עידו יקר...
התנועה לזכויות בע"ח לא נולדה אתמול, היא קיימת באופן מבוסס עם סדר יום מאורגן כבר כמה עשרות שנים, וכבר לפני כן היו טבעונים, אפילו עוד בתקופות קדומות (פיתגורס למשל היה טבעוני, ואפילו הקים אגודת טבעונים שכזו). הטיעונים בעד ונגד הכרה של זכויות בע"ח נידונו בפקולטות לפילוסופיה, ומיטב ההוגים וההוגות כתבו על הנושא, חלקם בעד וחלקם נגד (לטעמי בדיוק כמו שהיו הוגים פילוסופים שהצדיקו את קיום העבדות...). מבחינה רפואית הנושא גם כן נחקר כבר כמה עשרות שנים, ואם בשנות ה-60 הספרות המדעית התייחסה לטבעונות כאל איזו תזונה מוזרה ולא ברורה, היום אחרי עשרות שנים של מחקר כבר כמו ועדות רופאים הממליצים על טבעונות כרפואה מונעת, והספרות הרפואית מתייחסת לטבעונות מאוזנת כאל תזונה בעלת יתרונות בריאותיים ברורים ונטולת חסרונות... אתה אומר שאתה בשלבי חיפוש של המחקר המדעי, ובכן בהצלחה, כי אתה לא תמצא אותו... (לפחות לא אחד שנכתב אחרי שנות ה-60, וכאן אני בא להזכיר לך שההוכחה מדעית היא תקפה כל עוד לא הוכיחו אחרת...) ייתכן ותמצא מחקרים אשר מראים שהימצאות קובלמין (מה שמכונה בי-12) בדם וסיכויים לתחלואה באלצהיימר נמצאים ביחס הפוך, ובכן המחקרים האלו צודקים. אבל לטבעונים השומרים על תזונה מאוזנת אין מחסוק בקובלמין ורק משהו לגבי דרך ניהול הדיון שלך... כשאני מנהל דיון עם אנשים, במיוחד בנושא אשר הוא חדש לי (ולפי רמת הטיעונים שאתה מציג, ההיכרות שלך עם הנושא של זב"ח וטבעונות היא די דלה) אני יוצא מתוך נקודת הנחה שאין לי מונופול על האמת, בכל רגע נתון אני מטיל ספק בטיעונים שלי, אולי משהו חסר בהם? אולי אני מושפע ממיתוסים ודברים אשר לא תואמים את העובדות הבסיסיות? אבל אתה לעומת זו, מתייחס לדיון הזה כאל התנצחות, ואתה כמובן הצודק שבסופו של דבר יפסיק מישהו להיות טבעוני\צמחוני. הייתי שמח אם היית מנהל את הדיון מאותה נקודת הנחה כמוני.