שלום לכולם

היי שחר.

אל תחשבי שאצלך זה מסתבך, כולנו מסובכות בצורה זו או אחרת
אבל אני בטוחה שמשהו אחד שהולך טיפל´ה קשה, ילך בתחום אחר בקלי קלות. בכל אופן ראיתי כבר שדיברו איתך על אקו-ויסט ועל היסטרוסקופיה. אז אני עברתי את שתיהן וזה דיי בסדר. האקו-ויסט היא בדיקה הדומה לצילום רחם, רק שהיא מתבצעת על בסיס מים ולא יוד. (אני אסטמתית ולכן גם אלרגית ליוד). אני לא יכולה לומר שזה לא היה כואב, אבל זה היה רק לחמש דקות והרגשת לחץ. וזהו זה. את בדיקת ההיסטרוסקופיה ניתן לעשות בהרדמה מלאה. וכך עשו לי אותה, לכן לא הרגשתי דבר וגם אח"כ לא היה כואב מי יודע מה שכדור אופטלגין לא יכול לפתור. ועכשיו רק נותר לאחל בהצלחה סאני.

salpter

New member
../images/Emo32.gif קבעתי אצלו תור לניתוח בינואר

פרופ´ רון אל הפנה אותי לפנסקי, מנהל מחלקת נשים באסף הרופא בעקבות ההפניה לא נותר לי לעשות אלא לקבוע תאריך הוא היה מאד עניני מבין ומתוך בדיקות לגבי נסיונו אני מקווה שאני בידים טובות, הולכת לעבור בדיוק את מה שתארת ב9/1 לפרסקופיה והירוסקופיה בעקבות ממצאים של פוליפ ברחם וציסטה בשחלה לשיחה יותר אינטימית 744674 050 . ביי דפנה.

אפרת**

New member
שחר,

היסטרוסקופיה אבחנתית לא חייבת להתבצע תחת הרדמה. אפשר לעשות את זה בלי הרדמה כל עוד מדובר על בדיקה אבחנתית בלבד. נכון, בלי הרדמה זה מאד לא נעים - אבל זה שווה לא להכנס למצב של הרדמה תמורת כאבים ואפילו שהם קצת קשים לכמה דקות. אפרת.

לילךפ

New member
בדיקת האקוויסט - צריכה ../images/Emo53.gif

היי כולכן מדברות על בדיקת האקוויסט מה זה בדיוק הבדיקה הזאת? מה היא בודקת? אני מזמן עשיתי צילום רחם וראו בו שחצוצרה אחת שלי חסומה מאז עברתי לפרסקופיה טיפולית ולפי דברי הרופא שניתח אותי נפתחה החסימה מאז לא עשיתי בדיקה כדי לבדוק את זה אבל גם לא ניכנסתי להריון מאז אז היתי רוצה לדעת על הבדיקה הזו אני מהצפון ורציתי לדעת איפה עושים את הבדיקה??? תודה לכל מי שיכולה לעזור

נועם@בת

New member
לשרשר יקירתי לשרשר ../images/Emo3.gif

אני חושבת שלא הספקתי לברך אותך על שובך, אז ברום שובך לילך/מנדי. בדיקת אקוביסט היא בדיקה דומה מאוד לצילום רחם. בתנאים מסויימים היא פחות טובה, כי היא לא תמיד מדגימה מחיצה או בעיות בשטח הפנימי של הרירית, אבל בהחלט מדגימה מעברים פתוחים/סגורים. את הבדיקה עושים במקום צילום רחם במידה ויש רגישות ליוד. אם את רוצה לבדוק, תעשי צילום רחם, או תבקשי הפניה לאקוביסט- שעבורו יש תשלום שכן אינו נכלל בסל הבריאות. נועם

נועם,עדכון לגבי אקוויסט !

1.היא מדגימה באותה מידה כמו צילום הרחם גם מחיצות..בהיסטרוסקופיה אפשר לדעת יותר בעיניין זה.. 2.עושות אותה מי שרוצה גם בלי רגישות ליוד. 3.היא לא בתשלום!! הוסיפו אותה לסל הבריאות ואפשר לעשות אותה במקומות שהקופה מפנה אליהם. אני כתבתי עליה אתמול בפורום..ממליצה בחום..ושמחה שניצלתי מצילום הרחם האיום.

לילך חמודה , אם עשית צילום רחם

אין לך כל צורך באקוויסט. האקוויסט היא בדיקה חלופית ומקבילה לצילום רחם ומבצעים אותה בד"כ למי שרגישה ליוד המוזרק במהלך צילום הרחם מכיוון שכאן מוחדר נוזל על בסיס סוכרי ולא יוד. כל היתר על אותו עקרון , פרט לכך שמעבר החומר ברחם ובשחלות נצפה על מכשיר us משוכלל ולא מצולם ברנטגן.

למעלה