שלום לכולם

שלום לכולם

הפסיכיאטר שלי חושב שגם לי יש אספרגר. חבל שהוא נזכר בזה עכשיו, בגיל 31, אחרי שירות צבאי מלא שהרס אותי נפשית ושבע שנות למידה באוניברסיטה לתואר ראשון. הוא חשב על זה אחרי שדפקתי ריאיון קבלה ללימודי מידענות, שזה משהו שאמור להיות תפור עליי. כאילו, אני לא מבין מה אנשים רוצים לשמוע. אני חושב שצריך לעשות משהו מהר, כי אם אני לא מצליח להסתדר בלי ההורים שלי עכשיו, כשהם רק בחו"ל, מה אני אעשה אחרי שהם ימותו (ואז אני אהיה עוד יותר מבוגר ממה שאני עכשיו). אני מקווה שהבעיה שלי זה באמת אספרגר כי אולי סוף-סוף תימצא סיבה לכל הבעיות האחרות.

schlomitsmile

Member
מנהל
שלום גם לך

הוא איבחן אותך ממש או רק העלה רעיון?
אני מבינה שאתה לא בטוח האם הוא צודק או לא-
אולי כדאי לך לקרוא טקסטים של אנשי הספקטרום
כדי לבדוק אם אתה מתחבר (למשל בפורום וגם בקישוריו),
ויש גם טסטים אינטרנטיים שלא מהווים תחליף לאיבחון
אבל יכולים לתת אינדיקציה האם זה בכלל הכיוון.
אם תרצה אוכל להעלות כאן.
&nbsp
למה כוונתך שאתה לא יכול להסתדר בלי הוריך?
איך זה מתבטא?
מה אתה עושה בחיי היומיום?
&nbsp

&nbsp

תשובה

מה שגרם לי לחשוב ככה הוא הביקור אצל חבר בסוף השבוע. ההוראות של אימא היו להגיע באוטובוס ובלי כרטיס אשראי, אבל איכשהו הוא שכנע אותי לנהוג אליו. בגלל שנהגתי, הייתי צריך למלא דלק קודם אז ברור שהגעתי עם הכרטיס. בלי להיכנס לפרטים, זה חבר שכול הזמן מנצל אותי כלכלית ואני יודע את זה, אבל אני חייב להישאר חבר שלו כי שני החברים האחרים הם טלפוניים בלבד, ומתוכם זה שאני מדבר אתו יותר מדבר רק על דברים כמו השואה. החבר המנצל כלכלית לפחות מדבר על מכוניות, בחורות ואפילו מנסה לעניין אותי בכדורגל. זה רק סימפטום אחד מרבים. יש לי גם בעיית שתייה ובעיית עישון, רק שעל זה אי אפשר לדבר עם ההורים שלי. ולמה אני קורא לעצמי "הסופר המתוסכל"? נדמה לי שבכל השנתיים האחרונות של הלימודים, מילה אחת של המרצים לא נכנסה לראש, כי הראש היה בעולמות הדמיוניים של הסיפורים, ושום סיפור לא נכתב במלואו כי לא הצלחתי להחליט על כל החלקים. אם תחפשי את הכינוי שלי בתפוז תראי שכתבתי פעם בפורום של הפרעה טורדנית כפייתית. זו הסיבה שיש לי פסיכיאטר מלכתחילה, אבל אם יש גם אספרגר זה יכול לעזור. אני מקווה שניסחתי את עצמי באופן ברור.

schlomitsmile

Member
מנהל
כן, ניסחת באופן ברור

איבחון על הספקטרום
(אגב, אספרגר נמחק מספר האיבחונים, הוא כאילו "נספג" לתוך הספקטרום)
הוא עניין מורכב, לא משהו שאפשר לעשות בהתכתבות בפורום
ואנחנו בכלל לא מוסמכים לעשותו.
אתה יכול להעזר בפורום לבירור השאלה האם אתה איש ספקטרום=א"ס,
בדרכים שציינתי קודם וכן אם תבקש המלצות על מאבחנים למבוגרים.
מה שסיפרת כאן יכול להתאים, אבל זה לא בהכרח אומר שזה כך.
אם אכן אתה א"ס, ואם בעקבות האיבחון תמצא מענים מתאימים
זה עשוי לפתוח לך הרבה מחסומים

מקוה שתמצא חברים אמיתיים, כי מי שמנצל אותך אינו חבר...

מצרפת קישור לאתר אס"י (אנשי ספקטרום ישראלים)
תוכל לקרוא בו ולבדוק אם אתה מתחבר,
ויש בו גם קישור ל AQ, טסט אינטרנטי שיכול לתת אינדיקציה
(הקישור בסרגל העליון באתר)
http://www.acisrael.org/

homealone

New member
אתה מסוגל לכתוב לעצמך סדר עדיפויות?

אתה יודע מה אתה רוצה מעצמך?

dina199

New member
אם כך הפסיכיאטר לא איבחן אלא רק העלה חשד.

אתה צריך לעבור איבחון רשמי. ואי אפשר לדעת מה תהיה האבחנה הסופית כי יש הרבה אבחנות.
וספציפי אספרגר כבר אי אפשר לאבחן (ביטלו את ההגדרה) . אם כבר אז רק אוטיזם.

כן את צודקת דינה

אני אובחנתיי כאספי אחר כל אבחנו אותי באוטיזים תפקוד גבוהה, אמרו לי שכך הויום: מגדרים אותי.
בהתחלה אמרו אספגר.

arana1

New member
גם אצלי ככה, לא ממש ברור למה

אבל אולי יש בזה הגיון מסויים
שהקפידו לא לאבחן אותי כאספרגר אלא כאוטיסט בתפקוד גבוה
והסביר לי שזו הגדרה שונה

מתי אבחנו אותך? והאם היה קשה לאבחן אותך?

כי ספרת לי שאבחנו אותך מלא פעמים, כמו אצלי בסוף זה נשאר מאניה דפריסה ואטיזם תפקוד גבוהה

arana1

New member
לפני כמה עשרות שנים

כן, היה קשה לאבחן אותי, בהתחלה אבחנו אותי כסכיזופרן וקטטוני אחרי זה זה שונה

לדעתי מאניה דיפרסיה ואוטיזם זה דברים מאוד קשורים
הגיוני שהרבה פעמים זה יבוא ביחד
בכלל
האמונה שלי בהגדרות פסיכיאטריות היא בערבון מאוד מאוד מוגבל
לא רואה מה הן תורמות בכלל
ועד כמה הן באמת משמעותיות או בעלות ערך

גם אני ככה אני לא מתייחס לאבחנה

אוטיזם או מאניה אני יודע שאני לא כמו כולם וזהו.

arana1

New member
לא מסתדר עם מכתבים כי גולש מהנייד

והאתר של תפו"ז לא מסתדר טוב עם ניידים

הבנתי

ה
האמת שלחתי לך במכתב כמה שירים שלי, כי רציתי שתביע את דעתך עליהם כי אני יודע שאתה מבין בשירה,
וגם אמרת שאתה חושב שאני יכול לכתוב יפה, אז רציתי לקבל הערות בונות כדאי להשתפר ,אגב יש שני שירים פה
בפורום אחד על בעלי חיים והשני על אהבה, אם תוכל להגיב אני אשמח ולתת הערות, חוץ מזה שמע
שמעתי את בודלרפרחי הרע בעני הוא מקסים מה אתה חושב עליו?, את פושקין קראתי יש לו שליטה
נפלאה בשפה ממש רשימה,אל לא ממש התרגשתי בעיני מה שראיתי בודלר יותר מרגש, מה דעתך
על שמו שארל בודלר.

arana1

New member
גם אלי בודלר הרבה יותר מדבר

חברה שלי אומרת שהוא סבל או נהנה מסינסטזיה והרבה אוטיסטים הם סינסטטים, גם אני

בודלר בראש וראשונה היה מדוכא מאוד

והוא ביטא את מה שהרגיש בשיריו, בעני הוא לא ניסה " להראות נוצץ" זה פשוט יצא לו זה מה שהוא מרגיש.
הוא לא חיפש דימוים מפוצצים, ככה גם אני הוא בעני כתב פשוט ולעניין אבל גם עמוק השפה עשירה מאוד ועמוקה אבל אין יותר
מדי קריריות ומיליצות, ודווקא אמרו לי שפושקיםן היה משןורר האולטמטיבי כי ידע להנגיש לקהל את שיריו, ההפך מה שהבנתי
ממך. אבל ראיתי חלק וזה לא כל כך עניין אותי, יש לו שליטה מדהימה כן? אבל בודלר ריגש אותי ואני מושפע ממנו, חוץ מזה
הייתי רוצה לדעת מה דשעתך על פנטהום האפרו? של גנסטון ארו? בעני זה די כמו המצב שלנו, הוא מזכיר לי את האוטיסט.
שאסור לו להוריד את המסכה כדאי שלא י]פגעו בו בגלל כעירו, בעיני יש מסקים מעלפים לא כולם רואים את זה כך, אבל אני ראיתי
את הסרט ואהבי, מאוד מה אתה אומר כדאי לי לקנות ספר? אשמח לתשובה.

תוכל להזביר לי מסינטיזה?

אני יודע שזה שילוב או מיזוג של כמה דברים, אבל לא ממש מבין אם יש לי את זה או אין לי...

arana1

New member
סינסטזיה, מיזוג ספונטני בין חושים

עד למצב שבו אתה רואה צלילים או שומע תמונות או מרגיש מספרים כבעלי מאפיינים רגשיים או חומריים
מצב שבו אתה מרגיש שיום ראשון הוא קר למשל ושלישי הוא חם
אולי זה קשור לסינטזה בין הרגש לאינטלקט גם אבל יותר ברמה החושית

יש לי שאלה

האם זה שאני למשל לא יכול לשמוע מילים מסיומות וזה גורם לי ממש לכאב פיזי או לחרדה כאלו הם חודרות עלי פוצעות
אותי. ואני גם ההפך מילים מסומות כאלו אני רואה אותם כאלו הם רק בשבילי למשל שיר שאני אוהב אני רואה תמילים.
אני מתחבר עליהם כאלו הם אני האם זאת סינטיזה?, או שלא?, אני אשמח שאת או אראנה יענו לי, כי למשל אני משלב
בין ציור לשירה, אי מצייר לעצמי בראש את השיר ואז מחבר מילים זה נחשב?, או שהייתי ילד יכולתי לתפור תרגילים באלפים
ויותר בעל פה תוך שניות וראיתי תמספר הדיוק בראש, או לחשב שטח עצמים וכאלו אני רואה את זה בראש משרטט אותם במוחי.
זאת סינטיזה?, ככה הייתי בתור ילד היום זה יותר בציור ובכתיבה שיריםאןו פתירת תרגלים במתמטיקה- פיזיקה.
אני אשמח לתשובה.

למעלה