שלום לכולם

קליסטו

New member
שלום לכולם

אני עוקבת אחריכם קצת זמן והתרשמתי שיש לכם טעם טוב אז רציתי לדעת אם אתם ממליצים לקנות את הספר התגנבות יחידים של יהושע קנז. קראתי ספר אחר שלו - משהו עם החתולים... ומאוד אהבתי. כדאי לי? ועוד רציתי גם לדעת לגבי ספר שנקרא מגילת סן מיקלה, אם כדאי לקנות את זה.

roni64

New member
"התגנבות יחידים"

ו"בדרך אל החתולים" הם המשובחים בספריו של יהושע קנז. "התגנבות יחידים" הוא תיאור החברה הישראלית של שנות החמישים, כפי שהיא באה לידי ביטוי על כל גווניה ביחידת טירונים. מעולה.

Rivendell

New member
"בדרך אל החתולים" - מצויין

אבל את "התגנבות יחידים" לקחתי רק היום מהספרייה, אז יהיו לי תשובות רק עוד כמה ימים

ILet

New member
מגילת סן מיקלה

קראתי את הספר הזה מספר פעמים. נסעתי בעקבותיו לקפרי. הספר מקסים בעיני.

ממש אהבתי את התגנבות יחידים

קראתי אותו קצת לפני קופסה שחורה של עוז ושניהם משום מה עד היום משולבים לי בראש. התגנבות יחידים הוא תיאור כל-כך מציאותי של החברה דרך סיפור שהוא בדיוני לחלוטין, הדבר הכי יפה בספר הוא כמובן בניית הדמויות. החברה הישראלית בנויה מסטריאוטיפים והדמויות בספר מתיחסות לאותם סטריאוטיפים, וההתיחסות שלהן לסטריאוטיפים בונה עלילה.

אפיפני

New member
הוצאת לי את המילים מהפה רוני ../images/Emo39.gif

קנז הוא הסופר הישראלי שלא נס ליחו ושלא הפסקתי לאהוב מאז שנות השישים. בנוסף: אני תמיד ממליצה ואחזור על ההמלצה הלעוסה הזו גם עכשיו אחרי שאת קוראת את שני הספרים האלו לקרוא את ספרו הראשון : אחרי החגים פחות ידוע , בוסרי מעט אבל ניצוצות הכשרון הגדול קיימים בו באופן הראשוני ביותר.

roni64

New member
וכעת תורי להצטרף אליך ../images/Emo13.gif

"אחרי החגים" אכן ספר מוצלח, וגם "האשה הגדולה מהחלומות" מצטיין באותם מאפיינים קנזיים.

דוסטו

New member
זהו, שאני חושב שקצת נס ליחו של קנז

התגנבות יחידים מצוין. ביחד עם "זכרון דברים" של שבתאי, "חמסין" אל אביגור-רותם ו"עת הזמיר" של באר הם על מדף המשובחים ביותר של הסיפורת העברית הישראלית השורשית. הם נשענים ברוב כבוד על "ימי צקלג" של ס.יזהר.

Synthetic mE

New member
דיעה אחרת

משום מה לא אהבתי את הספר (אולי משום שהוכרחתי לקרוא אותו במסגרת שיעורי ספרות..) אני לא חובבת גדולה של הז'אנר ככה שאני לא ממש מדד אבל הכתיבה טובה, ויש לו שם כמה קטעים ש..מה שנקרא "שווים ציטוט" מעבר לזה.. אותי הוא ייגע.

למעלה