שאלה - אני בן 25 . עם השכלה של תואר ראשון בניהול ומדעי המחשב אבל לא מוצא עבודה . מודה שאני לא מהמבריקים אבל עדיין יש תואר בתחום .
מה עליי לעשות ? בלשכה מציעים לי שאלך לעוד כמאבטח בינתיים . לזרוק את התואר לפח ?
מאיפה התואר? ממוצע? מתי סיימת? מה משקל ה"ניהול" בתואר. על פנ
יו ככל שהתואר יותר ניהול ככה הוא פחות יעיל למציאת עבודה. למה לקחת ניהול? גם לניהול זה לא עוזר כי לניהול לוקחים את מי שהוכיח את עצמו בניהול או הפגין תכונות מתאימות. לא שמעתי על אף אחד שניהל כי עשה חצי תואר בניהול
התואר הזה מיועד בעקרון לאנשים שכבר עובדים וצריכים תואר לצרכי ביורוקרטיה. הוא לא נועד לכניסה לתחום כי חסרים בו הרבה מאוד דברים בסיסיים שנלמדים במדעי המחשב.
אכן חסר הבסיס של קורסים במתמטיקה, כנראה נושאים שקשורים ל- 5 יחידות.
ובכל זאת, במסגרת העבודה לא זוכר שהחוסר הזה בא לידי ביטוי. לא בריאיונות שהייתי ולא בעבודה עצמה.

אחת הסיבות לתארים המשולבים זה כדי לאפשר לאנשים שנרתעים מהמתמטיקה מתקדמת להכנס לתחום.
גם לנהל במובן הצר ובמשמעות הישנה של המילה צריך ללמוד וכמו בכל דבר נדרש שילוב של ידע, כישורים אישיים וניסיון. את חלק הידע צריך ללמוד איכשהו.
בנוסף, במנהל עסקים לומדים דברים שקשורים במאקרו. גם אם ברמת המיקרו אתה לא מנהל, ברמת המאקרו אתה חלק ממנגנון הניהול של ארגון (גדול מן הסתם אם יש לו "מנגנון")
סתם טיפ, חשוב בראיונות אבל גם בהתנהלות מקצועית בכלל
עדיף להגדיר דברים על דרך החיוב, לא השלילה. למשל תשתדל לא להגיד "מאסתי" אלא אני מוכן להתקדם הלאה מכאן. אל תגיד לא רוצה לשבת כל היום מול מחשב אלא אני שואף לתפקיד יותר דינאמי עם יותר אינטראקציה עם אנשים.
אם אתה מרגיש שאתה ממש ממש חייב להגיד את זה, אז לפחות בחר במילים פחות צורמות, תחליף מאסתי במיציתי למשל.
יש לי את התואר ביד . אני אוהב הייטק , חי הייטק , נושם הייטק , מפתח אפליקציות ובונה אתרים מיזה שנים .
כולה בן 25 , למרות כל מה שכתבתי (ניסיון, אהבה ותואר) לא מוצא עבודה . מה אתם ממליצים ?

ניהול ומדעי המחשב מהפתוחה .
בטח שלא צריך להסתמך על מה שאומרים לך בלשכה...

מצד שני, אם כמה חודשים אתה לא מוצא, תבדוק אם משהו לא בסדר אצלך.
למשל אולי בקורות חיים משהו שמפריע, הריאיונות עבודה לא מצליחים, אולי הדרישות שלך גבוהות.
תתחיל בלפרק את התהליך לחלקים ולבדוק אם יש בעיה בכל אחד מהם. לדוגמה מענה לקורות חיים, ראיון ראשון, בחינה, ראיון שני, משא ומתן על חוזה.
אתה מקבל מענה סביר לשליחת קורות חיים? (אתה צריך להחליט מה זה ״סביר״) כן? -> האם חוזרים אליך אחרי ראיון ראשון? לא? -> בדוק את קורות החיים שלך וכך הלאה.. (אתה מתכנת אתה כבר צריך להבין את הרעיון)
אז א' - תודה לך . כיוון חשיבה יפה, מודה .

ושנית , יש היענות מלאה בלינקדאין שלי ולקו"ח שאני שולח => עובר ראיון טלפוני בקלות => מגיע לראיון => לא עובר .
הסיבה עלולה להיות לעיתים בגלל מבחן חלש שלי יחסית (מודה שלמרות הנסיון שלי אני בינוני בהייטק בטח יחסית למדמ"חים אורגנים או בוגרי טכניון / יחידות צהל) או שגם אני בררן לגבי הרבה מקומות עבודה . לא כל עבודה מתאימה לי .

לבינתיים אני ממשיך לנסות למצוא עבודה שתתאים לי ואני לה , אולם השאלה שלי מלכתחילה היא -
האם התואר שלי "ניהול ומדמ"ח" באונ' הפתוחה בציון נאה ביותר הוא תואר מרשים כיום ?
אין לי בעיה להשקיע גם בתואר שני אם צריך . מדגיש יש ניסיון של 3 שנים . בפיתוח אפליקציות + אתרים .