שלום לכולם!

ניקול א

New member
שלום לכולם!

הייתי רוצה ברשותכם להציע הצעה בהסכמת כולם כמובן. לדעתי הפורום לא כ"כ מגובש והמשתתפים בפורום צריכים לדעתי להכיר יותר אחד את השני.ולדעת יותר אחד על השני. זה כיף יותר גם שהמשתתפים הפורום מיודדים ומדברים בכיף. בתור התחלה הייתי רוצה שאולי כל אחד מהמשתתפים יכתוב על עצמו כמה דברים שהוא רוצה שאנו נדע עליו. כמו: מה היחס שלו לדת,ומהם תחביביו וכד'. זו רק הצעה שלדעתי תעזור לגבש ולפתח את הפורום. שלכם,ניקול.

shirany

New member
אין לי בעיה נשמע טוב...

קוראים לי שירן
אני נורא אוהבת את חילוקי הדעות של האנשים בקשר לדת ... אוהבת ילדים ,אוהבת לגלוש באינטרנט ורואים את זה... אני חילונית ולידיעת כולם מאז שאני בפורום היחס שלי לדת קצת השתנה.. וניקול אם כבר כתבת את ננצעה למה לא כתבת על עצמך?

ניקול א

New member
../images/Emo4.gifצודקת...שכחתי לכתוב על עצמי

טוב,אז קוראים לי לילך, מאמינה אמונה שלמה באלוקים ושהוא עוזר תמיד לאלה שמגיע להם. דתייה,אוהבת להשתתף בפורומים.

odelia m

New member
זהו באמת רעיון מעניין...

אז ככה, קוראים לי אודליה ואני חיילת וסטודנטית לאומנות פלסטית. אני בעיקרון אדם חילוני אבל מאמינה ואוהבת את אלוהים ללא גבול או תנאי. נגעתי והיתעניינתי בנושא "שיחות עם אלוהים" כבר תקופה ארוכה. אך לפורם הגעתי דרך מנהל הפורום סם, אדם יקר מאוד שגם במיקרה משמש כבן זוגי.
בהקשר ליחסי לדת: אני אינני אדם דתי בכלל אני אף לא רואה את ההקשר ההכרחי בין דת לאמונה באלוהים. אני מאמינה שאפשר ואף רצוי שכל אדם ימצא לעצמו את הדרך ה"טובה" ביותר בישבילו להאמין.ואני לא חושבת שאלוהים "יושב" ומחליט שככה מותר וככה אסור להאמין בו. אז זהו בעצם על עצמי ואני מקווה לישמוע שעוד אנשים אהבו את עיניין "ההכרות" של ניקול א. ניקול אחלה רעיון ישר כוח.
אודליה.

Sam Anand Nityo

New member
ואיך אפשר בלי...

היי לכולם! אם יצא לכם הכותבים והמשתתפים החדשים ואם לא, לתהות מי אני ומה אני עושה בכלל, הרי לכם מעט על עצמי. שמי סם כהן, ואני חילוני, בן למשפחה מסורתית-דתית (שעכשיו אפילו מתחזקת ...). אני משתמש במונח "חילוני" משום שלצערי אין הרבה דרגות "אמונה" שעל-פיהן ניתן 'לתייג' בנאדם. שמתי לב לאחרונה שיש מונח חדש "חילוני/ חופשי". אז אבחר בזה. אני אדם חופשי...
בדומה לאודליה
זוגתי, גם אני אינני חושב שיש קשר בין אמונתי הגדולה וחסרת הגבולות באלוהים, מקור הכל ותכלית הכל, לבין דת כלשהיא. אני מכבד ומעריך אנשים המסוגלים לבחור באמונה מסוימת וללכת אחריה באופן כה מסור, וזה כולל גם אנשים דתיים. יש לי חברים רבים דתיים, אחי הוא חוזר בתשובה כ-3 שנים, ויש לי איתם לעתים שיחות מדהימות. אני אוהב את השיג-ושיח בין אנשים מקצוות שונים של האמונה. כל עוד כל אחד מכיר את דרכו, ומכיר גם בזכות של הזולת לבחור בדרך שונה, ניתן להגיע לתובנות שאולי לא ניתן היה להגיע אליהן בשיחה בין שני חילוניים, או בין שני דתיים. שוני מפרה ולא פוגע בהרמוניה. אני צופה בקרוב מאוד פריחה
חדשה ומחודשת לפורום שלנו, ומקווה שעוד ועוד אנשים מכל הקצוות יוכלו להיפגש כאן, במקום נייטראלי עד כמה שניתן, ולהכיר עד כמה הרמוניה יכולה להיבנות על יסודות שונים. שלכם, סם.

אז קצת על עצמי... ../images/Emo6.gif

בכלליות אוהב שמחה וכל מה שמביא לשמחה אמיתית אני "בעל-תשובה" ונמשכתי לפורום הזה בגלל השם שלו שזוהי העצה העיקרית בחסידות ברסלב, ללכת למקום פנוי שאין שם בני אדם ולפרש את שיחתך אל בורא עולם כדבר איש אל חברו והבן אל אביו

קצת על עצמי../images/Emo9.gif../images/Emo24.gif

למרות שלא כתבתי בפורום אבל ממש נהנתי ל"התקל" בו במקרה מקרה אותיות רק מה' (ה'=אלוקים) ואני ממש נהנה לקרוא את ההודעות. ואני שומר מצוות ואהב את אלוקים מאוד ואוהב את עם ישראל במיוחד את האוהבים את השם. כל פעם מחדש אני מתפעל מהנשמה שנמצאת בכל אחד מאיתנו גם החילוני וגם הדתי אני מתפעל לראות את הערגה שלה את הכיסופין שלה לאין סוף ברוך הוא לעוצמה הענקית של בורא היקום בורא עולם, אבינו האהוב. אנא אלוקים הכנס אהבה לכל אדם בעולם אליך ואז הגאולה השלימה תגיע. מי שיש לו שאלות בנושא דת אוכל לנסות לענו לו כפי ידיעתי (אני לא רב או משהו)

קצת על עצמי....

קוראים לי אורלי - נעים מאוד (לחיצת-יד, לכולם). אני בת 39 (אך לא מרגישה כך) אני אם ל - 4 ילדים אנושיים ו- 2 ילדים חייתיים : הבכור בן 18 הילדה בת 13 וחצי והתאומים בני 6 וחצי הכלב בן 3 החתול בן 9 וחצי כן, כן, גם הכלב והחתול הם ילדיי. אני לא דתיה וגדלתי בבית חילוני. אני אוהבת אלוהים, אני רואה את אלוהים בכל מקום ובכל מצב. אני טיפוס אופטימי, תמיד רואה את חצי הכוס המלאה. ניחנתי ביכולות ריפוי טבעי וכן, גם אני מטפלת ברייקי. אני אוהבת את החיים והחיים אוהבים אותי. זהו, זה היה קצת על עצמי

rama69

New member
שלום לכולם,

שמי אתי, אני נכנסת לפורום זה הרבה אך הקוראת מן הצד, לא קראתי את שיחות עם אלהוים, אבל יש לי איתו שיחות יום יום, אני גדלתיבבית חילוני עם מסורת של חגים ושבת, היוםכאשה נשואה אם לשלושה ילדים מקסימים אני מגדירה עצמי כמסורתית, אני יודעת שלא כתבתי עד היום בפורום זה אך הגישה החדשה של משהו ביחד עושה לי טוב ומקווה להיות כאן יותר פעיל ולחת שפ סות, אני אוהבת לקרא את מה שאת כותבת, עוד על עצמי אני נומרולוגית, מאסטר רייקי, מאסטר בקריסטלים, עורכת סדנאות והרצאות, מתקשרת, (כאן הקטע שלי בשיחות עם אלוהים), וגננת. יום נפלא לכולם.

rama69 היי

תודה ! רציתי לספר לך משהו נחמד לגבי יכולת הריפוי שלי והדרך ללימוד רייקי: ובכן, ראשית כל, תמיד עבדתי על עצמי ביכולות אלו. בעבר, כשהייתי "חוטפת" איזה כאב ראש, החלטתי כי תפוח-עץ, יהווה את התרופה לכאב הראש שלי ואכן, אכלתי תפוח והכאב חלף. אני ממש לא בקטע של תרופות רק אם ממש, אבל ממש נופלת למשכב עם חום גבוה, אני לוקחת איזה אקמול - וזהו. פעם אחת, שכנתי עברה דירה ובאותו יום של ההעברה, היה לה חום גבוה. הזמנתי אותי אלי לכוס תה ושיחה וכעבור שעה, חומה ירד והיא הרגישה טוב. לגביי, ברור לי כי ההחלטה לאכול את התפוח וזה ישפיע על כאב הראש שלי, למעשה, אני בעצמי ריפאתי את כאב הראש שלי והשתמשתי באמצעי חיצוני (תפוח) בכדי לשלוט במה שקורה בגופי. ולגבי שכנתי, השיחה עימי עזרה לה מאוד שכן באותה שיחה היא שיחררה המון, המון פסולת נפשית ואני חושבת שחום זה קשור לכעס עצור. (מלבד זה שחום זה תופעה טבעית של הגוף בלוחמה ב"פולשים" החיידקיים או הוירוסיים, החום הינו שפת הגוף הבלתי מדוברת, למצב נפשי.) גם תינוקות אשר לוקים במחלות המלוות בחום, זה כעס עצור של הנשמה - התיסכול של הנשמה במוגבלות הביטויי אצל התינוק הרך, מעצם היותו תינוק). פעם הייתי עם בעלי אצל רב כלשהו, בהמלצה של מישהו, ואותו רב אשר לא מכיר אותי ולא הכיר אותי ולא ראה אותי מעולם, אמר לי שיש לי יכולת ריפוי - שאני יכולה לעמוד סתם כך ליד מישהו ולרפא אותו ואפילו אני לא אדע ואותו מישהו לא ידע כי קיבל ממני זאת. דבריו של אותו רב, חיזקו את בטחוני ביכולתי זאת וחידדו את רצוני בעשיה זו. אני זוכרת כי בלילות, כשהייתי שוכבת במיטתי, עוד בטרם נרדמתי, הייתי מסתכלת על ידיי ורואה כי מקצות האצבעות יוצא פס כזה שקוף, אנרגיה כלשהי. ואז, לאחר דבריו של אותו רב, החלטתי כי אני עושה משהו. לא ידעתי מה אני רוצה לעשות עם יכולתי זאת. חשבתי ללמוד ביו- אנרגיה. הגעתי לרפי רוזן והתחלתי ללמוד אצלו אך כעבור 3 שיעורים, ברחתי ממנו משום שלפי דעתו, האנשים יפסיקו להוליד צאצאים ( אגב, באותה תקופה "עבדתי" על הריון ) ואפילו אותו רפי, אמר לי כי לא אכנס להריון וכו'... "ממש לא נכנסתי" , רק יצאו לי תאומים מאותו הריון שהייתי אמורה לא להיכנס. גיחי, גיחי. ושוב נכנסתי למקום של חיפוש, של מה ללמוד בכדי שאוכל לנצל יכולות אלו שלי והגעתי ללמוד רייקי. הרייקי זו מתנה נפלאה שקיבלתי ואני מודה כל יום על כך. אה, עוד משהו נחמד שנזכרתי עכשיו, שקרה לי עוד לפני שלמדתי רייקי: כשהייתי מצטננת (לעיתים נדירות) והאף היה נסתם לי בלילה, הייתי חושבת איך המקום נפתח והייתי שומעת פק והאף היה נפתח. אפילו לא נגעתי באף אלא רק חשבתי. שוב, זה מוביל לרעיון של בחירה. כשאנו בוחרים משהו, אנו שולטים בו באופן מוחלט. אמנם דיברתי על מקרים קלים כמו כאב ראש וסתימת אף אך אני חושבת כי גם מקרים קשים, יכולים להיות ברי שליטה. זהו, היו לי כמה רגעים של השתפכות אז אם נהניתם לקרוא - אז יופי !

rama69

New member
ל - חת שפ סות

נפלא לראות את דרכי האדם, רפי רוזן הלך לעולמו לפני כשבוע, ובעניניו הוא מאוד עזר לגיסי בטיפולים דרך הטלפון וכאשר ראיתי שזה כך, פניתי אליו בעזרה להכנס להריון, לקח לי 15 שנים להגיע לאושר זה, והוא אמר לי שאנו נמצאים בתקופה שאי אפשר ללדת וחבל על הכסף שלי, אנחנו נמצאים בעידן שצריך להתפתח רוחנית ולכן הילודה נעצרת, בקיצור, לאחר כחצי שנה נכנסתי להריון באופן ספונטני ועם שמחתי שכחתי את מה שאמר, ואת הזכרת לי..... גם עבורי הרייקי זו מתנה נפלאה מאז הרייקי אני מאוד רגועה, מחלת האסטמה נעלמה, ועם הילדים זו מתנה של בריאות, טפו, טפו, טפו, אז באמת - יופי -

rama69 שוב היי

ממש נדהמתי לקרוא בהודעתך כי רפי רוזן הלך לעולמו לפני כשבוע. מדהים אותי שהזכרתי אותו. בעבר, כשהייתי מספרת על עצמי, ממש לא התייחסתי לקטע שלי בנסיון הלימוד אצל רפי רוזן ואף פעם לא הזכרתי אותו, כאילו לא היה - פשוט חשבתי לי כי זה משהו לא ממש חשוב, סוג של התנסות כושלת והינה, אני הזכרתי אותו ובעקבות כך אני מגלה כי הלך לעולמו ומה שיותר חשוב, אני מגלה כי יש לנו קשר מסויים באמצעותו. כמו שאמרת: נפלא לראות את דרכי האדם. זה רק מראה כי אין מקריות. דברים קורים כי הם צריכים לקרות. אני קצת פוחדת מהמשפט שאמרתי לגבי המקריות - זה יוביל לחשיבה כי דברים קורים שלא בשליטתנו אך השליטה הינה קיימת. ואיך היא קיימת? ובכן, בחיים אנו משתתפים עיקריים בדרמות שלנו ומשתפים אחרים גם כן. וכמו כן, גם אנו משתתפים בדרמות של האחרים. השליטה הינה ברצון להשתתף בדרמות של האחרים. גם אני וגם את, הסכמנו להשתתף בדרמת החיים של רפי רוזן. כאמור, הוא הלך לעולמו אך לא מת. גופו חדל להתקיים אך נשמתו ורוחו חיה. אמנם, הסכמתנו להשתתף בדרמה זו של רפי, אינה באה ממקום של מודעות שיכלית , היא באה ממקום של מודעות פנימית, בחיבור שלנו אל הכלל ואל הכל. בכל פעם שקורה דבר כזה וכמו זה, זה מראה לי שוב ושוב כי העולם נפלא ומופלא וזה גורם לי להתרוממות רוח והתרחבות הלב. פשוט מדהים! ולמשפט המחץ שלי שאני מאמינה בו כל כך : אני אוהבת את העולם והעולם אוהב אותי.

rama69

New member
למלכה המצרית חת....

אכן אין מקריות אבל אני מוסיפה שכל דבר קורה לטובה, כל ההתנסויות שלנו גם אם הן לא נעימות הן באות כדי לקדם אותנו, עוזרות לנו לפתח את התודעה שלנו, לכן לא צריל להבהל אלא ליצור לעצמנו את המציאות הטובה ביותר , גודמא טובה לכך היא את שהאינטואיציה שלך הובילה אותך לעזוב את הסדנא ולהמשיך בדרכך הטובה, אז...כמו שאמרתי אנו יוצרים את המציאות של עצמנו בכל דבר בחיים, גם אם הכל צפוי, בכל זאת הרשות נתונה, המשיכי לאהוב את העולם ולהרגיש נאהבת זה נפלא, אני גם מרגישה שאני מתחברת אלייך אז הוסיפי עוד אחד למעגל האוהבים אותך, יום נעים לך יום של אור ואהבה,

dadon1

New member
על עצמי

שמי אהובה, גננת כבר 24 שנה, חלונית במובן השכיח של המלה, אבל עם אמונה כזו או אחרת (לכל אחד האלוהים שבלבבו) יהודיה. את הילדים שלי בגן אני מחנכת לאמונה- באל אחד , ולפעמים בניגוד לדעות הוריהם, אנימדברת איתם על החובה לדעת ועל הזכות שלהם לבחור, תחביבי רקודי עם כמעט כל יום, כתיבה ושינה מרובה. היחס שלי לדת ?! נולדתי לבית חילוני, פעם כמעט שחזרתי בתשובה, כי כל חבריו הקרובים ביותר של בעלי חזרו בתשובה ביניהם חבר בלהקת גןעדן (לשעבר) גיטריסט מדהים אז, ובביתנו הינו מקיימים דיונים ושיחות בהנחייתו - 3 פעמים בשבוע , ואז קרה לידבר מדהים, פתאום לא עיניין אותי העולם החילוני הייתי פותחת אתהחלון מסתכלת החוצה אל הרחוב ואומרת לעצמי" כולם מוזרים לי" במקום פינק פלויד ולד זפלין הקשבנו לכל מיני קלטות של דברי תורה וכו' ואז-- היינו אמורים להגיע לאיזה סמינר בצפון - פה עצרתי וחשבתי לעצמי אם אני רוצה לוותר על החיים האלה לטובת חיים אחרים שם במאה שערים, כי לשם בעלי רצה לקחת אותי, ואני בחרתי בחיים האלה אותם אני חייה עכשיו, חילונית בפן המוחצן של החיים ויהודיה גאה בפן הפנימי שלי, הייתי בכל מקום רציתי לבדוק למה אנשים נוהים אחרי אושו הרג'ניש, למה אנשים נוהים אחרי בודהה והארי קרישנה? מה מרתק אנשים להתאסלם- התוודעתי לכל הפלגים בנצרות מהפרוטסטנטים ועד הקתולים, ובשורה התחתונה- כולם אבל כולם עובדי אלילים, ואין אלוהים אחר מלבד היושב במרומים, אז נכון שבמובנים אני אדם לא דתי ,אני עדיין שומעת יחד עם ילדי המתבגרים פינק פלויד ולד זפלין, ומשתעשעת בחיים חילונים מתוך בחירה אבל האמונה- אי ש לא יקח אותה ממני, ואין נוסחה אחת ומוחלטת להיותך יהודי, אני חושבת ש'הבחירה ' שהעניק לנו האל - הוא העניק לנו אותה מהצד ה'חילוני' שלו, מן הסתם הוא צפה שלא תהיה כאן אחידות דעים. ועלינו להודות לו על כך.

למעלה