שלום איי.אל בוי!
אז קודם כל, נחמד לדעת שמישהו מתעניין בי (או לפחות בחיים באנגליה).. עכשיו, בוא אני יגיד לך משהו, אין לך סיבה, ואני חוזרת, אין לך שום סיבה שבעולם לרצות לעבור לגור באנגליה. תאמין לי, וזה מנקודת מבט של מישהי שחיה שם. טוב, אז איך זה היה כשרק עברתי? אז ככה. באתי לבית ספר, המורה הציג אותי לפני הילדים בכיתה, הילדים השתתקו, הילדים בהו בי לכמה דקות, המורה הושיב אותי באחד השולחנות, הילדים חזרו לדבר. סוף הסיפור. לא, סתם.. אבל מה שכן, אף אחד לא ממש התעניין בי ואת אף אחד לא עניין מאיפה אני. בהתחלה אולי היו קצת יותר נחמדים אליי כי ראו שאני זרה, ולא לגמרי מבינה את כל האנגלית וזה, אז קצת יותר התחשבו בי, למרות שהיו כל מיני בנות שהיו ממש מגעילות אליי והם לא חשבו בכלל שאולי גם ככה קשה לי, עם המעבר לארץ זרה והכל, ואני ממש לא צריכה שכל מיני בנות מפגרות יצחקקו כל פעם שלא הבנתי משהו ואני עושה אולי משהו בצורה לא נכונה. באמת, עכשיו אני נזכרת בזה.. כשעברתי לשם בכיתה ט´, ההיתי בטוחה שאני נכנסת למקום שבו אני יוכל לתקשר עם אנשים בוגרים, פחות או יותר. אבל כשהגעתי לשם ממש ההיתי בשוק. כל הילדים היו כל כך לא בוגרים, וכל הזמן מצחקקים על שטויות, ומתנהגים כמו ילדים בגן, פוחדים להצביע או לדבר בשיעור.. ואפילו בנים לא רצו לשבת ליד בנות, וההפך, ואני חושבת לעצמי ´אלוהים, זה ילדים בכיתה ט´?!? הם מתנהגים יותר כמו בכיתה ג´!..´ וממש הרגשתי כאילו הורידו אותי כיתה או משהו. היו כל מיני מקרים שנגיד לא הבנתי בדיוק מה שצריך לעשות, נגיד אני זוכרת שאיזה פעם אחת בסוף שעור בישול, לא שטפתי את הכלים בצורה שלהם, (כי שם האנגלים שוטפים כלים בצורה אחרת) אז ילדה אחת שהייתה לידי כזה רואה את זה וצועקת לי ´לא! את משתמשת בספוג הלא נכון!´ (או המטלית הלא נכונה, או השד יודע מה..) ואז היא כזה מתחילה לצחוק ולצחוק כמו איזה אני לא יודעת מה... וכאילו מה כבר עשיתי! שטפתי את הכלים עם הספוג הלא נכון.. וכאילו, הילדה הזאת היא מטומטמת במיוחד והייתה צוחקת על כל דבר, אבל בכלל רוב הבנות שם היו כאלה. או שנגיד פעם אחת, כשרק הגעתי ולא ידעתי שבשביל אנגלים אם אתה מתווכח עם מורה, אז זה נקרא חוצפה. אז פעם אחת באיזה שעור לא ממש הבנתי מה המורה רוצה, אז דיברתי איתה בצורה כנה ואמרתי לה שאני לא מבינה, או שאני לא מסכימה איתה על משהו, בכל מקרה כשגמרתי לדבר איתה הבנות שישבו לידי כזה הסתכלו עליי המומות והתחילו לצחוק. ואני כמובן לא הבנתי מה הם רוצות, ואז הם אמרו לי שכאילו התווכחתי עם המורה וכל זה.. עזוב, אני יכולה להביא לך עוד הרבה דוגמאות.נו טוב,רק עוד אחת. אני זוכרת פעם אחת ממש מתי שהגעתי, וישבתי ליד ילדה מוסלמית, והיא שאלה אותי מאיפה אני, ואמרתי מישראל. אז היא אמרה לי משהו בסגנון של ´הישראלים הורגים את הערבים´. אז התחלתי להגיד לה, לא, זה לא ככה, הערבים זורקים אבנים על החיילים הישראלים וכל זה.. ומתי שהתחלתי כזה להסביר לה על זה ברצינות, אז היא הייתה ממש המומה, כאילו, מה אני לוקחת את זה ברצינות, מה פתאום אני מדברת איתה על פוליטקה, זה לא מעניין אותה בכלל, וכאילו היא לא הבינה מה פתאום אני מתחילה להתווכח איתה על נושא כזה ´משעממם´ ... ובקיצור היא מהר השתיקה אותי כדי שחס וחלילה היא לא תצטרך להביע גם איזה דעה בנושא (לא שיש אחת כזו..) או שבהתחלה גם בגלל המבטא שלהם או הסלנגים לא ממש הבנתי על מה הם מדברים או מה הם רוצים ממני, וכזה קצת התביישתי, כאילו הסמקתי וזה, וזה מזה הצחיק אותם או שסתם נראה להם טפשי.. (דרך אגב, הם מסמיקים כל הזמן. נגיד אם הם צריכים לדבר לפני הכיתה אז הם נהיים כזה אדומים ונורא מתרגשים, או אם המורה צועקת על מישהו לפני כולם אז הוא נהייה ממש אדום ומתבייש..) בקשר לשאלה שלך, איך הם התייחסו לזה שאני ישראלית, אז זה לא ממש עניין אותם. למעשה, רוב הילדים בכלל חשבו שאני ארופאית, ואני מצרפת או גרמניה (כי אני בהירה), אז הם היו בטוחים שאני מאיזה ארץ כזאת. מי שכבר כן שאל אותי מאיפה אני ואמרתי לו שאני ישראלית, לא הבין על מה אני מדברת, לא ידע בכלל איפה זה ישראל וברוב המקרים הוא אפילו לא שמע על המקום ´הנידח´ הזה בכלל.. מי שכבר כן ידע קצת יותר על המקום שאל אותי אם זה איפה שישו גר... בכל מקרה אף אחד לא שאל אותי איך זה בישראל וזה לא עניין אף אחד, וחוץ מזה אתה צריך להבין שיש עוד הרבה תלמידים זרים בבית ספר, מכל מיני מדינות בעולם, כך שלא ההיתי הזרה היחידה ולא ההיתי משהו מיוחד שם. בקשר למבטא והסלנג, אז פה, בניוקאסל יש לאנשים מבטא ג´ורדי. ובו אני יגלה לך שזה ממש לא המבטא שמדברים בו בסידרות קומדיה הבריטיות. זה לא ´קווין אנגליש´. זה מבטא שאם בחיים לא שמעת אותו, יהיה לך מאוד קשה להבין אנשים, גם אם האנגלית שלך מעולה. אבל אני התרגלתי אליה ואחרי שלוש-ארבע חודשים כבר הצלחתי להבין דיי טוב. בקשר לסלנג, יש להם המון המון מילים וביטויים שלמישהו שכל החיים שלו למד אנגלית המריקאית יהיה מאוד קשה להבין. בקשר לשפה, האנגלית שלי היום מעולה, כלומר אני מבינה הכל, מדברת כמעט שוטף (אבל כמובן עם טעויות) הכתב שלי מאוד מאוד השתפר וכמעט שאין לי טעויות, וזהו. וגם כשהבנתי הבנתי אנגלית טוב מאוד, אבל אין בכלל מה להשוות להיום. טוהב, אני חייבת לסיים... מצטערת אם לא עניתי על משהו, אבל נרה לי שגם ככה כתבתי מספיק..... אשמח לשמוע תגובות! ג´וליה