שלום לכולם

בלגאנים

New member
שלום לכולם

דבר ראשון, לכל מי שצמחוני, כל הכבוד , אתם האנשים הכי מוסריים שיש, לדעתי. דבר שני, יש לי שאלה. פעמים רבות שמעתי שדגים לא נחשבים למאכל בשרי, וזה מתמיה אותי.. למה מתייחסים אל דגים אחרת? הם לא עשויים מבשר?! ושאלה נוספת שמתייחסת לנושא הנ"ל- יש לי חברה שהיא "צמחונית", כהגדרתה, אך מצד שני אוכלת דגים.. האם זו צימחונות אמיתית?

idoz

New member
מהי צמחונות אמיתית

אני למשל צמחוני אמיתי אני אוכל (ב99% מהמקרים) (בע"ח שניזונו מ)צמחים. בקיצור, אני אוכל צמחים (בעקיפין).

עזוב אותו-

הוא סתם פרובוקטור. ובקשר למה שדיברת עליו, נדמה לי שדגים נחשבים "פרווה" כשמדובר בכשרות, ולכן אנשים מסוימים לא מחשיבים אותם כבשר גם כשמדובר בצמחונות אידיאולוגית. זו אכן גישה מטופשת למדי, כי סך הכל גם הם בעלי חיים...

Neta558

New member
מהי תכמנות, שקרנות ובורות אמיתית

אתה למשל תכמן, שקרן ובור אמיתי בכל הנוגע לתזונה צמחית. אתה משנה טיעוניך מרגע לרגע, אך לא מתיחס להודעות שמעירות לך על כך (מוזמן לקרוא שוב את הודעותי מהשרשור הקודם) אתה נכנס לכאן ומשמיץ את הצמחונות בלי הרף, בלי להציג טיעונים רציניים ובלי להתיחס לתשובות שנותנים לך, אך אח"כ מציג עצמך כצמחוני-שקר מוחלט ביחס לכל הגדרה שהיא לצמחונות. אתה מציג עובדות לא נכונות בלי שום מחקרים מדעיים מאחוריהם, אבל מתעלם מכל העובדות המגובות במחקרים המוצגות לך. אנחנו לא אוהבים פרובוקטורים. אתה לא אוהב אותנו. אולי נסיים את זה כאן לפני שזה יעשה מכוער יותר? נטע

idoz

New member
משנה את טיעוניי מרגע לרגע?!

אומנם אני צמחוני בעקיפין אך אין זה אומר שאני שקרן, בור ותכמן. אוו אין לי עובדות אפשר לחשוב אני עדיין לא התחלתי לחפש מחקרים שיראו לך את האור בקצה המנהרה (השוחט ;) . אני לא מתעלם מהעובדות אני פשוט חולק עליהן, מכוער יותר? מה תעשו לי? תאכלו לי את כל הירקות בבית? ;) . בתור משתמש בתפוז אני רוצה להיות פעיל בפורום הזה, אני לא עובר על חוקי הפורום (לא מקלל, לא מציף, לא מפרסם כתובות של מסעדות בשר) ובקיצור אתם פשוט מחפשים אותי בגלל שאני שונה מכם!. בסופו של דבר אחד מאיתנו יישבר ויעבור צד, כרגע יש תיקו אך בסוף מישהו כאן יפסיק להיות טבעוני\צמחוני.

עידו יקר...

התנועה לזכויות בע"ח לא נולדה אתמול, היא קיימת באופן מבוסס עם סדר יום מאורגן כבר כמה עשרות שנים, וכבר לפני כן היו טבעונים, אפילו עוד בתקופות קדומות (פיתגורס למשל היה טבעוני, ואפילו הקים אגודת טבעונים שכזו). הטיעונים בעד ונגד הכרה של זכויות בע"ח נידונו בפקולטות לפילוסופיה, ומיטב ההוגים וההוגות כתבו על הנושא, חלקם בעד וחלקם נגד (לטעמי בדיוק כמו שהיו הוגים פילוסופים שהצדיקו את קיום העבדות...). מבחינה רפואית הנושא גם כן נחקר כבר כמה עשרות שנים, ואם בשנות ה-60 הספרות המדעית התייחסה לטבעונות כאל איזו תזונה מוזרה ולא ברורה, היום אחרי עשרות שנים של מחקר כבר כמו ועדות רופאים הממליצים על טבעונות כרפואה מונעת, והספרות הרפואית מתייחסת לטבעונות מאוזנת כאל תזונה בעלת יתרונות בריאותיים ברורים ונטולת חסרונות... אתה אומר שאתה בשלבי חיפוש של המחקר המדעי, ובכן בהצלחה, כי אתה לא תמצא אותו... (לפחות לא אחד שנכתב אחרי שנות ה-60, וכאן אני בא להזכיר לך שההוכחה מדעית היא תקפה כל עוד לא הוכיחו אחרת...) ייתכן ותמצא מחקרים אשר מראים שהימצאות קובלמין (מה שמכונה בי-12) בדם וסיכויים לתחלואה באלצהיימר נמצאים ביחס הפוך, ובכן המחקרים האלו צודקים. אבל לטבעונים השומרים על תזונה מאוזנת אין מחסוק בקובלמין ורק משהו לגבי דרך ניהול הדיון שלך... כשאני מנהל דיון עם אנשים, במיוחד בנושא אשר הוא חדש לי (ולפי רמת הטיעונים שאתה מציג, ההיכרות שלך עם הנושא של זב"ח וטבעונות היא די דלה) אני יוצא מתוך נקודת הנחה שאין לי מונופול על האמת, בכל רגע נתון אני מטיל ספק בטיעונים שלי, אולי משהו חסר בהם? אולי אני מושפע ממיתוסים ודברים אשר לא תואמים את העובדות הבסיסיות? אבל אתה לעומת זו, מתייחס לדיון הזה כאל התנצחות, ואתה כמובן הצודק שבסופו של דבר יפסיק מישהו להיות טבעוני\צמחוני. הייתי שמח אם היית מנהל את הדיון מאותה נקודת הנחה כמוני.

idoz

New member
אתה רוצה שאני אפסיק להתייחס לזה כאל

התנצחות?. בסוף מישהו כאן יחזור לשורשים, ויאכל בשר.

אני רוצה שתפסיק לחשוב...

שיש לך מונופול על האמת. ותתייחס לזה כאל דיון מעמיק שבו כל אחד מהצדדים לומד מהצד השני, לא כאל מאבק מי צודק יותר.

ואני מבקש שתתייחס לכל אחד...

מהטיעונים שלי בצורה מסודרת ומאורגנת. היו פה כמה וכמה אוכלי גוויות שניהלו איתנו דיונים מרתקים ברמה גבוהה. (לדוגמה: אוכלי גוויות שהביאו את הטיעון האיאן ראנדי לזכויות בעלי חיים [הוגה אשר שולל את תפיסת זכויות בעלי חיים], מאמין בדיאטיקת אטקינס שניהל איתנו דיון תזונתי לגבי איזו תזונה בריאה יותר כאשר הוא הסתמך על ספרו של ד"ר אטינקס) אבל אתה ממרום מקלדתך כותב טיעונים נטולי סימוכין, אשר מבחינה לוגית בסיסית ועובדתית בסיסית נפסלים לך מול העיניים אבל אתה ממשיך בעקשנות מלווה ביהירות להתעלם מהטיעונים המוטחים בפנייך ולהיות בטוח שתוכל "להחזיר כאן מישהו אל השורשים" (אמירה שהיא בעצמה לא נכונה, רוב המחקרים הארכיאולוגים טוענים שהאדם ניזון אך ורק מצמחים ברוב תקופת התפתחותו, ורק בשלב מאוחר מאוד, מתוך חסר ברירה, ליקט בשר [ולא צד אותו])

yaeltal

New member
רק תן לנו זמן

לעכל את ההארות שלך. אני אדבר רק בשם עצמי ואומר שמאז שהגעת לכאן הצלחת להדהים אותי איתן בכל פעם מחדש..

גם אני חושב שבסוף,

נחזור לשורשים. ושבסוף גם אתה תחזור לאכול אוכל טבעוני.

tali_le

New member
../images/Emo18.gif כאן זה נעצר - כללי הפורום!

אם אתה בוחר להתנהג כמו ילד קטן אז אני אתייחס אליך כמו אל ילד קטן! idoz, קיבלנו את הדעות שלך ואת זכותך לבוא לכאן ולדבר עליהם, לסתור את דברינו ולנהל דיון אם זאת, לא ניתן לך להפריע לאורח החיים של הפורום הזה, להסית אותו מנושאו האמיתי, לפגוע ולהעליב חברי פורום ולהציק לקיום האישי של המנהלות. אז בוא נבהיר כמה כללים (שתקפים אגב לגבי כל אותם טורפים שכותבים בפורום) שלקחתי מהימים שניהלתי את פורום נוער מרצ: - אתה מוזמן להעלות דיונים אידיאולוגיים הקשורים לצמחונות ולאכילת בשר, לניצול בע"ח לעליונות האדם וכל נושא דומה - שים לב - שרשור אחד או שניים לכל היותר בדף הם מספיקים - אין צורך להציף את הפורום. - אתה לא מוזמן וגם אין לך שום מקום בדיונים שמתבססים על הנחות בסיסיות שאתה לא שותף להם - משמע - בדיון שמדבר על הצורה לשמור על אורח חיים טבעוני ובריא - אין סיבה שתכתוב הודעה על כך שאורח חיים טבעוני הוא לא בריא או על כך שבמקום ויטמינים עדיף לאכול בשר - אם הנושא מפריע לך פתח שרשור אחר שקשור לזה ואל תסיט שרשור קיים מנושאו - יש לשמור על כללי התנהגות בסיסיים של נימוס, שפה נעימה, אי הצפת הפורום ושאר ירקות שאתה יכול למצוא בתקנון תפוז. כל הודעה שתחרוג מהכללים האלה - תימחק לאלתר וחריגה חוזרת מהכללים תביא לחסימת המשתמש הסורר מהפורום חוצמזה - אתה מוזמן להיכנס ולכתוב בפורום אוכלי בשר (515 אם אני לא טועה) - טאז ולילו ישמחו לעוד אוכל בשר שאוהב לרדת על צמחונים... טלי מעוצבנת!

idoz

New member
תגובה טיפוסית למישהי שטועה

דבר ראשון, שמאלנים לא מדברים ככה. ושאר הדברים, אני לא מציף את הפורום, מותר לי לשכנע מישהו שבדיוק התחיל להיות צמחוני\טבעוני לחזור לשורשים ולהיות נורמלי, משמע אוכל בשר, אני לא הסטתי שום שרשור מנושאו.

../images/Emo80.gif מותר...

מותר לך לשכנע אותנו לחזור לדרך חיים שבה אוכלים אוכל עתיר אנטיביוטיקה, שומנים וכולסטרול. מותר לך לשכמע אותנו לחזור לאכול בעלי חיים שסבלו במשך כל רגע בחייהם. מותר לך להמשיך לאכול בשר. מותר לך להפריע לנו (הרי אף אחד מאיתנו לא ירצה לעשות לך כלום, נכון?). מותר לך. השאלה היא מה אתה בוחר לעשות.

אבל למה לעשות דווקא..

הרי ברור שאתה לא רוצה להפוך מישהו צימחוני לאוכל בשר. למה זה כל כך משנה לך ומפריע לך שאנחנו ניזונים מתזונה צימחית? למה לבוא לכאן ולעשות דווקא? אותי אתה לא "תחזיר לשורשים", ולא תהפוך אותי לאוכלת בשר- ואני מניחה שזה לא יעבוד על שום חבר פורום..(דיר באלק, הא?!) אני פשוט לא מצליחה להבין את אלו שנהנים להיכנס לכאן ולעורר שוב ושוב אתם אותם וויכוחים חסרי טעם של "אני אוכל בשר ואתם סתם צימחוניים מטופשים". בקיצור, תמשיל להנות לך מאכילת הבשר שלך, אנחנו נמשיך בתזונה הצימחונית/טיבעונית. ו-ז-ה-ו.. הוויכוח הזה מטופש, חסר טעם ומיותר. תודה ושלום!

tali_le

New member
../images/Emo18.gif שימו לב...

התלבטתי אבל החלטתי לא למחוק את ההודעה כי כבר הגיבו אליה אנשים.... אבל בפעם הבאה - זה יימחק!!

Neta558

New member
אתה מעדיף יהיר?

אם אתה מעונין לנהל דיון רציני, כדאי שתהיה רציני. אין לך עובדות "אפשר לחשוב". אתה מציג את כל הטיעונים שלך כאמת מוחלטת אבל מודה שעדיין לא בדקת את הענין כמו שצריך. ובכן, האם לא יתכן שבדיקתך תעלה ממצאים שונים ממה שאתה משער? נדמה שאתה מסרב בכל תוקף להתיחס לתרחיש שכזה. אתה מתלונן על תזונה צמחית שהיא תזונה לא בריאה (בניגוד למחקרים), אבל מדבר בזכות אכילת כבד אווז, שהוא מזון לא בריא ומזיק על פי כל סטנדרטים שהם. לפי הודעותיך, באת לכאן כדי לנצח. מצטערת לבשר לך, זו לא תחרות. ולגבי חוקי הפורום - אשמח אם לא תקרא לאף אחד כאן "פאשיסט". נטע

sany black

New member
לא הייתי

לא הייתי קורא למישהו בור כשבהודעתי שלי יש שגיאות כתיב. אבל זה אני.

למעלה