שלום לכולם

שלום לכולם

חזרתי הרגע מהרופא שלי הפרופיל ההורמונלי מצויין כצפוי( זו כבר פעם 3 שאני עושה) כמובן בהמלצתכן התחלתי לחתור לצילום רחם ואז מסתבר שאני לא יכולה לעשות אותו בכלל כי אני אלרגית ליוד ( אצלי תמיד דברים מסתבכים זה אף פעם לא יכול להיות פשוט...) הרופא הפנה אותי לד"ר פנסקי לעשות "לפרוסקופיה ו היסטרוקופיה"כשהו אמר שזה ממש ניתוח עם הרדמה קצת נבהלתי ושאלתי על החלופה לצילום רחם שהועלתה פה הרופא שלי טוען שזה לא מהימן ושהוא לא מוכן להסתכן בתשובה לא ברורה. ולשאלות..... מי עברה את הדבר הזה??? זה כואב נורא??? צריך הרבה ימי חופש??? רק אתמול קבלתי קידום... והכי חשוב מכירות את ד"ר פנסקי ??? בקיצור המון ידע וחוויות יתקבלו פה בשמחה שחר ששונאת ניתוחים

אלוהים שישמור אותי...../images/Emo123.gif

למה לא אקוויסט? זוהי בדיקה מעולה ותוצאותיה ברורות באלפי אחוזים כמו צילום רחם !!!! אל תסכימי בשום אופן ללכת ישר לפעולה כירורגית כמו היסטרוסקופיה !!!!!!! לאן נחפז הרופא שלך? אני בשוק. אשמח לתת לך את כל הפרטים על אקוויסט ונא ללכת ולשאול רופא אחר על האקוויסט. בלתי הגיוני בעליל מה שאומר הרופא שלך , שחר.

שלום שחר

אני עברתי גם וגם (לפרוסקופיה והיסטרוסקופיה). לא ברור לי למה הרופא חושב שאת צריכה לעבור לפרוסקופיה (מדובר בניתוח). לגבי היסטרוסקופיה - אם יש לך אפשרות להמנע מלעבור את הבדיקה הזו אני מאד ממליצה להמנע מכך (הבנתי שיש אופציה אחרת של מעין צילום רחם ללא יוד). בכל מקרה שיהיה המון בהצלחה !

אכשיו ממש ממש נלחצתי

ענת מה זו בדיוק הבדיקה שציינת אני לא ממש מבינה גדולה והרופא נראה לי ממש בטוח לגבי הבדיקות האלה. בטח שאני אשמח לפרטים נוספים אבל מה לא לסמוך אליו??? אוף כל פעם שאני מוצאת משהו שאני חושבת שאפשר לשסמוך אליו זה קורה!!! טוב בנות יעוץ מה עושים מכאן???? הצילו

מירבי*

New member
היי שחר

אני מכירה מצויין את ד"ר פנסקי, הוא ניתח אותי ועשה לי היסטרסקופיה, הוא המומחה הגדול לכל ניתוחי הלפרסקופיה וההיסטרסקופיה. שום דבר מהדברים האלה לא ממש מסובך, זה אכן נעשה בהרדמה כללית, את תאלצי להישאר לילה בבי"ח, יש מעט כאבים כשמתעוררים, אם את רוצה הסבר מדוייק איך עושים את זה כתבי לי ואסביר לך. לדעתי הקומבינציה של לפרסקופיה והיסטרסקופיה יחד הוא מצויין, יש פעמים רבות שמפנים נשים לעשות צילום רחם שכמובן לא נעשה בהרדמה, ואז היסטרסקופיה שגם היא ברוב המקרים לא מבוצעת בהרדמה ואם מגלים בעיה עוברים ללפרסקופיה. היתרון הגדול הוא שבפעם אחת את מסיימת עם הכל, כמו כן ניתן לתקן ולפתוח כל מיני דברים לא תקינים תוך כדי. בהצלחה אגב, איפה את אמורה לעבור את זה? מירבי*

עמית@

New member
הוא רצה שתעשי גם וגם?

(גם פרנק שוויצרי וגם לירטה איטלקית
) היסטרוסקופיה היא צפייה בחלל הרחם בעזרת סיב אופטי שמוחדר דרך הנרתיק- ולפרוסקופיה היא צפייה בחצוצרות וברחם מבחוץ, על יד סיב אופטי שמוחדר דרך הבטן, אני עברתי היסטרוסקופיה שבה גם הזרימו נוזל דרך החצוצרות כדי להדגים אותם- ולבדוק אם הן פתוחות, זה נעשה בהרדמה ולא דרש אשפוז (רק שעתיים התאוששות) אני לא בטוחה שצריך את שתיהן כתחליף לצילום רחם- אלא אם כן יש בעייה מיוחדת בחצוצרות שדורשת תיקון. היסטרו´ אבחנתית ניתן להפוך לניתוחית ולסלק הידבקויות/מחיצות וכד´ אם ישנן. תשאלי שוב, ותבררי היטב למה ואיך את הולכת לכל טיפול שנעשה בך, עמית

ינסון

New member
בדיקה ללא יוד

הי שחר, בקולמדיק ניתן לבצע צילום רחם, ללא כאבים וללא יוד. הבדיקה מהימנה ב- 100%. אין צורך לרוץ להיסטרוסקופיה, תנצלי את האופציה הזו קודם כל. אם תרצי פרטים נוספים הודיעי לי. ינסון

זו בדיקת האקוויסט ינסון. על זה אני

מדברת. לא יודעת מה בוער לרופא של שחר ישר לבצע לפרוסקופיה/היסטרוסקופיה ושאר ירקות.

נטע3

New member
הסטרוסקופיה

אני עברתי הסטרוסקופיה בהרדמה מלאה, לאחר שקמתי היו לי קצת כאבים בבטן התחתונה, אבל למחרת כבר יכולתי ללכת לעבודה. שיהיה בהצלחה.

אני זו שהמלצתי על אקוויסט!!!!!!!!!!

אז ככה אני לא מכירה את הרופא שלך יתכן שזה באמת התחום שלו ולכן מנווט אותך לשם. גם לי הציעו צילום רחם ונעמדתי על רגלי האחוריות ועשיתי בירור והגעתי לאקוויסט. זו בדיקה הרבה יותר סימפטית מצילום רחם...מה אכפת לך תעשי אותה..לא יהיה מספיק תלכי לבדיקה יותר פולשנית. תמיד גם אצל הרופא הגאון ביותר יכול להיות נזק מבדיקה פולשנית מה גם שהבדיקות האלה שהציע לך הן ממממש חודרניות. תעמידי אותו בפני עובדה וזהו.

תודה לכולן

קודם כל ענת אני פשוט בעבודה ולא יכולה להתקשר אבל המון תודה. אם הבדיקה הזו כל כך טובה אז למה לעזזל הוא לא הפנה אותי לבדיקה הזו??? כששאלתי הוא אמר לי שהבדיקה המדוברת ( אקוויסט) לא טובה באופן וודאי בגלל שהיא נעשית באולטרסאונד ( נשמע הגיוני???) בנוסף הוא אמר שאם אני אעשה את זה בדרך שהוא ממליץ אז אני חוסכת זמן כי כך בעצם במידה ומשהו לא תקין וניתן לתקן יתקנו אותו!!! אז מה בעצם עשיתי קודם כל כתבתי שאלה בפורום רופאים בכדי לשמוע את דעתם בנוסף התקשרתי לקבוע פגישת יעוץ עם ד"ר פנסקי ואז אני אשאל גם אותו. אני מפחדת להתפרס ולהתבלבל ועוד יותר מפחדת לאבד את האמון ברופא שלי כרגע הוא באמת הראשון שמשדר שהוא יודע מה הוא עושה אז נראה מה יקרה תודה לכולכן אתן ממש נהדרות על האכפתיות והמענה המיידי לכל הלחץ ממש אוהבת אותכן וענת אני אתקשר אלייך מחר ואני אעדכן אותך ממש המון תודה שחר

שחר יקרה

קודם כל, מה שהרופא שלך אמר, בנוגע לאקוויסט הוא כן הגיוני. רוב הרופאים היום מאמינים שהאקוויסט איננה בדיקה מהימנה כמו צילום הרחם, וזה אכן מפני שהיא מבוצעת באולטרסאונד ולכן גם התיעוד שלה בעייתי. את התוצאות ממש רואים על המסך, ומכיוון שעושה זאת מומחה US ולא רופא בד"כ, הרופאים קצת חוששים שהאיטרפטציה לחלוטין תלויה במה שראה הטכנאי ואין להם דרך לוודא את התוצאות. הרופא שלי למשל אמר לי שהיו לו מטופלות שהוא נאלץ לשלוח אותן אחרי האקוויסט גם לצילום רחם היות שהוא לא סמך על התוצאות ובאמת היה שוני משמעותי. כך שאני לא חושבת שהתשובה שלו זו סיבה לא לסמוך עליו יותר! מה שהוא אמר לך זו הדעה הרווחת אצל רוב הרופאים בתחום. לגבי האלטרנטיבה שהוא הציע לך, אני לא מומחית גדולה ולא רוצה להטעות אותך. אבל אולי באמת כדאי להתחיל עם משהו פחות פולשני וללכת על אקוויסט, כי במצבך אין אפשרות לעשות צילום רחם בכל מקרה אז אולי שווה לראות קודם כל מה קורה באמצעות הבדיקה הזו. בכל מקרה, שיהיה לך המון המון בהצלחה! כוכי

שוב בעיניין האקוויסט

אין זה נכון שמבוצעת דווקא בידי טכנאי!!! כל רופא נשים מבצע אותה.אני אישית עשיתי אותה אצל רופא מצוין שיודע לפענח את תוצאות הבדיקה וקיבלתי את הממצאים שחיפש הרופא בדיוק כמו צילום הרחם.זה נכון שיש לא מעט רופאים שמרנים ואולי גם עצלים..נוח להם לקבל צילום ולהתבונן בו בעצמם.כך נעזרים במכתב מרופא אחר. אנחנו רוצות ילדים לו אלבום תמונות של הרחם נכון? הכי חשוב להשיג מה שצריך בפחות סיכון ובפחות אי נעימות.ולא תמיד צריך להסכים עם הרופא אגב.. אקוויסט ללא קרינה ללא יוד ללא קטטר ממתכת כדאי לקחת אקמול לפני ואז הכל עובר בשלום. בהצלחה

לא טכנאי ולא נעליים...../images/Emo3.gif

לי ביצע את האקוויסט מנהל מח´ אולטראסאונד בבי"ח "מאיר" שהוא פרופסור בהכשרתו ולא שום טכנאי. הבדיקה היתה מהימנה במאה אחוזים ובטח שלא נראה לי הגיוני לשלוח ישר לפעולה פולשנית. חוץ מזה - אז מה אם כאן זה לא רנטגן אלא אולטראסאונד? מדובר על מכונה משוכללת עשרות מונים מצילום רנטגן. כל ההבדל הוא באמת בנוזל המוחדר ע"מ להדגים את המעברים ברחם ובחצוצרות שאינו על בסיס יוד אלא על בסיס סוכרים , סה טו. מקסימום - עשית אקוויסט ואם לרופא שלך יהיו השגות או המלצה לבירורי המשך - הוא ישלח אותך להיסטרוסקופיה או וואטאבר.

עמית@

New member
אקיוויסט הוא פולשני בדיוק כמו היסטר

אבחנתית, בשניהם יש חדירה לחלל הרחם/חצוצרות, אין מה לעשות. לפרוסקופיה זה כבר משהו אחר, כי יש חתכים וכד´.

סליחה , אולי לא ממש הבנתי מהי

היסטרוסקופיה , אבל מקריאה פה חשבתי שמבצעים חתך כדי להכניס את הצינורית ובאקוויסט בסה"כ מכניסים קטטר גומי כמו בהזרעה , אז מה בדיוק פולשני פה? מצד שני , אם בהיסטרו´ לא חותכים כלום - מדוע זה מבוצע בהרדמה? מכל מלמדי השכלתי.

עמית@

New member
אז ככה (טון של מורה)

בהיסטרוסקופיה מחדירים סיב אופטי זערער דרך הנרתיק, ועם גז או נוזל מנפחים קצת את הרחם כדי להיטיב לראות, בדרך כלל לא נעשה בהרדמה אלא אם כן רוצים לגרד ביופסיה או אם יש סיכוי סביר שהיא תהפך לניתוחית (ואז בניגוד לצילום רחם אפשר ישר להכניס מכשירים ולנתח) לפרוסקופיה זה משהו אחר, לא בוחנים בה את חלל הרחם אלא את צורתו/חצוצרותיו מבחוץ ואז מחדירים את הסיב דרך חתך בבטן סוף פסוק

למעלה