שלום לכולם

EGNTAL

New member
שלום לכולם

שאלה - אני בן 25 . עם השכלה של תואר ראשון בניהול ומדעי המחשב אבל לא מוצא עבודה . מודה שאני לא מהמבריקים אבל עדיין יש תואר בתחום .
מה עליי לעשות ? בלשכה מציעים לי שאלך לעוד כמאבטח בינתיים . לזרוק את התואר לפח ?

בתודה
שאול

rj111

New member
לא כל התפקידים דורשים הצטיינות

יש אנשי בדיקות, שירות, שיווק,...
איפה למדת ובאיזה ממוצע סיימת?
לאיזה תפקידים התראיינת, על מה נכשלת בראיונות והאם פנית לחברות השמה?

TotalCommnader

New member
מאיפה התואר? ממוצע? מתי סיימת? מה משקל ה"ניהול" בתואר. על פנ

יו ככל שהתואר יותר ניהול ככה הוא פחות יעיל למציאת עבודה. למה לקחת ניהול? גם לניהול זה לא עוזר כי לניהול לוקחים את מי שהוכיח את עצמו בניהול או הפגין תכונות מתאימות. לא שמעתי על אף אחד שניהל כי עשה חצי תואר בניהול

EGNTAL

New member
אוניברסיטה פתוחה ממוצע 80

לקחתי ניהול ומדעי המחשב כי אני מעוניין לנהל בעתיד ולא לתכנת כל היום מול מחשב .
מאסתי בזה כבר 3 שנים אני עובד בהייטק כמתכנת .

vinney

Well-known member
לנהל לא לומדים באוניברסיטה

התואר הזה מיועד בעקרון לאנשים שכבר עובדים וצריכים תואר לצרכי ביורוקרטיה. הוא לא נועד לכניסה לתחום כי חסרים בו הרבה מאוד דברים בסיסיים שנלמדים במדעי המחשב.

liron50

New member
אני עשיתי בעבר מדעי המחשב עם כלכלה בפתוחה

אכן חסר הבסיס של קורסים במתמטיקה, כנראה נושאים שקשורים ל- 5 יחידות.
ובכל זאת, במסגרת העבודה לא זוכר שהחוסר הזה בא לידי ביטוי. לא בריאיונות שהייתי ולא בעבודה עצמה.
&nbsp
אחת הסיבות לתארים המשולבים זה כדי לאפשר לאנשים שנרתעים מהמתמטיקה מתקדמת להכנס לתחום.

vinney

Well-known member
כן, אבל בעיניי המעסיקים זה תואר נחות

ולכן אתה נדחף לסוף התור.
&nbsp
אם כבר יש לך נסיון, במיוחד אם מדובר בנסיון איכותי, אז זה סתם עוד
שהסיגי מסמנת לה, אבל אם אין לך נסיון, זה משהו שיקשה עלייך לפרוץ.

לא לגמרי מסכים, לא עם הכותרת ולא עם התוכן

גם לנהל במובן הצר ובמשמעות הישנה של המילה צריך ללמוד וכמו בכל דבר נדרש שילוב של ידע, כישורים אישיים וניסיון. את חלק הידע צריך ללמוד איכשהו.

בנוסף, במנהל עסקים לומדים דברים שקשורים במאקרו. גם אם ברמת המיקרו אתה לא מנהל, ברמת המאקרו אתה חלק ממנגנון הניהול של ארגון (גדול מן הסתם אם יש לו "מנגנון")

TotalCommnader

New member
כמה אחוזים מהתואר הוא מדעי המחשב? ומה פירוש לא מוצא? אתה מחפ

כשאתה עובד? כאמור חצי תואר בניהול לא ממש עוזר לנהל. היית אמור להתקדם לזה מתוך העבודה. שאל את עצמך והממונים איך אתה מתכוונן לשם.

יותר מזה הנסיון שלך אמור לעזור לך למצוא את העבודה הבאה. אם הוא לא שאל את עצמך מה לשפר בנסיון שאתה צובר או בדרך שאתה מתראיין...

ממוצע 80 + כבר מאסת במקצוע - אולי זה מסביר

אם המראיינים שלך חשים שכבר מאסת במקצוע, והממוצע לא מתקן את המצב - זה יכול להסביר למה אתה לא מוצא עבודה

סתם טיפ, חשוב בראיונות אבל גם בהתנהלות מקצועית בכלל

עדיף להגדיר דברים על דרך החיוב, לא השלילה. למשל תשתדל לא להגיד "מאסתי" אלא אני מוכן להתקדם הלאה מכאן. אל תגיד לא רוצה לשבת כל היום מול מחשב אלא אני שואף לתפקיד יותר דינאמי עם יותר אינטראקציה עם אנשים.

אם אתה מרגיש שאתה ממש ממש חייב להגיד את זה, אז לפחות בחר במילים פחות צורמות, תחליף מאסתי במיציתי למשל.

הפרבולה

New member
אל תגיד "מאסתי" זה לא נשמע טוב, תגיד

נשבר לי כבר הזין מלתכנת כל היום מול המחשב, התכנות יצא לי מכל החורים .....

EGNTAL

New member
בשורה התחתונה רבותיי -

יש לי את התואר ביד . אני אוהב הייטק , חי הייטק , נושם הייטק , מפתח אפליקציות ובונה אתרים מיזה שנים .
כולה בן 25 , למרות כל מה שכתבתי (ניסיון, אהבה ותואר) לא מוצא עבודה . מה אתם ממליצים ?
&nbsp
ניהול ומדעי המחשב מהפתוחה .

liron50

New member
כמה זמן אתה מחפש?זה תהליך שיכול לקחת כמה חודשים.

בטח שלא צריך להסתמך על מה שאומרים לך בלשכה...
&nbsp
מצד שני, אם כמה חודשים אתה לא מוצא, תבדוק אם משהו לא בסדר אצלך.
למשל אולי בקורות חיים משהו שמפריע, הריאיונות עבודה לא מצליחים, אולי הדרישות שלך גבוהות.

yossarian222

New member
אתה צריך לדבג את התהליך

תתחיל בלפרק את התהליך לחלקים ולבדוק אם יש בעיה בכל אחד מהם. לדוגמה מענה לקורות חיים, ראיון ראשון, בחינה, ראיון שני, משא ומתן על חוזה.
אתה מקבל מענה סביר לשליחת קורות חיים? (אתה צריך להחליט מה זה ״סביר״) כן? -> האם חוזרים אליך אחרי ראיון ראשון? לא? -> בדוק את קורות החיים שלך וכך הלאה.. (אתה מתכנת אתה כבר צריך להבין את הרעיון)

EGNTAL

New member
שאפו יוסי . הייתי מתגלן את התגובה שלך .

אז א' - תודה לך . כיוון חשיבה יפה, מודה .
&nbsp
ושנית , יש היענות מלאה בלינקדאין שלי ולקו"ח שאני שולח => עובר ראיון טלפוני בקלות => מגיע לראיון => לא עובר .
הסיבה עלולה להיות לעיתים בגלל מבחן חלש שלי יחסית (מודה שלמרות הנסיון שלי אני בינוני בהייטק בטח יחסית למדמ"חים אורגנים או בוגרי טכניון / יחידות צהל) או שגם אני בררן לגבי הרבה מקומות עבודה . לא כל עבודה מתאימה לי .
&nbsp
לבינתיים אני ממשיך לנסות למצוא עבודה שתתאים לי ואני לה , אולם השאלה שלי מלכתחילה היא -
האם התואר שלי "ניהול ומדמ"ח" באונ' הפתוחה בציון נאה ביותר הוא תואר מרשים כיום ?
אין לי בעיה להשקיע גם בתואר שני אם צריך . מדגיש יש ניסיון של 3 שנים . בפיתוח אפליקציות + אתרים .

למעלה