרוני מדובר ב-2 חלקים: חלק א בתוך מגרש ועוסק בשליטה בסיסית באופנוע- בעיקר סיבובים, פניות, עצירות, נעילת גלגלים ועוד. חלק ב נערך בכביש ומתרגל את הנלמד בחלק א ועוד.(את חלק ב לא עשיתי עדיין). הקורס בהחלט מומלץ!

R-o-i

New member
תודה לכולכם אבל יש עוד בעיות קטנות

שוב שלום לכם מצטער שאני מציק לכם אבל אני נורא רוצה ללמוד יש ברשותי עוד מספר שאלות 1.למה אתם מתכוונים שאתם אומרים שזה אופנוע סלחן ? 2.איפה אני יכול לקרוא את המאמר על האופנועים עד 500 אין לי וורד ולכן אני לא יכול לקרוא את מה שהעלו לכאן. 3.אתם אומרים לי שמות של אופנועים לדוגמא : CB,dr350 לצערי השמות של הדגם בלי השם של היצרן לא עוזרות לי במיוחד ולצערי אף אחד לא התייחס לשאלתי במובן שאליו התכוונתי אני מתכוון שברגע שאני אקבל את הרשיון האם מומלץ לי לעלות ישר כלומר בפעם הראשונה מחוץ לשיעור על אופנוע של 500 סמ"ק או לקנות משהו בעל נפח נמוך יותר ? ואם נמוך יותך אז כמה ? תודה לכולם רועי

kerenn

New member
מנסה לעזור שוב...

אז ככה, לפי מיטב ידיעתי הDR הוא של סוזוקי. אופנוע סלחן= אופנוע שאתה לא עף ממנו בשנייה שאתה טועה. אופנוע שלא מאבדים עליו שליטה בקלות. אני עליתי על הGS שלי שבוע לאחר קבלת הרישיון (לא היה לי על 50 קודם). זה היה מפחיד, אבל התגברתי.

Easy_Rider

New member
האופנוע המושלם למתחילים הוא ...

והזוכה המאושר הוא - GS500E לבית סוזוקי ! סלחן, אמין, פשוט, סוס מוכח וידוע. אופציה נוספת היא כמובן הדו"ש - DR350. MZ, GN וכו´ - כבודם במקומם מונח, אבל חבל על הזמן והכסף, ה- GS הוא ביה"ס הטוב מכולם. לגבי ה- GPZ - אופנוע לא מאוזן. נקודה. לא מומלץ בכלל משום בחינה. עצה חשובה: גדול נכון - למד לרכב על GS ( או אחד מאותה קטגוריה קרי - CB, ER), והמשך למעלה בצורה בטוחה. אני לחלוטין לא מסכים עם בנדיטון על עניין ה- MZ, אולי אם אתה ממש ממש (ממש ממש ממש) תפרן ... אפשר להשיג יופי של GS במחיר שווה לכל נפש, להחזיק אותו שנה שנתיים, להשתפשף ולהתלמד איתו. מה שכן, קרא את סקירת האופנועי עד 500 וחזור עם שאלות נוספות !

Miss Mor

New member
גם אני ממליצה

על GS500 אחלה אופנוע מאוד נוח, זול ואמין ומנסיון גם מאוד סלחן ובהחלט אפשר להוציא ממנו הרבה ויש גם אפשרות ל XT500 גם אופנוע טוב למתחילים תלוי מה הכיוון שאתה מעדיף נסיעה בטוחה Miss Mor

Miss Mor

New member
שכחתי לציין

הגיל... שה XT הוא אופנוע שאפילו לומדים עליו נהיגה הוא גבוהה, קל, מאוד נוח לתיחזוק, ודי זול הוא נוח לנסיעה בתוך העיר וגם מחוץ לעיר אבל זה לא פייר אני משוחדת
Miss Mor

Big Max

New member
נאלץ להסתייג

כרוכב סוזוקי GS500 מאושר כיום, וכרוכב סוזוקי GN250 לא כ"כ מאושר בעבר, לעניות דעתי (השפויה מדי, לעיתים), ה-GS כבד מדי וחזק מדי בשביל אופנוע ראשון. מה גם שהוא יהיה פחות סלחן על הכיס במקרה של טעויות (שקורות כמעט תמיד, מה לעשות) צריך לעבור בדרך בסקלות של ה- 20-30 כ"ס לפני שמגיעים לסקלות של ה- 50-60 כ"ס. Big Max

TheJoCKeR

New member
אני בהחלט מסכים עם איזי

בתור רוכב GS בשנתיים האחרונות, אני חייב להסכים עם איזי. אני התחלתי עם GS 500 חצי שנה אחרי שקיבלתי רשיון, ולאחר כמה טיולים של מועדון האופנועים הישראלי, התחברתי עם רוכבים ברמה גבוהה (שחלקם כרובם) חברים בפורום זה. מהם קיבלתי מידע על רכיבה נכונה, מוסכים וחנות ציוד "ידידותיות" לצרכן. אבל, בגלל גילך הצעיר, אני ממליץ לך להתחיל עם אופנוע חלש יותר כגון סוזוקי DR-350, עליו תשתולל כמו שרצית, תיפול בשטח ואז תבוא רגוע למועדון. אופנוע כזה הינו גם מקום טוב להתחיל עם היגוי הפוך (ראית פעם DR-650 עוקף FZR-600 בעליה בסיבוב בדרך לנווה אטיב? (כרובי
). בהצלחה, הג´וקר,

TheJoCKeR

New member
שכחתי משהו...

היו שם FZR-600,FZR-600R,NINJA ZX6R,CBR-600 ועוד כמה חוליגאנים מהחברה שלנו... מחווה לסקניה (משאית שכמותך, בוא למלכישוע נראה אותך היום
) סתאאם, הכל מאהבה... מתי אתה בבית?

*אגוזית*

New member
אז איך בכל זאת ממליצים על 500

כגון ה - gs המדובר? לא פעם ולא פעמיים הזכירו אותו כאופנוע מומלץ למתחילים, סחלן וידידותי. אולי בגלל שדובר על אופנוע כביש?אולי בגלל היותו נמוך מה שנותן תחושה של בטחון ויציבות? אשמח לעוד תגובה

kerenn

New member
אני לא מבינה הרבה באופנועים אבל

אני כשנה על הכביש, עם GS. והוא ממש מצויין. אני יכולה להעיד שעוד לא הייתי מעורבת בתאונה אחת (נקווה שימשיך כך), ולא קרה לי שאיבדתי עליו שליטה. מבחינתי זה אומר שהאופנוע הוא סופר סלחן!

למעלה