שלום לכולם

שלום לכולם

עזרה בבקשה: אני מחפשת שירים של משוררים על נשים בתנ"ך: כדי להכין לבגרות. אם יש למישהו רעיון אני אשמח לקבל הצעות! תודה

אני אוהב אותך לאה

אני אוהב אותך לאה ביצוע: צביקה פיק מילים: אהוד מנור לחן: צביקה פיק את אותו הבוקר לא אשכח כשטמנת ראשך בתוך הכר אור השמש על האוהל נח וראשי הלום שיכר. כשלחשתי באוזנך את שמה את ידי עטפת ביד חמה ודמעה אחת חמה אל כפות ידי נשרה. הנה ימים רבים חלפו ושתי ידי עייפו ועיניך מה יפו כעיני רחל. אני אוהב אותך לאה אוהב אותך גאה אם אשכח אותך לאה שמי לא ישראל. אל ימר ליבך על אחותך הן בנייך לצידך יושבים אל תפני אישה את מבטך כל חלומותי קרובים. מה בקשתך אמרי לאה שבע השנים חלפו מזמן ונותרה רק עוד דקה טרם יסגר הגן. הנה ימים רבים חלפו... © זכויות היוצרים שמורות למחברים ולאקו"ם השירון העליון - www.shiron.net

אבישג ( השונמית ? )

אבישג ביצוע: אריק איינשטיין מילים ולחן: אריק איינשטיין אבישג, אבישג אני רואה לך הכל אבישג, אבישג אני פשוט כבר לא יכול מה את מחייכת ועושה לי סימנים מבטך שולחת לעברי אבישג אני אוהב אותך כל כך אבישג, אבישג אבישג או אבישג איני יכול עוד בלעדייך אבישג אבישג אני נכסף להיות איתך. מה את מחייכת ועושה לי סימנים מבטך שולחת לעברי פרנטי טי פרמי אוולטו פינו פרידרי אבישג, אבישג אבישג, צ'או. © זכויות היוצרים שמורות למחברים ולאקו"ם השירון העליון - www.shiron.net

רבקה מארץ התנך

לא נראה לי , אבל המילים .........
בשביל החריזה כנראה רבקה ביצוע: חוה אלברשטיין מילים: רחל שפירא לחן: חוה אלברשטיין כשהשוטרים הגיעו היא נבהלה כל כך שמעה דפיקה בדלת ובעלה פתח חשבה מה תעשה שאלה לאן תברח זה הסיפור של רבקה בארץ התנך. כשהשוטרים הגיעו היא נבהלה כל כך אם השוטרים בדלת נשאר לה המטבח ברחתי מהפחד הסבירה אחר כך זה הסיפור של רבקה בארץ התנך. כשהשוטרים בדלת דיברו עם בעלה היא הסתכלה לרגע ולא אמרה מילה מן החלון למעלה קפצה לאדמה קומה ועוד קומה עור קומה עוד קומה מן החלון למעלה קפצה לאדמה קומה ועוד קומה עור קומה ועוד קומה. ברחתי מהפחד הסבירה אחר כך זו הקפיצה של רבקה בארץ התנ"ך זו הקפיצה של רבקה בארץ התנך. יש שבר בגולגולת ועוד כמה שברים מתי תביני רבקה לקפוץ זה לא בריא אשה שחורה מגאנה קפצה ונחבלה כשהשוטרים בדלת דיברו עם בעלה תגידי מה קרה לך מדת הרחמים וממתי אצלנו קופצים מבניינים. ברחתי מהפחד הסבירה אחר כך זה הסיפור של רבקה מארץ התנ"ך זה הסיפור של רבקה מארץ התנ"ך. © זכויות היוצרים שמורות למחברים ולאקו"ם השירון העליון - www.shiron.net

יעל אשת חבר הקיני

יעל ביצוע: להקת פיקוד הצפון מילים: דן אלמגור לחן: אמיתי נאמן כל החיילים בעמק יזרעאל הכירו את האוהל של השקם ואת המגישה סמלת שמה יעל חיילת חמודונת וצוחקת כשעברו בכביש הם שרקו לה חיש כמו ללילי מסיבוב כפר ביל"ו ועצרו פתאום כוס תסס ללגום או בקבוק של קוקה קולה אפילו יעל יעל כל החיילים קראו לה יעל יעל מן השקם בסיבוב עפולה יעל יעל יעל יעל יעל. רק לקצין אחד הגנרל סיסרא יעל הייתה חורקת בשיניים כי גנרל סיסרא היה קמצן נורא והוא תמיד ביקש לשתות כוס מים אז יעל אמרה " זה מרגיז נורא " כך להגיש חינם ללא פרוטה לו אם הוא יתעקש מים לבקש אז בחיי יתד בראש אתקע לו. יעל יעל כל החיילים קראו לה יעל יעל מן השקם בסיבוב עפולה יעל יעל יעל יעל יעל. ויום אחד סיסרא עצר גם בסיבוב נכנס לשקם וכולו מזיע ומיעל ביקש כוס מים כמו תמיד מחם ביקש והיא חלב הביאה הוא החל ללגום וירק פתאום חלב ועוד עם קרום שיפכו לזבל אז יעל רתחה ויתד לקחה ובראשו תקעה לו במקבת יעל יעל אז הריעו לה האח יעל יעל ורשמו אותה בספר התנ"ך יעל יעל יעל יעל יעל © זכויות היוצרים שמורות למחברים ולאקו"ם השירון העליון - www.shiron.net

אברהם ושרה

אברהם ושרה ביצוע: אריק איינשטיין מילים: איציק מאנגר לחן: מישה סגל אבריימל, מתי יהיה לנו בן? הן אנו זוג בא בימים כל אישה בגילי הרתה לפחות שמונה עשרה פעמים אברהם מחייך ושותק, מוצץ מקטרתו בכל פה בטחון, זוגתי, ברצות אלוהים אפילו מטאטא יורה אבריימל, כל לילה שומעת אני בשרי מתייפח מרה הגר הן אינה אלא רק אמתך, אני אשתך הכשרה אברהם מחייך ושותק, מוצץ מקטרתו בכל פה בטחון, זוגתי, ברצות אלוהים אפילו מטאטא יורה עתים לי נדמה הכוכב בשמשה נשמת ילדנו כולא היא נדה ונעה ואין מנוחה תוך רוח וגשם וצל אברהם מחייך ושותק, מוצץ מקטרתו בכל פה בטחון, זוגתי, ברצות אלוהים אפילו מטאטא יורה בראותי לפעמים איך בשמש, בחום, משחק לו בנה של הגר אני מלטפת ראשו הקטן, ידי בה יגון כה מוזר אברהם מחייך ושותק, מוצץ מקטרתו בכל פה בטחון, זוגתי, ברצות אלוהים אפילו מטאטא יורה ואת הילד אקח בחיקי, נבון חיוכו ונלבב אחוש בעיניי לחלוחית משונה, דמי יעגם וידאג אבריימל, מתי יהיה לנו בן? הן אנו זוג בא בימים כל אישה בגילי הרתה לפחות שמונה עשרה פעמים אברהם מחייך ושותק, מוצץ מקטרתו בכל פה בטחון, זוגתי, ברצות אלוהים אפילו מטאטא יורה אפילו מטאטא יורה אפילו מטאטא יורה © זכויות היוצרים שמורות למחברים ולאקו"ם השירון העליון - www.shiron.net

ריקי יש גם את השיר על איזבל אם יש

תוסיפי זה מתחיל ב אזבל הייתה זרה ונוכריה בת מלך צידונים הייתה איזבל... לא יודעת יותר

udiyulis

New member
מילות השיר "איזבל"

איזבל ביצוע: עקיבא נוף מילים ולחן: עקיבא נוף ואיזבל הייתה זרה ונוכריה בת מלך צידונים הייתה איזבל. הנה באים הורגיך המלכה הנה באים רוכבים בשיגעון אל ארמונך למלך החדש ההמונים כבר מריעים כמו שאתמול הריעו לכבודך. הנה הם כבר בשערי העיר שולפים חרבם מכים בשערים צמאי דמך העבדים כי ימלכו אין חסד בליבם לבשי מלכה חיוך על פני אבלך. אל תתנגדי להם מלכה הם הצודקים תמיד בכל האלוהים והנביאים להם ובני הנביאים יודעים הכל רק לא למחול אל קנא ונוקם. ואיזבל הייתה זרה ונוכריה בת מלך צידונים הייתה איזבל. זוכרת את איך באת לכאן מלכה מעיר צידון וכל העם נדהם אל מול יופייך הנה הם כבר בשער ואחר יהה אדון כלבים ילקקו פה את דמך. הנה עלו ובאו כבר אל שער הארמון הנה כבר נפרצו השערים איזבל בחיוך מלכות הופיעי בחלון מלכה ובת של מלך צידונים. אל תתנגדי להם מלכה הם הצודקים תמיד בכל האלוהים והנביאים להם ובני הנביאים יודעים הכל רק לא למחול אל קנא ונוקם. ואיזבל הייתה זרה ונוכריה בת מלך צידונים הייתה איזבל. הנה הם מטפסים בחצרותייך שועטים מלכה את את עינייך תני בפוך הנה הם מתקרבים כבר נפגשים המבטים הכי את נמורדים בך בחיוך. אל תתנגדי להם מלכה הם הצודקים תמיד בכל האלוהים והנביאים להם ובני הנביאים יודעים הכל רק לא למחול אל קנא ונוקם. ואיזבל הייתה זרה ונוכריה בת מלך צידונים הייתה איזבל. איזבל איזבל איזבל היטיבי את ראשך סרקי היטב פנייך תני בפוך היי יפה היי יפה הצפיני בתוכך את הכאב. אל תתנגדי להם מלכה הם הצודקים תמיד בכל האלוהים והנביאים להם ובני הנביאים יודעים הכל רק לא למחול אל קנא ונוקם. © זכויות היוצרים שמורות למחברים ולאקו"ם

udiyulis

New member
דפנה, גם את יכולה

יש אתר שנקרא "שירונט" (ראי קישור) ויש לך אפשרות לבצע בו חיפוש שיר לפי מילה או שורה מתוך השיר. מתוך התוצאות המתקבלות את מוצאת את השיר המבוקש. כל כך פשוט... למשל, כתבתי בחיפוש את המלה "דפנה" ואחד השירים שקיבלתי הוא "נגן עוגב" שיש בו את המלה "ירדפנה" (הוא ירדפנה - עד יחדל). אז אמנם זה לא שיר על "דפנה" שחיפשתי, אבל אני מביאה אותו, כי אני פשוט מאד אוהבת אותו, והרי הוא לפניך. נגן עוגב ביצוע: יהורם גאון מילים: יעקב אורלנד לחן: מרדכי זעירא כל איש פורט על עוגבו את הניגון שבלבבו. כל איש נושא את מכאובו לעת יאבד לו כוכבו. אם יש רק רוח הוא מאוד יכנו שבר, יך בו שד, אבל אם גבר הוא, אם גבר לא ישברוהו שוד ושבר. הי, כל איש פורט על עוגבו, הי, את הניגון שבלבבו. על כן עוגב, נגן, נגן על כן, על כן - נגן! כל איש נושא בו ואוהב את האחת, אשר בלב, אם בת - יונה או בת - עורב כל איש את מי - שהיא רודף. אם איש רך רוח הוא ודל הוא ירדפנה - עד יחדל, אבל אם גבר הוא, אם גבר, הוא ירדפנה עד פי - קבר. הי, כל איש פורט... כל איש בונה מגדל זהב משלל - יומו ולילותיו, ואם יקום או יחרב, כל איש בונה אותו לשוא. אם איש גלמוד הוא במגדל יכנו שבר - ונפל. אבל אם גבר הוא, אם גבר, לא יפילוהו שוד ושבר. הי, כל איש פורט... © זכויות היוצרים שמורות למחברים ולאקו"ם

הצלחתי - שיר על רחל ובנימין

רחל ראי את בנימין ביצוע: חמי רודנר מילים ולחן: חמי רודנר זאת הָאָרֶץ כִּבְרַת הַיִיסוּרִים דְּרָכֶיהָ הַצְּחִיחוֹת וַתְּקַש בְּלִדְּתָהּ רָחֵל שֶל הַדּמָעוֹת וּבְדֶרֶך אֶפְרָתָהּ שָם כָּרְעָה וְלא מָלָא יוֹמָהּ וַתְהִי לְאֶבֶן אֲפוֹרָה, לִמְצוּדָה רָחֵל רְאִי אֶת בִּנְיָמִין נִשְקָף דְּמָעוֹת אֲבָל עֵינָיו צְחִיחוֹת וְגַס לִיבּוֹ בְאֶחָיו הַאִם מָתְקוּ לָך יִיסוּרַיִך כְּשֶיָלַדְתְּ אוֹתוֹ וְהוּא זְאֵב יִטְרָף וְדָם זְקוּנִים צָמֵא עֵת לִחְיוֹת וְעֵת גַּם לַהֲרוֹג וְשָב הַבֵּן דּוּמָם וְיָדָיו קַרְנוֹת מִזְבֵּחַ חֲמוּצוֹת מִדָּם וְיַשְפִּיל ראשוֹ נִכְסָף וּמִשְתוֹקֵק בִּזְעָקַת שוֹתֵק וְאַיֵּה הָאֵם שֶתְּלַטֵּף אֶת תַּלְתָּלָיו רחל... © זכויות היוצרים שמורות למחברים ולאקו"ם אודי - תודה רבה שמחת אותי מאוד דפנה

udiyulis

New member
הציון - 100! ועוד אחד על רחל אמנו

רחל ביצוע: עממי מילים: רחל לחן: יהודה שרת הן דמה בדמי זורם הן קולה בי רן רחל הרועה צאן לבן רחל אם האם ועל כן לי הבית צר והעיר זרה כי היה מתנופף סודרה לרוחות המידבר ועל כן את דרכי אוחז בביטחה כזאת כי שמורים ברגלי זיכרונות מני אז מני אז! © זכויות היוצרים שמורות למחברים ולאקו"ם

למעלה