שלום לכולם!

שלום לכולם!

איך בין נויע אין היר... או, איך וערדע זאגט דאס אין היבריש. טוב, זה היה ניסיון עלוב לקשקש משהו ביידיש. אני יותר טוב בעברית, אז נמשיך איתה: אני חדש כאן ורציתי להציג את עצמי. אני חובב לינגוויסטיקה, ואוהב במיוחד את השפות הגרמניות, עליהן נמנית היידיש. אני לומד גרמנית ושוודית, ומבין קצת יידיש מהדימיון. אני מאוד נמשך אל השפה הזאת, שהיא מקסימה בעיניי, ושמח מאוד שקם פורום כזה שאולי ימנע ממנה לגווע. יום טוב, -רובין עוטה המגבת.

חייםלוי

Member
מנהל
ברוך הבא. אמנם כתבת בגרמנית

ולא יידיש אבל לא נורא. העיקר שהגעת.

ברוכים הבאים ../images/Emo13.gif

[חיים, איך פארשטיי אין די ביסט א פארברענטער מאראקאנער ווייל אין דער ארבעט זע איך דיר נישט, מסתמא רוקסטע אריין מופלעטעס...]

חייםלוי

Member
מנהל
קענסט מיר נישט? איך בין נעכטן

געקומען פֿון מאַראָקאָ. איך האָב געמאַכט אַ גשר. זיבן טעג יום טובֿ זײַנען מיר נישט געווען גענוג.

fanti

New member
וואס וועגן עפעס אה יידישע מופלטה

אונדז קומט נישט עפעס אה מימונה , פון מיין זייט קען מען דאס רופן מיימונע און עסן געפילטע פיש מיט געהקטע לעבער אדער אה לוקשן טייגעכטץ מיט רוז'ינקעס . מיר דארפן בעטן אונדזרע זכויות מיט אונדזערע מופלעטעס . 'כח יידישאי לוחם' . סתתתתתתתתתתתתם

תודה על קבלת הפנים החמה.

עכשיו, התוכלו להפנות אותי למאמרים, אתרים וכיו"ב שיתנו לי רקע בסיסי ביידיש ועל תרבות היידיש, כדי שאני אוכל להבין קצת מה קורה פה? תודה רבה, -רובין עוטה המגבת.

fanti

New member
מדארף עם זוכן עפעס און צו טאן |טמבל

וואַס דרייט ער זיך אַרוּם מיט אַן אַנטעך. וואַרפט עם אַריין אה פאר עייזן מיט אַה בלוסקע . שעמען זאל ער זיך פון דעם טיפן ארצן

fanti

New member
מצחיק מאד ../images/Emo163.gif../images/Emo163.gif../images/Emo163.gif

רצית כובע טמבל כי זה פריט הלבוש היחיד שיש פה וקיבלתי את המילה טמבל . אז למרות שזה אולי נחמד, מעניין ומעורר מחשבה. זו לא היתה הכוונה .

גאטליעב

New member
געה אריין אין די לינקען פון דעם

פארום אונד קריך ארום דעם אינטערנעט. תרגום: היכנס לקישורים של הפורום ותזחל בתוך האינטרנט.

פנטי'לה ../images/Emo8.gif

דארפסט פארשטיין. ס'איז דא מענער וואס א -
איז צו קליין פאר זיי..

fanti

New member
בֵּנעלע,../images/Emo163.gif זאלן קייפן גרעסערע

אה נישט קענען זיי חו"ח, קריגן אה קאפ וויטאג

למעלה