שלום לכולם!

שלום לכולם!

איך הייתם מגיבים אם בנכם בן ה-16 היה הופך את הבית למסעדה, זאת אומרת שפעם פעמיים ביום 4-2 חבר´ה אוכלים אצלכם. קניות שהיו אמורות להספיק לשבוע מספיקות ליומיים (לחבר´ה תאבון בריא) מצד אחד נחמד שמרגישים אצלנו נוח מצד שני מוגזם... איך להבהיר לבן את הגבול , שזה בסדר אבל לא בכזו תדירות. תודה

Summer Spirit

New member
אני בת 16...

תגיד לבן שלך שעם כל הכבוד לו, הוא לא זה שמביא את הכסף כדי לקנות את האוכל ולחברים שלו יש בית אז שילכו לאכול שם. אם סבבה לו שחברים שלו באים לאכול אצלו אז שיעשה את זה מינימום פעם בשבוע, כי הבית זה לא קפולסקי.

yalyul

New member
תופעה מוכרת שניתנת למיגור...

ככה , עד כמה זה באמת מפריע? ולמה? כשאני משאירה סיר עם אוכל מעניין אותי דבר אחד שהילדים שלי יאכלו. את השאריות ממילא אף אחד לא אוכל , אז שיהיה חבר, למה לא? אבל מתי נשרפים לי פיוזים? כשאני משאירה סיר גדוש, אחד אוכל +חברים השניים האחרים חוזרים והסיר מגולח ואז מתחילה חגיגה של מלאווחים טוסטים וכו´...אז בשביל מה קמתי ב-חמש וחצי בבקר? אבל- אם זה עניין קבוע מתמשך וארוחות צהריים הן בנות 17 מנות זה בהחלט הופך לעול כספי. אז אפשר להתפשר- "תודיע בבקשה יום קודם אם אתה רוצה לארח" הודעת? - תארח לא הודעת? - אין אורחים לצהריים. או - מותר לך לארח חבר לצהריים פעמיים בשבוע רק אחד. את הגבול והמינון אתם קובעים ולא הוא אפשר להציג בפניו את הקושי כפי שהוא בשבילכם ולמצוא פתרון שיניח את הדעת לשני הצדדים. הייתי בסרט הזה, הוא נגמר מזמן, אחרי ששלושת הענקים גומרים לאכול הם יכולים להאכיל את כל השכונה.

להעביר ....לגור אצל השכנים

לוקחת את הבנדיט לערוך איתי קניות חבל שאין כבר "לעשות שוק" ולסחוב סלי פלסטיק. אבל סתם לערוך קניות, לאט לאט כשהוא יתעצבן, וזה יקרה למה יש להם פתיל קצר ורגליים ארוכות, להגיד לו "אבל זה בשביל ארוחת הצהרים למחר לך לאחותך ליריק ושמיריק" ומחר בבקשה לבוא איתי לערוך קניות שוב. אפשרות שנייה היא לשים מנעולים על הסירים, חגורת צניעות על הדלת של המקרר, ואת המזווה בכלל להעביר (זמנית עד הודעה חדשה) לגור אצל השכנים. אפשרות שלישית: לקחת את הבנדיט , להגיד לו" ת´שמע בנדיטון, זה סיר, זה מקרר , זה אוכל שבושל לשלשה ימים. החלב אמור להספיק עד יום חמישי, והוופלים הם בשביל האורחים.-אז מסקנה שליריק ושמיריק ,יכולים לפעמים, לאכול פה. ולפעמים, זה אומר פעם ב....." וככה להגיע להסכם הבנות. אם אפשר היה לעשות את זה עם החיזבאללה,אני משוכנעת שאפשר גם עם ליריק שמיריק והבנדיט המשפחתי.

מחנך 13

New member
טיפ

לשוחח עם הילד, במסעדה או במקום שתהיה אוירה נוחה, לא בבית לא לתת לו תחושה שהוא נמצא תחת זכוכית מגדלת.בסך הכל אין לו כוונה רעה הוא שמח שחברים באים לאכול צהריים למרות שזו לא לרוחם של ההורים, בשל בעיות תקציביות שאותם הילדים לא צריכים לדעת (כל הנושא הכספי עדיף שהילדים לא ידעו ממנו דבר, היינו לא המינוס לא החסכונות אותם זה לא מעניין). ולהסביר לבן שטוב שבאים אליו חברים אבל לפחות שיצטרף חבר אחד לארוחת צהריים אחת, כיון שזה גורם לאי נוחות לסביבה, בעיקר להורים, ולאו דווקא האוכל הינו הבעייה.

yalyul

New member
סליחה? חינוך לא לטעמי

שונאת טיח מכל סוג שהוא מייק אפ או על הקיר מאוד מפריע לי שמבקשים מהילדים כנות , יושר ,פתיחות וכו´ ולא עומדים בתנאים האלה. ..."בעיות תקציביות שאותם הילדים לא צריכים לדעת (כל הנושא הכספי עדיף שהילדים לא ידעו ממנו דבר, היינו לא המינוס לא החסכונות אותם זה לא מעניין)." לא מסכימה, חושבת שאם מדובר בילד מגודל בן 16 אין סיבה שלא ידע שהכסף לא מגיע באמצעות חסידה וכן לומר שקשה עכשיו כי המצב הכלכלי משתנה לנו כל הזמן לרעה...או שזה רק אצלי בבית? לא מקובלת עלי גישת "חדרי החדרים" זה לא אומר שצריך לנקוב במספר המדוייק של הזכיה בלוטו או במקרים יותר נפוצים גודל המינוס ... ולמה לומר לילד שזה גורם אי נוחות כשבעצם בדובר בעול כלכלי? לעוות את המציאות שיחשוב אולי שלא נוח לנו לראות חבר כזה או אחר לועס ליד השולחן? אם הבעיה כלכלית, לוקחים את הילד אומרים לו , קשה לנו לכלכל עוד פיות בבית הזה ולכן אין לך עוד 20 אחים מתרוצצים. אין בעיה עם ארוח שמוליק או שפיציק פעם בשבוע או בשבועיים וכו´ ..כפי שכבר נכתב כאן.

bimbo.

New member
מה פתאום שהילדים לא ידעו ../images/Emo12.gif

על המצב הכספי ושקיימות בעיות תקציביות? איך נוכל להסביר להם מדוע לא ניתן לקנות להם את כל השגעונות האחרונים שבאופנה אלא רק חלק מהם ואולי גם מעט מאוד ואולי בכלל לא? ואיך נסביר להם מדוע אנחנו לא יכולים לארח גדודים כל מתי שמתחשק להם? ואיך הם ילמדו לחסוך כדי להשיג לעצמם את מה שהם רוצים? לדעתי, גם בבתים שיש אפשרות להוציא כסף חופשי, לא יזיק לצאצאים ללמוד את נושא התקציב והתימרון אתו.

אין בעיה עם לשוחח..

אבל מה התפיסה" שיש בעיות תקציביות שאותם הילדים לא צריכים לדעת. כל הנושא הכספי עדיף שהילדים לא ידעו ממנו דבר...." ממש לא מסכימה איתך עקרונית אם הבעיה היא כלכלית- וככה הוצגה על ידי השואל. התשובה היא כלכלית. הוא לא הציג אי נוחות לסביבה, אלא חיסול כמויות מזון. אז על מי אתה חושב שאתה "עובד בעיניים"? הבעיה היא כסף. אפשר לדבר על כסף אם אתה לא מדבר פולנית שוטפת.

vered4

New member
ומה בנוגע לטרחה?

הבית נהפך למסעדה וזה העיסוק של האם מעכשיו, לבשל לגדודים? יש הבדל בין לבשל לבני הבית, שאז קיימת האפשרות לבשל כמות לכמה ימים לבין הצורך לבשל כל יום. ובהחלט ענין הכסף צריך לעלות על השולחן

gitcat

New member
יותר גרוע כשהם משתלטים על המטבח

ובפרץ יוזמה שיתופי מכינים בצוותא ארוחת צהריים ל"שניים שלושה ילדים" שהצטרפו לצהרון הקבוע....בדרך כלל התפריט שלהם גם כולל צ´יפסים או טיגונים אחרים שמשום מה לא נשארים בתחום הכיריים. כמובן שהיוזמה והמרץ נגמרים עם הביס האחרון והמטבח על נספחיו נעזב כשהוא במצב שהמשרד לאיכות הסביבה היה סוגר אתר כזה בגין מפגע תברואתי וסביבתי. מה עושים? שואגים, מנקים, ומתפללים שהנאום לאומה יתפוס שבוע לפחות

מה שהקפיץ אותי כאן

הוא נושא ה"לא מדברים על כסף ,זה לא עיסקם" כל השאר נדון קודם.. והצעתי ממילא לסחוב את הארגזים מהמרכול. כאן -היה מה שאסור לדבר עם ילדים פולניים מנומסים.

gitcat

New member
מסכימה איתך במליון אחוז

כמו שכבר נכתב קודם, גם אצלנו אין מצב להסתיר מהילדים , כולל מצב כספי. כשיש כולם משתתפים בשמחה וכשאין כל אחד נדרש להדק את החגורה במסגרת האפשרויות. אם הארוחות הן נטל כלכלי, צריך להסביר ולשוחח ואולי גם להעלות הצעות כמו : כיף לערוך ארוחות משותפות עם החברים אז פעם בחודש אותה קבוצה נפגשת, כל פעם בבית אחר וכל ילד מביא מאכל מהבית שלו, לפי תפריט שנקבע מראש.

AYELET1

New member
אין שום סיבה לא לערב את הילדים בעני

בעניין הכלכלי (כפי שכבר נכתב) הם חלק מהבית, ובתור שכאלה אין סיבה שלא יהיו שותפים לקשיים ולצו הידוק החגורה.

הינשוף לא נפל רחוק מעץ הינשופים

הינשוף המרחף(9) אומר בארוחת ערב לאבא שלו,כאשר האחרון מתלונן על כאב ראש ואוזניים ובכלל הוא חושב שהוא הולך להיות חולה. (הוא מהזן הלא נכחד של גברים היפוכונדריים ). אז הינשוף אומר: לא טוב אבא שתהיה חולה. אנחנו כולנו מהנהנים בהסכמה ומצפים שקואלציה משפחתית אולי תמנע את התפשטות המגיפה. והוא מוסיף (הינשוף) : כי אם תהיה חולה, אפילו יום אחד לא תרוויח 600 שקל ליום, ונהיה עניים. ואני חשבתי שהוא הולך להסביר את ההסברים המדעיים שלו על מה יכול לקרות שהחיידקים החולים מטיילים באוויר של הבית, ואיך כולנו יכולים להדבק מהם, ואולי כבר נדבקנו. הינשוף אגב, לא נפל רחוק מעץ הינשופים. היפוכונדר דגם מוקטן. אבל עם ראש כלכלי כנראה.

yalyul

New member
כמה קטן ככה צודק ../images/Emo22.gif

הינשוף שלך פשוט יודע מעכשיו שאם מישהו חולה ואין לו 600 ש"ח עדיף לו שיהיה בריא ובאמת - רק בריאות, ועוד משהו קטן.... יכול להיות בתור אוספת מידע לא שימושי שיש לך נתון סטטיסטי על אחוז הגברים ההיפוכונדרים אל מול הנשים ההיפוכונדריות? כי אצלנו בבית זה ביחס של 1:3

דורי גיל

יש לי המלצה קצרה ופשוטה הרבה מלח הרבה הרבה מלח באוכל , מממ .... ולסגור את השיבר בראשי של המים כמה זמן הם יחזיקו מעמד הד´אמוסים לדעתך ?
טוב , אני חכם גדול שלי עוד לו בני 16 ...

AYELET1

New member
אש"ש טוב להיווכח שהינשוף

מעשי כל כך
לא מרחף ולא נעליים

שלום הילד הנצחי

לא הבנתי אם אמורים לתבל את הילדים בהרבה מלח? כי אני לא אוהבת לאכול אותם ככה, אני מעדיפה אותם רכים, נימוחים, עם ריח של קורי שינה חמימים כאלו. מצד שני אפשר להקפיא אותם בדלי מלא קוביות קרח ואז ישארו משומרים במצב ריחני לאורך שנים. הולכת לישון לפני שעוד כמה רעיונות יצוצו לי בראש. וברוך הבא אמרו לך כבר?

אחות - חן חן על קבלת הפנים ../images/Emo141.gif

ול"עניננו" - אני איני יכול להעיד אלא על הסחורה שלי. הטוכעס הקטן והג´לטיני של הפספוסה שלי נשיך וטעים בכל מצב - ערות מלאה , נימנום , חם או קפוא
(הגדולה כבר גדולה מידי אז היא סתם מתחננת כל ערב לדיגדוגים). והאמת ברצינות עכשיו - אצלי הבעיה קלה יותר. אני מודה שאין אצלנו את המטעמים ה"רגילים" שילדים אוהבים. יש לרוב מלא ירקות ופירות , לחם מקמח מלא הם לא אוהבים , מצ´יפס רגיל הם יכולים לשכח , פטלים וכאלה וגם ממתקים אין אצל פיטר ה"רשע" , אז ... יצאנו בזול אההה ? . . . ואגב,תגידי-לא ראיתי אותך באיזו הצגה בתאטרון בריטי שנה שעברה ?

בקבוקים ריקים,שקיות קניה,גלילי נייר

טואלט ישנים. מי אמר לך שאני אוספת דברים לא שימושיים. את אף פעם לא יודעת מתי תצטרכי את פרוות השועל של סבתא שלך שיש לה פרצוף באמצע עם עין. אז האגרנים אוגרים. אבל אני לא אגרנית כזו. ולהעליב את המידע , בתור מידע בלתי שמושי ? ספשייל בשבילך הלכתי וחיפשתי על השוני בין גברים ונשים , לא באופן כללי-את זה אני יודעת, נשים חכמות יותר (הוכח) הורמונלית. אלא במחלות נפש, חרדות והיפוכונדריה. הבעיה שהמאמרים ארוכים, לא מעניינים (אותי) ורק מלקרוא אותם אני מצטננת ישר וצריכה לסגור את הדלת. יש אחד שאומר שאין שוני , אחד שטוען לאחוזים שווים. המלצות לתרופות כולל עשבים סיניים. מקווה שזה יעסיק אותך לפחות חצי יום, ואני אוכל ללכת להמשיך לאסוף את המידע הלא שימושי שלי, בנושאים יותר מרתקים, או לעבוד (או ששניהם בעצם אותו דבר!). בוקר טוב

למעלה