שלום לכולם

homealone

New member
בוא נראה:

1. היו לך חברים בילדותך / התבגרותך?
2. הייתה לך זוגיות?
3. אתה מסוגל להתקבל לעבודה?
3א. אם כן: האם אתה מסוגל לצבור וותק *בקביעות*? (מינימום שלושה חודשים)
4. מפריע לך ש'כולם כן ורק אני לא'?

5. אתה 'לא מסוגל להבין' מדוע אתה במצב הזה?
6. רוב היממה אתה לבדך, ללא כל קשר לרצונך?
7. אתה מצליח להשיג הסכמה *רגשית* מאחרים?

8. האם אתה לוקה בחרדה חברתית, כי שונאים אותך מעצם קיומך? (לא משנה מה אתה אומר 'לא אומרים דברים כאלה', ולא משנה איך אתה מתנהג 'לא מתנהגים ככה'. אבל כשמלך המקובלים עושה *בדיוק מושלם* אותו דבר: זה מצחיק).
8א. האם יש לך טראומה חברתית מהיסודי / חט"ב / תיכון?
9. האם אתה מאוכזב מאביך?
9א. האם אימך היא ההורה הדומיננטי?

10. מה טיב הקשר עם בני משפחה מהמעגל הראשון?
10א. האם יש לך קשר כלשהו עם בני משפחה מהמעגל השני?

11. למרות שיש *לך* הוכחות אובייקטיביות על איך פגעו בך; בפועל אנשים לא רוצים לשת"פ עימך בנושא?

RTAM

New member
שאלות 9 -9א, מאיפה הבאת אותן?

כלומר, למה זה חשוב? איך זה קשור? אני לא מתכוונת להיות תופקנית - אני רק רוצה להבין.

homealone

New member
אם היית מאובחנת היית יודעת

בן, זכר, גבר, ולרבות כשהינו סטרייט: חייב את אבא שלו.
אימא שלו יודעת רק להתנהג כאישה. מכיוון שלמפגר-חברתית אין מגן בולשיט; הוא לא יכול לדעת שהוא מתנהג כאישה ולכן חושבים שהוא הומו (אחת הסיבות מדוע ללא זוגיות).
אופי זה מהאבא. תפקוד גבוה מסוגל להבין לבד שמשהו חסר בחייו: הוא נואש לדעת איך להתנהג כגבר, אבל הוא לא יכול לדעת את זה כי גם סבו, אבא של אבא: מפגר-חברתית.

מכיוון שיש לו רק את אימו: הוא בסופו של דבר יודע מה לא, אבל לא מה כן.

arana1

New member
הרבה אוטיסטים לא מתנהלים לפי הסטראוטיפ המגדרי

וכמו מאפיינים אחרים באוטיזם גם זה בסך הכל דבר ממש טוב שאפילו עונה על ציפיות של חברה מפותחת אבל הוא לא מתאים לציפיות של חברה נכשלת ושמרנית
בסך הכל מדובר מאפיין נהדר שגם קשור למאפיינים כמו חופש יצירתי ורגישות וכנות בין אישית וחווית קיום שלמה ומעניינת יותר אלא שבשביל הרוב הנורמטיבי קיום כזה עדיין נחשב בעייתי
יש גם בעלי מקצוע והורים שמנסים לאלף אוטיסטים להתנהג כמו שגבר או אשה צריכים להתנהג
גם כאן, כמו במקרים אחרים מדובר בכשלון הורי ומקצועי

בן זכר, גם כשהוא סטרייט, ויש לו אופי משלו וקצת אומץ וטיפת עמוד שדרה, לא חייב להתאים את עצמו בדיוק למודל הגבריות המיושן, והמאוד מזוייף אגב, של הדורות שקדמו לו
להפך

זה גם מתחבר למה שכתב כאן בעמוד הזה מישהו אחר על זה שה"חבר" שלו שמנצל אותו כלכלית חשוב לו כי הוא מדבר איתו על מכוניות ובחורות ומנסה לגרום לו להתלהב מכדורגל
זאת אומרת, עוזר לי להיראות כמו שהחברה מצפה מגבר להיראות ולהתנהג
אולי זה ממש לא מקרה שזה בדיוק אותו "חבר" שגם משתמש בו בלי שום התחשבות או יסורי מצפון (כי גם זה חלק מהגבריות שאתה כל כך מהלל כאן)

איך גבר צריך להתנהג ?
אני לא מתנהג כמו "גבר" ואני מאוד גאה בזה ומאוד מרוצה מזה
והיו לי המון חברות,בנות זוג, שזה בדיוק מה שמשך אותן וזה בדיוק מה שהפך את היחסים בינינו לקצת פחות דפוקים מהיחסים שיש לדבר ולאשה נורמטיבים

מקווה שהיום, אחרי שכבר כל כך הרבה שנים מדברים על פמיניזם, ועל שיוויון בין מגדרי, ובכלל על כל מה שנובע מכך או אמור לנבוע מכך, גם הלחצים והלחוצים להתנהג בדיוק כמו שאבותינו הקופים התנהגו קצת יעלמו מהעולם

הרבה אוטיסטיות סובלות כי הן מתנהגות כמו "גבר" (לדעת החשוכים והמפגרים) ואוטיסטים נתפשים כחלשים ורכרוכיים רק בגלל שהם מתחשבים ורגישים לקיומם של אחרים מה שכמובן אסור על גברים "אמיתיים"
אלא שזה בדיוק המקומות שבהם נחוץ אומץ אמיתי, התמודדות אמיתית עם הקיום האנושי והדבר קשה נורא בדיוק בגלל שרוב האנשים מדברים וחושבים כמוך

הדברים שאתה כותב הם דברי שטנה, בסיס לאפליה שאתה מתלונן עליה כל הזמן (ובצדק) , חבל שאתה לא מודע לכך, אולי את מפספס את זה בדיוק בגלל דבקותך במודל הגבריות האמיתית
גם חנון יכול להיות גבר אמיתי, מודל הערס הוא לא המודל היחידי, להפך,אם בודקים את האמת אז מגלים שכל הערסים הם בעצם נקבות, ולכן זה ממש לא מקרי שעם הזמן גם הנשים מגלות את זה

3מרגו

New member
חייב?
מה עם כל הבנים של אמהות יחידניות?

דווקא הם גדלים למופת הייתי אומרת...

arana1

New member
ומחקרים רבים מוכיחים זאת חד משמעית

שילדים ליחדיניות וזוגות חד מיניים מתפתחים בצורה טובה יותר ולאנשים טובים יותר
ואם נשקלל לתוך הנתונים את הנחשלות החשוכה שבתוכה הם צריכים לשרוד כאנשים שלא מתאימים בדיוק לנורמה ולממוצע אז סביר שבהינתן חברה שפויה התוצאות היו אפילו מובהקות הרבה יותר

התפישה הנורמטיבית מתבססת על סגידה חסרת שאלות וביקורת למקובל
ואנשים, גם כאן, לא מקשרים את היותם מופלים בצורה כל כך מרגיזה ומכאיבה במקומות מסוימים עם הצורה שבה הם עצמם מפלים ומחריגים כל ביטוי לזהות שחורגת ולו במעט מהמסורתי
ומה שהכי נורא זה שהשטויות האלה מקבלות גיבוי שמתיימר להיות רפואי ומקצועי מצד כל בעלי המקצוע שנושאים את שם המדע והרפואה לשווא
אפילו בימי סטאלין אנשי המדע והמחקר לא נכנעו ללחצים פוליטים במידה שבה אנשי המקצוע והמטפלים היום מזדהים עם בריונות החברה וממשלה

homealone

New member
איך בדיוק את מגדירה "גדלים למופת"?

אני מקווה שיש לזה עוד תנאים מלבד "מתחתן עם הטעם שלי רק כדי לספק לי נכדות".

3מרגו

New member
התכוונת אלי?

אני לא הזכרתי חתונות ונכדים.
אתה אמרת ש"הוא חייב את אבא שלו".
לא כולם חייבים.

3מרגו

New member
הוא יכול לרצות.זה מה יש

גדלים למופת זה מסתדרים בחיים וגם לא חייבים להתחתן.מותר לאמא,מותר לילד.

arana1

New member
אתה צריך את האבא שלך ?

בן אדם אחרי צבא ושבע שנים באקדמיה צריך את האבא שלו ?

ברור שבסיסית כל אדם צריך הורים, בוודאי כשהוא ילד, אבל כשמתבוננים במציאות אז נדמה שברוב המקרים, בוודאי לאוטיסטים, ההורים בעיקר מזיקים, ולא רק שאין מה ללמוד מהם אלא שיש בעיקר מה לא ללמוד מהם
והגיוני שאנשים שמגיעים לגיל שלושים ולא מצליחים להשתחרר מהתלות בהורים נפלו למצב הזה בדיוק בגלל שהם מעולם לא קיבלו מההורים שלהם תמיכה אמיתית
כי תמיכה כזאת מאפשרת לילדים להיות עצמאים

homealone

New member
אני חושב שלא

ה'נזק' הכי גדול שאבא יכול לגרום לביתו: ביטחון עצמי גבוה מאוד יחסית לאישה.
בסופו של דבר: נשים מטבען אינן סגורות הרמטית כמו זכרים.

בגלל שלאוטיסטים יש יחסיים לא טובים עם הורים לא תמיד זה כך

אבך גם אני מכיר את תופעה הזאת : בגלל הצפייה שהיו כמו כולם, ולמה זה קרה לי?, זה תחושה שגם אני הרגשתי.
ואצל אבי זה בולט כנראה גם אצל אביו לכן הוא שואל.

למעלה