שלום לכולם

שלום לכולם

בני בן 10 . בגיל 6 אובחן עם בעיות קשב וריכוז והיפר אקטביות. בעקבות כך החל לקבל רטלין במשך כחצי שנה. לצערי לא חל כל שיפור אלא רק הרעה.בנוסף החלו ופעות תיקים שמעז החריפו. למרות זאת לא המליצו הרופאים להפסיק את התרופה. לכן החלפנו את הרופאים ואז המליצו לנו על תרופות שונות מהרטלין - פסיכיטריות. למרות הסתיגותי הרבה ניסיתי את התרופות אך מצבו המשיך להיתדרדר. בגיל 8 הגענו לשנידר והתחלנו טיפול פסיכולוגי ובמקביל סייעת בכיתה.הוא כבר הגיע למצב של חינוך מיוחד. בשלב זה הוא היה ללא תרופות אלא רק עם תמיכה ריגשית של המטפלת, הסיעת, חונך פרח וכמובן הבית. לאט לאט הוא החל להיתקדם גם לימודים וגם חברתית. בגיל 9 הוא עובחן כסובל מתסמונת טוראט. עשינו ניסיון נוסף עם רטלין מכיוון ששמענו על ילדים רבים שהתרופה עזרה להם מאוד. תוך שבועיים עמרה לנו הסיעת שמצבו היתדרדר וגם הילד בעצמו סיפר לנו שהוא מרגיש כאילו הכל לוחץ עליו. הוא גם היפרסנסטיבי - כלומר כל החושים עובדים חזק מידי וכניראה שהתרופה חיזקה את התופעה. מאז החלטנו לא לתת לו תרופות נוספות בעיקר כשהאפשרויות הן תרופות פסיכיטריות למיניהן שלפעמים עוזרות ולפעמים מזיקות וניתן לדעת זאת רק לפי תגובת הילד אליהן. כמובן שזה השאיר אותנו ללא פיתרון פשוט לבעיות אבל אם הרבה עבודה קשה שלו ושלנו הוא מתקדם. בעית הקשב נפתרת ע"י עבודה רבה יותר בבית. וכן ע"י סיעת צמודה בכיתה. כל ההקדמה לא באה כדי לבטל תרופה כל שהיא אלא כדי לפתוח את עיני ההורים והמטפלים לכך שיש ילדים שהתרופות לא עוזרות להם אלא מרעות את מצבם וכדי בכל מקרה לעבוד גם מהצד ההתנהגותי ולא לסמוך רק על התרוםות.

r66

New member
דוגמא אחת עם שני מקרים

כל מה שכתבת ידוע לי ואת בהחלט צודקת. לי יש שני בנים לראשון הריטאלין לא עזר בכלל והפסקנו מיד לשני זה כל-כך טוב שהוא בעצמו מאושר מההצלחות וכמובן גם אנחנו. אני חושבת שלא צריך ללכת עם הילדים שלנו בעיניים עצומות לרופא וכן צריך לבקש חוות דעת נוספת. אצלנו הסיפור היה הפוך, כיוון שמאוד התנגדתי לריטאלין, החלטתי לעבוד חזק על ההתנהגויות ולאחר שהופנמו הנורמות ההתנהגויותיות הוא היה זקוק לעזרה ל"הוציא את הקוצים מהטוסיק" הסכמתי להתחיל עם חצי כדור רעטאלין. ביום הורים היה חיתוך חד בין חצי היום הראשון לחצי השני. בחצי הראשון הוא עבד יפה והמורים שלימדו אז לא הפסיקו לשבח את השינוי שחל בו והמורים שלימדו בחצי השני טענו שהריטאלין לא משפיע עליו. פשוט הוספנו את חצי הכדור השני, אין תופעות לוואי, הילד מצליח מעל ומעבר למשוער (אה-היה ריבאונד, אבל הוא נחלש מאוד). אגב, ניסינו הרבה מאוד שיטות טיפול לפני הריטאלין. בהצלחה רינה

למעלה