שלום לכולם!!!

אלדריון

New member
כן, אבל כל השאר סתם טעויות דביליות

זו הטעות היחידה בה הוא ניסה לצאת חכם, ויצא טיפש גדול. אירוני, הלא כן?

ננסק

New member
שלום ואהלן לגמרי!

הנה הכללים הבסיסיים למציאת ידע נוסף. יש שתי דרכים להתחיל, בגדול: להתחיל עם D&D, או להתחיל עם קבוצה שכבר משחקת משהו אחר. אולי יגידו לך אחרת, אבל אני מאמין שרק ככה זה הולך חלק ובכיף. הדרך הפשוטה היא זו: 1. השג "ספר החוקים לשחקן" של ה-D&D, בעברית או באנגלית (Player's Handbook) בחנות התחביבים הקרובה לביתך. סביר להניח שאין כזאת, ולכן תצטרך ללכת רחוק למדי. ב-"פריק" שליד כיכר רבין בתל-אביב יש עותקים רבים, וכן בחנויות מסויימות בצפון ובדרום הארץ. להדרכה מדוייקת שאל אותנו, מפיצי הספרים האלו קוראים את הפורום ויוכלו להנחות אותך. 2. אסוף את חבריך ועודד אותם ששווה לנסות את זה. אם צריך עזרה, מה להגיד ואיך לגרות אותם, נעזור. אנחנו שאקלים שפיצים. 3. השתעשע. הדרך השניה היא זו: 1. פרסם את עצמך בפורומי משחקי תפקידים שונים (נוכל לתת רשימה), או חפש ב-"גילדה" אחר שחקנים הקרובים לביתך (בזהדמנות זו, הכנס את עצמך לגילדה). הפרטים שחשוב לציין הם שכבת גיל, מקום בארץ, זמינות כללית ("אני עובד בתור שומר שב"כ במשרה מלאה" יכול להפריע ללוח הזמנים שלך), יש/אין אוטו, ניסיון בסיסי בתחום, ומה אתה בעצם רוצה לעשות ("להצטרף לקבוצה רק באופן זמני"). 2. הצטרף לקבוצה קיימת, רק לכמה פגישות, רק כדי להרגיש איך זה. השיטה לא חייבת להיות D&D, ולמעשה, עדיף שלא תהיה כזו! D&D טוב כדי להתחיל לבד, אבל היא קצת מגבילה את המחשבה שלך לעומת שיטות אחרות. (גם על זה יש הרבה ויכוחים). 3. השתעשע. 4. אסוף כמה חבר'ה וגלה בפניהם את הדברים החדשים שמצאת, בהתלהבות. 5. קנו ספרי משחק של השיטה. 6. השתעשעו. על עזרה בכל אחד מהשלבים פשוט פרסם בפורום, אנחנו מה-זה בסדר.

Gilgam69

New member
ברוך בואך

לגבי "איך להתחיל לשחק", אני מאמין שננסק ענה בצורה הטובה ביותר ואין מה להוסיף בנושא. הדבר היחיד שאולי כדאי לציין הוא, שאם בחרת לשחק במבוכים ודרקונים (D&D) אז מומלץ מאוד לשחק במהדורה השלישית. יותר מזה, בקרוב תצא מהדורה 3.5 ל-D&D אז אולי כדאי להמתין ולקנות אותה.

MORgot

New member
תודה לכולם

אתם צודקים, לא הסברתי את עצמי כמו שצריך, אז הנה: הייתי מעדיף (זאת אומרת חייב) להתחיל לשחק עם חברים קיימים, ולא להתחבר דרך המשחק - זה אולי רק בהמשך. זה כנראה משהו באופי שלי (שכל אחד יפרש את זה איך שהוא רוצה - אנטיפת, מופנם, גיבן וכו'), אבל אני לא אחד שייסע לאיזה פגישה של משחק עם אנשים שלא ראיתי בחיים. אז באמת תודה רבה, וכנראה שאני אבחר בשיטה מס' 1.

TalBroder

New member
לא יודע מה איתך...

אבל אני דוקא לא נהנה מהגרסה השלישית . אנחנו משחקים ב2ND ונהנים מאוד הכל תלוי במשחק עצמו ופחות בחוקים.

ננסק

New member
לך תמליץ על מהדורה שניה לשחקן מתחיל

אין לו שום אפשרות להשיג אותה, אז למה להמליץ עליה? זכותך להנות מכל מה שבא לך, אבל העץ הזה עוסק בשחקנים חדשים.

Ferenheit

New member
באתי לעזור

אני מבין שאתה לא נהנה ממהדורה שלישית, כנראה משום שאתה משחק בשניה. אני ממליץ שתתקדם בחיים. אבל בעצם מי אני שאטיף מוסר: הנה וידוי ליושבי הפורום: פעם גם אני הייתי סיסטמופוב. כשהיית צעיר ושמעתי אודותיה לא הבנתי את המשמעות של AD&D(השיטה לא הראשי תיבות). כשאמרו לי שזה למתקדמים דמיינתי לוחמים קוסמים ודרקונים - רק בעולם מלא ערפל ואורות מרצדים בחשיכה, אין לי מושג למה. פחדתי מהלא ידוע. אמרתי לעצמי שעוד לא מיציתי את מו"ד ולכן מיותר לי לעבור למוד"מ. כמה צעיר וטיפש הייתי (לא להיעלב): המשחק הוא אותו משחק, נכון שהחוקים חשובים פחות, לכן אין שום סיבה להיצמד אליהם. צעד קדימה אל תוך העתיד ידידי, המהדורה שלישית מחכה לך. כמו שאומרים המחזירים בתשובה: אם אתה לא מבין עדיין למה זו הדרך הנכונה, כנראה שלא למדת אותה מספיק. צא ולמד. ושחק.

backdoorslam

New member
הכלל החשוב ביותר במשחקי תפקידים

(לדעתי כמובן) מה שחשוב במשחקי תפקידים זה קודם כל להבין שעדיין לא הצלחנו להגדיר בדיוק מהם משחקי התפקידים. אנחנו תמיד מגמגמים בכל פעם שמישהו בא ושואל אותנו במה מדובר. דאג להרחיב את אופקיך כמה שיותר, התעניין, שאל ותתנסה - רק כך תוכל לדעת יותר על הנושא, להכיר שחקנים, להנות -והכי חשוב- להכיר את עצמך טוב יותר.

MORgot

New member
בדיוק!

זה גם מה שאני אומר, שלא כמו אחרים פה שמנסים להגדיר את זה כמו מתמטיקה... פשוט רציתי לדעת מאיפה אני מתחיל.

ננסק

New member
"כן, מאסטר יודה"... ../images/Emo13.gif

דבר ראשון שיראה מה זה משחקי תפקידים, אחר כך נדבר על העתיד שלו...

shadowfax

New member
איך להתחיל?

כעיקרון מD&D, כך את הספר לשחקן (הוא תורגם) הוא מכיר את כל המידע האמיתי הדרוש לך כדי לשחק. מה הרעיון של מ"ת? אתה הגדרתה את זה יפה בעץ אחר, לנסות לשחק דמות דימיונית בצורה הכי אמיתית, למעשה ליצור את אותה דמות בעולם ולתת לה לחיות, עד פה העניין קל יחסית, אבל העולם בו הדמות נמצאת הוא אינו ממשי לכן כיצד דמות יכולה לפעול בעולם ללא ממשות? לכן למעשה קיים המנחה, המנחה (במקור שופט) אחראי על הכל חוץ מאשר הדמויות, אתה יכול לחשוב על זה כמטריקס בסרט, המנחה הוא למעשה העולם שסביב הדמות תפקידו לתאר העולם ותפקידו הראשי הוא לשפוט את מעשי הדמויות ותוצאותיהם על העולם, מה ז"א? חרב פוגעת רק עם המנחה אומר שהיא פוגעת, הדמות מנסה לקפץ על סוס? כל עוד המנחה לא תיאר את הדמות קופצת על סוס היא לא (יכול להיות שהיא תפספס). איך כל זה קורה? פה יש את עיקרון השיטה, שיטה היא סט של חוקים שמאפשר לשפוט הצלחה או כישלון בביצוע של דבר (לעיתים יש עניין של רנדומליות בצורת קובויות), בD&D למשל לכל דמות יש 6 תכונות : כוח, חוסן, זריזות,תבונה, חוכמה וכריזמה. התכונות עצמם מאפשרות לך לדעת כמה חזקה הדמות כמה חסונה וכו' ולכן כאשר הדמות למשל מנהלת קרב משיכת חבל עם דמות חלשה יותר יש לנו בסיס להשוות (כוח מול כוח) אך לא תמיד הטוב והחזק מנצח לעיתים קורה שמשהו קטן השתבש (הניח את הרגל לא נכון) או השמש סינוורה אותו או סתם משהו שהוא אכל לכן באות הקוביות ליצג את כל אותם גורמים קטנים ועלומים שלא ניתן לחשב ("שחקן: הוצאתי 5 מנחה: כשדמותך מושכת בחבל לפתע הציפורן החודרנית ברגל ימין מתחיל לכאוב בצורה קשה וכאשר את מזיז את הרגל כדי לישר את הבוהן היריב מפתיע אותך ומושך משיכה פתאומית חזקה ולך לא נשאר כלום חוץ מאשר לנשק את הקרקע לשלום כאשר שפתיך נפגשות בהם"). עד כמה חזק מנחה? זה תלוי בראיה שלו , ישנם כאלו שחושבים שמנחה אמור להיות החזק מהכל, ישנם כאלו שאומרים שמנחה צריך להיות שווה לשיטה (ז"א בלי אפשרות לרמות), יש כאלו שחושבים שקוביות הם החזקות מכל. תפקיד נוסף שיש למנחים הוא יצירת הרפתקאות, בנינו לשחק צייר יכול להיות מעניין לכמה זמן, אבל למה לא לשחק משהו יותר מעניין? כמו הרפתקאן היוצא למצוא את גורלו (וקצת כסף עם אפשר), מנחה בד"כ ינסה לבנות סיפור מעניין לדוגמה: הדמויות יצאו להציל נסיכה משיני הדרקון, לשם כך הוא יצור את סיפור הרקע : בתו של ראש העיר נחטפה ע"י דרקון, קשיים שיעמדו מול הדמויות כמו: חציית היער האפל השורץ עכבישים ואלפים שתויים, יבנה מפה כך שידע מה קורה, יבנה את היער (הוא המנחה עם הוא לא אומר אין יער), מעורת הדרקון, דמויות עזר (אנשים בעיר, אלף שתוי, דרואיד שיעזור (אולי)). תחשוב על העניין כעל יצירת סרט או ספר אך עליך לזכור שהדמויות לעיתים ינסו לעשות דברים חסרי היגיון לחלוטין היה מוכן.

MORgot

New member
אל תרד על ציירים!!!

חיים של צייר יכולים מהיות מאוד מעניינים! (תסמוך עליי, נסיון אישי) עכשיו ברצינות- זה מוגדר בחוקים גם העניין של המזל, לא? (נניח אם בהטלה יוצא 1-3 אז המהלך נכשל, ו-4-6 מצליח) זה לא שהמנחה הסדיסט מחליט אם להכשיל או [-?-] (אין את הפועל להצליח בפעיל, אבל אני מאמין שהבנתם את הכוונה)? גורל הדמויות לא מונח לגמרי בידי המנחה הגמלוניות.

shadowfax

New member
שוב הכל תלוי בגישה

ישנם מנחים המאמינים בעלילה כדבר הכי חיוני במשחק וכל אמצעי לעיתים כשר כדי לשמור את הדמויות מלנדוד אל מחוץ לתיכנון שלו (זה הבסיס לחופשיטה). בD20 (שיטת D&D) המנחה קובע דירוג קושי שהוא סכום שמיצג את רמת הקושי לביצוע פעולה מסויימת לדוגמה כדי שדמות תקפץ על הסוס שלידה הוא קובע דרוג של 10 שמשמעותו על השחקן להוציא בקובית D20 ועוד התוספים סכום של 10 אבל נניח שהסוס נימצא 3 מטר ליד אז הדרוג יכול לקפוץ ל18 או יותר כדי ליצג את רמת הקושי לביצוע הפעולה. לעיתים מנחים עלילתיים מציבים בלוקים עלילתיים כדי לשמור על דמויות בכיוון שעליו הם רוצים שילכו כמו למשל: קירות גבוהים בצורה לא פרופורציונלית, שומרים בילתי שחידים, מפלצות בילתי אפשריות. היות ואני לא מחבב את צורת ההנחיה הזו אני ציני, אני מאמין שלמנחה אסור לשבור את השיטה (אם דמות יכולה לקפוץ מעל קיר אין סיבה לא לתת לה) אלא לעוות את העלילה כך שתתאים לשינויים שהדמויות לוקחות, גישה הזו מצריכה מהמנחה יותר אילתור אך נותנת יותר חופש לשחקן ולדמות.

ננסק

New member
אף אחד לא נמצא בהארה.

"הדבר הנוראי ביותר לגבי ההארה היא שאם אתה חושב שתפסת את זה, לא תפסת את זה."

למעלה