שלום לכולם....

אנבלrh

New member
שלום לכולם....

רציתי לשאול... לאלו פסוקים בתורה יש מסר הומניסטי בהם? אני יודעת שהרבה וכמובן גם עשרת הדיברות, אך אני מתייחסת למשהו פחות מוכר ויותר עמוק. התפישה ההומניסטית הינה אותה תפישה בה האדם במרכז.

"בצדק תשפוט עמיתך" -לימוד זכות

כתוב בתורה, "בצדק תשפוט עמיתך ולא תישא עליו חטא", מכאן לומדים חיוב מהתורה לדון כל אדם לכף זכות. ובלשון חז"ל, "הוי דן את כל האדם לכף זכות". תכונה זו, של ראיה חיובית, יש לה יכולת אדירה לשפר את החיים של האדם, המקיים תכונה זו ושל כל סביבתו. אני עובד על עצמי [בכדי להשתפר ולא מסיבה דתית,] כבר שנים לרכוש תכונה זו. ואשמח לשמוע כל מה שיש בנושא. ואגב חז"ל גם אמרו, "אל תדון את חברך עד שתגיע למקומו"(לכף חובה). וללא קשר להודעה כאן, היום במקרה, חשבתי על כך. שהרי אין אדם העומד במקום חברו, הלא כדי שיעמוד במקומו צריך צירוף מיקרים בקנה מידה בלתי מעשי. ולכן לא אמרו, הוי דן את חברך כשתגיע למקומו, אלא אל תדון, כלומר שלעולם על תדון כיוון שלא ימצא המצב , שתגיע למקומו. האם הבהרתי את עצמי היטב ? וכמובן, התנא, הילל הזקן, שאמר, "ואהבת לרעך כמוך", זה כלל גדול בתורה. מאי דעלך סני לחברך לא תעביד. [מה שעליך שנוא, לחברך על תעשה]. ולואי וכולנו נקיים כלל זה. רבי מנחם מנדל מקוצק (כמדומני) אמר על הפסוק, "ואנשי קודש תהיו לי" קודם להיות "אנשי", כלומר בנאדם ורק אחר כך להיות "קודש". ובלשונו החותכת, מענטשלעך הייליג. ויש עוד הרבה בעניין...

הבהרה :

מה שאמרו , "אל תדון את חברך עד שתגיע למקומו", הרי אפילו מי שהגיע למקומו של חברו, לא יוכל לדעת שאכן הגיע למקום חברו, כיוון שאינו בוחן כליות ולב. וזה מחזק את שכתבתי בקטע הקודם, שלעולם על תדון את חברך.

ותמהני על מר

האיך לא זכר את האימרה "האומר דבר בשם אומרו מביא גאולה לעולם שנאמר ותאמר אסתר למלך בשם מרדכי". והלא את הווארט הזה אמר הרבי האמרי אמת מגור זיע"א?! או שעליך לאמר בקול גדול "ברוך שכיוונתי" ע"כ שאף ללא ידיעת הוארט הגעת לכך בעצמך. (תמיד טענתי שזה נמצא בגנים כמו זה שאתה הולך ברחוב ומעקם את משקפיך לראות יותר טוב מי הוא האחד מאנ"ש "אתה מכיר אותו? מי זה? הא זה יענקל הבן של מוישה שיש לו חנות ל...." מוכר לך? מימים מקדם?) אני מקוה שתסלחו לי על השטיות שאני כותב עבר עלי יום לא קל. ודברים אלו נכתבים תחת השפעת היום.

האם אתה זוכר היכן זה בכתובים ?

יתכן ששמעתי מהאמרי אמת ושכחתי. איחולי לימים קלים יותר !

איני מאמין ששמעת את זה מהאמרי אמת

עצמו כי אתה מידי צעיר בשביל זה. איני זוכר את השנה והפרשה, אך זה ווארט ידוע. תודה על האיחולים ואני גם מקווה שהימים הבעל"ט יהיו אכן טובים יותר.

מי שאמרו שמועה מפיו שפתיו דובבות

בקבר. והלא ידוע לך, שבמשך תקופה מסויימת, ישנתי מרחק מטרים ספורים מהציון הקדוש. את המסקנה מכך עדיף שלא אפרש, וד"ל.

מיס פטל

New member
איך -את- מכירה את אבוללה

אם לפי הכרטיס האישי את בכלל לא ירושלמית?!?!

אבלולה אחותי!

הפסוקים בתורה עם מסר הומניסטי:
"כבד, כבד את אביך(!) -כי טרוף יטרף בדם אחיו המנוח"
"כה אמר אדוני קדוש קדוש שוקולד"
"שלום שלום שלום כי אמרתי כך אז תפסיקו להתווכח מניאקים בני אלף הנוצרים בדמותי רבאק!!!"

למעלה