שלום לכולם.....

OMRIVOL

New member
שלום לכולם.....

אני יחסית חדש פה , וראיתי שיש פה את "אליפות הזמרים" , ונאמר שהיה גם "אליפות הגיטריסטים" , וכשהיה את זה לא הייתי כאן... אז מי זכה באליפות הגיטריסטים , ומי הגיע למקומות המשנה.....????

איזה נוסטלגיה!

משום מה אני מרגיש כאילו זה היה ממש מזמן.. כמובן שמיד קראתי את השרשור - בלקמור - זאפה.

הוא נפל בשלב

תביעות האצבע, פשוט יותר מידיי אצבעות רצו לתבוע אותי, אם למישהו יש את הדבר הזה עם הדיו שאפשר להוציא בעזרתו טביעות אצבע, ההכנות לטורניר יחודשו בהקדם! ובבניין גלזגו ננוחם

hells bells

New member
הסיבה היחידה ואני מדגיש היחידה ../images/Emo70.gif

שהוא הפסיד? נעוצה בעובדה שמולו ניצב האנדרדוג האולטימטיבי פראנק זאפה. לא בגלל שום סיבה אחרת, ריצ'י הוא גיטריסט שמאד "אוהבים" לשנוא ובצדק (לא בגלל נגינתו הוירטואוזית כי אם בגלל אופיו הדפוק). גרימב'לה בחר (באופן גאוני יש לציין) להציב מול ריצ'י המוחצן את זאפה "הסימפאטי" ואכן הצליח "במזימתו" להפטר מהטוב מכולם עוד בשלב הבתים. אני חושב שאותו קרב איתנים שנגמר במפלה קשה ולא הגיונית בעליל, יחרט לעולמי עד בתור ה-11 לספטמבר הפרטי של הפורום שלנו.

giloni

New member
פשוט תדהמה

לא הייתי כאן אז ולו הייתי, היתה אוחזת בי תדהמה. לא נמצא בין הפורטים הנפלאים, ולו גם אחד שמגיע מעולם הרוק המתקדם. נאמנים כנראה לדעה הגורסת שהרוק המתקדם הוא מה שמכונה במחוזות שינקין וסביבותיה בימינו - "פלצנות"- לא מצאתם לנכון לשבץ ולו אחד מה "פרוגרים המובהקים" (ובעיני גילמור וזאפה אינם כאלה למרות גדולתם) אפילו לא בשלב המוקדמות (סליחה - אני יודע שפריפ היה שם, אז יותר מאחד). לי היו חסרים במיוחד 4 גיטריסטים: 3 סטיבים ואחד יאן: 1. Steve Howe מלהקת Yes = ראה קטעי הסולו המדהימים שלו באלבום Relayer כמשל. 2. Steve Hackett מלהקת Genesis ועם קריירה עצמאית ממושכת ומוצלחת = ראה נגינתו הכמעט אלוהית ב Firth of Fifth שבאלבום Selling England 3. Steve Hillage מכמה הרכבי קנטרברי ובמיוחד מ Gong המטורפת של Daevid Allen עם גיטרה חללית שגם גילמור יכול היה ללמוד ממנה ואחרון חביב: 4. Jan Akkerman של Focus שאמנם בא מתחום הג'אז וממשיך להשתייך אליו באופן קבוע באלבומי הסולו שלו - וירטואוז גיטרה שכל רשימת גיטריסטים רצינית ברשת כוללת אותו עוד לפני השלושה שצוינו לעיל. נכון שהבלוז-רוקרים שלטו ברמה בוירטואוזיות ובקטעי הסולו המהירים שלהם, אבל לדעתי זה לא קנה המידה היחיד לגדולתו של גיטריסט. השאלה האם הנדריקס צריך להיות הבסיס להשוואה היא שאלה כבדת משקל. אם כן, הרי שאלה שציינתי, בתוספת פריפ כמובן, משמרים את המסורת של הנדריקס בכך שהם מבצעים ניסויים מרתקים ומגוונים בנגינתם, בעוד בנגינתם של פייג', גילמור, בלקמור, קלפטון, אני מוצא לא מעט שמרנות. ועוד הערת שוליים: אם כבר בלוז רוק, סבורני ש Jeff Beck עולה, על פי אותם פרמטרים, על שותפיו לז'אנר וגם על שותפיו ללהקה האם ה Yardbirds. זהו, לא במקום ולא בזמן אבל חייב להאמר. חג שמח יקי

גם אני חשבתי ככה,

אפילו כתבתי סקירה קצרה על האו, ולמה כדאי לכלול אותו בטורניר..

להפתעתי אני מסכים

העניין עם הרשימה שגרימבל אסף לתורך הטורניר היא שאפשר להוסיף עליה המון נגנים באיכות וברמה גבוהים מאוד וחלקם הזכרתם, אבל קשה מאוד להוציא ממנה מי מהנגניםשכן נכנסו, בכל מקרה מדובר, כמו בטורניר הזמרים החדש של גרימבל במשחק ותו לוא. ואגב, הדבר היחיד בו איני מסכים הוא לגבי מה שכתבת על בק, לא מחוסר הערכה לבק, ההיפך אני חושב שהוא אחד הגיטריסטים היותר גדולים שאני מכיר, בעיני הוא שני רק לאחד, אותו אחד היה ב yardbirds לפניו ולא קוראים לו ג'ימי פייג'.. בכל מקרה, מה שאמרת אכן היה חייב להאמר וטוב שנאמר.

Grimble Grumble

New member
הלס...

דבר ראשון תודה רבה שאתה מעריך את הגאוניות שלי... רק שהפעם היא לא באה לידי ביטוי... אופן "שיבוץ" הגיטריסטים נעשה באופן אקראי לחלוטין, עם הפעולה הפשוטה באקסל שנקראת =rand() שמוציאה מספר אקראי בין 0 ל1 (עם הרבה מאד ספרות אחרי הנקודה)... ואני יודע שאני לא יכול להוכיח את שזה באמת אופן ההגרלה, אתה פשוט תאלץ להאמין לי (ואם אתה עדיין לא מאמין לי, לא ממש אכפת לי האמת
) בכל מקרה... אלה המספרים שיצאו באקסל: Eric Clapton 0.059045084 Gary Moore 0.09309847 Robert Fripp 0.122082009 David Gilmour 0.153144835 Pete Townshend 0.178740389 Brian May 0.246752576 Jimmy Hendrix 0.318252845 Mark Knopfler 0.467934683 Frank Zappa 0.531403193 Ritchie Blackmoore 0.620687914 Jimmy Page 0.626423676 George Harrison 0.772522332 Carlos Santana 0.794853539 Tony Iommi 0.797852136 Joe Satriani 0.917158649 Yngwie Malmsteen 0.987331588 יצא דווקא נחמד, ששני הבלוזיסטים נפגשו בסיבוב הראשון, שני הפרוגרסיביים, ושני האינסטרומנטלים... אבל זה באמת לא נעשה באופן מכוון... דרך אגב, לצורך העניין 8 הזמרים הראשונים שיצאו הגרילו את המספרים הבאים: Iggy Pop 0.014167752 Art Garfunkel 0.032415825 Freddie Mercury 0.05677956 Leonard Cohen 0.093348975 Neil Young 0.098300539 Patti Smith 0.122743583 David Bowie 0.129133449 Tom Waits 0.136897987

למעלה