שאלה שמטרידה אותי המון זמן.. איך כותבים את המילה בכוונה של להגיד לומר או לאמר.. צפיתי בתרגומים בטלויזיה והיו שהשתמשו בלאמר והיו ברב המקרים שהשתמשו בלומר.. בטוח יש תשובה אחת ולא שתי התשובות נכונות.. שאני אוכל למות בשקט..
וטוב שעוד מישהו ענה סתם, רציתי לומר למישהו פה שנוהג לכתוב לאמר במקום לומר, ולא ידעתי איך לומר לו את זה הנה, עכשיו שפרקתי את זה מעל ליבי אני יכולה ללכת לישון בשקט
כללית "נכון" הוא כל מה שיש לו סימוכין בתנ"ך או במשנה. כלומר- אנחנו לומדים מהם החוקים מתוך הטקסטים הנ"ל. כמקובל אציין שזה מתייחס לעברית התקנית על פי כללי האקדמיה. יש לציין שכותבי המשנה "הרשו לעצמם" מה שלנו אסור. נניח- אם מישהו אומר "מיליתי את הבקבוק" במקום "מילאתי את הבקבוק" (טעות נפוצה של מי שמתייחס לפואל מ.ל.א כאל מ.ל.ה) זה שגוי, אך במשנה מצאנו 'לומר' במקום 'לאמור', 'נשוי' במקום 'נשוא', ואף 'מצינו' במקום 'מצאנו'; ומרגע שזה נכתב שם- השרץ הוכשר. קראתי בספרו של יגאל ידין על אגרות ים המלח שבר-כוכבא חתם על מכתביו "הנסי על ישראל" (נסי = נשיא). אז לא היתה אקדמיה וכתבו כפי שדיברו מבלי להיות מוטרדים משאלות כשלך. כלומר- נראה לי ש"לאמור" מעט יותר נכון מ"לומר".. מקווה שדייקתי בהסבר ובדוגמות, ואם פיספסתי- יהיה מי שיתקן אותי כמוצא שלל רב..
בעברית המודרנית לא משתמשים ב"לאמור", כי זו צורה עתיקה שיצאה מכלל שימוש מלבד שימוש ספרותי או גבוה לצרכים מאוד מסוימים. והצורה "לאמַר" שעלולה להיקרא כמו "לומר" היא שגויה מיסודה ואינה קיימת כלל בעברית. למי אתה מאמין, לגרי או לי?