שלום לכולם...

שלום לכולם...

אני כבר כמה זמן שמסתובבת פה וקוראת.. אני בת 14..אני מאוד רוצה ללמוד את הדברים האלה אבל אני מפחדת שיקרה לי משו מכל הדברים האלה..מה אתם אומרים???

Ray12

New member
דבר ראשון

הפחד הוא קוטל הבינה לכן לא צריך לפחד ולהמשיך לנסות וללמוד אחרי הכל אלא שמנסים והולכים בדרך זו ובכלל בכל דרך לא משנה במה עוסקים בחיים בסוף מגיעים לאן שהם רצו.

amirjak

New member
"הפחד הוא קוטל הבינה "

זה משפט שאני לא יכול לשכוח ואני זוכר גם מאיפה הוא מהסאגה של דיון DUNE!!

CAT4

New member
פחד הוא דבר טבעי

הפחד נובע מהלא נודה ולכן מה שצריך לעשות כדאי להעלים אותו הוא כן לילמוד וכן לדעת ואז הלא ידוע הופך לידוע.

jbu

New member
כמובן שיכול

אבל אם תיהיה בוגרת וחכמה לא יקרה לך שום דבר. תלוי מה תעשי, לפחות... יש סכנות אבל שתלמידי תוכלי לדלג עליהם.

נשאל אותך בדרך אחרת

האם להתעסק עם חשמל, זה מסוכן? כן, בגלל זה יש אמצעי בטיחות וכללים. האם לנהוג ברכב זה מסוכן? גם כן, ולכן בני אדם כתבו חוקים שימעזרו את הסכנות האלה, כמו גם הסכנות שבחציית כביש. האם לעשות ניסוי בכימיה במעבדה זה מסוכן? שוב, אותה התשובה. לכן ישבו אנשים במשך שנים רבות ומצאו שיטות, התריעו והזהירו - כדי ליצור דרך שהיא יחסית בטוחה. כמו לחצות כביש - זה יכול להיות מסוכן, אבל אם נזהרים מונעים את רוב הסכנות. חלק מהסכנות שבתחום - נלקחות במודע. הרי בלי לסכן, אי אפשר להרוויח, אבל אל תדאגי, אם וכאשר תגיעי להחלטות כאלו, את תדעי מה את רוצה לעשות. האם זה ישנה אותך? בהחלט. בתקווה - לטובה.

ועוד משהו בקשר לפחד

פחד הוא דבר חיוני, כקונטרה לציטוט שהביאו כאן מ"חולית" - "פחד הוא קוטל הבינה", אני אזכיר כי כבר נאמר שהגבול בין אומץ לטפשות הוא דק. דהיינו, מי שלא מפחד כלל הוא טיפש. לפחד יש את הצדדים החיוביים והשליליים שלו - יש פחד שגורם לנו להיות זהירים. לרוב אנחנו לא מסווגים את זה כפחד, אבל זה פחד - כמו למשל, הפחד לאבד את חיינו, שאנו "משתמשים" בו כל פעם שאנו חוצים כביש, למשל, או לעבור לצד השני של הרחוב כשאנו רואים כנופיה של בריונים. לעומת זאת - יש פחד לא ראציונאלי (שלעיתים מתבטע גם כבעת - פוביה) שגורם לנו להמנע מלעשות דברים שעשויים לסייע לנו, או לגרום לנו לעשות דברים שיפגעו בנו.

ToryMaster

New member
בעיקרון

במאמרים יש לך כמעט את כל החומר שאת צריכה להתחלה, שייתן לך כיוון והכל. בנוסף, אני אחסוך לאלעד את הטרחה שבהודעה חדשה ואמליץ ל ךעל שני ספרים (אף אחד מהם לא קראתי, אבל מאנשים אחרים הבנתי שהם מומלצים מאוד): Modern magick, שאין לי מושג של מי הוא, וקסם וכישוף של ק' אמבר בהצלחה

jbu

New member
הוא של Donald Michael Kraig

Donald Michael Kraig וממש אי אפשר להשוות אותו לספר של אמבר ק'. קצת מידע עליו ועל שאר ירקות: כאן. אני די בטוח שכדי להוסיף אותו לרישמת ספרים מומלצים.

למעלה