שלום לכולם...:)

CAHEK16

New member
שלום לכולם...:)

אוקיי , קוראים לי גיא אני בן 16 וחצי מנצרת עילית.... אני עומד לעבור לטורונטו בעוד מספר חודשים , מקסימום חצי שנה... לקחתי את זה מאוד קשה את כל המעבר הזה והכל , אני מאוד ישראלי באופי שלי , יש לי פה חברה , אינסוף חברים ומאוד מאוד טוב לי פה...אני עכשיו באמצע כיתה י"א ויש לי השנה בגרויות שאני לא יעשה כמובן...בטורונטו יש לי חבר אחד שלמד איתי שנתיים בבצפר בארץ , וכבר ביקרתי אצלו בפסח והכל , אבל אני ממש מרגיש שהחיים שלי שם יהיו בודדים וריקים , ואני אשכרה לא יושן טוב בלילה מהמחשבה מה יהיה כשאני יעבור לשם , כמו שאמרתי ביקרתי בטורונטו לפני חצי שנה והייתי שם שבועיים וזאת באמת אחלה מדינה אבל אני בטוח שלא יהיו לי שם כל כך הרבה חברים כמו פה , ואם יהיו אז לא חברי אמת...וגם לגבי בית הספר יהיה לי קשה מאוד להשתלב שנה לפני סיום הלימודים... בקיצור תנו לי חוות דעת לגבי מה מה מחכה לי שם מבחינה חברתית ומבחינת בית הספר והכל... תודה :)

Queen Alice

New member
שלום...

אני אליס, עברתי לקלגרי לפני חודשיים. במקור אני גם מנצרת עילית. אני אוכל לענות לך על כל השאלות בהרחבה באייסיקיו 306356737. אבל כאן אני יכולה להגיד שהכי חשוב שלא תבוא עם גישה שלילית! למדתי את הלקח שלי...

girafe

New member
שלום אליס

הייתי מאוד רוצה לשמוע ממך התרשמות ראשונית מקלגרי. אני מבינה שאת נמצאת שם רק זמן קצר אך עדיין אשמח לשמוע פרטים. אני בהתלבטות להיכן במערב הכי כדאי להגיע (קלגרי, אדמונטון או ונקובר) וקלגרי נראית לי בהחלט בחירה טובה. תודה מראש על תשובתך

Queen Alice

New member
בהחלט הייתי ממליצה על קלגרי

אבל דווקא רוב העבודות שההורים שלי מצאו היו באדמונטון... נחמד כאן. העיר לא גדולה מידי, לא מלוכלך, לא צפוף, יש שלווה כזאת. חלק מהעיר כאן אפילו נראיית כמו כפר. החינוך לדעתי טוב ביותר <במיוחד כשאלברטה במקום הראשון>. אם תרצי עוד מידע אשמח לשתף :)

girafe

New member
תודה אליס

תודה על תשובתך. משמח אותי מאוד לשמוע על האווירה ועל הסגנון של קלגרי כפי שאת מתארת. בהחלט אשמח לשמוע עוד פרטים על המקום ובמיוחד על הקהילה היהודית (גודל הקהילה, בתי ספר יהודיים...). אם עוד אנשים קוראים את ההודעה ויכולים לספר קצת מנסיונם על מערב קנדה (קלגרי, אדמונטון וונקובר), אשמח מאוד לשמוע. תודה

Queen Alice

New member
הקהילה היהודית:

JCC מאוד עוזרים כאן, במיוחד אם את עולה מישראל, את יכולה לפנות אליהם בקשר להכל. האקדמיה היהודית כן מאוד יקרה, אך היא עוזרת אם הילדים לא יודעים עיברית כי רוב המורים מדברים עיברית.

C o s m i C

New member
היי גיא...ערב טוב גיא! ../images/Emo8.gif

עכשיו שכולנו התרשמנו מהבדיחה הלא מצחיקה שלי אני אהיה רצינית ואנסה לעזור. :) אני בדיוק ההפך ממך, בערך. אני בת 16 (בדצמבר) וכשהייתי בת שנתיים עברתי לטורונטו לכמעט 9 שנים. אני מאוד קנדית באופי שלי (ככה אומרים לי) אבל דווקא השתלבתי בארץ. כמו שאליס אמרה, אל תסע לקנדה בגישה שלילית-זה חבל. תנסה את זה. דווקא יש אחלה אנשים שם, ותלוי איפה בדיוק תגור (באיזה שכונה) אבל יש הרבה ישראלים, בטוח תמצא כאלה שבמצב שלך. אל תדאג מבחינת בית הספר-השיטה שלהם שונה מזו של ישראל (ואם תרצה אני אוכל לספר על זה בהרחבה מתישהו) אבל רמת הלימודים שם גם יותר נמוכה, אז הבעיה היחידה היא אנגלית. בישראל רוה הילדים יודעים אנגלית טוב אז אני בטוחה שלא תצטרך להשתפר יותר מדי. זה סבבה שיש לך חבר שיוכל לעזור לך להשתלב-הוא יראה לך איפה הכל, ובטח יכיר לך את החברים שלו. אל תיקח את זה רע..זה דווקא יכול להיות ממש כיף. ...אם אתה רוצה אני אשדך לך את החברות שלי משם ;)

libimom

New member
לגיא גם בני היה בגילך שהגענו

לקנדה וכמובן גם אני חששתי מאד שמבחינה חברתית תהיה לו בעיה, כי בארץ הוא היה מקובל מאד עם המון חברים, מדריך בצופים, שחקן כדורסל תלמיד מצטיין ועוד הרבה דברים טובים, שחששתי שיאבד אותם עם המעבר לקנדה. בהתחלה באמת היה קשה אבל אחרי כ-3 חדשים הוא הכיר חברים שהכירו חברים שהכירו חברים ולאט לאט פיתח לעצמו את חוג חבריו, וברוך השם הוא חזר להיות הבן שהיה לי בארץ, עם המון המון חברים וחברות מתנדב לכל מיני פעיליות ושחקן כדורסל בנבחרת בית הספר. גם עשינו איתו תנאי שהגענו לכאן, שאם לא ימצא חן בעניו אחרי שנה, נחזור לארץ. היום הוא לא מוכן לחזור לארץ, עד כדי כך טוב לו כאן. אז רק צריך אורך רוח וסבלנות ואולי גם להצטרף לחוג ספורט כלשהוא או OUTDOOR ספורט והכל יהיה טוב. רק תראה את הצד החיובי שבחיים. בהצלחה!

Michalush88

New member
היי גיא

עיצתי לך היא: אל תפתח ציפיות, מניסיון. הגעתי לכאן, עם ציפיות כל כך גבוהות, ולא הצלחתי לעצור את הבכי. שיחות "עמוקות", רמת הקשר שיש לך עם חברים בארץ זה משהו שלא קיים פה. אני טעיתי וחיפשתי את זה. דיברתי על זה אתמול עם "חברה" שלי מכאן, והם לא מבינים מה זאת חברות. הנימוס הקנדי זה חברות עבורם, זה לא חוצה את הקו הזה יותר מדי. אל תשנא את העם הזה כשתגיע לפה, תקבל אותו. ככה הם, הם לא ישתנו אף פעם, והם לא פעם יעלו לך על העצבים. אל תתן לזה "להרוס" אותך, זה יעלה לך בבריאות. בכל מקרה, אני יודעת שכל ההודעה הזאת לא כל כך הגיונית, אני מניחה שצריכים להיות פה בשביל להבין. האיי סי קיו שלי הוא 96118348, ואני אשמח לספר לך על כל מני חוויות וכדומה (אני מטורונטו, ד"א). בהצלחה, ואל תיקח את המעבר ללב יותר מדי... מיכל

למעלה