שלום לכולם!

python 4

New member
שלום לכולם!

אני חדש בפורום הזה ורציתי להציג את עצמי. לפני כמה עשרות שנים קיבלתי מדוד שלי אוסף ענק של בולים במתנה, אך בזמנו לא היה לי עניין בזה בכלל והאוסף היה שכוב במשך שנים באלבומים ישנים או סתם במגירה. עד לפני שנה, שידידה שלי נסעה לגרמניה ושאלה אותי מה להביא לי משם מתנה. מאחר ולא היה לי שום רעיון אחר, ביקשתי ממנה בולים מגרמניה. משום מה כשהיא הביאה לי את זה התעורר אצלי דחף אובססיבי להתחיל ולאסוף בולים. הוצאתי את האוסף הישן מהארון, קניתי אלבומים חדשים ויפים וסידרתי את כל הבולים מחדש לפי מדינות. כרגע אני בעליו הגאה של אוסף הכולל כ- 3000 בולים. חשבתי שיש לי אוסף גדול, עד שהזדמן לי שבוע שעבר להיכנס לחנות בולים באלנבי בת"א ושם העמדו אותי על טעותי... השארתי שם איזה 200 שקל.. התחלתי לקרוא את הפורום הזה כדי לוודא שאני לא היחיד שעדיין אוסף בולים בארץ. אני מה שקראתם לו 'אוגר' - אוסף הכל ולא לפי נושא מסויים, פשוט מפני שאני לא הצלחתי להבין מה הכיף בלאסוף רק חלק מהבולים ואת השאר לזרוק. אני אוסף את כל מה שבא לי ליד. בכל מקרה יש לי שאלה למומחים: יש לי מספר בולים עם כיתוב בערבית בלבד שאני לא מצליח לשייך לשום מדינה. האם מישהו מכיר אתר באינטרנט שבו ניתן לזהות את הבולים האלה? עשיתי כמובן חיפוש אך מצאתי רק אתרים לזיהוי בולים בעלי כיתוב ברוסית, יוונית או הודית, אך ערבית לא מצאתי. תודה!

תמיר1991

New member
שלום פיטון!

אני תמיר ,אספן בולי ישראל וחלל, בן 13 מת"א. הייתי ממליץ לך להיכנס ל- www.freestampcatalog.com ושם לדעתי תוכל למצוא את הבולים, אם הם מהתקופה המודרנית (מהמאה ה- 20 ואילך). אם ברצונך להגדיל את האוסף אני ממליץ גם על www.eBay.com שם יש לך בולים מדהימים יפים שתוכל לרכוש, הרוב בזול. ואחרון- אם ישלך בולי חלל מיותרים אשמח להחליף. מקווה שתתערה בפורום! תמיר.

doroni10

New member
ואם תרשה לי להוסיף על דברי תמיר

אם תגש לרשימת ספרים מומלצים, תמצא שם בין היתר גם ספר בהוצאת "לין" שהוא למעשה מדריך לזהוי בולים. ספרון כזה עלותו כ 50-60 שח. מומלץ.

python 4

New member
תודה על ההמלצות!

ותמיר, יש לי כמה בולי חלל להחלפה, אבל מאחר והאוסף שלי הוא די סטנדרטי אני מניח שכבר יש לך אותם מאחר ואתה בטוח אספן רציני יותר ממני. יש לי בעיקר בולי חלל מברית המועצות, עם ציורים של טילים, לווינים, אסטרואידים וכאלה.

תמיר1991

New member
אסטרואידים זה טוב!

תיתן לי מספר מדוייק ובולים בהם אתה מעוניין, ונחליף. תמיר.

python 4

New member
אבל איך אתה תדע אם מה שיש לי

להחליף אין לך? וחוץ מזה אם תוכל להסביר לי איך הולך הקטע הזה של ההחלפות אני אודה לך כי אני כאמור חדש בתחום.

python 4

New member
טוב קיבלתי את ההסבר (תודה גלעד)

ואני יסרוק את הבולים שיש לי בנושא וישלח לך תמונה.

meytar

New member
אה ותמיר עש לי שאלה מתוך סקרנות...

יש לך בולי חלל מישראל? ואם כן כמה? פשוט נראה לי שאין הרבה כאלה, כי בכל זאת, הקשר בין ישראל לחלל הוא די רחוק...

meytar

New member
האמת היא שאחרי ששלחתי את ההודעה

חשבתי על זה... ואחרי שאילן רמון ז"ל טס לחלל, ולצערנו לא חזר, בטח הוציאו הרבה בולי חלל פה בארץ

meytar

New member
כן ברית המועצות...

לא פלא שיש להם מלא בולים של חלל, גם לי יש משם הרבה:) הבול הכי חמוד הוא אחד שיש עליו את הציור של הכלבה הראשונה (או היחידה תמיר יענה בטח) שטסה לחלל...

coincollector

New member
לא כל כך חמוד לדעתי...

בהתחשב בזה שהכלבה נשלחה אל מותה - בזמן שהיא שוגרה, בריה"מ עדיין לא פיתחה את הטכנולוגיה להחזיר דברים מהחלל, ולכן היה ידוע שהכלבה נשלחת למשימה חד-סטרית. היא ככל הנראה מתה כמה ימים אחרי השיגור כשרכב החלל שלה התרסק על כדור הארץ. אגב, היא לא היתה היחידה - בין 1957 ועד 1966 בריה"מ שלחה 13 כלבים לחלל.

meytar

New member
../images/Emo12.gif מה??

אה היא (רוסיה) כאילו שלחה כלבים לבד בתוך חללית? אני הייתי בטוחה שהיא שלחה אותה יחד עם עוד אסטרונאוטים. אני לא מאמינה)))): אתה מתכוון לכך שהיא שוגרה לחלל סתם, עד שהיא תמות שם מרעב ומדברים אחרים? ארררר!! רוסיה הורסת את העולם! אין לי שום דבר נגד רוסים, אבל זה שצדים שם לוויתנים, ושולחים ללב האוקינוס סוללות משומשות שמזהמות את הטבע, ופוגעות ביצורים שחיים שם, אוי זה מרגיז! וכשאמרתי "חמוד" התכוונתי לזה שכלבים הם בכלל דבר חמוד, מתה עליהם..

תמיר1991

New member
כן, יש לי בולי חלל מישראל.

הנה אחד מ- 2001, שמראה את חלליתו של אילן רמון ז"ל, עוד לפני שנפטר. בפברואר יצא בול עם תמונתו. בתמונה הגיליון השלם של אותו הבול. אותו דווקא אין לי בעיקר בשל מחירו הגבוה יחסית (20$ באיביי). תמיר.

coincollector

New member
אהממ...

צר לי לאכזב אותך... הכלבים שולחו בתור "שפני נסיון", לפני שליחת אסטרונאוטים לחלל, כדי לוודא שיצור חי יכול להתקיים בחלל (חוסר בכח משיכה וכל זה). זה היה צעד נחוץ לפני סיכון חיי אדם. במירוץ שהיה בין ארה"ב לבריה"מ על מי תשגר ראשון אדם לחלל, הכלבה לייקה נשלחה בחללית שעדיין לא היתה בנויה לחזרה לאטמוספרה, והיה ידוע מראש שהיא תמות בניסוי. הכלבים שנשלחו בשלבים יותר מאוחרים הוחזרו (ברובם) בשלום.

meytar

New member
דליחת כלבים לחלל אולי "נחוץ" אבל זה

לא הוגן בכלל! אז מה, בגלל שהיא כלבה אז מותר ככה לשגר אותה אל מותה? אוי זה עצוב כל כך, לבד בחלל, רק המחשבה

למעלה