שלום לכולם.

skyhawlk

New member
שלום לכולם.

אני מתכנן להירשם לסימסטר הקרוב ולהתחיל ללמוד לתואר ראשון במדעי המחשב. מה מומלץ לקחת בתור קורס ראשון? אני עובד בתחום התוכנה כשש שנים אבל חלוד מאוד בכל מה שקשור במתימטיקה ואלגברה... האם כדאי לקחת קורסי הכנה (הידיעון ממליץ על "אשנב למתימטיקה" בתור קורס ראשון) או ללכת ישר על "מבוא למדעי המחשב"?

barakbl

New member
אני כרגע לומד את מבוא למדעי

המחשב בתור קורס ראשון. למעשה במקור נרשמתי לאשנב, אבל איפה שרציתי ללמוד בוטל הקורס אז החלפתי למבוא למדעי המחשב. בגדול, למרות מה שנאמר בידיעונים, לדעתי, אין בעיה גדולה להתחיל עם מבוא למדעי המחשב, למי שיש נסיון קודם כלשהו בתכנות... הקורס הוא (יחסית) קורס קל, ובתור קורס פתיחה למי שיודע קצת תכנות, זה נשמע לי כמו בחירה לא רעה, שביינתים אני די מרוצה ממנה. אם אתה רוצה להתחיל עם מתמטיקה, אז כמובן שאשנב זה הקורס הנכון.

Fingertip

New member
../images/Emo128.gif

אני דווקא ממליץ על "מבוא למדעי המחשב ושפת פסקל". אפשר להתווכח על עד כמה זה מקנה לך יכולות תכנות נכון וכו', אבל בתכל'ס אתה בכל מקרה תהיה חייב לעבור דרך הקורס "מבוא לתכנות מערכות ושפת C" וספר הקורס שם הרבה יותר טוב מכל שאר הספרים שראיתי עד כה ללימוד שפות תכנות בכל אחד מהקורסים באו"פ, אז כבר עדיף ללמוד עוד שפה (ועוד אחת בסיסית). (אולי זה בגלל שמי שכתב אותו הוא זה שהמציא את C
) וחוצמזה, כשאתה יודע שתי שפות אתה יודע יותר על כל אחת מהשפות האלה. (למשל, אתה לומד להעריך את מערכת הטיפוסים של פסקל, אבל גם מעריך את הגמישות של C) בכל מקרה, עד כמה ששמעתי C הוא קורס מאוד מבולבל. ממה שאני זוכר מפסקל הוא היה קורס די מסודר. מצד שני, אם אתה כבר עובד בתחום התכנה ייתכן ו-C יהיה הרבה יותר קל מאשר פסקל ופסקל תראה מאוד טרחנית ולא יישומית (היא באמת לא יישומית), אז תעשה את השיקול שלך. לאשנב ממש לא צריך ידע נרחב באלגברה. כשאני עשיתי אותו אני בספק אם בכלל ידעתי מהי נוסחת השורשים או מהו דמיון משולשים. אם יש לך זמן אז אני ממליץ על אשנב ביחד עם פסקל. אם לא, אז כדאי שתיקח רק את אשנב. (נראה לי שעדיף לקחת קורס מסודר בתור הקורס הראשון, ולא לעבור דרך הכאוס של מדעי המחשב ישר על ההתחלה) מקווה שעזרתי, אהד.

skyhawlk

New member
תודה רבה לכם.

אני חושב שאני אלך על אשנב כי אני ממש צריך להחזיר לעצמי את הבסיס במתימטיקה (במצב שלי אני לא עובר בחינת כניסה לכיטה ט'
). ועוד שאלות - האם מחייבים לגשת לפטור באנגלית כבר על ההרשמה? איך ניתן להירשם לקורסים נוספים תוך כדי הסימסטר? איך ניתן לדעת מתי נפתח קורס? האם ניתן לקבל הודעות על פתיחת קורס באימייל?

לא, לא מחייבים

אתה פשוט חייב פטור באנגלית בשביל להירשם לקורסים מתקדמים (עד לכדי חריגה
)... להירשם לקורסים נוספים תוך כדי הסמסטר? אתה מתכוון לאותו הסמסטר? זה לא ממש אפשרי... לפני כל סמסטר אתה כסטודנט מקבל רשימה עם כל הקורסים שנפתחים במרכז הלימוד אליו אתה שייך, ובתחילת השנה אתה מקבל ידיעון קורסים הכולל את כל הקורסים וסטטוס היפתחות עבור כל סמסטר באותה השנה.

barakbl

New member
מממ... אני יכול להבין על מה אתה

מדבר, לנוכח מה שאני רואה בקורס - יש כאלה שלא מבינים מה רוצים מהם. אני אישית עוד לא הייתי בשום מפגש (האמת שהייתי הולך אם זה היה קרוב וקל להגיע), וביינתים בממ"ן הראשון שלי באו"פ קיבלתי 100 חביב. מה שאני מנסה לאמר זה מי שקצת התנסה בתכנות בסי ו/או בשפות אחרות בצורה מקצועית או אף כחובבן אבל שיש לו רקע בנושא (כמוני) אין מה לפחד ממבוא למדעי המחשב, לדעתי. בכל מקרה, הבעיה עם הקורס ממה שאני רואה ביינתים זה הספר שהוא איך לאמר בינוני משהו ולא ממש מותאם לתוכנית הלימוד של או"פ, ככה שהלימוד דרכו, לדעתי, אינו תענוג גדול. החוברת, הנלווית שכתובה סבבה לדעתי, לא תמיד מפרטטת לפרטי פרטים מספקים עבור חסרי כל נסיון בתכנות. מה שזה גורם בפועל - זה באלגאן גדול אצל סטודנטים חסרי רקע. אם למשל בממ"ן הראשון צריך להשתמש בפונקציות קוסינוס וסינוס של math.h אז יש בעיה, שחלק מהסטונדטים, לא מבינים את המשמעות של זה, כי לא לימדו פונקציות ולא נותנים דוגמא מדויקת של שימוש בפונ' הנ"ל, ואז אתה רואה אנשים שמנסים לעשות דברים כמו int cos וחושבים שהקומפיילר יבין מה רוצים מהם או להגדיר משתנים מסוג cos וכאלה... הם פשוט לא יודעים/מבינים את זה. בכל מקרה, למי שיש רקע, לדעתי מבוא למדעי המחשב לא יכול להיות רע כל כך. נ.ב. קטן - בקשר לפסקל ישומית או לא. לא הייתי נחרץ כל כל. עם פסקל מונחה עצמים, אתה יכול לתכנת בדלפי דברים די מתקדמים ולקבל תוצאות די טובות. הפתרון האלגנטי לכל מי שמחפש תכנות RAD (סביבות RAD, או "סביבת פיתוח מהיר" אלו סביבות ויזואליות בסגנון המוכר של VB למשל).

skyhawlk

New member
סליחה??

הרסת אותי לגמרי עם הדוגמא של math.h
. אתה רוצה להגיד לי שמבקשים מחסרי ניסיון לכתוב תוכנית ב C בלי להכיר קודם את הסיפריות הסטאנדרטיות של C (או לא לדעת מה זה פונקציות ומה\איך הם אמורות לקבל ולהחזיר)? אחד מהשניים: או שאנשים ניגשים לקורסים סתם בשביל להעביר את הזמן או שמנסים להעביר מסר שאם לא תשב ותקרא חומר גם מעבר למה שנותנים לך (מה שנקרא בשפה מקצועית RTFM), כנראה שמקומך במסלול אחר
.

barakbl

New member
לא.

בקורס הזה לא לומדים להיות מתכנתי C++ אלא מנסים להקנות קצת ידע וקצת הבנה של הדיסציפלנה של מדעי המחשב (ככה אנימבין את זה, ולא יודע אם זו בדיוק כוונת המשורר). הרעיון הוא לא להפוך אותך למתכנת ++C מקצועי, והוא גם לא להקנות לך מספיק ידע מעשי בתכנות, אלא לתת לך להתמודד מול שפת תכנות ראשונה, לתת לך להכיר קצת מעקרונות חשובים במדעי המחשב (למשל: מה זה אלגוריתם, איך מתמודדים איתו, מה זה רקורסיה ולמה לעזאזאל צריך את זה וכו'). בכל מקרה, הקורס הוא לא ברמה כל כך קלה (ראיתי בחינות גמר הם יותר קשות מהחומר הנלמד) אבל יחסית למקובל במדעי המחשב הוא קל, ולדעתי הוא בהחלט קורס ראוי בתור קורס ראשון למי שמסוגל להתמודד איתו, גם למי שלא עשה אשנב (מה שמומלץ בידיעון). אל תצמפה בקורס הזה ללמוד את כל הספריות הסטנדרטיות של C, כי זה לא מה שעושים בקורס, ויתרה מכך, אוסרים עליך להשתמש בפונקציות ובחומר שלא למדת. למשל, אם אתה רוצה להעביר מצביע לפונקציה זה אסור לך כל עוד לא למדת מצביעים (וזה בסוף חומר הלימוד). אתה רוצה להשתמש בפונקציות? בשני הממנים הראשונים פשוט אסור לך, ותאלץ לכתוב את כל התוכנית בתוך main ארוך ומכוער... הרעיון הוא לתת לך להתמודד בכוונה עם פחות כלים, כדי לבחון אותך מתמודד בסיטואציה הזאת.... ושוב - לומדים באמת רק פרומיל של ++C, אבל לומדים את העקרונות היותר חשובים, שצריך להכיר כל סטודנט מתחיל, בהן רקורסיה, עצים בינארים, מצביעים, וכמובן דברים כללים ותיאורטים יותר כמו תכנות מלמעלה למטה, קצת על אלגוריטמיקה (בתיאוריה בסיסית) ואיך מתמודדים איתה וכו'.

twozig

New member
חכה שתגיע לבחינת הגמר

אני גם זוכר שעד ה - 2 ממ"נים האחרונים הקורס הזה היה די קל. חכה שתגיע לבחינת הגמר. אני לא יודע איך זה היום , אך כשאני עשיתי אותה היא היתה בשתי רמות לפחות מעל בחינות קודמות וחבל שלא שמעת את זעקות השבר של כל המפתחים והמתכנתים המנוסים למיניהם שניסו לטעון בפורום שאפילו בשבילם היא היתה קשה מדי. אני חושב שהקפיצו את הרמה בקורס הזה. אל תזלזל.

barakbl

New member
ראיתי בחינות גמר ישנות, בהחלט

לא ממש קל, לסטודנט חדש, אבל לדעתי מתכנתים ומפתחים מנוסים (אני לא מחשיב את זה עצמי לכזה) שבאמת עוסקים בזה ברצינות, צריכים לעבור את זה בקלילות. בכל מקרה, הבחינות הן לא משחק ילדים כאן, אבל אני מאמין שבמדעי המחשב, הבחינות בקורסים האחרים קשות פי כמה (אם כי עוד לא ראיתי, אני רק מרשה לעצמי לשער), ולכן בתור קורס ראשון זה סבבה.

ומה בדבר שניהם?

מבוא למדעי המחשב יהיה עבורך קליל, ואשנב יתאים לך מאוד אם אתה חלוד בתחום ויכין אותך בצורה נעימה לקורסים המתמטיים הלאה, והוא לא קורס כבד.

למעלה